1 aylık bebek kaç kilo almalı

fatoş123

New member
Merhaba arkadaşlar, 1 aylık bebek kaç kilo almalı bebeğim 1 ayda kaç kilo olmalı Aslında kafama çok takmıyorum ama normal olan nedir öğrenmek istiyorum. Çevremdeki küçük bebeklerde gördüğüm; bazıları çok hızlı büyüyor ama bazısı minyon. Kimisi 1 kilo alıyor aylık, kimisi 600 gram civarı? Hangisi normal olan? Annem biz sizi pirinç unu mamayla büyüttük diyor ve daha ilk aydan mama vermek istiyor zayıf olmasın diye. Ben normal kilo alımını öğrenip ona göre davranmak istiyorum? Bana yardımcı olabilir misiniz?

m.karaman

New member
doktor yada sağlık çalışanı değilim öncelikle bunu belirteyim. sağlıklı bebek=kilolu bebek demek değildir. bugünkü bilgiler ışığında unlu karbonhidratlı gıdalarla beslenen çocukların sağlıklı olmadığını biliyoruz. bebekler ilk ay genelde kilo kaybederler, kızım ilk hafta sonraki tartısında 75 gr kilo kaybetmişti dr bunun normal olduğunu söylemişti. hiç kilo kaybetmeyen bebek de oluyordur, kilo almış olan da oluyordur elbet. bence önemli olan ortalamaya bakmak. kızım hep %25lik persentildeydi. (ortalamanın altı) ama yine de gayet sağlıklı, enerjik ve herhangi bir gelişim geriliği yok çok şükür

Fatma Acar

Editör
Merhaba arkadaşlar, 1 aylık bebek kaç kilo almalı bebeğim 1 ayda kaç kilo olmalı Aslında kafama çok takmıyorum ama normal olan nedir öğrenmek istiyorum. Çevremdeki küçük bebeklerde gördüğüm; bazıları çok hızlı büyüyor ama bazısı minyon. Kimisi 1 kilo alıyor aylık, kimisi 600 gram civarı? Hangisi normal olan? Annem biz sizi pirinç unu mamayla büyüttük diyor ve daha ilk aydan mama vermek istiyor zayıf olmasın diye. Ben normal kilo alımını öğrenip ona göre davranmak istiyorum? Bana yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba [MENTION=4209]fatoş123[/MENTION] hanım bebeğimin kilosunu kafama çok takmıyorum az takıyorum mu diyorsunuz :) Telaşlanmayın bir bebegin ilk 6 ay en az 600 gr ile 1200 1300 gr alması normal diyor uzmanlar.Mama vermekten çok bol bol emzirin formul mamalar ve evde yapılan muhallebi tarzı mamalarda şeker oranı yüksek olduğu için ilerde obeziteye neden olabiliyor.
Önemli olan kilosu değil hem beden sağlığı hem ruh sağlığının yerinde olması .Umarım yardımcı olabilmişimdir:)

Sabah

New member
Dogumu takip eden ilk on gunde bebegin dogum agirliginin %10 kadarini kaybedebilir bu cok normaldir. Eski hanimlar boyle on gunde ya da ayda bir doktor kontrolu falan bilmedikleri icin aslinda bu kaybin ve hatta ne kadar kilo aldiginin da farkinda degillermis isin asli. Benim oglum hep cok iyi tartili oldu ama buyuklerin gozune hep zayif gorunuyor. Aldırmayın. Boyle seylere takilmadan daime bebek her istediginde anne sutu verin. Yenidogan bebegin hem guzel tartili olmasini hem de fizyolojik sariliktan korunmasini saglar. Bebeginiz gunde 4-5 defa idrarini yapiyorsa sutunuz de yetiyor demektir. Asla pirinc unu vermeyin cok kucuk daha. Sayet anne sutu yetmiyorsa bol bol emzirin ve bir doktora danisip takviyeye gerek olup olmadigini ogrenin.

Her çocuk kendine özeldir, bu yuzden antiseptiq'e katiliyorum. Kilo,persentil. persentil hesaplari turkiyedeki anatomi ve beslenme alışkanlıklarına gore degil malesef. Literaturde bulunan yurt disinda yapilmis arastirmalara gore cikan sonuçların ülkemize uyarlanmasi. Keske bizim cografyamizdaki cocuklarin gelisimi ve ortalamalarina dayansaydı. Bunu ogrenince ben o buyume egrileri, persentil hesaplarina takilmayi bıraktım. Kizim hep alt sinirdaydi, ozellikle kilo olarak. Ama cok şükür sağlıklı. Takılmayın. Sütünüzü bol bol verin siz, rahatca, kaygisizca ictigi her yudum ruhunada bedenine de sifa olsun insaAllah

B

Bad Cinderella

Guest
Bebeklerin aylara göre ideal boy ve kilo ölçüleri, normal zamanında doğan bir bebek için 3-3,5 kg. arasında olmalıdır. Oran özel durumla görede değişebilir.
Doğumdan sonra ilk 3-4 gün bebek , doğum tartısının %6-10′unu, yani 180-300 gr.’ını kaybeder. Yaklaşık olarak yaşamın 10. gününde bebek doğum tartısına ulaşır. Bundan sonra bebeğin tartısı beslenmesiyle orantılı olarak düzenli olarak artar. Bu nedenle bebek belli aralıklarla tartılır ve boyu ölçülür.Yaşamın ilk 6 ayında bebek, günde 20-30 gr., haftada 150-250 gr., ayda 600-900 gr. bir artış gösterir. Beşinci ayda bebek doğum tartısının iki katına ulaşır. İkinci 6 ayda büyüme yavaşlar, günlük tartı artışı 15-20 gr., haftada 100-150 gr., ayda 400-600 gr.’a düşer. Bir yaşındaki bir bebeğin tartısı, doğum tartısının 3 katına (9-10,5 kg.) ulaşır.
Zamanında doğmuş bebeğin boyu 48-55 cm’dir. İlk 3 ayda bebeğin boyu 10 cm. uzar, ikinci 3 ayda 7 cm , üçüncü 3 ayda 5 cm. dördüncü 3 ayda 3 cm. uzama gösterir. Bir yaşına gelmiş bir bebek doğum boyunun %50’si oranında bir uzama göstererek 75 cm.’ye ulaşır.