17-18-19 aylık bebek anneleri fikir alişverişi yapalım mi?

Ayselcan

New member
S.a arkadaşlar 17 18 19 aylık olan çocuklarımızla İlgili görüşüp birbirimizden fikir alışverişi yapalım böylece çocuğumuzdaki bazı davranışlar normal mi güzel davranışlarına geliştirebilir miyiz bunun hakkında fikir almış oluruz. Örneğin benim kızım şuan 18 aylık ve bizim başlıca iki sorunumuz var birincisi altını değiştirdiğim zaman bunu istememesi ikincisi de elbiselerini değiştirdiğimiz de giyinmek istememesi bu konu hakkında siz neler yapıyorsunuz tecrübeli anneler neler yaptılar nasıl bir yol tavsiye edersiniz .

Karaca

New member
S.a arkadaşlar 17 18 19 aylık olan çocuklarımızla İlgili görüşüp birbirimizden fikir alışverişi yapalım böylece çocuğumuzdaki bazı davranışlar normal mi güzel davranışlarına geliştirebilir miyiz bunun hakkında fikir almış oluruz. Örneğin benim kızım şuan 18 aylık ve bizim başlıca iki sorunumuz var birincisi altını değiştirdiğim zaman bunu istememesi ikincisi de elbiselerini değiştirdiğimiz de giyinmek istememesi bu konu hakkında siz neler yapıyorsunuz tecrübeli anneler neler yaptılar nasıl bir yol tavsiye edersiniz .
Merhaba biz 16.5 aylığız ama yazmak istedim. Alt değiştirme ve üst değiştirme bizde bir dönem can sıkıcıydı yani bağırıyordu sonra kendimi esnettim alt değiştirirken örneğin hadi daba daba yapacağız deyip altını açarken ayaklarıyla oynuyorum bacaklarını süpürge yapıp vuu diyip bir ileri bir geri çekiyorum. Üstünü de acele etmeden sakince bazen aksileşirse de kafasını geçirirken cee yapalım diyorum. Şu varki uykusu varsa ya da dişi zorluyorsa bu gibi durumlarda biraz daha huysuz olabiliyor. O yüzden çok çok da kafama takıp kendimi yıpratmıyorum. Bir de bu son birkaç gündür ben saçıma toka taktıysam nende diyor ne dediğini anlayamamıştım önceleri meğersem ben de diyormuş. Ya da kaşıkla birşey karıştırıyorsam bardağına birşey döküyorsam aynı kelimeyi söylüyor. Bu çok hoşuma gidiyor. Biz de bu ayın büyük değişimi bu oldu : )

Mutevvahhid

New member

altini degistirdiginiz sabit bir yer olmali evde. ben öyle yapıyorum. yatakodasinda yatagin ustune gecince alt degistirme yada ust degistirme olacagini biliyor. ve o esnada hemen yanimdaki masadan sadece o esnada oyalanmasi icin bir sey veriyorum sonrasinda aliyorum. o nesneyi ben ozbakimini yaparken aliyor eline sadece. ve tabi sarki ve oyun olmazsa olmaz. sac baglarken sadece o esnada toka kutusu bir sure sonra sıkılırsa kutuyu degistirme yoluna giriyorum. oyun yaparak kacmak istiyor ancak bunu oyuna cevirmemesi icin ona katilmiyorum. ozbakimdan sonra yatak ustunde oynama yapiyoruz. ve olabildigince seri oluyorum. nadiren ustunu giymek istmezse birakiyorum bir muddet oyle dolaşıyor tekrar yatak ustune aliyorum. benim kizima soru sorulmasi ilgisini acayip ceker. hele ki sevdigi kisiyle alakali. bu yönteme basvuruyorum. suana kadar hic sıkıntı yasamadim. 15 aylik bu arada.