17 Yaşında Kızım Madde Bağımlısı

Tevhide40

New member
6 aydır kullandığını söyledi.hastane tedavisini kabul etmiyor.sürekli bir arkadaşı yok.gelip geçen türde arkadaşlık yapıyor.aile içi baskıdan dolayı yöneldi.bizimle yaşamak istemiyor.çok zor bi durum.size de teşekkür ederim.

Pınar Güzel

New member
6 aydır kullandığını söyledi.hastane tedavisini kabul etmiyor.sürekli bir arkadaşı yok.gelip geçen türde arkadaşlık yapıyor.aile içi baskıdan dolayı yöneldi.bizimle yaşamak istemiyor.çok zor bi durum.size de teşekkür ederim.

Mutlaka çok zordur. 6ay çok uzun bir zaman değil yenebilir, yıllardır kullanan insanlar bırakabiliyor. Babasıyla konuşmalısınız bence ne olursa olsun. Hiçbir baba evladının kötülüğünü istemez en kötü düşündüğümüz baba bile. Ama o yokken konuşun bence, eşiniz belki çok fazla tepki gösterebilir duruma. Duyupta daha çok etkilenmesin. Şuan ne kadar acı çektiğinizi düşünebiliyorum Allah kimseyi bununla sınamasın ama kendinizi ayakta tutun, kızınıza daha ılımlı yaklaşmaya çalışın. Kardeşleri var mı?

Tevhide40

New member
Bi tane kardeşi var.benimle arası iyi yaptıklarını anlatır . birden bırakamam diyor. Yumuşatılarak bırakılıyor dedi.aslında benden yardım isteyerek bana anlattı.şimdi beni bunaltma eğer sana ihtiyacım olursa söylerim diyor.babasına anlatsam hemen gidip kızımla konuşur.kızım babama söyleme dedi.zaten babasına karşı kin beslemiş yıllardır süren baskılarından dolayı.

Pınar Güzel

New member
Bi tane kardeşi var.benimle arası iyi yaptıklarını anlatır . birden bırakamam diyor. Yumuşatılarak bırakılıyor dedi.aslında benden yardım isteyerek bana anlattı.şimdi beni bunaltma eğer sana ihtiyacım olursa söylerim diyor.babasına anlatsam hemen gidip kızımla konuşur.kızım babama söyleme dedi.zaten babasına karşı kin beslemiş yıllardır süren baskılarından dolayı.

O zaman ilk kendi aranızda çözmeye çalışın kızınızın güveni bitmesin size karşı umarım olur ama olmazsa ilk önce kızınızla konuşun sonrada babasıyla. Birde ona sarılın, destek olun hep. Her zaman, her koşulda yanınızda olduğunuzu bilsin. Onu çok sevdiğinizi söyleyin. Kimseye duyurmayın utanmasın. Umarım en kısa zamanda atlatırsınız. Ben çok üzüldüğüm için yardımcı olmaya çalıştım inşallah diğer arkadaşlarda size fikirler sunar. Kalbinizi ferah tutun, iyi olacak deyin iyi olsun

Tevhide40

New member
Teşekkür ederim.bu saatte dışarı çıkmak istiyor.duvarlar üstüme geliyor diyor.sonra ben olmaz deyince kızıyor öfkeleniyor.dua edin inşallah.

Üsküdar

New member
Madde bağımlıları için tedavi merkezleri var keşke onlardan yardım alarak çözseniz bu sorunu arkadaşım kendi kendine çözmek mümkün mü, neye bağımlı ve bağımlı olduğu maddeden kurtulma ihtimali nedir ne değildir??

Tevhide40

New member
arkadaşları oluyor fakat kısa süreli.en son bi erkek arkDsi vardı yardım edeceğini onada. Bana da söyledi 2 gün sonra bıraktı.

Fatma Acar

Editör
17 yaşında kızımın madde bağımlısı olduğunu öğrendim.babası sınırlı olduğu için paylasamadim.çok caresizim bana yardımcı olur musunuz.

Merhaba [MENTION=8246]Tevhide40[/MENTION] hanım Çok zor bir durum hem sizin açınızdan hem kızınız açısından .
Yavrunuz aidiyet duygusunu bir yerlere bağlanma hissini aileyle pek kuvvetlendiremediği için farklı mecralara yönelmiş görünüyor.
Arkadaşı çok değişiyor diye ifade etmişsiniz.İsterseniz arkadaş çevresini tekrar kontrol etmeye çalışın .
Hiç birşey için geç kalmış sayılmazsınız yavrunuzun bir an evvel yardım almasını ve hem yardım esnasında hem sonrasında sizde ,babasıda duygusal yakınlığı konusunda yavrunuzu daha çok doyursanız. Hiç açlık çekmese farklı arayışlara girmese ne güzel olur.
Size anlatabilmesi ne kadar güzel babasınıda siz yumuşatsanız ve yavrunuzu alıp tekrar bismillah diyerek başlasanız.Çok genel şeyler belki yazdıklarım ama inanin okuyunca kendimi çok kötü hissettim.
Hayata kızınızın gözünden bakmaya çalışın .Şu an kızınızın en büyük destekçisi siz olun .
Bizlerde dua edelim inş. Allah yardımcınız olsun .Muhabbetle...

A

aydemir

Guest

Ailesiyle aidiyet duygusu kuramamış olan çocuk ; sürekli kendisini tersleyen anne ve babadan uzaklaşıp kan bağı olmasada dışarıda kendisini bir gruba ait hissetmek istiyor. Pozitif iletişim kitabında

A

aydemir

Guest
Merhaba arka planda bunun çözümü nasıl olur ne yapmanız gerekiyor bunu araştırın. ve burda bilenler varsa elbette size yardımcı olucaktir. Bu kullandığı madde nedeniyle sizi kullanmasına da izin vermeyin çünkü anneler dayanamaz farklı hisseser merhametlidir. Arkadaş kurbanı olmuş kim bulastirdi acaba kizinizi bu duruma kızınız hissetmeden bu durumdan kurtulması için doktorlarla psikiyatri doktorları ile işin ehli rehber hocaları ile görüşün onu seven bir abla bulun ona yol gösteren ve kiziniza yaklassin kardes gibi olsunlar böyle şeyler yani çok zor durum.gerçekten vaktiniz kontrol edemiyorsunuz eşinize söyleyin ama kizinizin yapabileceklerinide anlatinki esiniz pat diye çıkmasın karşısına daha felaket sonuçlar doğabilecek olaylar olabilir bence esinizde arka planda takip edin bir olun aile olun