3 yaş oyun oynama hakkında

Naz

New member
Merhaba arkadaşlar oğlum hemen hemen bir aydır oyun hamuru dışında başka birşey ile oynamıyor...sabah kalkıyo masa ve sandalyesine geçip sürekli hamurla vakit geçiriyo arada çizgi film açıyorum.önceden ben eşlik ederken şimdi bana vermiyo yaptığımı tatlılıkla bozup oynamaya devam ediyor...yeni farklı bir oyun kuramıyorum böyle olunca...hani o mutlu aslında bi sıkıntı yok gibi ama bu yaşlarda böyle mi olur...gece kitap okuyoruz arada boyama ayda bir tiyatro vs.bunlar var ama...beni oyuna dahil etmemesi düşündürdü bi sorun mu var

Naz

New member
Önceden arabalar legolar ile oynuyordu...hani farklı bi etkinlik yapabiliyorduk...yada top oynayıp ardından eşleştirme kartı yada bowling...gün içinde daha çok oyunumuz oluyordu...arada yapıyoruz ama inanın günün çoğunluğu hamur elinde kendince araba robot yaptım nasıl olmuş demekle geçiyor...

Sevgili [MENTION=1915]Naz[/MENTION] neguzel evladınız kendi oyununun patronlugunu yapıyor.henüz 3yasinda ve eşyayı keşfetme döneminde..kurallarla ve diretmelerle oyunlara dahil olabileceği bir yaş değil kesinlikle...bırakın keyifle ne istiyorsa onu oynasın..ayrıca oyun hamuru ince kasları için encok tavsiye edilen yontemlerdendir...makas kullanma ,çizgiler çizme kesme,legolar takip çıkarma gibi parmak kullanimi ağırlıklı oyunlar da diğerleri..
Benim oğlumda 4yasina kadar sadece tren oynadı desem abartmış olmam..her türlü trenli oyun ve hikaye mevcuttu hayatımızda...kartonlardan trenler,tahta trenler...her oyunumuzda tren ve trenli hikaye vardı..hatta o kdr seviyordu ki kardeşi doğduğunda üçümüzun en büyük aktivitivesi tramvaya binip istasyona gitmek ve tren bitene kadar kalkan trenleri izlemekti:)..şu an 7yasina girdi..hiç oynamıyor neredeyse...ama her sorulduğunda büyüyünce makinist olacağım diyor:)
Çocukların dünyalarını serbest birakabildigimiz kadar ozgurler:)
Ben sadece oğlunuzu keyifle izleyin derim.
Sevgilerimle

Merhaba arkadaşlar oğlum hemen hemen bir aydır oyun hamuru dışında başka birşey ile oynamıyor...sabah kalkıyo masa ve sandalyesine geçip sürekli hamurla vakit geçiriyo arada çizgi film açıyorum.önceden ben eşlik ederken şimdi bana vermiyo yaptığımı tatlılıkla bozup oynamaya devam ediyor...yeni farklı bir oyun kuramıyorum böyle olunca...hani o mutlu aslında bi sıkıntı yok gibi ama bu yaşlarda böyle mi olur...gece kitap okuyoruz arada boyama ayda bir tiyatro vs.bunlar var ama...beni oyuna dahil etmemesi düşündürdü bi sorun mu var

Kızım da 3 yaşında. Kedilerrrr. Takmış kızım bu ara kedilere. Beni sürekli kedi olarak kullanıyor. Bişeye aglasın, kedi gibi miyavladigim an susuyor, gel kedicim noollduu diyor.
Benim nacizane önerim ne ilgi alanına girdiyse onu çok iyi degerlendirebilmeniz. Şuan hamur mu girdi? Bi arastırın hamurla çocuğunuzun yaptıkları haricinde acaba baska neler yapilabilir?
Küçücük toplar yapıp kurdanlara geçirip üç boyutlu projeler yapma
El yapımı oyun hamuru nasıl yapılır? Birlikte yapma.
Simli oyun hamurlari.
Slime yapımı.
Hamurun diğer versiyonu olan ve kurumayan plastilina ile tanistirma
Kil edinme (mutlaka tavsiye ederim)
Kinetik kum ile oyun hamuruna farklı bir bakış sunma
Seramik hamuru yapma....... vs...
Madem çocuğunuzun ilgi alanina girmiş bunun değişik versiyonlarını hemen sunmaya başlayın. Çocuk farklı düşünmeyi öğrenir, hayal gücünü genişletir, değişik bakışaçıları sunar.Heyecan katar.Ilgi alnına giren şeyler yoluyla yeni bilgi öğretmek çok daha kolaydır.Eğlenerek öğrenir.
Sevgiler

Naz

New member
Zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim [MENTION=3261]Arda[/MENTION]cansızoğlu.. [MENTION=872]Fadime[/MENTION]yazıcı değişik versiyonlarını deneme fikrin için çok teşekkürler....anne olmak bambaşka bişey ufacık birşeye takılıp sorun görüyorsun Oysaki biraz farklı bakabilseydim hamur üzerine oyunlar kurabilirdim bu bir ayda ; ))