Merhaba arkadaşlar oğlum hemen hemen bir aydır oyun hamuru dışında başka birşey ile oynamıyor...sabah kalkıyo masa ve sandalyesine geçip sürekli hamurla vakit geçiriyo arada çizgi film açıyorum.önceden ben eşlik ederken şimdi bana vermiyo yaptığımı tatlılıkla bozup oynamaya devam ediyor...yeni farklı bir oyun kuramıyorum böyle olunca...hani o mutlu aslında bi sıkıntı yok gibi ama bu yaşlarda böyle mi olur...gece kitap okuyoruz arada boyama ayda bir tiyatro vs.bunlar var ama...beni oyuna dahil etmemesi düşündürdü bi sorun mu var
Kızım da 3 yaşında. Kedilerrrr. Takmış kızım bu ara kedilere. Beni sürekli kedi olarak kullanıyor. Bişeye aglasın, kedi gibi miyavladigim an susuyor, gel kedicim noollduu diyor.
Benim nacizane önerim ne ilgi alanına girdiyse onu çok iyi degerlendirebilmeniz. Şuan hamur mu girdi? Bi arastırın hamurla çocuğunuzun yaptıkları haricinde acaba baska neler yapilabilir?
Küçücük toplar yapıp kurdanlara geçirip üç boyutlu projeler yapma
El yapımı oyun hamuru nasıl yapılır? Birlikte yapma.
Simli oyun hamurlari.
Slime yapımı.
Hamurun diğer versiyonu olan ve kurumayan plastilina ile tanistirma
Kil edinme (mutlaka tavsiye ederim)
Kinetik kum ile oyun hamuruna farklı bir bakış sunma
Seramik hamuru yapma....... vs...
Madem çocuğunuzun ilgi alanina girmiş bunun değişik versiyonlarını hemen sunmaya başlayın. Çocuk farklı düşünmeyi öğrenir, hayal gücünü genişletir, değişik bakışaçıları sunar.Heyecan katar.Ilgi alnına giren şeyler yoluyla yeni bilgi öğretmek çok daha kolaydır.Eğlenerek öğrenir.
Sevgiler