42 aylık oğlum davranışları nasıl davranmalıyim?

sevgi

New member
Merhaba;
42 aylık paşa bir oğluşum var. Gülüşün de hayat bulduğum.
Anneliği hamile olduğumu öğrendiğim ilk andan itibaren çok ciddiye aldım. Okudum araştırdım en önemlisi anneliğin verdiği o müthiş hisselere hep önem verdim. Ama son zamanlarda durumlar biraz farklılaştı sanırım bir kaç konu da kafam karışık fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim 😊
1- Bizim evimizde vurmalı kırmalı oyunlar olmazdı TV izliyorsak asla şiddet var olmazdı içinde ancak yaz gelince dengeler değişti sitenin bahçesinde abiler ellerinde silahlar ateş ahh öldüm bu Bizim evimizde de olmaya başladı üzerine düşmedim unutsun diye ama olmadı bugün ilk defa bu konuda konuştuk ama nasıl bir tutum sergilemeliyim bilmiyorum
2- Çok sesli konusuyor bağırarak apartmanda oturuyoruz komşularımız çok iyi asla sorun olmaz ama orta yolu bulmaya çalışıyorum bağırarak konuştuğunda ne söylediğini anlayamıyorum oğlum gibi cümleler kuruyorum bazen biraz daha keskin konuşuyorum.
3- Vurarak seviyor bizi bunu çözemiyorum

Merhaba;
Anneliği hamile olduğumu öğrendiğim ilk andan itibaren çok ciddiye aldım. Okudum araştırdım en önemlisi anneliğin verdiği o müthiş hisselere hep önem verdim. Ama son zamanlarda durumlar biraz farklılaştı sanırım bir kaç konu da kafam karışık fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim ��
1- Bizim evimizde vurmalı kırmalı oyunlar olmazdı TV izliyorsak asla şiddet var olmazdı içinde ancak yaz gelince dengeler değişti sitenin bahçesinde abiler ellerinde silahlar ateş ahh öldüm bu Bizim evimizde de olmaya başladı üzerine düşmedim unutsun diye ama olmadı bugün ilk defa bu konuda konuştuk ama nasıl bir tutum sergilemeliyim bilmiyorum
2- Çok sesli konusuyor bağırarak apartmanda oturuyoruz komşularımız çok iyi asla sorun olmaz ama orta yolu bulmaya çalışıyorum bağırarak konuştuğunda ne söylediğini anlayamıyorum oğlum gibi cümleler kuruyorum bazen biraz daha keskin konuşuyorum.

Merhaba duyarlı anne, şiddet v.b. maruz kalan çocukta değersizlik hissi oluşur, hislerin yoğunlaşmasıyla duygular oluşur ve duygularda davranışları oluşturur ya hani...
Yani davranışın çocuğun kişiliğiyle bütünleşebilmesi için sürekli maruz kalması gerekir. İşte bu yüzden ebeveyn ve öğretmen çocuk eğitiminde temel taşlardır diyor Adem Hoca...
Başka kişilerden alınan hisler geçicidir. (Birde istisnai olarak olumlu mizaç tetiklemesi var diye biliyorum) Yani demek istediğim; evinizde şiddet ortamı olmadığı için kaygılanmanızı gerektirecek bir durum olmadığını düşünüyorum. Dediğiniz gibi üzerine düşmemeniz kısa zamanda problemi ortadan kaldıracaktır.

Bir de çocuğunuz şu anda ön ergenlik döneminde olduğu için agresif davranışlar gösterebilir.

sevgi

New member
Merhaba duyarlı anne, şiddet v.b. maruz kalan çocukta değersizlik hissi oluşur, hislerin yoğunlaşmasıyla duygular oluşur ve duygularda davranışları oluşturur ya hani...
Yani davranışın çocuğun kişiliğiyle bütünleşebilmesi için sürekli maruz kalması gerekir. İşte bu yüzden ebeveyn ve öğretmen çocuk eğitiminde temel taşlardır diyor Adem Hoca...
Başka kişilerden alınan hisler geçicidir. (Birde istisnai olarak olumlu mizaç tetiklemesi var diye biliyorum) Yani demek istediğim; evinizde şiddet ortamı olmadığı için kaygılanmanızı gerektirecek bir durum olmadığını düşünüyorum. Dediğiniz gibi üzerine düşmemeniz kısa zamanda problemi ortadan kaldıracaktır.

Bir de çocuğunuz şu anda ön ergenlik döneminde olduğu için agresif davranışlar gösterebilir.

O tam bir minik ergen yani küçük adam evde şiddet ortamı yok çocuğumuza anne baba olarak şiddet uygulamadik olmamasi gerekse de bazı zamanlarda sesimi yukselttigim oldu ama özrümü mutlaka diledim. Doğru ile yanlış şu aralar birbirine girmiş durumda oğlumda sanki bilerek yanlış yaptığında büyüdüğünü ispatliyormus gibi sonra karamsarlığa düşüyorum içimde bu kadar uğraşıyorum neden böyle diye sonra silkeleniyorum üç buçuk yaşında gerekli yerde teşekkür etmesini ve özür dilemesini bilen küçük bir adam duruyor karşında tabiki bu davranışları sadece örnek alarak yaptı. Başlarda özür dileyen teşekkür eden sadece bendim. İstemeden ruhuna zarar vermekten korkuyorum zor bir çocuğum var ama ben zoru seviyorum

sevgi

New member
Fiziksel bir sebep olabilir mi bağırarak konuşmasına? Kulaklarıni kontrol ettirdiniz mi hic? Benim aklıma okuyunca bu geldi ama?

Rutin kontrollerinde bununla ilgili birşey söylemediler ama benimde aklıma takıldı şimdi şöyle birşey var birde heycanlandiginda birde oyuna kendini kaptırdığı zaman bağırarak konuşuyor

Merhaba;
Anneliği hamile olduğumu öğrendiğim ilk andan itibaren çok ciddiye aldım. Okudum araştırdım en önemlisi anneliğin verdiği o müthiş hisselere hep önem verdim. Ama son zamanlarda durumlar biraz farklılaştı sanırım bir kaç konu da kafam karışık fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim

Çocuğun 4 yaşından önceki anormal davranışlarına bir anlam, duygu yüklememek gerekir. Çocuğum yapma demek yeterlidir diyor Adem Hoca