6 aylık bebeğe ek gıda neler verilir ?

Krmryhn

New member
Arkadaslar 6 aylık bebeğe ek gıda neler verilir ? artik yavas yavas ek gidaya baslamamiz lazim neler verebilirim yardimci olurmusunuz

Yoğurtlu başlanıyordu sanıyorum. Günlük taze yoğurt, belki fincan da mayalanacak kadar. Meyve puresi arkasından. Sonra muhallebi şeklinde devam ediyordu hatırladığım kadariyla

Ahmetzeynep

New member
Arkadaslar 6 aylık bebeğe ek gıda neler verilir ? artik yavas yavas ek gidaya baslamamiz lazim neler verebilirim yardimci olurmusunuz

Merhabalar 10 aylık bir kızım var bende yedinci ayımızda yavaş yavaş ek gıdalara başladım öncelikle ilk defa verdiğiniz bir besin örneğin yoğurt o gün başka hiçbişey vermeyin ve 2 yada 3 gün bu şekilde devam edin allerjik reaksiyona karşı günlük olarak tercihen keçi sütü bulamazsanız inek sütü ile mayalanmış bu üç günden sonra meyve sularınabaşladık biz tek çeşit meyve yine aynı meyveyi üç gün denedik cam rendede rendeleyip temiz tülbentten süzüp sadece suyunu kaşıkla verdim daha sonra püre şeklinde verebilirsiniz tülbentten süzmeden .sebze püresinidehavuç ve Patatesi haşlayıp çok az irmik ve pişme tamamlandıktan sonra bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edip blendırdan geçirip yine üç gün yedirdim Allaha Şükür allerjik reaksiyon olmadı en son kahvaltıya başladım bir çay kaşığı tere yağı bir tatlı kaşığı tuzsuz peynir yada Labne ben Labne kullandım iyi haşlanmış yumurtanın 8/1 beyazı ile birlikte bunları verdim zaten bu yazdıklarımı tek tek deneyene kadar epey bi zaman geçti zaten amaç yeni lezzetler le tanışması ve alışması tuz ve baharat 1 yaşına kadar yok kızım 9 ayı yeni doldurdu ve şuan ben evde pişirdiğim herşeyi yediriyorum özellikle cevizi ihmal etmeyin 2 aydır veriyorum cam rendede toz haline getirip meyvesine karıştırıyorum 7.aydan sonra tarhana tavuk suyu çorba domatesli Şehriye çorbasıda yedirdim 8.aydan sonrada kıyma eklemeye başladım şuan çorbalar kemik suyu da koyuyorum kusura bakmayın çok uzun oldu ama inşaAllah yardımcı olabilmişimdir kolay gelsin Rabbim yardımcınız olsun