8 aylık oğlumun sofra merakı

[MENTION=265]Betul[/MENTION]Muhammed hanim Esma Işık hanima katılıyorum, bu yaşta hala sizin yediklerinizi gördüğü halde yiyemiyor size eşlik edemiyorsa duygusal gelişimine zarar verir. Duygusal gelişimi mi sizin hassas olmaya çalıştığınız fiziksel açıdan daha sağlıklı olmasi mi kar zarar hesabı yaparak siz karar verirsiniz. Nacizane fikrim 2 yaşa kadar yiyeceklerden uzak olmasi daha sonrası adına sorun oluşturabilir. Oğlum 5 aylıkken bile biz yerken ağlıyordu. Ki sizin bebeginiz çok büyük engelleme niz onu çok yipratir, kokular onlara nasıl güzel geliyor dur . Zaten meyvelerde ilaç vs yine doğal değil.
Blw yönteminden şundan bahsettim ,çoğu anne çocuğun elini tabağa atmasindan sikayetlenmis ve mahiyet bozmami diye endiselenmis. Halbuki blw yönteminde bu var, cocuk önce eliyle kesfediyor, yenilebildigini anlıyor. Sonradan kasiga geçiliyor. Zaten keşfetmis oluyor eliyle, dolayisiyla tekrar ele dönüş o kadar meraklı olmaz diye düşünüyorum. Adem Güneş te birvideo da kaşık çatal değil de elle yemesini tavsiye ediyordu.
[MENTION=7821]Esma Işık[/MENTION] hanim blw yonteminde anlatılan da sizin dediğiniz gibi , 2 yasa kadar ana gıda anne sütü veya formül süt. Bu sürede çocuk önce tadiyor sonra da ebeveynle her ogun sofraya oturuyor. Istedigi kadar yiyor. Siz eline vererek uygulamışsiniz galiba.
Bende yoğurdu vs kendim veriyorum. Sıvı lar için erken bence oğlum 6 aylık

Evet aslında iki yöntemi birden uygulamış oldum. Kaşıkla yenecekleri ben verdim, eliyle yiyebileceği şeyleri de olabildiğince güvenli hale getirerek kendisinin yemesine teşvik ettim. İnce motor gelişimini aşama aşama seyretmek hayranlık uyandırıyor :)

Aslında bunlar bir ek gıda başlığında detaylı konuşulabilir.

Yediği miktarı hiç önemsemedim diyebilirim. Yemezse yerine anne sütü var. Bunun yerine yemekle bir bağ kurmasını ve yemeği idare edebilmeyi öğrenmesini önemsedim.

Şimdi acıkmışsa ağzını şapırdatarak sandalyesine oturur, aç değilse direnir oturmaz, saygı duyar acıkmasını beklerim.

Son düzenleme:

Betülsalih

New member
[MENTION=1236]Esma[/MENTION] ışık hanım mesajınızı okuyunca ona vermemek yerine elimden geldiğince yemesini istemediklerimi gözünden uzak yemeğe karar verdim inşallah zamanla bende yemem ekmek bizim vazgeçilmezimiz maalesef ama ben lavaş yapıyorum kendime mayasız diye onada tam buğdaydan yapacağım inşallah evet söylerken bile üzülüyorum meyve bile zararlı ama en az zararlı bide bizim anadoluda meyve ağaçları da var elhamdülillah biz sünnet üzere yerde yiyoruz onuda yanımda oturtuyorum yani sofrayı görüyor o yüzden mesela yağlı salçalı yemeğe el atmak istiyor ben deterjandan da uzak tutuyorum karar vermek beni rahatlattı sağolun