3.5 yaşındaki kızım 15 aylık kardeşi işe hiçbir şeyi paylaşmak istemiyor. Evet bunun normal olduğunu biliyorum. Ama bu durum giderek içinden çıkılmaz bir hâl alıyor. Oyuncaklarını kardeşine vermek istemiyor. Biz de ısrar etmek istemiyoruz. Kardeşinin eline onun oyuncakları dışında bir şey veriyoruz. Kızım kardeşinin elinden onu da almak istiyor. Başka bir şey veriyoruz onu da... Kardeşinin elinde çöp olsa kıymetli oluyor. Kızıma sürekli bir tedirginlik hâli var. Kardeşi odasına girmesin diye odasının kapısı sürekli kapalı duruyor ve kardeşi yürüdüğünde hemen gidip odasının kapısı kapalı mı diye bakıyor. Önceden sadece kendi odasının kapısını kapatırken şimdi diğer odalara da kardeşinin girmesini istemiyorsa hemen kapısını kapatıyor. Bazen evin içinde adım atacak yer kalmıyor. Kızımdaki bu tedirginlik hâli bizi çok üzüyor. Kardeşinde de doğal olarak sürekli engellenmiş olmanın verdiği öfke...
Kardeşine başka oyuncak alalım, senin oyuncaklarını istemesin diyoruz. Kardeşine oyuncak alınmasını da istemiyor. Bir keresinde kardeşine bir tane bebek almayı kabul etti. Birlikte gittik, aldık. Ama sonrasında üzüldü. Bir süre sonra ikimizin olsun dedi ve daha sonrasında da benim diyerek onu da sahiplendi. Ne yapacağımızı, nasıl davranacağımızı şaşırmış durumdayız. Her ikisinin de olumsuz etkilenmemesi için gerçekçi çözüm önerilerine ihtiyacım var.
Kardeşine başka oyuncak alalım, senin oyuncaklarını istemesin diyoruz. Kardeşine oyuncak alınmasını da istemiyor. Bir keresinde kardeşine bir tane bebek almayı kabul etti. Birlikte gittik, aldık. Ama sonrasında üzüldü. Bir süre sonra ikimizin olsun dedi ve daha sonrasında da benim diyerek onu da sahiplendi. Ne yapacağımızı, nasıl davranacağımızı şaşırmış durumdayız. Her ikisinin de olumsuz etkilenmemesi için gerçekçi çözüm önerilerine ihtiyacım var.