Adem beyi eşim tanisaydi keşke çok caresizim

Melih mirac

New member
Buradaki yazıları adem beyi dinledikçe çıkmaza giriyorum çok mu zor hayat böyle öyle ruhumun daraldığı sıkışıp kaldığı yerde yok eşim bi yandan çocuklar bi yandan ikiye ayrilsam daha iyi çok caresizim lütfen nasıl düzeltecek biliyorum tek başıma yapıyorum eşim le aramızda açılıyor çocuklara şunu yapmayalim dedikce bi yandan cocuklsrim için içim acıyor ilerde daha büyük sorunlar beni bekliyor diye çünkü eşim çocukla ilgili hiçbirşey bilmiyorum sanki çok Yoruldum ne vardı ki adem beyi o tanısa ben bilmeseydim bu kadar zor olmazdı eminim Rabbim sen yardim et😞

Ahval1

New member
Buradaki yazıları adem beyi dinledikçe çıkmaza giriyorum çok mu zor hayat böyle öyle ruhumun daraldığı sıkışıp kaldığı yerde yok eşim bi yandan çocuklar bi yandan ikiye ayrilsam daha iyi çok caresizim lütfen nasıl düzeltecek biliyorum tek başıma yapıyorum eşim le aramızda açılıyor çocuklara şunu yapmayalim dedikce bi yandan cocuklsrim için içim acıyor ilerde daha büyük sorunlar beni bekliyor diye çünkü eşim çocukla ilgili hiçbirşey bilmiyorum sanki çok Yoruldum ne vardı ki adem beyi o tanısa ben bilmeseydim bu kadar zor olmazdı eminim Rabbim sen yardim et��

Allah yuvanızı muhabbetli, çocuklarınızı da musmutlu etsin insaallah :( yağmur da yağıyor. İçımden geldi dua etmek..

Melih mirac

New member
Amin teşekkür ederim ins aslında üzücü olan ne biliyor musunuz eşim özünde çok iyi bi insan bunları isteyerek yapmıyor oda annesiz ve çok zor bi çocukluk geçirmiş bi sure sonra pişman oluyor ama tam anlamıyla çıkmaz olduğum konu bu eşim bi an iyi bi an kötü bi dengesizlik var o yüzden evde hep bi huzursuzluk oluyor bu yüzden

Pınar Güzel

New member
Buradaki yazıları adem beyi dinledikçe çıkmaza giriyorum çok mu zor hayat böyle öyle ruhumun daraldığı sıkışıp kaldığı yerde yok eşim bi yandan çocuklar bi yandan ikiye ayrilsam daha iyi çok caresizim lütfen nasıl düzeltecek biliyorum tek başıma yapıyorum eşim le aramızda açılıyor çocuklara şunu yapmayalim dedikce bi yandan cocuklsrim için içim acıyor ilerde daha büyük sorunlar beni bekliyor diye çünkü eşim çocukla ilgili hiçbirşey bilmiyorum sanki çok Yoruldum ne vardı ki adem beyi o tanısa ben bilmeseydim bu kadar zor olmazdı eminim Rabbim sen yardim et

Allah yardımcınız olsun ilk öncelikle. Şöyle söyleyeyim ilk önce inancınız olsun herşey düzelecek diye. İnsan bazen çıkmaza giriyor sanki hep böyle gidecek diye düşünüyoruz ama Allahın imtihanıda olabiliyor bunlar. Tabi Allah'ın sınavı deyip bırakmamak gerekir. Kader gayrete aşıktır unutmayalım. Bırakın herkesi ilk kendinizi değiştirmeye çalışın. Daha olumlu bakmaya çalışın herşeye. Biliyorum zor oluyor ama bu bir süreç diye düşünün. Siz iyi olunca çocuklarda eşinizde iyi olacak. İhtiyacınız olan şeyler sabır, güleryüz, zaman. Eşinize kızmayın sakın.çünkü siz sevgi muhabbet içim örnek olacaksınızki oda bunu hissettiğinde kendini daha huzurlu olacaktır. E kimse de bile bile kendini mutsuz etmek istemez o da bu durumu sürekli yaşamak isteyecektir muhtemelen.

Melih mirac

New member
Teşekkür ederim ins daha iyi olacak Rabbim büyük duam iyi mutlu çocuk yetiştirmek Rabbim nasıp etsin inşallah

sareninannesi

New member
Buradaki yazıları adem beyi dinledikçe çıkmaza giriyorum çok mu zor hayat böyle öyle ruhumun daraldığı sıkışıp kaldığı yerde yok eşim bi yandan çocuklar bi yandan ikiye ayrilsam daha iyi çok caresizim lütfen nasıl düzeltecek biliyorum tek başıma yapıyorum eşim le aramızda açılıyor çocuklara şunu yapmayalim dedikce bi yandan cocuklsrim için içim acıyor ilerde daha büyük sorunlar beni bekliyor diye çünkü eşim çocukla ilgili hiçbirşey bilmiyorum sanki çok Yoruldum ne vardı ki adem beyi o tanısa ben bilmeseydim bu kadar zor olmazdı eminim Rabbim sen yardim et

Rabim yardımcınız olsun diyeyim öncelikle eşiniz destek olmadığı için daha fazla gayret etmeniz gerekiyor. Emin olun Rabbim hrşeyi yoluna koyuyor sizin çabanız çocuklarınız için bol bol dua edin benim eşimde adem hocayı dinlemezdi çok üzülürdüm keşke dinlese diye bir kaç defa zorladım dinlesin diye baktım olmuyor sabrettim önce kendimi düzeltmem gerekiyordu bol bol adem hocaayı dinleyip sürekli kitap okuyordum zaten adem hoca öyle güzel tesir edip onarıyor ki insanı zamanla herşey yoluna giriyor bendeki düzelmeyi eşimde farketti artık hiçbirşeye sinirlenmiyor herşeyi güzellikle çözmeye çalışıyordum. Şuan eşim benden daha fazla dinlemeye başladı kitaplarını okuyor aslaa inanamazdım böyle olacağına ama oldu. size tavsiyem kendinizdeki çabayı farkettirin eşinize ve çocuklarınıza onlar sizin sabırla çabaladığınızı görünce destek olacaklardır.

Ahval1

New member
Amin teşekkür ederim ins aslında üzücü olan ne biliyor musunuz eşim özünde çok iyi bi insan bunları isteyerek yapmıyor oda annesiz ve çok zor bi çocukluk geçirmiş bi sure sonra pişman oluyor ama tam anlamıyla çıkmaz olduğum konu bu eşim bi an iyi bi an kötü bi dengesizlik var o yüzden evde hep bi huzursuzluk oluyor bu yüzden

Burda yazilanlardan anladigim ilk basta esin cocuk yaninin uyandirilmasi. Ilgilenmek. Daldiginda ustunu ortmek. Onun icin kahve yapmak. Cay ikram etmek. Güler yuzle karsilamak. Gozden kacirdigi ayrintiyi dusunmek. Sanki hep biliyormuş tavrıyla sasirtmak. Mesela babalar kiz evlatlarina duskundur ya niye mesela hele bir yastan sonra. Kiz cocugu yeri gelir utusunu yapar. Cay yapar ozel. Kahvesini yapar. Babamdan da farkettigim aksamlari cay saatleri yapmak. Cekirdegiyle biskuvisiyle onu sever mesela. kiz cocugu yeri gelir karni acikir sofra kurar ona. Hastalandiginda ihlamur yapar. Annenin yukunu azaltir ev islerinde. Kisaca ilgilenir. Sonrada kız cocugunda bir his babam dimdik arkamda benim diye. Guven tazeler.

Son düzenleme:

Melih mirac

New member
İlk olarak yapacağım bu kendime dağa dikkat edip yanlışlarimi düzeltmek olacak inanıyorum özünde iyi ve anlayışlı bi eş bazı durumlara göre desiyor işin stresine gore ama genel anlamda bir çok babaya gore anlayışlı da dediğim gibi anlık oluyor biraz zaman geçince oda niye böyle yaptım diye çok pişman oluyor iki oğlum var ve tabiki babayı daha çok ornek alıyorlar adem hocanın kitaplara yeniden başlama kararı aldım inş daha da iyi olacak yorumlarınız için çok tercih ederim çok iyi geldi

Melih mirac

New member
Evet dedikleriniz doğru eşim hizmet ettiğimde çok mutlu oluyor bende oluyorum buna inanın severek yapıyorum aslında sorun ofkr kontrolü olmaması yılların birikintisinin dışarı vurması bi sakinleştirici kullan diyorum yanlış mı yapıyorum ki kendimde de sinirlilik hali çok oluyor emzirme dönemim bitince dusunuyorum amA ne kadar doğru bilmiyorum

baharibeklerken

New member
Onun evde oldugu zamanlarda siz is yaparken vb. dinlerken onceden sectiginiz arsiv programlarini duymasini saglasniz. Ben aciyorum dikkatini illa cekiyor ve dinliyor. Ozellikle ona hitap eden bolumlar, aidiyet vb sikilinca yeter diyor ama kulagina ne girse kar. Anlatmakta zorlandigim bazi seyleri dinleyince anladi.

Ilk yilimizdan beri esim cocuk egitimi kitabi okuyacagini soyluyordu, dinlemeleri erteledi bende firsat buldukca ona okumakta ve dinletnekte buldum cozumu. Ona kalirsak torunlar olana belki okur dinlerdi aksi takdirde :)

baharibeklerken

New member
Onun evde oldugu zamanlarda siz is yaparken vb. dinlerken onceden sectiginiz arsiv programlarini duymasini saglasniz. Ben telegramdan kendim dinlemek icin aciyorum dikkatini illa cekiyor ve dinliyor. Ozellikle ona hitap eden bolumlar, aidiyet vb sikilinca yeter diyor ama kulagina ne girse kar. Anlatmakta zorlandigim bazi seyleri dinleyince anladi.

Ilk yilimizdan beri esim cocuk egitimi kitabi okuyacagini soyluyordu, dinlemeleri erteledi bende firsat buldukca ona okumakta ve dinletnekte buldum cozumu. Ona kalirsak torunlar olana belki okur dinlerdi aksi takdirde :)