Adim adim ayrilik...

sekerparem

New member
Merhaba sevgili anneler,
Butun cabalarima ragmen yapamadim, basaramadim. Ogluma guzel bir aile ortami sunamadim. Cok cabaladim cirpindim. Olmuyor. Olmadi. Polyannacilik oynamak ,hep iyi olmak, her daim gulumsemeye calismanin yani sira bunu kullanan insanlarin en yakinimda olmasi yeterince yordu beni. Hep esimi kazanmaya calistim. Sustum olmadi konustum olmadi.buraya yazip yazmamakta bile kararsizdim.anlatacak o kadar cok sey var ki...iki ay gibi bi zaman oncesine gidelim.esimin annesi sehirdisindaydi.ve esimi kazanmaya babaligi aile oldugunu hissettirmeye baslamistik oglumla.gayet mutluyduk.tek bir korkum vardi.annesi gelince herseyin bozulmasi ve oyle de oldu.oldugu gibi kalmanin yanisira eskisinden de kotuye gitti hersey.annesinin tabiriyle cok fazla yuz vermis.fazla yuzgoz olmusuz.bukadar olmazmis.zaten dogruduzgun eve geldigide yok esimin.annesiyle yemek yer onunla oturur.bizde oglumla vakit gecirir yemek yeriz. Annesinin bizeher gelisi mutlaka kavga cikar.sebepsiz yere hemde.isten gelip annesine hizmette etsem mutlaka bahanesi vardir memnuniyetsizlik adina.evimin her odasi her kosesi karistirilir.yatak odam cekmecelerim dolaplarim banyom akliniza gelen heryer.artik annenin kuklasi olmus biri var hayatimizda.oglumun gozu onunde hakaret kufur iftira bagirmalar...gozleri gozlerimde oluyor o anlarda.susuyorum yavrum daha fazla korkmasin etkilenmesin diye.eskiden hep bir umudum vardi esimi kazanma adina.artik o umudumu kaybettim.simdi yavrum hergun bu kavganin icinde olmasimi canini daha cok acitir.anne babasinin ayri olmasi mi? Bunun kararini veremedim henuz.orta yolu yok artik.esim benden nefret ediyor.oglumu birakip gitmemi istiyor.buda yapacagim en son sey bunuda biliyor.yavas yavas oglumu ayriliga hazirlamam lazim.babasini zaten gordugu saatler belli.ayrilirsak eger esimin soyledigi karari ogluma birakacakmis ve eger annesini secerse asla gormeyecekmis.babasini secersede asla annesini gormeyecekmis...daha oncesinde de defalarca bosanma karari alindi hep vazgecildi.ozamanlar oglum kucuktu.artik buyuyor bilincleniyor.son bosanma dusuncesinden sonra birdaha asla bosanmayi dusunmeuecegim diye soz verdim kendime.ancak sizden nefret eden hemen hemen hergun sebepsiz yere kavgalar eden haketmediginiz sozler soyleyen ve butun bunlari buyuyen yavrunuzun gozuonunde yapan biriyle ne zamana kadar yasayabilirsiniz ki.
Oluru var mi diye dusuneceksiniz biliyorum.butun olurlari dusundum emin olun. Annesi hayatimizda oldugu surece bu insan asla degismeyecek.annesini hayatindan cikaramayacagina gore iki secenek kaliyor.ya omur boyu hergun kavga hakaretle gecen gunler yahut ta kesin olarak alinmis bosanma karari...
Icim aciyor.canim yaniyor.son kez polyannacilik oynayacagim.son rolumu de oynayacagim.sonrasi Allah buyuk...

Mona roza

New member
Merhaba sevgili anneler,
Butun cabalarima ragmen yapamadim, basaramadim. Ogluma guzel bir aile ortami sunamadim. Cok cabaladim cirpindim. Olmuyor. Olmadi. Polyannacilik oynamak ,hep iyi olmak, her daim gulumsemeye calismanin yani sira bunu kullanan insanlarin en yakinimda olmasi yeterince yordu beni. Hep esimi kazanmaya calistim. Sustum olmadi konustum olmadi.buraya yazip yazmamakta bile kararsizdim.anlatacak o kadar cok sey var ki...iki ay gibi bi zaman oncesine gidelim.esimin annesi sehirdisindaydi.ve esimi kazanmaya babaligi aile oldugunu hissettirmeye baslamistik oglumla.gayet mutluyduk.tek bir korkum vardi.annesi gelince herseyin bozulmasi ve oyle de oldu.oldugu gibi kalmanin yanisira eskisinden de kotuye gitti hersey.annesinin tabiriyle cok fazla yuz vermis.fazla yuzgoz olmusuz.bukadar olmazmis.zaten dogruduzgun eve geldigide yok esimin.annesiyle yemek yer onunla oturur.bizde oglumla vakit gecirir yemek yeriz. Annesinin bizeher gelisi mutlaka kavga cikar.sebepsiz yere hemde.isten gelip annesine hizmette etsem mutlaka bahanesi vardir memnuniyetsizlik adina.evimin her odasi her kosesi karistirilir.yatak odam cekmecelerim dolaplarim banyom akliniza gelen heryer.artik annenin kuklasi olmus biri var hayatimizda.oglumun gozu onunde hakaret kufur iftira bagirmalar...gozleri gozlerimde oluyor o anlarda.susuyorum yavrum daha fazla korkmasin etkilenmesin diye.eskiden hep bir umudum vardi esimi kazanma adina.artik o umudumu kaybettim.simdi yavrum hergun bu kavganin icinde olmasimi canini daha cok acitir.anne babasinin ayri olmasi mi? Bunun kararini veremedim henuz.orta yolu yok artik.esim benden nefret ediyor.oglumu birakip gitmemi istiyor.buda yapacagim en son sey bunuda biliyor.yavas yavas oglumu ayriliga hazirlamam lazim.babasini zaten gordugu saatler belli.ayrilirsak eger esimin soyledigi karari ogluma birakacakmis ve eger annesini secerse asla gormeyecekmis.babasini secersede asla annesini gormeyecekmis...daha oncesinde de defalarca bosanma karari alindi hep vazgecildi.ozamanlar oglum kucuktu.artik buyuyor bilincleniyor.son bosanma dusuncesinden sonra birdaha asla bosanmayi dusunmeuecegim diye soz verdim kendime.ancak sizden nefret eden hemen hemen hergun sebepsiz yere kavgalar eden haketmediginiz sozler soyleyen ve butun bunlari buyuyen yavrunuzun gozuonunde yapan biriyle ne zamana kadar yasayabilirsiniz ki.
Oluru var mi diye dusuneceksiniz biliyorum.butun olurlari dusundum emin olun. Annesi hayatimizda oldugu surece bu insan asla degismeyecek.annesini hayatindan cikaramayacagina gore iki secenek kaliyor.ya omur boyu hergun kavga hakaretle gecen gunler yahut ta kesin olarak alinmis bosanma karari...
Icim aciyor.canim yaniyor.son kez polyannacilik oynayacagim.son rolumu de oynayacagim.sonrasi Allah buyuk...

Çok üzüldüm inanın çocuğunuz için en çok bu büyükler bu yaptıklarının bu cehaletin hesabını Allaha nasıl verecekler bilmiyorum ne kadar zamandır bu durumdasınız bilmiyorum kuzenim de eşi ile yaklaşık bir yıldır ayrı ama bosanmadilar eşinin bir umut düzelmesini bekliyor belli ki eşiniz çok edilgenlestirilmis ailesi tarafından sizin için umrede bir yakınımdan dua isteyeceğim bir de çok emin değilim ama yine bir tanıdığım eşi ile işleri mahkemeye kadar varmıştı bosanmalar arttığı için hakimler sorunun ne olduğuna bakiyorlarmis sorun iş ise iş geçimsizlik ise Aile danışmanlarına yonlendiriliyorlarmis böyle duydum onlardan aile terapistine gitmişlerdi su an gayet iyiler acaba siz de gittiniz mi aile danışmanlarına çünkü ortada bir çocuk var olan cocuklara oluyor malesefff hani bir laf var ya ya bu deveyi gudeceksin ya da bu diyardan gideceksin diye ama çocuk olunca diyar asla terkedilmemeli diye düşünüyorum ben sakin yanlış anlamayın sizin için değil eşiniz için diyorum çocuğu için o da birşeyler yapmalı anlamıyorum anlayamıyorum bu erkek çocuklarından ne ister kayinvalideler

sekerparem

New member
Çok üzüldüm inanın çocuğunuz için en çok bu büyükler bu yaptıklarının bu cehaletin hesabını Allaha nasıl verecekler bilmiyorum ne kadar zamandır bu durumdasınız bilmiyorum kuzenim de eşi ile yaklaşık bir yıldır ayrı ama bosanmadilar eşinin bir umut düzelmesini bekliyor belli ki eşiniz çok edilgenlestirilmis ailesi tarafından sizin için umrede bir yakınımdan dua isteyeceğim bir de çok emin değilim ama yine bir tanıdığım eşi ile işleri mahkemeye kadar varmıştı bosanmalar arttığı için hakimler sorunun ne olduğuna bakiyorlarmis sorun iş ise iş geçimsizlik ise Aile danışmanlarına yonlendiriliyorlarmis böyle duydum onlardan aile terapistine gitmişlerdi su an gayet iyiler acaba siz de gittiniz mi aile danışmanlarına çünkü ortada bir çocuk var olan cocuklara oluyor malesefff hani bir laf var ya ya bu deveyi gudeceksin ya da bu diyardan gideceksin diye ama çocuk olunca diyar asla terkedilmemeli diye düşünüyorum ben sakin yanlış anlamayın sizin için değil eşiniz için diyorum çocuğu için o da birşeyler yapmalı anlamıyorum anlayamıyorum bu erkek çocuklarından ne ister kayinvalideler

Cok sagolun.yillardir mucadele ediyorum.birumut degisir dusuncesiyle.yillar oncesinde psikologla gorustuk haftalar surdu.annesine herseyi anlatmamasi gerektigini esinin yerini annesinin yerini anlatti doktor bana da ona da.en fazla iki ay surdu..sonrasi yine ayni.dedigim gibi en son bosanma dusuncemden sonra hep pozitif baktim hayata olaylara.yapana degil yaptirana bak dedim kendimce.sustum sustum sustum..isin sikintisi zaten sorun iken eve gelip esimden duydugum anlamsiz sozler canimi daha da acitiyor.en kotusude butun bu olaylarin icinde yavrumun kalmasi.nasil korku dolu bakiyor gozlerime.yataklarimizi ayirmistik.simdilerde beraber uyumak istiyor oglum.benim ogluma oglumunda bana ihtiyaci var.hergun nefret dolu sozler duymak hic kolay olmuyor.hani kalip oglumun hayatinda kapanmaz yaralar acacaksa bu yasananlar gitmeyi terrcih etmek istiyorum.hayirlisi...

sekerparem

New member
Allah yardımcınız olsun sevgili şekerparem, güzel ve umut dolu mesajlarınızı okuduğumu hatırlıyorum şu an bu kadar kötü hissediyor olmanıza o yüzden çok üzüldüm. Bulutlardan bahsetmiştiniz bir mesajınızda, resimlerini çektiğinizden.. her bulutlara baktığımda son zamanda aklıma gelirdiniz bana bir umut vermiştiniz. Biz de çok kötüydük eşimle ve benim de bir evladım var.. onun için bir çıkış yoluna niyetlenmiştim başta sadece kızım içindi, gerçekten eşimle sanki gönül bağım yok gibi geliyordu bazen, ki çok severek evlendim.. her neyse bir konumda uzun uzun anlatmıştım adem hocamızla terapi sürecimi, özetle şöyle söyleyeyim kızım için girdiğim yolda eşime dair hislerimi de yenileyerek çıktım. Kendi eksiklerimi yanlışlarımı da gördüm eşimin eksiklerini ve belki yaralarını.. adem hoca bana demişti ki eşin de çok yaralı, ona bu süreçte böyle bak, senden başka çaresi olmayan ailesiyle aşırı derecede patolojik bağlanmalarla edilgenleştirilmiş bir insan.. yani eksik ve onu kendine sadece sen getirebilirsin, ona yardım etmek istemez misin? Demişti. Eşime artık o da terapi sürecine girene kadar böyle bakıyorum. Hislerinin yönetimi elinden alınmış eksik bırakılmış çocukluğunu tadamamış küçük bir erkek evladı.. daha yolun baya başındayız ama sanki daha iyi hissediyorum.. kısa bir toparlama tecrübem var isterdim ki uzun uzun tavsiyede bulunayım.. siz de bir yola giremez misiniz? Pollyannacılık için değil, hem eşinizin çocukluğunu hem de kendi yavrunuzunkini bir çatı altında iyileştiren, bir aile eden o güzel dişi kuş olmak adına.. belki Rabbimin eşinize herşeyi temize çekmek için bir lutfu sizsinizdir, ona bu şansı vermek istemez misiniz? Eminim ağır yaşadıklarınız ben de pollyannacılıktan hiç hoşlanmam saçma teselli cümleleri beni kızdırır. Sizi teselli etmiyorum, edemem ama betonlardan bulutları farkeden kadın iki küçük erkek evladdan kendine güzel bir yuva kurabilecek güçtedir diye tahmin ediyorum.. sevgiler..

Cok duygulandim yazdiklarinizi okuyunca...esime hep cocuk gibi baktim.naziyla oynadim.istedigi yemekleri yaptim.hayatimda iki kisi vardi ben yoktum.benim istediklerim yoktu..oglum ve esimin istedikleri vardi.onlari mutlu etme adina cirpindim hep.anladim ki tek basina mucadeleyle olmuyormus.esimi anlamaya calistim hep.komik ama annesini bile anlamaya calistim.o kadar cok canimi yakmasina ragmen hemde.yasadiklarini dusundum.cocuklugnu dusundum.bunlarla yapilanlari gormezden geldim.dusunun gece gunduz hakkinizda herdaim olumsuz konusan insanlar.sizin dusunceniz baska onlarin hayalinde urettigi bambaska.ornek vereyim.oglumun dogum gunu hersene evde aile ici kutlariz.benim ailem uzakta zaten kendi ailesinden gelirler.sorun yok oglumda mutlu oluyor esimde.bu sene oglumdan gelen talepti okulda arkadaslariyla kutlamak istiyor.bunu esime soyledim okulda bjr arkadasinin dogum gunu yapmislar bizde yapabiliriz.suana kadar art niyet hissettiniz mi.esimin cevabi hayir.sen annemi evde istemiyosun diye boyle diyosun.kardeslerimi istemiyosun eve.annemde gorecek oglumun dogum gununu.oglumu uzaklastirmaya calisiyosun.tembellik ediyosun.gibi birsuru alakasiz kurulmus cumleler ki bu verdigim ornek en en en basiti.Selma hanimla gorusmustuk biz.annesi yokken dinletiyordum Adem hocayi esime..dinlemese ben anlatiyordum anlattiklarini.aidiyet konusunu islerken bikac cumlesi etkiledi esimi bu adamla gorustur beni dedi.sen iste dedim.kendi icimde hazirlik yapiyodum.ancak annesinden sonra duydugu dinledigi soyledigi hersey gitti.kitaplarimi toplatti dun gece hepsini yakacagini soyledi.kitapligimi aglayarak bosalttim.
Bulutlar bana kusmus artik.cicekler gokyuzu.kalbimde kusmus bana.eskisi gibi sevgiyle cosmuyor diye..kalbi calistiran sevgiymis.ciceklerim bile soldu.oyle cok yoruldum ki.butun sacmaliklara gulup gecmekten.inanin adim atacak dahi gucum kalmadi desem yeridir.

Eceerdonmez

New member
Allah yürüdüğünüz yolda alacağınız kararlarda hep ışığınız olsun hep sol yanınızda olsun.
Bir yuva kolaymı kuruluyor nedir bu kaynanaların yaptıkları, birtek kendi oğulları evlat çünkü biz ana kuzusu insan evladı değiliz.
Yaşadıklarınızı bir yana konuyorum anlamaya çalışmak bile insanı ne kadar yoruyor. Bende beklerdim hep hemcinsim olarak kayınvalidem beni en iyi anlayan olur en hoş gören, aynı bakmaya çalışırız ama nafile.
"hayat bu bellimi olur son buldu dediğin an yeniden herşey can bulur"

sekerparem

New member
Allah yürüdüğünüz yolda alacağınız kararlarda hep ışığınız olsun hep sol yanınızda olsun.
Bir yuva kolaymı kuruluyor nedir bu kaynanaların yaptıkları, birtek kendi oğulları evlat çünkü biz ana kuzusu insan evladı değiliz.
Yaşadıklarınızı bir yana konuyorum anlamaya çalışmak bile insanı ne kadar yoruyor. Bende beklerdim hep hemcinsim olarak kayınvalidem beni en iyi anlayan olur en hoş gören, aynı bakmaya çalışırız ama nafile.
"hayat bu bellimi olur son buldu dediğin an yeniden herşey can bulur"

Amin cok sagolun.
Cok dogru birtek onlar evlat.biz evlat degiliz.bizim anne babalarimizin hic hakki yok.hep kusursuz dortdortlukler.butun hata kusur bizde.
Ben artik iyiligin degil kotulugun hakim olduguna inaniyorum.iyilik yaptiginiz insanlar size ya aptal gozuyle bakiyolar ya da muhtac. Rabbim biliyor goruyor. Inaniyorum hayirli olan karari aldiracaktir bana.

Eceerdonmez

New member
Amin cok sagolun.
Cok dogru birtek onlar evlat.biz evlat degiliz.bizim anne babalarimizin hic hakki yok.hep kusursuz dortdortlukler.butun hata kusur bizde.
Ben artik iyiligin degil kotulugun hakim olduguna inaniyorum.iyilik yaptiginiz insanlar size ya aptal gozuyle bakiyolar ya da muhtac. Rabbim biliyor goruyor. Inaniyorum hayirli olan karari aldiracaktir bana.
Peki sizce sizin evliliğiniz sona erdiği takdirde kayınvalidenizde ve eşinizde mutlumu olacak daha çok ? Yanlış hatırlamıyorsam bende kalırsa sana göstermem sende kalırsa ben görmem oğlumu demişti eşiniz. İnsan evladını,babaannesi torununu görmeden nasıl durabilir.
Yaşı ve tecrübesi gereği ki onlar daha zor şartlarda yaşamış bizlere ışık tutmaları gerekir, genciz tecrübesisiz düşünemeyip yanlışlar yapabiliriz onların bizleri doğruya çekmesi gerekir.
Ama bizler oturup kayınvalidelerimizi nasıl memnun edebiliriz daha çok diye düşünüyoruz.
Oysa düşününce en güzel dönemlerimizi nelerle tüketiyoruz. Yazık gerçekten

sekerparem

New member
Peki sizce sizin evliliğiniz sona erdiği takdirde kayınvalidenizde ve eşinizde mutlumu olacak daha çok ? Yanlış hatırlamıyorsam bende kalırsa sana göstermem sende kalırsa ben görmem oğlumu demişti eşiniz. İnsan evladını,babaannesi torununu görmeden nasıl durabilir.
Yaşı ve tecrübesi gereği ki onlar daha zor şartlarda yaşamış bizlere ışık tutmaları gerekir, genciz tecrübesisiz düşünemeyip yanlışlar yapabiliriz onların bizleri doğruya çekmesi gerekir.
Ama bizler oturup kayınvalidelerimizi nasıl memnun edebiliriz daha çok diye düşünüyoruz.
Oysa düşününce en güzel dönemlerimizi nelerle tüketiyoruz. Yazık gerçekten

Mutlu olacagi kesin.yoksa bile bile oglunun yuvasini yikmazdi degil mi? Esim uzulebilir cunku karar kendi karari degil.annesinden uzak kaldigi donemlerde yaptigi yanlisi gorebilir.bunun icinde gec olur hersey.

Bundan dort bes yil oncesi.yine ayni sorunlarin hat seviyede yasandigi donem.cik git hayatimdan istemiyorum seni senden nefret ediyorum gibi bir suru soz.o donem oglum iki ikibucuk yasindaydi ve yaz ayiydi.butun camlar acik ve herkesin balkonda oldugu donem.esimin bagirtisini oglumun aglamasini butun mahalle dinlemis.ertesi gun dayanamayacagimi anlayip aldim oglumu gittim.kimseye haber vermeden.biraz yalnizljk iyi gelir diye dusundum.ben gittikten sonra komsularim aradi.senin sesini duymadik hic.sesin ciksa polisi arayacaz ama senden ses duymadik dediler.kapinin onune kdar gelip geri donmusler.o gun o olaya benim ailemde esimin aileside cok uzulduler.sonra gelip babamin evinden aldilar bizi.abileri babasi annesi kendisi degisecegine yanimda olacaklarina soz verdiler.bunu niye anlattim.bu olaydan iki sene sonra kayinbabam kanser oldugunu ogrendi.o surecte hep destek oldum yaninda oldum ki kayinbabam bile oglunun esinin hatallarina goz yumdugu halde.enson hastanede gordugumde rahmetli kaynanam ve esimin onunde helallik istedi.hakkim yok baba siz helal edin dedim.esime ve annesine benim kizim yoktu artik var dedi.kizimi uzerseniz size hakkimi helal etmem dedi.babasi vefat ettikten sonra ne hikmetse esim beni babasini oldurmekle sucluyor.babamin katili sensin diyo.yani yillar once yasanmis bir olay ki o olayda herkes cok uzuldu.yine annesinin dolduruslariyla uzerime gelmisti.suclu beni goruyor.bir kereye mahsus dedim.babanin katili ben degil annenle sensin dedim.rahat durmadiniz oldurdunuz adami beni suclayarak vicdaninizi rahatlatamazsiniz dedim.hani arasira olan tartismalar degil artik bunlar.hergun heran hersaniye.
Bu evlilik biterse benim bunda payim vardi evet haklilar diyecek birsey birakmadim kimseye kendimede dahil.aile esler ve cocuklardan olusurdu.benim ailem de esim disinda herkes vardi.birtek oglumu koruyabildim.simdilerde onuda kaybediyorum.
Payi olan herkes mutlu olmali. Soyleyecek baska sozum yok onlara...

annecandir

New member
Ben de yuvasi dagilmak uzere olan bir evladin annesiyim. Ki en acisi da bu ya zaten. Tek basiniza olsaniz daha kolay hayatinizdaki bu imtihani atlatmak belki ama,*gozyaslarinizi cogu zaman tutmaya cabalasaniz da, bes yasindaki evladinizin*gozlerinizin taa içindeki aciyi hissedip de uzulmesine *engel olamiyorsunuz ve aciniz ikiye degil yuze katlaniyor ...

Esim bana dava acmak uzere. Uc gun once avukati aradi görüsmek icin. Anlasmali olsun bitsin diye ikna etmek icin olduğunu da biliyorum. Sebepse aile apartmaninda oturdugum icin yasadigim bunalim uzerine ayri eve cikmamiz ve iki sene olmasina ragmen esimin geri donmek istemesi ve benim kabul etmeyisim. Zaten neredeyse iki yildir benimle, ailemle, akrabalarimla da küs yasiyordu esim. Evde yemek yemiyor, odasi ayri uyuyor ve yuzume baktiginda bile ailesine ihanet edeceğini dusunuyordu sanki... Bu yuzden haftasonlarini tum gun annesinin evinde geciriyor, eve donecegi zaman da tum morali sifirlaniyordu. Annesinin gostermelik "kalkin gidin artik" sozleriyle zor bela donebiliyordu evine. Esim coktan bitirmisti evliligini ama simdi kagit uzerinde de bitirme gayretinde. Yeniden evlenip, cocuk yapip ailesini mutlu etmenin hayaliyle yasiyor su an hayalet gibi.*

Ne, yaptiginin farkinda, ne evladinin , ne hayatinin...*

Herseye ragmen bitirmek istemesem de hem caresizim hem de sekerpare kardesim gibi evladim icin hangisi daha dogru karar veremiyorum.*

Cunku tek sorun ailesi de degil aslinda, esim....*

Beni kaldiramayan, sekerpare kardesim gibi okumamam icin kitaplarimi alip götüren, cocugumuz dogdugundan beri (ailesiyle)*yaptiklari tum yanlislari itirazsiz onaylamami bekleyen ve bunu da -namazlarini bile kilmayi biraktigi halde- islamdaki KOCAYA iTAAT le iliskilendiren; yapamadigi cobanligi one sürerek, durmadan "ben cobanim" diyen biri.*

Beni, cocuguma kurallar koyarak iktidar mucadelesine izin vermemeye calistigim icin baskici goren, boyle baskici bir anne oldugum icin evladimi mutlu edemedigimi dusunerek ona hergun bir oyuncak ve 9 lu paketlerdeki cikolatali sandviclerden getirip diledigin kadar ye diyerek mutlu ettigini zanneden.. Ben bu duruma kahrolup yüzüm asildiginda ve ofkelendigimde de psikolojimin bozuk olduğunu dusunen bir es...

Aslinda hakli da olabilir ..yasadigim onca seye ragmen normal kalmam mucize olurdu belki de. Bu oyle bir esti ki; ben evladim yeni ek gidaya gectiginde her anne gibi meyvesine, sebzesine dikkat edip, ona ozel yemekler yapip, yogurdunu mayalayip uzerine titrerken , emmeyi de birakmasin diye gidalarini sinirsiz vermiyorum diye beni çocuğu ac birakmakla bile itham ediyordu. Ve hala daha emmeden kesmeyi zamana yayarak yaptigim icin*(ona gore birden kesince en cok iki gun aglarmis) veya gunduz ilaclarini veya bitkisel takviyeleriyle uzerime duseni yaptigim halde, gece oksurdugunde kalkmadigim icin beni vicdansizlikla suclayarak , *her gecen gun icindeki nefreti korukleyen, biri o....

Bunca sey yasarken sadece kendimi ifade etmek , yaptiklarimin dogrulugunu anlatmak icin konusmaya calistigimda da, "tabi sen supersin, sen prof.sun" diyerek alay edercesine susturma gayretinde olur , *beni yasadigim caresizligin ve suclanmisligin ofkesiyle basbasa birakirdi ve ben sinirlerime hakim olamayip sakin olamadigimda da beni erkek gibi olmakla suclar ve kendisini ezdigim ithamiyla da her turlu kapiyi kapatirdi....

Dahasi hala aile bağımlısı bir es... Annesi babasi birtanesi, cani cigeri .. bense, onlarin her isteklerini emir bilip uygula-ya-madigim icin , anne ve babasinin da gayretleriyle kapiya konulmasi gereken bir gelin olmaktan oteye gidemedim.*

Onlara tapamadim yani. Onlarin dedigi tam olarak buydu cunku. Sorgusuz itaat ancak Allaha olandir benim bildigim. Ama esim ve ailesine gore bu boyle degil.

Durumumuz bundan ibaretken evladimin, *babasinin annesini boylesine istemedigi, yuzunu gormemek icin ayri odada oturdugu, sirt donerek kus durdugu bir aile ortaminda yasamasi mi, yoksa annesinin sevildigi anneanne ve dedeyle yasamasi mi daha saglikli diye kara kara dusunurken eşimin avukati aradi. Artik Rabbime sigindim. Dua istiyorum kardeslerim ... 😢

Adem hocam keşke duysa ve bir oneride bulunsa gec de olsa.. Ulasamadim defaatle mail yazdim. El-Fettah olan Rabbim bizim durumumuzdaki tum anneleri ve evlatlari felaha cikarsin insaallah...

sekerparem

New member
Ben de yuvasi dagilmak uzere olan bir evladin annesiyim. Ki en acisi da bu ya zaten. Tek basiniza olsaniz daha kolay hayatinizdaki bu imtihani atlatmak belki ama,*gozyaslarinizi cogu zaman tutmaya cabalasaniz da, bes yasindaki evladinizin*gozlerinizin taa içindeki aciyi hissedip de uzulmesine *engel olamiyorsunuz ve aciniz ikiye degil yuze katlaniyor ...

Esim bana dava acmak uzere. Uc gun once avukati aradi görüsmek icin. Anlasmali olsun bitsin diye ikna etmek icin olduğunu da biliyorum. Sebepse aile apartmaninda oturdugum icin yasadigim bunalim uzerine ayri eve cikmamiz ve iki sene olmasina ragmen esimin geri donmek istemesi ve benim kabul etmeyisim. Zaten neredeyse iki yildir benimle, ailemle, akrabalarimla da küs yasiyordu esim. Evde yemek yemiyor, odasi ayri uyuyor ve yuzume baktiginda bile ailesine ihanet edeceğini dusunuyordu sanki... Bu yuzden haftasonlarini tum gun annesinin evinde geciriyor, eve donecegi zaman da tum morali sifirlaniyordu. Annesinin gostermelik "kalkin gidin artik" sozleriyle zor bela donebiliyordu evine. Esim coktan bitirmisti evliligini ama simdi kagit uzerinde de bitirme gayretinde. Yeniden evlenip, cocuk yapip ailesini mutlu etmenin hayaliyle yasiyor su an hayalet gibi.*

Ne, yaptiginin farkinda, ne evladinin , ne hayatinin...*

Herseye ragmen bitirmek istemesem de hem caresizim hem de sekerpare kardesim gibi evladim icin hangisi daha dogru karar veremiyorum.*

Cunku tek sorun ailesi de degil aslinda, esim....*

Beni kaldiramayan, sekerpare kardesim gibi okumamam icin kitaplarimi alip götüren, cocugumuz dogdugundan beri (ailesiyle)*yaptiklari tum yanlislari itirazsiz onaylamami bekleyen ve bunu da -namazlarini bile kilmayi biraktigi halde- islamdaki KOCAYA iTAAT le iliskilendiren; yapamadigi cobanligi one sürerek, durmadan "ben cobanim" diyen biri.*

Beni, cocuguma kurallar koyarak iktidar mucadelesine izin vermemeye calistigim icin baskici goren, boyle baskici bir anne oldugum icin evladimi mutlu edemedigimi dusunerek ona hergun bir oyuncak ve 9 lu paketlerdeki cikolatali sandviclerden getirip diledigin kadar ye diyerek mutlu ettigini zanneden.. Ben bu duruma kahrolup yüzüm asildiginda ve ofkelendigimde de psikolojimin bozuk olduğunu dusunen bir es...

Aslinda hakli da olabilir ..yasadigim onca seye ragmen normal kalmam mucize olurdu belki de. Bu oyle bir esti ki; ben evladim yeni ek gidaya gectiginde her anne gibi meyvesine, sebzesine dikkat edip, ona ozel yemekler yapip, yogurdunu mayalayip uzerine titrerken , emmeyi de birakmasin diye gidalarini sinirsiz vermiyorum diye beni çocuğu ac birakmakla bile itham ediyordu. Ve hala daha emmeden kesmeyi zamana yayarak yaptigim icin*(ona gore birden kesince en cok iki gun aglarmis) veya gunduz ilaclarini veya bitkisel takviyeleriyle uzerime duseni yaptigim halde, gece oksurdugunde kalkmadigim icin beni vicdansizlikla suclayarak , *her gecen gun icindeki nefreti korukleyen, biri o....

Bunca sey yasarken sadece kendimi ifade etmek , yaptiklarimin dogrulugunu anlatmak icin konusmaya calistigimda da, "tabi sen supersin, sen prof.sun" diyerek alay edercesine susturma gayretinde olur , *beni yasadigim caresizligin ve suclanmisligin ofkesiyle basbasa birakirdi ve ben sinirlerime hakim olamayip sakin olamadigimda da beni erkek gibi olmakla suclar ve kendisini ezdigim ithamiyla da her turlu kapiyi kapatirdi....

Dahasi hala aile bağımlısı bir es... Annesi babasi birtanesi, cani cigeri .. bense, onlarin her isteklerini emir bilip uygula-ya-madigim icin , anne ve babasinin da gayretleriyle kapiya konulmasi gereken bir gelin olmaktan oteye gidemedim.*

Onlara tapamadim yani. Onlarin dedigi tam olarak buydu cunku. Sorgusuz itaat ancak Allaha olandir benim bildigim. Ama esim ve ailesine gore bu boyle degil.

Durumumuz bundan ibaretken evladimin, *babasinin annesini boylesine istemedigi, yuzunu gormemek icin ayri odada oturdugu, sirt donerek kus durdugu bir aile ortaminda yasamasi mi, yoksa annesinin sevildigi anneanne ve dedeyle yasamasi mi daha saglikli diye kara kara dusunurken eşimin avukati aradi. Artik Rabbime sigindim. Dua istiyorum kardeslerim ...

Adem hocam keşke duysa ve bir oneride bulunsa gec de olsa.. Ulasamadim defaatle mail yazdim. El-Fettah olan Rabbim bizim durumumuzdaki tum anneleri ve evlatlari felaha cikarsin insaallah...

Rabbim yar ve yardımcınız olsun...
En kötü karar kararsızlıktan iyiymiş.Kararınızı verin ve uygulayın lütfen.

Sümeyyeee

New member
Rabbim yardimciniz olsun size yapılanlar onların yanına kalmaz eninde sonunda layığı neyse onu yaşarlar ....

annecandir

New member
Rabbim yar ve yardımcınız olsun...
En kötü karar kararsızlıktan iyiymiş.Kararınızı verin ve uygulayın lütfen.
Cok haklisiniz kardesim ama boyle bir karar oyle kolay alinmiyor ki...

Insan kaderinde ne var. Evladi icin hangisi daha dogru bilemiyor ki .

Siz karar verebildiniz mi bu arada ?

Allahım hayirli olani gonlumuze yerlestirsin. Gonlumuzdekini de hayirli eylesin insaallah cumlemiz icin ...

Son düzenleme:

Merve1987

New member
Rabbim yar ve yardimciniz olsun Insallah daha once iki defa bosanmanin esiginden donmus biri olarak yazdiklariniza çok uzuldum Rabbim cikis yolu gostersin benim su an aklimda Kalan tek sey (belki de cevremdekilerin baskilari yuzunden) en son en kotu evlilik bosanma surecinden daha zor degil demis pes etmistim bosanmak isteyen bendim o kadar cok baski gordum ki vazgectim benimki cozumsuz bir barismaydi yani sorunlarımızı cozdugumiz için degil baskilara dayanamadigim için baristik Insallah sizlerinki cozumlu olur:(

Sümeyyeee

New member
Peki şuan nasıl aranız eşinizle Merve hanım bende 3 kere boşanmanın eşiğinden döndüm eşimin ailesi yüzünden

Merve1987

New member
Peki şuan nasıl aranız eşinizle Merve hanım bende 3 kere boşanmanın eşiğinden döndüm eşimin ailesi yüzünden

Çok Iyi oldugu donemler de oluyor ama kotu oldugu donemler de oluyor Bilemiyorum iste bazen çok kotu kavga ediyoruz bazen de çok mutluyuz oğlumu gozlemliyorum o da anlamlandirmaya calisiyor ama kesinlikle Iyi ki bozanmamisim diyorum Bana Kalsa çoktan yikilmisti evliligimiz ama esim çok kararli ölürüm de bosanmam Der beni de böyle Kabul edeceksin Der. Peki Kabul edebildim mi hayir kesinlikle mucadeleme Devam ediyorum çok yanlıș yontemlerle. Kesinlikle danismana ihtiyacimizin olduginun ikimiz de farkındayız

Merve1987

New member
Esim ișkolik iși soz konusu olunca sabah namazdan sonra gider aksam 2 saat durup erkenden uyur evle alakali seylere gelince bir gece bile oğlum için uyanmasitir mesela bir gece oğlumun atesi vardi 4 e kadar uyumadim beni uyanik gorunce acidi sen uyu Ben basinda dururum dedi ki Ben asla ona guvenmem hayir dedim Ben dururum çok israr edince Tamam dedim ama ustunden yarim saat geeden baktim kendi uyumus çocuk atesler icinde çok sinirlendim ya Havale gecirseydi dedim madem bakamayacaksin neden beni uyuttun dedim vs. 6 yillik Evliligimde daha bir kez olsun anahtariyla eve girmemistir hep birseyler kaybeder çok sorumsuz tabi benim bosanmak istememin sebepleri bunlar degildi. Hic bir isinde Bana danismaz. Evle ilgili sorumluluk almaz benle de ogluyla da ilgilenmeyi sevmez hayalindeki evlilik evde Karim cocugum olsun eve geldigimde Bana Hizmet etsin hic bir isime karismasin kisacasi Evi otel gibi kullanmak ister. Dava actigim zamanlar yine benim istemedigim karșı ciktigim bir ise girismis if Las etmisti iflas etmesi umrumda degil ama benim de hem butun birikimlerimi heba etmis ustelik 100 bin TL borcumuz var demisti șimdi diyeceksiniz ki Maddi şeyler mi. Hayir Oyle degil benle hic istisare etmedigi Halde beni Adam yerine koymadigi Halde kendi kafasindan girdigi bir isin sonicunu Bana yuklemesiydi sebep. Șimdi NE oldu Esim hala ayni. Hic bir isinde Bana danismaz tek cozumumuz beni borca sokmayacagini yaptigi ıslerde Bana zarar vermeyecegine soz Verdi Evet Maddi olarak artik zarar Yok ama manevi olarak Ben kocasiz oğlum babasiz yașıyoruz