Adım Adım Su - François Michel

Ayşe Gençer

New member
Büyülü Fener Yayınlarının bizdeki ikinci kitabı bu "Adım Adım Su" kitabı. Suyun katı, sıvı ve gaz halini ele alıp tüm süreçlerini bol bol yer verilen mizahi karikatürleriyle ilgi çekici şekilde sunuyor bu kitap çocuğa. İçerik itibariyle okul çağı çocuklarına hitap ediyor. Suyun serüvenini ders gibi değil de ilgi çekici göstermenin bir yolu diye düşünüyorum bu kitap için.

İçindekiler kısmından birkaç başlık şöyle:

* Dünya Bir Su Gezegeni
* Tuzlu ya da Tatlı, Saf Su ya da Maden Suyu
* Suyun Döngüsü
* Buzullar
* Mağaradaki Sular
* Sudaki Yaşam
* Vücudumuzdaki Su
* Hastalık Taşıyan Sular
* Musluk Suyu Nereden Gelir?
* Kirli Su nasıl Temizlenir?
* Mitoloji ve Dinlerde Su
* Avrupa Su Bildirgesi
* Su Testi

Eğer bu kitap ilginizi çektiyse serinin birçok kitabı var bizde olmayan. İsimleri şöyle:
İnsan Vücucu, Sağlık, Ortaçağ, Arkeoloji, Genetik, Uzay, Yaşam, Hayvanlar, İcatlar, Besinler

İşte arka kapak yazısı:

Okyanuslar, bulutlar, yağmurlar, buzullar, yeraltı suları, nehirler... Su büyük bir döngüyle dünyanın bir yerinden diğerine sürekli hareket eder. Dünyamızda su her yerde bulunur: Karada, toprağın her yerinde, atmosferde... Hatta vücudunun bile üçte ikisi sudan oluşur!

Su olmasa yaşam da olmazdı. Susuzluğunu gidermek veya yıkanmak için her gün su kullanmak sana gayet normal geliyor değil mi? Peki musluğu açtığında akan suyun nereden geldiğini ya da suyun nasıl içilebilir hale getirildiğini biliyor musun? Eşit şekilde dağılmamış olan bu zenginlik ne yazık ki sınırsız değil. Bu kitap sana suyu daha iyi tanımanı ve böylece korumayı, kirletmemek için özen göstermeyi ve gereksiz yere harcamamayı öğretecek.
(Tanıtım Bülteninden)

Sayfa Sayısı: 80

Baskı Yılı: 2013

Dili: Türkçe
Yayınevi: Büyülü Fener​

Ekli dosyalar

• .am.jpg
    .am.jpg
    64.9 KB · Görüntüleme: 0

Ayşe Gençer

New member
Kitap kaç yaş grubu için acaba yorumları nizi alabilirmiyiz

5 yaşındaki kızımın çok ilgisini çekiyor. Ama baştan sona okumuyoruz ilgi çeken yerlerini seçerek.okuyoruz.
Okumaya alışkın çocuklar için böyle yapılabilir. Genel olarak +7 diyebiliriz sanırım. Kitap üzerinde yaş belirtilmemiş.