Adım Adım Tarih Öncesi - Colette Swinnen

Ayşe Gençer

New member
Tatilde tarihi yerleri ziyarete gittiğimizde örneğin antik tiyatro gezileri gibi hep eski insanlar ve yaşamları hakkında konuşurum kızımla. Öyle öyle başladı eski dönemde yaşayan insanların hayatlarına ilgisi. Büyülü Fener Yayınlarından çıkan bu kitabı görünce de bu yüzden almak istedim. Ona daha somut olarak anlatıp gösterebilmek için. Kızım 5 yaşında ve bu kitabın seviyesi yazılmamış ama sanırım +7. bu nedenle hepsini sıradan okumuyoruz. İlgisini çekecek başlıkları, altındaki kısa bölümleri okuyoruz, karikatür gibi çizilmiş komik resimlerine bakıp üstüne gevezelik ediyoruz. Eğlenceli demek istiyorum yani. Büyüdükçe daha çok kısmını okuyacağız.

İçindekiler kısmından ilgimi çeken bazı başlıklar:

* Tarih Öncesi Ne Demek
* Tarihöncesi İnsanlar Dinazorları Gördü mü?
* Neden Afrika'ya İnsnalığın Beşiği Denir?
* Ateşin Keşfi
* Konuşmayı Biliyorlar mıydı?
* Tarihöncesi İnsanlar Mağarada mı Yaşıyorlardı?
* Mamut mu Yiyorlardı?
* Tarihöncesi Mutfağı
* Tarihöncesi İnsanlar Giyiniyor muydu?
* Mağara Resimlerinin Keşfi
* Bir Tarihöncesi Kazı Alanı

ve daha bir çok konu...

Tavsiye ederiz :)

İşte arka kapak yazısı:

İnsan nasıl ortaya çıktı? Neandertaller kimdi? Homo habilis ne zaman yaşadı? İlk insanların ortaya çıkışıyla Homo sapiens'in dünyamızda boy göstermesi arasında milyonlarca yıl geçti. İnsanların bitkileri ve hayvanları evcilleştirmeyi, alet yapmayı, ateş yakmayı, barınak inşa etmeyi ve giysilerini dikmeyi öğrenebilmesi için çok zaman gerekti. Birbirinden etkileyici arkeolojik keşiflerle dolu bu upuzun evrimin her bir adımının izini sürmek ise tarihöncesi uzmanlarının işi. Bu kitap, okuru insanlığın başlangıç macerasına götürüyor ve arkeoloji sayesinde uzak atalarımızın gündelik yaşamını keşfetmeye çağırıyor.
(Tanıtım Bülteninden)

Sayfa Sayısı: 80

Baskı Yılı: 2015

Dili: Türkçe
Yayınevi: Büyülü Fener

Ekli dosyalar

• 0000000645247-1.jpg
    0000000645247-1.jpg
    49.3 KB · Görüntüleme: 1
Son düzenleme: