Anaokulun'da Televizyon Seyrettirilmesi ?

Emine

New member
Selamun aleykum arkadaşlar oğlum 2 gündür ana okuluna başladı 2 inci günü çizgi flim açmışlar bizim evde tv yok açıkçası anaokulunda tv olması beni şaşırttı bugünde sınıfta sınama saati yapmışlar mısır patlatıp hiçte uygun bulmadigim bir kanalda çizgi flim izlemisler benim bu konudaki tutumum ne olmali

bu söylediğiniz özel anaokulunda mı oldu? aynı şeyi 2 günlük devlet okulu maceramızda bizde yaşadık, kızım tom ve jerry'yi tarif edince daha önce hiç izlemediğini bildiğim için , nerde gördün soruma "okulda" cevabıyla öğrendim okulda çizgifilm izlettiklerini.

Saidem

New member
[MENTION=391]Emine[/MENTION] Hanım Anaokulunda televizyon seyrettirilmesi öğretmenin aciz kalması benim için çok fazla uğraşmak istememesi bence kesinlikle itirazda bulunun okula karşı gelin onlar gerçek zaman akışı olmayan bir dünyaya dalıyorlar çocukların buna ihtiyacı yok

çocuğa tv izleterek vakit geçirteceksek neden anaokuluna gönderelim ki?? lady nin söylediğine katılıyorum, bu en kolayına kaçma, üstelik zarara uğruyor. içeriğini bilmiyoruz da? evde çizgifilm izlerken mutlaka benimde kızımla beraber izleyip içeriğini bildiğim çizgifilmleri izlemesini sağlıyorum ama okulda bu kontrol ne kadar sağlanıyor? örneğin kızıma izlettirilen bir çizgifilm de bi goril olduğundan, kötü şeyler yaptığından bahsetmişti, bir anaokulu öğretmeninin pedagojik bilgisinin bu kadarına bile yetemiyor olması beni çok ama çok üzüyor. :(

Afacannn

Banned
Kesinlikle katılıyorum nalan hanıma izlettirilmemesi gerekiyor. O zman öğretmen ilgilenmiyor başından savmak için izlettiriyor da olabilir

sevinç

New member
Bende aynı sorunu yaşadım.Okulda haftanın bir günü sinema etkinliği yapıyorlar mısır patlatıp.Bizim evde televizyon yok ve oğluma biz bilgisayardan seçerek ve yaşına uygun çizgi filmler izlettiriyoruz.Mesela bugün karlar ülkesini izlettirmişler ve oğlum bir daha böyle çizgi filmler açarlarsa okula gitmeyeceğim konuş öğretmenimle diyor.Ne yapacağımı şaşırdım.Konuştum öğretmenle ama onlara göre de diğer çoğunluk istiyor işte konuşun çocukla v.s klasik öğretmen söylemleri.Ayrıca karlar ülkesi dört buçuk yaş çocukları için normal mi?Ben oğlumla da konuşuyorum ama bi çıkar yol bulamadım.Lütfen bana bir fikir verin.Anaokulu öğretmeni bile olsa doru dürüst kimse çocuk ruhundan anlamıyor.

tuba

New member
Ben bir okul öncesi öğretmeni olarak buna cevap vermek istiyorum. Devlet okulunda çalışıyorum. Sinema saati tabiki gerekli bir şey değil. Sınıfta projeksiyon cihazı varsa haftanın bir günü yarım saatlik çocuklara uygun bir sinema izlenebiliyor. Veli biz evde televizyon izlemiyoruz, bu konuda hassasız diyorsa önünde saygıyla eğilirim. Şahsen ben hiç karşılaşmadım böyle bir veliyle, genellikle evde sürekli televizyon izliyor tablette oyun oynuyor sözlerini duyuyorum. Öğretmen için aciz kalıyor uğraşmak istemiyor sözleri bence çok kaba ve kırıcı. Özellikle okul öncesi öğretmenliğinin çok sabır isteyen bir iş olduğunu söyleyebilirim. Benim şu zamanda en rahatsız olduğum şey velilerin her şeyi öğretmenden daha iyi biliyor gibi davranması, konuşmak yerine suçlaması. Yani maalesef saygının çok az olması. Konuşarak her şey çözülebilir diye düşünüyorum. Ama tabiki öğretmeninize güvenmiyorsanız öğretmeninizi değiştirin

Betül

New member
Ben bir okul öncesi öğretmeni olarak buna cevap vermek istiyorum. Devlet okulunda çalışıyorum. Sinema saati tabiki gerekli bir şey değil. Sınıfta projeksiyon cihazı varsa haftanın bir günü yarım saatlik çocuklara uygun bir sinema izlenebiliyor. Veli biz evde televizyon izlemiyoruz, bu konuda hassasız diyorsa önünde saygıyla eğilirim. Şahsen ben hiç karşılaşmadım böyle bir veliyle, genellikle evde sürekli televizyon izliyor tablette oyun oynuyor sözlerini duyuyorum. Öğretmen için aciz kalıyor uğraşmak istemiyor sözleri bence çok kaba ve kırıcı. Özellikle okul öncesi öğretmenliğinin çok sabır isteyen bir iş olduğunu söyleyebilirim. Benim şu zamanda en rahatsız olduğum şey velilerin her şeyi öğretmenden daha iyi biliyor gibi davranması, konuşmak yerine suçlaması. Yani maalesef saygının çok az olması. Konuşarak her şey çözülebilir diye düşünüyorum. Ama tabiki öğretmeninize güvenmiyorsanız öğretmeninizi değiştirin

Peki siz oyun çağı çocuklarınin televizyon izlemesine nasıl bakıyorsunuz? Televizyon zararları hakkında ne düşünüyorsunuz. Küçük yaşta görsel video izlemenin faydali olduğuna inaniyormusunuz

Saidem

New member

Okul öncesi öğretmenlik gerçektende çok sabır isteyen bir iş çok zor bir durum. ..Benim bildiğim o.kadar öğretmen var çoğu Müfredat Müfredat Müfredat bunun arkasına sığınıyorlar hocam

tuba

New member
0-3 yaş çocuğun gelişiminin en hızlı olduğu dönem olduğu için mümkünse televizyon hiç izletilmemeli. Sonraki dönemlerde de günde yarım saati geçmemeli diye düşünüyorum. En güzeli mümkünse televizyonu evden kaldırabilmek. Benim evimde de televizyon var. Televizyonu evden kaldırmanın zor olacağını düşünüyorum. Sınırlandırma getirmek ve tutarlı olmakta fayda var.

tuba

New member
Bizde kazanımlar vardır. Bunlara göre de etkinlikler hazırlanır. Aslında planlarda en rahat olan biziz çünkü bizim planlarımız esnektir. Plan üzerinde değişiklik yapabiliriz, etkinlik için zaman kalmazsa bunu belirtiriz. Ama ilkokul,ortaokul,lise öğretmenleri öyle değil. Onlar müfredatta ne varsa onları uygulamak ve yetiştirmek zorunda. Bu nedenle müfredat,müfredat diyor olabilirler..

Ben anaokulunda her hafta sinema saatlerini kabul edemem. Sınırları zorlarsak bir dönemde 1 kere diyebilirim, o da kesinlikle çok iyi seçilmiş ve önceden izlenmiş ve içerisinde küfür icermeyen ve toplumumuza aykırı kılık kıyafetlerdeki kahramanlarin olmadığı ve şiddet asla içermeyen ve korkutmayan ve ve vee. Işte böyle bir film bulmak da zaten çok zor oldugundan da dönemde (o da ille de yapılacaksa) bir kere yapilmali en fazla.
Ikinci bir olay ise çocuklar evde zaten izlemiyorlar mi, ellerinden düşüyor mu sanki tablet tlfn diye düşünmemiz doğru olmaz, ki nerde kaldı bizim eğitimciliğimiz?
En doğru model olmak durumdayiz. Bu velilerimiz icin de gecerli. Velilerimize de en doğru model olmak zorundayız. Sözümüzün tesiri, meslegimizin kutsallığı, kendimize olan saygımız için.
Sıfır hata için uğraşmalı,mükemmel olamasak da en iyisi olabilmesi için çabalamaliyiz.
Hani bir hadise anlatılır.
Abdulkadir Geylani Hazretlerine bir çocuk getirir bir baba. Sürekli bal yemesinden şikayetçidir, hastalanmasindan korkar. Abdulkadie Geylani Hazretleri 40 gün sonra getirin der,40 gun sonra geldiklerinde "bir daha çok fazla bal yeme" der çocuğa. Babası "bu iş bu kadar kolaydı neden o zaman söylemediniz hocam" der.
Abdülkadir Hazretlerinin cevabına dikkat ediniz:
- O gün ben, kendim de bal yemiştim. Çocuğa "Bal yeme!" desem, 'sözümün tesiri olmazdı. Vücudumda onun tesiri oldukça yapacağım nasihatin bir faydası olmayacağından, senin kırk gün sonra gelmeni söylemiştim, der.
Çok etkileyici.
Bundandir ki biz sınıfta öğretmen olarak,onlarin bir numarali etkileyicileri olarak argo sözler barindiran, şiddetin gani olduğu çizgi film adi altinda bircok subniminal mesajı içeren o şeyleri izletmeye hakkımız yok bence.
Hem bir sürü çocuk, bulunmaz nimet! çok işimiz varsa serbert bırakalım birbirleriyle oynasinlar,oyun kursunlar. Bence çok daha fazla şey ogrenip ve çok daha egleniyorlar..

Son düzenleme:
[MENTION=33]lady[/MENTION] bilen için çok da zor değil :) bilmeyen için zor :)
[MENTION=391]Emine[/MENTION] hanım eğer tom ve jerry gibi ya da bu tarz SAÇMA çizgi filmler izletiyorlarsa kesinlikle karşı çıkmalısınız. Ancak çocuklar için görsel çok önemli. Ben mesela konu ile ilgili belgeseli okula getirir çocuklarıma serbest zamanlarında açarım. İsteyen izler isteyen izlemez. Veya etkinliklerde örneğin diş fırçalama ile ilgili, yardımlaşma, sağlıklı beslenme vb. ihtiyacım olduğunda KISA ama özlü çizgi filmleri izletirim, Kukuli gibi mesela. Bunda sakınca yoktur çünkü çocukların bazılarının görsel zekası yüksektir onları göz ardı edemeyiz. Ancak Keloğlan, tom ve jerry, looney tunes karakterlerinin (ki çok çok sakıncalı bence) olduğu çizgi filmleri bugüne kadar hiç izletmedim, izletmeyi de düşünmüyorum.

Kısacası amaca uygunsa sorun yok, ancak amaçsız ise HER ŞEYE karşı çıkabilirsiniz :)