Anne baba ağır şiddet

İpekmom

New member
Merhaba nasıl baslıcagımı bılmıyorum soruma 2 tane çocuğum var şükürler olsun ama onlara annelık yapamadığımı düşünüyorum. Sorun çocuklarım degıl sorun kendım. Küçük yaşta babamdan ağır fızıksel sıddet annemden de psıkolojık sıddet gordum suan kendımı duzeltemıyorum öfke sorunum var hemen herseye öfkelenıyorum lütfen yardım edın ne yapıcagımı bılmıyorum çıkmazdayım Kocaelindeyım destek almak ıstıyorum ama ılac alıp sersemlemekten korkuyorum madde olarakta özel destek alabılcek durumum yok lütfen yardım edın aynı durumda olanlar var mı

kahverengi

New member
Merhaba ipekmon sorunuzu yeni gördüm.geçmişiniz zor geçmiş olabilir o günleri kabul edin kader deyin geçmişinizi kabul edin. Kendinize yeni bir sayfa açın. Herşeye başka bir anlamla ,hikmetle bakın.geçmişin yaralarını sarmak hayatınıza yeni şeyler sokmakla mümkün olabilir.fark kındalığınız ve iradenizle inşaallah bu durumu atlatacaksınız.doğru yerdesiniz doğru bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Elifervas

New member
Mrb malesefki ayni durumdayiz �� bende bu duruma uzuluyorum. Ben sakinlesebilmek icin ilac kullaniyordum 2. Cocuguma hamile kalinca biraktim simdide kullansam iyi olacak ama emzirdigim icin kullanamiyorum. Sersemletmeye gelince bunye alisinca geciyo normale donuyorsun. Ben tekrar psikiyatriden randevu aldim ve beni psikologa yonlendirdi devlet hastanesinin terapilere baslayacagiz haftaya bakalim insallah faydasi olur hem kendim hemde cocuklarim icin. Allah im hepimize yardim etsin cocuk buyutmek gercekten zor herseyden dahada zor ��

Nuray19

New member
Merhaba nasıl baslıcagımı bılmıyorum soruma 2 tane çocuğum var şükürler olsun ama onlara annelık yapamadığımı düşünüyorum. Sorun çocuklarım degıl sorun kendım. Küçük yaşta babamdan ağır fızıksel sıddet annemden de psıkolojık sıddet gordum suan kendımı duzeltemıyorum öfke sorunum var hemen herseye öfkelenıyorum lütfen yardım edın ne yapıcagımı bılmıyorum çıkmazdayım Kocaelindeyım destek almak ıstıyorum ama ılac alıp sersemlemekten korkuyorum madde olarakta özel destek alabılcek durumum yok lütfen yardım edın aynı durumda olanlar var mı

Bir evin içinde minicik cocuklarla güllük gülistanlik yaşamak varken savaş halinde geçiriyoruz gunlerimizi bazen.soyle bı geri çekilip dışardan bakınca çok tuhaf aslında.
Ama bütün bu olanlar kendi kendine olmadı.cocuklarimizi ah bir kendi egilimleri ve ihtiyaçları uzerine serbest bırakabilsek.. bu o kadar zor ki. Bize benligimize bulaşan her ne duygusu ise onlari rahat bırakmaya ve kendimizi çocuklara bırakmaya engel oluyor.
İnanın burda bir sürü insan sizin gibi ya öfke patlaması ya aşırı korumaciligi ya ruhsal daralmalari gibi gibi bı sürü derde çare arıyor.en sonunda yine sizin dediğiniz gibi sorun cocuklarimda degil bende deyince bir kapı aralanıyor.farkindalik kapısı.
Bu derdin çaresi benim gordugum ve deneyimledigim kadarıyla kendini onarmaktan başka bişey değil.
Çünkü sürekli sizi durten hislerle çocuklara sekine içinde annelik yapmak, öfkeyi kontrol altında tutmak mümkün değil. [MENTION=11744]Hayat yolcusu[/MENTION] hanım bazı linkler vermiş orda sizin gibi ne yapabilirim nasıl yapabilirim diyen annelerin yardım çağrısına el uzatan kıymetli annelerin fikirleri var. Bir nebze ufkunuzu açabilir.ama şu son yayınlanan pedagoji okulu videolarını izlemenizi öneririm. Umarım hiç bırakmadan kendi gibi olmaya niyet edip anneligin huzur dolu iklimini solursunuz.

baharibeklerken

New member

Acilen yapabileceğiniz birşey hacamat yaptırmak. Baş hacamati özellikle. Ben öfkenin iki üç gün geçmediği dr. ün acil gevşemem için yeşil recete ile ilac verdigi dönemde ikinci hacamattan sonra rahatladığımı hissetmiştim.
Size faydası olmayan enerjinizi ve moralınızı tüketen ortam ve faaliyetlerden uzaklaşmak da diğer onemli birşey. Haberler dedikodu ortamı moral bozan kişiler vb.

İpekmom

New member
Allah razı olsun o kadar güzel yazılar kı ama ne yazıkkı suan kı şartlarımda yapabılmem mümkün degıl bırakın haftalarca tek kalmayı bır sanıye boş kalamıyorum eşimin aılesıyle aynı apartman da oturuyorum ve onlara bunu açıklamam ımkansız.

İpekmom

New member
Merhaba ipekmon sorunuzu yeni gördüm.geçmişiniz zor geçmiş olabilir o günleri kabul edin kader deyin geçmişinizi kabul edin. Kendinize yeni bir sayfa açın. Herşeye başka bir anlamla ,hikmetle bakın.geçmişin
yaralarını sarmak hayatınıza yeni şeyler sokmakla mümkün olabilir.fark kındalığınız ve iradenizle inşaallah bu durumu atlatacaksınız.doğru yerdesiniz doğru bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Çok teşekkür ederım. Evlendıkten sonra bu farkındalık oldu yapabıldıgım kadar sakınlestım ama artık tıkandım ne kadar gecmısı gerı de bıraksam da annemı babamı affettım desemde yasayamadıgım çocukluk ve gördüğüm şiddet an gelıp bogazımı düğüm düğüm yapıyor. Dualarınızı eksık etmeyın bu durumdan kurtulmak ıstıyourm

baharibeklerken

New member
Allah razı olsun o kadar güzel yazılar kı ama ne yazıkkı suan kı şartlarımda yapabılmem mümkün degıl ��bırakın haftalarca tek kalmayı bır sanıye boş kalamıyorum eşimin aılesıyle aynı apartman da oturuyorum ve onlara bunu açıklamam ımkansız.

Günde yarım veya bir saat kendinizle basbasa kalabileceğiniz bir zaman açmak veya tv haber vs izlememek aciklama geregi duymadan da yapabileceginiz şeylerdir bence.
Şükür defteri edinip şükrettiğiniz şeyleri ara ara yazmak da son günlerde sık duyduğum birşey.

Nuray19

New member
Acilen yapabileceğiniz birşey hacamat yaptırmak. Baş hacamati özellikle. Ben öfkenin iki üç gün geçmediği dr. ün acil gevşemem için yeşil recete ile ilac verdigi dönemde ikinci hacamattan sonra rahatladığımı hissetmiştim.
Size faydası olmayan enerjinizi ve moralınızı tüketen ortam ve faaliyetlerden uzaklaşmak da diğer onemli birşey. Haberler dedikodu ortamı moral bozan kişiler vb.

Öfke iki üç gün geçmeden hep o kasılı halde nasıl durabildiniz? Bu kadar uzun süreli bir öfke halı ilk defa duyuyorum çok şaşırdım.

kahverengi

New member
Dua ediyorum size,Allah kolaylık versin.dikkatimi çekti sakinleştim dediniz ama artık tıkandım dediniz.bence bu kendinizi sakinleştirmek değil duygularınızı bastırmak oluyor.geçmişini hiç kimse silemez bastırmanıza gerek yok.
Önemli olan doğru düşünebilmek.
Çok duygusallık çözüm getirmez. Çocukluğunuzu yaşamamış olabilirsiniz ama bir daha o günlere dönüş yok.ayrıyeten biraz sonrada bu dünyadan gidebiliriz !
Önemli olan bulunduğumuz andır zamandır.
Doğru düşünüp doğru kararlar vermeliyiz.bunları size yazarken kendime de söylüyorum.!
Böyle...görüşmek üzere

İpekmom

New member
Mrb malesefki ayni durumdayiz �� bende bu duruma uzuluyorum. Ben sakinlesebilmek icin ilac kullaniyordum 2. Cocuguma hamile kalinca biraktim simdide kullansam iyi olacak ama emzirdigim icin kullanamiyorum. Sersemletmeye gelince bunye alisinca geciyo normale donuyorsun. Ben tekrar psikiyatriden randevu aldim ve beni psikologa yonlendirdi devlet hastanesinin terapilere baslayacagiz haftaya bakalim insallah faydasi olur hem kendim hemde cocuklarim icin. Allah im hepimize yardim etsin cocuk buyutmek gercekten zor herseyden dahada zor ��

İnsallah faydası olur aynı durumu yaşadığınız ıcın üzüldüm Allah hepımızın yardımcısı olsun

İpekmom

New member
Dua ediyorum size,Allah kolaylık versin.dikkatimi çekti sakinleştim dediniz ama artık tıkandım dediniz.bence bu kendinizi sakinleştirmek değil duygularınızı bastırmak oluyor.geçmişini hiç kimse silemez bastırmanıza gerek yok.
Önemli olan doğru düşünebilmek.
Çok duygusallık çözüm getirmez. Çocukluğunuzu yaşamamış olabilirsiniz ama bir daha o günlere dönüş yok.ayrıyeten biraz sonrada bu dünyadan gidebiliriz !
Önemli olan bulunduğumuz andır zamandır.
Doğru düşünüp doğru kararlar vermeliyiz.bunları size yazarken kendime de söylüyorum.!
Böyle...görüşmek üzere

Çok teşekkür ederım. Aslında çocukluğumu yasamaktan kastım sadece sacımdan tutulup sokaklarda sürüklenmemekte, affedersiniz ama ılkokula gıderken altına kaçıracak kadar dayak yememektı yoksa çocuklukla ılgılı başka ısteklerım olmadı içimdekı duyguları sakınlestırmeye çalışıyorum öfkemı yarı yarıya kontrol etmeyı eşim sayesınde ogrendım çok şükür çok sakın yapısı var ama işte yaşadıklarımı tam anlamıyla anlayamıyor ki zaten bende anlatamıyorum

İpekmom

New member
Çok teşekkür ederım. Aslında çocukluğumu yasamaktan kastım sadece sacımdan tutulup sokaklarda sürüklenmemekte, affedersiniz ama ılkokula gıderken altına kaçıracak kadar dayak yememektı yoksa çocuklukla ılgılı başka ısteklerım olmadı içimdekı duyguları sakınlestırmeye çalışıyorum öfkemı yarı yarıya kontrol etmeyı eşim sayesınde ogrendım çok şükür çok sakın yapısı var ama işte yaşadıklarımı tam anlamıyla anlayamıyor ki zaten bende anlatamıyorum

Çok güzel soylemıssınız Bırazdan bı dünyadan gıdebılırız işte o yüzden de gunlerımı öfkeyle geçırmek benı çok üzüyor

İpekmom

New member
Herkesın tavsıyelerıne teşekkür ederım. İnanın bana güç verdiniz. Her günümü her saniyemi son dakikalarım gibi değerli yaşamaya çalışıcam. Kendim için çocuklarım için

Bahsettiğim dönem eşimle problemim had safhalarda olduğu yıldı. Ama
Kasılı hâl yıllardır var. Hâlâ var.
Geçmiş olsun sevgili baharıbeklerken, isminizi yazarken aklıma geldi baharı hala bekliyor musunuz diye düşündüm. Yazdıklarınızdan baharınız artık gelmiş diye hissediyorum:)
Kasılı hale gelince öyle alışmışız ki sürekli savunma halinde olmaya bu hal bizi kasmış. Biz kendimizi bırakmaya çalıştıkça bu hal azalıyor gibi geliyor. Bir de her seferinde kendimizi kasmamak için çabalarken bu kasıntı halden kurtulmaya çalışırken hissediyorum kasılmış olduğumu. Ben daha önceleri tartışma olduğunda tir tir titrerdim ama artık bu durum azaldı. Kendimizi bıraktıkça azalıyor diye hissediyorum. Tabi bırakma hali genişlemeye çalıştıkça devam edecek ve ömür boyu sürecek. Her geçen gün daha az kasıldığımızı farkedeceğiz inşaalah.

baharibeklerken

New member
Geçmiş olsun sevgili baharıbeklerken, isminizi yazarken aklıma geldi baharı hala bekliyor musunuz diye düşündüm. Yazdıklarınızdan baharınız artık gelmiş diye hissediyorum:)
Kasılı hale gelince öyle alışmışız ki sürekli savunma halinde olmaya bu hal bizi kasmış. Biz kendimizi bırakmaya çalıştıkça bu hal azalıyor gibi geliyor. Bir de her seferinde kendimizi kasmamak için çabalarken bu kasıntı halden kurtulmaya çalışırken hissediyorum kasılmış olduğumu. Ben daha önceleri tartışma olduğunda tir tir titrerdim ama artık bu durum azaldı. Kendimizi bıraktıkça azalıyor diye hissediyorum. Tabi bırakma hali genişlemeye çalıştıkça devam edecek ve ömür boyu sürecek. Her geçen gün daha az kasıldığımızı farkedeceğiz inşaalah.

Teşekkür ederim fikirlerinizi paylaştığınız için.
Evet bıraktikça kasılma azalıyor. Özellikle de bastirdigim duygularımı fark edip çözdükçe azalıyor çok şükür.
Bastırmaya alistigim için problem anında ilk yaptığım yine o oluyor çoğu zaman farkına varmam zaman alabiliyor. Önceden gelen sorunlardan kaynaklı kasılmalar problemi çözdükçe azaldı ama hala var.
Ismimi kış mevsiminde o an aklıma birşey gelmediği ve acil olmam gerektiği için öyle yazmıştım. Değiştirmeye gerek duymadim. Psikolojik durumumu da ifade ediyordu. Hâlâ bekliyorum. Benim icin Yakın zamanda gelecek gibi görünmüyor ama belli olmaz. Bu sene baharın erken gelmesi gibi o da gelir bell mi olur... Allah ummadık şeylerden ummadık şeyler yaratır. Cuma ve regaip gündüzü dua olsun buda. :) içimin bir tarafı kış bir tarafı yaz, güz, bahar. Dünya gibi. Yazılarıma yansıyan o farklı hallerdir ihtimal. Tek mevsim bana göre değil pek... :)

Son düzenleme: