Merhaba. Saat sabahın 4 bucugu ve benim aklımı karıştıran bir sorun.40 aylık yani 3.5 yaşa doğru giden bir oğlum var ve sıcaklardan fırsat buldukça dışarı çıkıyoruz. Çıkar çıkmazâ oğlum arkadaş avına çıkıyor. inmez ortalıkta olan çocukların arasına karışıyor ve oynamak istiyor. Buraya kadar normal. Ama çoğu zaman haybeye koşturuyor. O birlikte oynadıklarını sanarak aralarında koşturuyor. Arkalarından koşuyor, biri başka biyere gitse hemen arkasından gidiyor tabi bu arada karşı taraftan kendisine bir cevap yok. Bisiklet süren kız veya erkek bir çocuk varsa oğlum da sürüyor, o durursa duruyor sürerse sürüyor onune, arkasına geçiyor. Çocukların çoğu büyük olmakla birlikte kendinden 1 yaş büyük çocuklar da var. Bir iki defa bana parktaki bazı anneler spor aletlerindeyken konuşurken sen de annesin sen de git konuş ya da onu. Annesi yaptı sen de bana yap gibi şeyler söyledi �� evde ya da aile ortamimizda böyle değil. Kendini çok iyi ifade eder, tercihlerini sorar, fikirlerini alırız. İstemediği ya da yapmak istemediği bir şey olursa itiraz eder. Kimseyle karsilastirmayiz. Bebekliği sen bu yana ben de babası da birlikte oynadık. Çocuk psikolojisine dikkat eden bir anneyim. Bazen acaba sürekli birlikte oynadığınız için mı böyle diyorum. Evde ya da dışarda bir çocuk gördü mu bir anda değişiyor. Neden boyle davraniyor. Çok üzülüyorum bu duruma. Bazen konuşmak istiyorum böyle davranma o diye ama herşeyin farkında o olan bir cocuk, babasıyla o ya Yda başka biriyle konuşurken kendisi başka birseyle ilgilenirken birden bizim konuştuğumuz konu hakkında konuşabilen bir çocuk. Konuşarak zarar vermekten dw korkuyorum. Yardımlarınızı ve görüşlerinizi rica ediyorum.
Son düzenleme: