Baba kiz iliskisi nasil olmali

_meyraa

New member
Merhaba.kizim iki bucuk yasinda babasiyla hic bir iletisimi yok diyebilirm.babasi isten geldiginde sevinip kucagina atlamiyor.is dolayisiyla bir hafta ayri kaldiklarinda bile ozlemiyor.Esim de kizimizla cok ilgili diyemem hani.eve gelince en fazla ilgilenegi on dakikadir.kizimizin butun bakimi bende.

Ülkemizdeki boşanma sebeplerinin başında aile içi iletişim sorunları geliyor. Baba-anne, ebeveyn-çocuk iletişimi bırakın bebeği daha anne karnında başlıyor. Evet levh-i mahfuz'da kaderimizde ne yaşayacağımız Yüce Allah tarafından bilinse de biz aciz kullar bilmiyoruz. Dolayısıyla kader çizgimizi kendi seçimlerimizle çiziyoruz. Yüce Allah bizlere seçim hakkı vermiş. Malumunuzdur ne ekersen onu biçersin derler... Buyurun size örnek;

Ekli dosyalar

• şimdi-değil-baba.jpg
    şimdi-değil-baba.jpg
    44.1 KB · Görüntüleme: 3

dudim

New member
Aslında babaların huyudur.ilgisizlik. evet benim kızımda 23 aylık ve babayla iletişimi çok yok keza babada öyle. Ben söyle yapıyorum,mesela baba eve geldiğinde onu heyecanlandiriyorum "BABAMiz geldi,baba benim,önce ben sarilacam,oleyyy baba geldi,kızımın babası geldi"diye söylüyorum.kapıda birlikte bekleyip sarilirlyoruz.söylese yapın baba alıp konuşmaz genelde "annecim gel babaya gününüzü anlatalım. Bugün ne yaptın.kim geldi kim gitti vs" ben babayla iletişim kurşun diye bişeyler yapıyorum. Oda yapabildiğim kadariyla.babanın da içinden gelecek.güzel bir dille eşinizle konuşun kızımızın babaya ihtiyacı var.kızlar babalarını daha çok sever ,gün boyu seni söylüyor ama sen ilgilenmiuosun üzülüyor çocuk diyebilirsiniz.maksat baba vicdan yapsin

Kiziniz yaşı itibari ile size bağlı olduğu bir dönem. Ama bu süreçte babanın mutlaka varlığı hissedilmeli çocuk tarafından..aslında kız cocukalri fitraten kendilerini sevdirmek üzere yaratılmışlar...her şartta kendilerini sevdirmenin bir yolunu bulabiliyorlar..erkek cocukalri belli bir yaştan sonra duvar örüyorlar etraflarına..seçici geçirgen oluyorlar...kızlar öyle değil...bu durumu eşinizle karşılıklı konuşarak izah etseniz..kızına karşı duyarsız kalmayacaktır eşiniz..birde adem hocamızin telegram kayıtlarını dinleseniz keşke..yakın vakitlerde dinledim..kız evladın babadan doyumsayamasi halinde ilerde nelerin olduğunu anlatıyordu...ve erkek evlat tabi..baba faktörünü okdr muazzam dile getirmiş ki her babanın dönüp dönüp dinlemesi gerekn bir kısımdı..telegram gizli bir hazine kısacası...
İnş işinize yarar...

Merhaba.kizim iki bucuk yasinda babasiyla hic bir iletisimi yok diyebilirm.babasi isten geldiginde sevinip kucagina atlamiyor.is dolayisiyla bir hafta ayri kaldiklarinda bile ozlemiyor.Esim de kizimizla cok ilgili diyemem hani.eve gelince en fazla ilgilenegi on dakikadir.kizimizin butun bakimi bende.

Bir de siz de tedirgin olmadan onları başbaşa bırakıp bir yerlere gitseniz. Ya da onları gonderseniz. Erkeklerde babalık duygusu sonradan oluşurmuş. Bunu unutmamaya çalışın ki icerlemeyin siz de.
Siz bunu ilmek ilmek yapmayan çalışın aslindaslında. Belki de eşiniz de nasıl babalık yapacağını bilmiyor dur. Belki de o da babasından babalık görmedi. Siz bir anda değil de kısa sürelerle ona babalık görevleri verebilir misiniz acaba?
Örneğin bugün 5 dakikalik bir zaman dilimiyle bir kitap okumasini saylayip, ertesi gun 15 dakika ikisinin oyun oynaması sonra yarım saat parka gitmeleri gibi.
Bunun saatli olduğunu falan söylemeyin tabi. Anlaşmalı babalık gibi olmasın. Bu sadece sizin gonlunuzdeki anlayış olsun.
Eğer panik ve mükemmeliyetçi ve titiz iseniz buraya da dikkat etmeniz lazım. Babayı çaresiz bırakmayın. Guvenmediginizi sakın hissettirmeyin kızınız açısından. Maalesef ışte bursa babalar kopmaya başlıyor. Ah biz kadınlar. Bazen çok mu konuşuyoruz ne ?

_meyraa

New member
Hepinize cok tesekkur ederim.baba geldii yasasiinn deyip kapiyi heyacnla acma,once ben sarilicam gibi şeyleri hep yapiyorm.kizim umursamiyor bile.telegrami takip ediyorum [MENTION=3261]Arda[/MENTION] cansizoglu esime de aktariyorum adem hocanin bunun sonucunda neler olabilecegini soyledigini.biliyorum esimde istiyor iletisim kurmak..ama onun asil sorunu kendisile bence.kendisini hayattan soyutlamis gibi hic bir heyecan yok hayatinda.eve cok yorgun geliyor hep.geceleri de uyku sorunu yasiyor.uykuya dalmkta gucluk cekiyor.daldiktan sonrada uyaniyor hep.hergun iki uc saat uykuyla ise gidiyor.bu yuzden aksam eve geldiginde hicbir enerjisi kalmamis oluyor. Onlari basbasa birakiyorum bazen o zman guzel vakit gecirdiklerini söylüyor.ama ben evde yokken.evde ben oldugimda kizim en fazla 10 dk sonra ynima gekiyor9