Baba kızını yıkayabilir mi ?

şima

New member
Babanın kızını yıkaması sakınca var mı ? Baba kızını zor durumda kaldığında hani diyelim ki kimsesi yok kızın babası ile yaşıyor baba kızını yıkayabilir mi , bu durumda yoksa yakınları teyze abla gibi kendi cins olan 1. derece yakını mı yıkamalı. Baba kızını tek başına kaç yaşına kadar yıkamalıdır.

Pınar Uzcan

New member
Forum katiliminiz icin tesekkur ederiz.
Bir programda anne ile babanin bur farki olmadigi tabiki tuvalette yardim edebilecegi ve tabiki yikayabilecegi konusu dinlemistim.Mahremiyet acisindan 4 yasindan sonra ic camasiri olmasi cocukta kendi ozel alanini farketmesi icin baslangic olabilir.Anne yada baba farketmez cocuktan izin alinarak bu tur.eylemler cocuk kendi ihtiyaclarini giderene kadar devam edilebilir diye dusunuyorum.Annenin ne kadar tesiri varsa babada o oranda duygusal yakindir cocuga.Ve amhremiyet egitimi kitabini okursak bu konulari pekistirebilecegimiz kanisindayim
Siz ne dusunuyorsunuz ? Neden boyle bir kaygi yasadiniz acaba ? Bir yerde bununla ilgili herhangi br uzmandan yada kisiden aksi bir duyummu aldiniz?

Sevim

New member
belli bir yaştan sonra babanın erkeği kızı da annesi yıkamalı diye düşünüyorum bunun yaş faktörü nedir

bu konuda Adem hocanin mahremiyet egitimi kitabini 've cinsel egitim adli iki kitabini mutlaka okumalisiniz.ikisinde de harika bilgiler var..farkinda olarak veya olmayark cocuklarin mahremiyet duygularinin nasil zedelendigini gormemiz icin cokguzel iki kaynak.
siddetle tavsiye ediyorum.

Snowdrop

New member
Adem hoca en sonuncu pedagoji okulunda dedi ya anne neyse baba da odur diye.anne nasil degisebiliyorsa bebegin altini babada o sekilde degisebilir.dusunce olarak bir fark yok yani.yikama da ayni sekilde.6 7 yastan sonra anne dahil kimse gormemeli cocugun bedenini.kendisi yikanmali imis.4 yastan sonra yavas yavas ogretilmesi lazim cocuga nasil temizlenmesi gerektgni....

Snowdrop

New member
Anne niye yikayamasin ki erkek cocugu sevim hanim.dogdugundan beri anne bakmiyormu zaten.3 4 yasa gelince ne degisir ki anne icin....

Sabah

New member
Babanın kızını yıkaması sakınca var mı ? Baba kızını zor durumda kaldığında hani diyelim ki kimsesi yok kızın babası ile yaşıyor baba kızını yıkayabilir mi , bu durumda yoksa yakınları teyze abla gibi kendi cins olan 1. derece yakını mı yıkamalı. Baba kızını tek başına kaç yaşına kadar yıkamalıdır.

Bence her iki cinsiyet icin de soyle olmali; 4 yasa kadar anne yahut baba yikayabilir zor durumda baba nicin yikamasin. 4 yastan sonra anne de yikasa cocuk mahrem bolge temizligini kendi yapmali ve banyoya da alt ic camasiriyla girmeli. Su mesaji almali; ebeveynim bile mahrem bolgeme dokunmuyor hatta gormuyor bu sadece bana ait.