Baba otoritesi nasıl olmalı?

Duygumetee

New member
Merhaba sevgili anneler. Biz şuan güvenli bağlanma dönemindeyiz. oğlum 22 aylık. haliyle ben yaparım benim gibi kavramlar da hayli başladı. Hatta ben abiyiiiiim deyip duruyor bu sıralar😀
şunu sormak istiyorum evde baba otoritesi nasıl olmalı? Hangi anlarda olmalı? Eşim bana destek olur sağolsun. AP ti de destekler. Ama o da nasıl davranması gerektiğini tam bilmiyor. Bide oğlum babasından ziyade beni daha çok dinliyor daha ikna edici olabiliyorum. Yardımlarınız bekliyorum. Teşekkürler 🙏
[MENTION=7821]Esma Işık[/MENTION] [MENTION=3961]Gülbahar Sulu[/MENTION] [MENTION=1137]Nalan Erdoğmuş[/MENTION]. Ve yazamadığım diğer sevgili anneler

Hira Yıldız

New member
Merhabalar..cocuk zaten suanda cok ta fazla.otorite kurulacak bir donemde.degil..cocuk suanda anne babanin kal.ile deil.hal ile.anlattiklarini alir vaziyette ve dahi kesifte...o sebeple otoriteye cok fazla.takilmamanizi ce babasininda safi sevgi gostermesini ve cok gerekli tehlikeli durumlarda once sozle sonra yaklasarak en son gerekirse elle yumusak.bir sekilde engelleme mudahelesini tavsiye ederim.her zaman cocuga dogruyu soylemek, soz.ile.tutarli davranislarda bulunmak ve siginilacak liman olmak en guzel.otoritedir.kim.boyle.birinin sozune itimat etmez.ki..keske.simdi. Bizede boyle yakalasan olsa...oysa.hepimizin.ne kadar itimat etmeye ihtiyaci var ..nitekim.korku ile.olusturulan otorite cocuk.ergenlikte gucunu elde.edene kadar isler..merhamet ve sevgi.....

Son düzenleme:
Merhaba sevgili anneler. Biz şuan güvenli bağlanma dönemindeyiz. oğlum 22 aylık. haliyle ben yaparım benim gibi kavramlar da hayli başladı. Hatta ben abiyiiiiim deyip duruyor bu sıralar
şunu sormak istiyorum evde baba otoritesi nasıl olmalı? Hangi anlarda olmalı? Eşim bana destek olur sağolsun. AP ti de destekler. Ama o da nasıl davranması gerektiğini tam bilmiyor. Bide oğlum babasından ziyade beni daha çok dinliyor daha ikna edici olabiliyorum. Yardımlarınız bekliyorum. Teşekkürler
[MENTION=7821]Esma Işık[/MENTION] [MENTION=3961]Gülbahar Sulu[/MENTION] [MENTION=1137]Nalan Erdoğmuş[/MENTION]. Ve yazamadığım diğer sevgili anneler

Babanın otoritesine ihtiyaç duyacağınız noktalar sizin yönetmekte zorlanacağınız durumlar. Anne hassasiyeti ile hem kendisi bu noktalarda zorlanıyor hem çocuk yıpranıyor diye baba devreye giriyor. Markette şunu alacağım diye direnen, tv izleyeceğim vs diye direnen çocuk karşısında baba tutarlı ve şefkatli bir dil ile "biz bunu yemiyoruz yavrum bu yüzden almıyoruz, tv izlemiyoruz yavrum" gibi gibi net şekilde kuralı söyler, çocuk da şayet ağlayacaksa annesinin kucağında ağlar ve teselli bulur. Anne de bu noktada baban şöyle diyor yavrum der ve teselli eder.

Çocuklarımız yaşıt sayılır şimdiye değin ben de pek baba otoritesine ihtiyaç duymadım. Aslında çocuğun bağlandığı kişi duygularını da onaylayarak empatik bir yaklaşım içine giriyorsa mücadeleye pek dönüşmüyor ilişki. Baba da otorite kuracağım diye şefkatini esirgememeli, artık çocuk babayla da bağ kurmaya başlamıştır zaten. Akışına bırakın ve bir yandan da arşivi dinleyin derim önceden tecrübe oluyor her soru cevap.

Duygumetee

New member
Babanın otoritesine ihtiyaç duyacağınız noktalar sizin yönetmekte zorlanacağınız durumlar. Anne hassasiyeti ile hem kendisi bu noktalarda zorlanıyor hem çocuk yıpranıyor diye baba devreye giriyor. Markette şunu alacağım diye direnen, tv izleyeceğim vs diye direnen çocuk karşısında baba tutarlı ve şefkatli bir dil ile "biz bunu yemiyoruz yavrum bu yüzden almıyoruz, tv izlemiyoruz yavrum" gibi gibi net şekilde kuralı söyler, çocuk da şayet ağlayacaksa annesinin kucağında ağlar ve teselli bulur. Anne de bu noktada baban şöyle diyor yavrum der ve teselli eder.

Çocuklarımız yaşıt sayılır şimdiye değin ben de pek baba otoritesine ihtiyaç duymadım. Aslında çocuğun bağlandığı kişi duygularını da onaylayarak empatik bir yaklaşım içine giriyorsa mücadeleye pek dönüşmüyor ilişki. Baba da otorite kuracağım diye şefkatini esirgememeli, artık çocuk babayla da bağ kurmaya başlamıştır zaten. Akışına bırakın ve bir yandan da arşivi dinleyin derim önceden tecrübe oluyor her soru cevap.

çok teşekkür ederim cevabınız için. ya bizde bu sıralar fazla zıtlaşma oluyor. Daha doğrusu herşeyde ben yapıcam vs diyor bizde olabildiğince ona bırakıyoruz. ama yine de ağlayarak söyleme olabiliyor. normal mi sizce

çok teşekkür ederim cevabınız için. ya bizde bu sıralar fazla zıtlaşma oluyor. Daha doğrusu herşeyde ben yapıcam vs diyor bizde olabildiğince ona bırakıyoruz. ama yine de ağlayarak söyleme olabiliyor. normal mi sizce

Bazen olabiliyor. Ağlama karşısında paniğe kapılmayıp doğal şekilde ihtiyacını giderirseniz zamanla azalır. Dil gelişimi müsait ise istediği şeyi aslında size ağlamadan da anlatabilecek durumda ise hım bunu mu istemiştin, ne istediğini söylersen seni anlarım ağlayınca anlamakta zorlanıyorum da diyebilirsiniz sakince, nötr bir tavırla.

Duygumetee

New member
Bazen olabiliyor. Ağlama karşısında paniğe kapılmayıp doğal şekilde ihtiyacını giderirseniz zamanla azalır. Dil gelişimi müsait ise istediği şeyi aslında size ağlamadan da anlatabilecek durumda ise hım bunu mu istemiştin, ne istediğini söylersen seni anlarım ağlayınca anlamakta zorlanıyorum da diyebilirsiniz sakince, nötr bir tavırla.
evet dil gelişimi iyi Allah’a şükür. aynı şekilde davranıyorum. Bakalım Allah kolaylıklar versin hepimize. çok teşekkür ederim