Bağlanma ve yardım

Beyazgül

New member
Sevgili arkadaşlar, kızım 5 aylık burada onunla tek başıma ilgileniyorum eşimin pedagojiden pek haberi yok Âdem beyi hep takip ediyorum öğrendiklerimi hemen uyguluyorum.. Kafama takılan bişey var paylaşmak istiyorum ve bu konuda yardım bekliyorum..bazen kendimi kızıma tam bırakamadığımı hissediyorum yani her zaman olmuyor ama bazen mesela sanki göğsümün üzerinde bir ağırlık oluyor ve boğazım sıkılıyor gibi oluyor ve nefes zor alıyorum sanki hatta o anlarda derin nefes alıyorum bu kızımla güvenli bağlanmamızı etkiler mi bu halimi ona yansıtmamaya çalışıyorum ne kadar oluyor bilmiyorum ama yapabileceğim bir şey varsa önerilerinizi bekliyorum lütfen

Beyazgül

New member
Oyle oldugunu hissettiginiz an bebeginizin yuzune bakip sukredin kafasini oksayin.kendinize hemen gelirsiniz ben oyle yapiorum kafama kotu bi dusunce gelse kizima bakip sukrediyorum.kafasini oksuyorum.ve emzirdigim zmanlar genelde ustune dua okuyorum oda sakon uyuyo ve emiyo bende sakinliyorum.

Çok teşekkür ederim inşallah öyle yapacağım bende her zaman.. Sadece çocuğumuza verebilsek kendimizi ne güzel ama o kadar çok sorumluluk var ki kadının omuzlarında... Belkide bu daralmalar ondan yaşanıyordur

Sabah

New member
Daralmalariniz fiziksel bir hastalıktan degil ise cocukluktan gelmis olabilir mi? Kendi cocuklugunuzdan? Sadece bebeginizle ilgilenirken mi oluyor boyle?

Eminelifz

New member
Emine Varol:
İlk çocuğuz mu ?? Bu durumunuz doğum sonrası depresyonu olabilir. Bol bol dua edin. Ya vedüd çekin. İçinizi rahat tutmaya çalışın. Ve her zaman bebeğinizle beraber hayatınızın güzelleştiğini düşünün. Hayata pozitif bakmaya çalışın. Allahın izni ile içinizdeki o saralma duygusu kaybolacaktır.

Eminelifz

New member
Emine Varol:
Kendinizi sevin. Sonrada küçük bebeğinizin ellerini öpün kokusunu içinize çekin ve onu size veren Rabbinize şükredin. Inşallah her şey düzelir.