Bana bir cevap bulalim kardeslerim

Mahirhira

New member
Biliyorsunuz benim kiz.tam 23 aylik oldu.simdi ramazan geliyor .ben oruc tutmak istiyorum ve o sureee sabrim.azalir diyebtahmin ediyorum ..migren hastasiyim aclik tetikliyor..ben kizimi sutten kesmeye baslasam nolur? 24 ay dolmali mi. [MENTION=1236]Esma[/MENTION] hanim [MENTION=872]Fadime[/MENTION] Yazici [MENTION=3261]Arda[/MENTION] bey ve siz degerli arkadaslarim

Mahirhira

New member
Mahirhira hanim acaba ramazandan sonrami kesseniz sutten.mesela ramazandada azaltirsiniz kesmeyi.

Hani iste aglicak isticek ya sibem hanim o ara tahammulum az olursa diye dusunuyorum.ac olucam aclii dert deil.basim agriyor olacak..allah sabrini verirde saglik durumu ya..ya da 25 aylikken mi baslicam.surece

Mahirhira

New member
Mahirhira hanim acaba ramazandan sonrami kesseniz sutten.mesela ramazandada azaltirsiniz kesmeyi.

Hani iste aglicak isticek ya sibem hanim o ara tahammulum az olursa diye dusunuyorum.ac olucam aclii dert deil.basim agriyor olacak..allah sabrini verirde saglik durumu ya..ya da 25 aylikken mi baslicam.surece

Betty.

New member
Bence olabilir size doyduysa bir ayin önemi yok bence.zaten bir kaç gün de bırakıyorlar emmeyi.

Sümeyyeee

New member
Egerki migren varsa oruç tutmanız sizin için çocuğunuz olsada olmasada eziyet olmazmı benim annemde de migren var ondan biliyorum tutulması gerekiyor biliyorum ama sağlıginizi tetikleyecekse tutmak zorunda değilsiniz

Cahide

New member
Biliyorsunuz benim kiz.tam 23 aylik oldu.simdi ramazan geliyor .ben oruc tutmak istiyorum ve o sureee sabrim.azalir diyebtahmin ediyorum ..migren hastasiyim aclik tetikliyor..ben kizimi sutten kesmeye baslasam nolur? 24 ay dolmali mi. [MENTION=1236]Esma[/MENTION] hanim [MENTION=872]Fadime[/MENTION] Yazici [MENTION=3261]Arda[/MENTION] bey ve siz degerli arkadaslarim
Mahirhira hanm eğer sık emen bir çocuksa size daha çok sıkıntı verir ve daha çok ilgi istiycektir. En azından şimdilik saat ile arayı açabilirsiniz bayramdan sonrada kademeli olarak azaltırsınız.

suhande

Member
mahirhira merhaba. diğer sorunuzu bulamadım. ne yaptınız merak ettim. nasıl gidiyor süreç? ben biraz askıya aldım gibi. ama tahammülüm azalıyor, yenidoğan gibi yapışıyor hala dakikalarca bir onu bir onu emiyor. bu bitti deyip öbürünü açıyor. bu sıcakta artık içime fenalık geliyor bazen. gece uykusuna geçerken eğer çok yorgunsa emmeden uykuya dalabiliyor bugün de biraz ağladı ninni söyledim, bebekliğinden beri söylediğimiz bir ninni, onu duyunca rahatladı, biraz parmağını emip uyudu... yavaş yavaş olacak sanırım bizim bırakma süreci...

suhande

Member
[MENTION=669]Mahirhira[/MENTION] ben de meraktayım zira kademeliyi şartlardan dolayı yapamadım. sizi merak ediyorum...

Mahirhira

New member
[MENTION=669]Mahirhira[/MENTION] ben de meraktayım zira kademeliyi şartlardan dolayı yapamadım. sizi merak ediyorum...

Merhaba.kademeli sutten birakma.surecini tamamladik.suanda tek derdim.sisen gogsum.2 ay surdu.tam.olarak..oncelikle kaygilarimdan arindim.ve kizimla.daha cok göz temasi.kurmaya basladim.surecin siralamasinda annelik.hislerime.gore degisiklik.yaptim.ne.demek istiyorum.? Oncelikle gunduz.bittikten sonra.gece uyanmalari.hallediliyor biliyorsunuz.en son gece uyurken verilen ogun.bunu.ben dusundum.ve kizima.gece kendi kendine uykuya gecmeyi ogretmeden gece uyandiginda sakince uykuya dalmasini.nasil.bekleyebilirdim.bu nedenle.once yece uykusundan onceyi biraktim bunarada gunduz bitmisti.oglen de kendi.kendine uyudugu icin asla.itiraz etmedi.tepki.vermedi ve gece uyudu fakat 1 hafta kadar gece uyaninca vermemeye cesaret edemedim..su sut siralamasi yapamazdim.kizim ne sut aliyor ne su aliyor du gece uyaninca direkt sut yok.diyecektim.gece...1 hafta sonunda hadi dedim bir tek gece kaldi bu gece yok kizim.uyandi.agladi dedim ki hira sut yok kizim.dedim.elimi.bir.isirdi aman allahim kanadi kan oturdu.sonra aglamayi kesti.bende hirsi i cikardi ve dondu uyudu.bu son oldu..simdi tamamen biteli 4.gundeyiz ve gece 2 kez uyaniyor ama aglamiyot kendi uyuyor donup biraz mizillar gini yapiyor.okadar..bu sabah anne bir kerecik son kez emeyim.dedi.yemin ederim.emzirecektim.zor tuttum.bu surecten alnimin akiyla.ciktim