[MENTION=2167]Sevgili[/MENTION] beyazgul evet burası tüm anne babaların uğraması gereken bir forum oldu çok şükür..nekdar çok anne baba adem hocamızın dediklerini duyarsa yavrularımız okadar hakettikelri gibi büyüyecekler ins kulak deldirmek konusuna gelince pekcok kiz annesinin sorusudur
..bu konuda adem hocamızın direk dediği bişey var mı inanın hatırlamıyorum ama bende ikinci kız emanetini bekleyen bir anne olarak şöyle düşünüyorum;çocuğun azcok ne olacağını farkettigi bir yaş olmalı..çocuktan çocuğa değişir elbette ama zaten küpe yüzük kolye gibi şeyler kız çocuklarının inanılmaz ilgisini çekiyor. 39 aylik kızım mesela,benim sürekli kupelerimi,yüzüklerimi,kolyelerimi isteyip" benimde böyle olsa neguzel olur degilmı annecim"diyordu. birkaç sefer dedi.bende kolye, bileklik ve yuzukşeklinde boncuklu tam yasina gore set aldım..sevincini görmeniz lazımdı. Birde taki çantası aldık çiçekli..abisinden babasından bile sakiniyor
tüm gun kirk kere takip cikartiyor
tamamen fitri yani..ama kulak deldirmek için biraz farkındalığının artması gerekiyor diye düşünüyorum. Canının aciyacagini bilmeli mesela..kendi istemeli hatta..daha kucucukken kucaktayken kulak deldirmek bana nedense pedagojik gelmiyor...sonuçta bebeğin bedeni kendine emanet ve böylesine keyfi bir şey için sadece anne babasiyiz diye karar vermemeliyiz bence..
Ayrıca gözlemlediğim kadariyla da bilincli çoğu baba da razı olmuyor erken yaşta kulak deldirmeye..
Sevgiler...