Banyo yaptırırken baba desteği alınabilir mi?

Beyazgül

New member
Aklıma takılan bir durumu sormak istiyorum kızım 5 aylık ve doğduğundan beri eşimle birlikte yıkıyoruz tabi üstümüz giyinik bizim.. Bunun bebeğimizin mahremiyeti için sorun teşkil eder mi veya ne zamana kadar eşimden yardım alabilirim

[MENTION=2167]Sevgili[/MENTION] beyazgul bebeğinizin mahremiyet duygusu için bir zararı olduğunu düşünmüyorum. Zaten 5aylik bebek kendi küvetinde daha kolay ve guvenli yikanir.. babasının yardım etmesi sizin için cokguzel bir paylaşım..bebeğinizin büyüyüsüne beraber şahitlik ediyorsunuz eşinizle.:) Bunda endiselenecek birşey yok bence..adem hocamjzin mahremiyet eğitimi isimli kitabını kızınız büyümeden mutlaka okumalisinz..eminim yavrunuz büyürken daha pek çok konuda sorularınız olacak...hepsine cevap bulabileceğiniz bir kitap:)
Kolay gelsin

Beyazgül

New member
[MENTION=2167]Sevgili[/MENTION] beyazgul bebeğinizin mahremiyet duygusu için bir zararı olduğunu düşünmüyorum. Zaten 5aylik bebek kendi küvetinde daha kolay ve guvenli yikanir.. babasının yardım etmesi sizin için cokguzel bir paylaşım..bebeğinizin büyüyüsüne beraber şahitlik ediyorsunuz eşinizle.:) Bunda endiselenecek birşey yok bence..adem hocamjzin mahremiyet eğitimi isimli kitabını kızınız büyümeden mutlaka okumalisinz..eminim yavrunuz büyürken daha pek çok konuda sorularınız olacak...hepsine cevap bulabileceğiniz bir kitap:)
Kolay gelsin

Başlığımı yanlış yazmışım demek ki düzeltilmiş teşekkür ederim öncelikle ...oh içim rahatladı bunu duyunca... Mutlaka okuyacağım.. Evet gün geçtikçe yeni şeyler çıkıyor ve sorular aklıma takılıyor çok şükür ki böyle bir forum var ve her aklımıza takılanı sorabilşypruz ..benim merak ettiğim bir diğer konu kız çocuğu için kulağına küpe deliği açmak için en uygun zaman ne zaman olur

[MENTION=2167]Sevgili[/MENTION] beyazgul evet burası tüm anne babaların uğraması gereken bir forum oldu çok şükür..nekdar çok anne baba adem hocamızın dediklerini duyarsa yavrularımız okadar hakettikelri gibi büyüyecekler ins kulak deldirmek konusuna gelince pekcok kiz annesinin sorusudur:)..bu konuda adem hocamızın direk dediği bişey var mı inanın hatırlamıyorum ama bende ikinci kız emanetini bekleyen bir anne olarak şöyle düşünüyorum;çocuğun azcok ne olacağını farkettigi bir yaş olmalı..çocuktan çocuğa değişir elbette ama zaten küpe yüzük kolye gibi şeyler kız çocuklarının inanılmaz ilgisini çekiyor. 39 aylik kızım mesela,benim sürekli kupelerimi,yüzüklerimi,kolyelerimi isteyip" benimde böyle olsa neguzel olur degilmı annecim"diyordu. birkaç sefer dedi.bende kolye, bileklik ve yuzukşeklinde boncuklu tam yasina gore set aldım..sevincini görmeniz lazımdı. Birde taki çantası aldık çiçekli..abisinden babasından bile sakiniyor:)tüm gun kirk kere takip cikartiyor:)tamamen fitri yani..ama kulak deldirmek için biraz farkındalığının artması gerekiyor diye düşünüyorum. Canının aciyacagini bilmeli mesela..kendi istemeli hatta..daha kucucukken kucaktayken kulak deldirmek bana nedense pedagojik gelmiyor...sonuçta bebeğin bedeni kendine emanet ve böylesine keyfi bir şey için sadece anne babasiyiz diye karar vermemeliyiz bence..
Ayrıca gözlemlediğim kadariyla da bilincli çoğu baba da razı olmuyor erken yaşta kulak deldirmeye..
Sevgiler...