bebek bezi zararlı mı?

Betül

New member
Yenidoğan bebeklerimize bebek bezleri bakarız hatta bu ilk bebeğimiz olduğunda dahada heyecanlanırız, sevgili anneler bebek bezi zararlı mı? siz bu konuda neler düşünüyorsunuz. Tıp tarihine ismini altın harflerle yazdırmış birçok uzmanın değer verdiği Dr. Aidin Salih Hanım bilgileri.

Hazır bez, sıvıyı dışarı sızdırmayan kuvvetli nem tutucu kimyasallar içerir. Bu kimyasallar 24 saat boyunca bebeğin teni, cinsel organı makatıyla temas halindedir. Makat etrafında yer alan yaklaşık 100’e yakın akupunktur noktası beyin , üreme organları ve idrar yollarına bağlıdır. Bu noktaların hazır bez ve dışkıyla devamlı teması çocuğun beynini, ahlaki gelişimini ve zekasını olumsuz etkiler. Ayrıca erkek çocukların üreme organlarında ısının yükselmesiyle varis oluşabilir, bu sebeble dölleme yeteneği kayba uğrayabilir.

Kur’anı Kerim’de “ Hayvanlarda sizin için ibretler vardır” buyruluyor. Kedilerin, yavrularının makadını yalamasıyla dışkılama refleksi harekete geçirilir; makatta bulunan akupunktur noktaları vasıtasıyla beyin uyarılır, enerji ve kan dolaşımı korunur. Bütün hayvanlar bu yöntemi uygular, yavrular sağlıklı, akıllı, uslu ve uyumlu olur.

Annenin yapması gereken ise her dışkılamadan sonra bebeğin makadını yıkayıp kurulamak, zeytinyağı ile yağlamak ve detarjansız yıkanmış pamuklu bez kullanmaktır.

Betül

New member
.......tesekkurler..yine uc bir konu

Bende Teşekkür ederim sizin sağlık üzerine bir göreviniz olduğunu okumuştum daha önce , Sevgilim Hiracığım bu bilgileri bu kitapta okuduğum zaman şöyle düşününce gerçekten zararlı. Şahsen etrafımdakilerde kolaylık ve ucuzluk nerede ise oraya yöneliyoruz bu maddi kazançlada alakalı değil mi. Yıkanabilir bez kullanmak çok isterim Ülkemizde bu bezler fiyatları pahalı sanırım Sevgili [MENTION=5246]baharibeklerken[/MENTION] yıkanabilir bez kullandığımı ve bu konuya çok dikkat ettiğini biliyorum Tebrik ederim kendisini inşallah uyugun fiyata yıkanabilir bez bende bulabilirim.

Hira Yıldız

New member
Bende Teşekkür ederim sizin sağlık üzerine bir göreviniz olduğunu okumuştum daha önce , Sevgilim Hiracığım bu bilgileri bu kitapta okuduğum zaman şöyle düşününce gerçekten zararlı. Şahsen etrafımdakilerde kolaylık ve ucuzluk nerede ise oraya yöneliyoruz bu maddi kazançlada alakalı değil mi. Yıkanabilir bez kullanmak çok isterim Ülkemizde bu bezler fiyatları pahalı sanırım Sevgili [MENTION=5246]baharibeklerken[/MENTION] yıkanabilir bez kullandığımı ve bu konuya çok dikkat ettiğini biliyorum Tebrik ederim kendisini inşallah uyugun fiyata yıkanabilir bez bende bulabilirim.

Evet saglik.uzerine dogru...kullanabilen varsa bende tebrik ederim...yapilabilince neden olmasin.ne kadar az yabanci madde o kadar saglik

amine hatunum

New member
evet yurtdışında kolay temin ediliyor amazondan siparis vermistim. turkiyedede var internet uzeri siparis verilebilir satis fiyatlarina baktim cevirince burasi daha uyguna geldiyor ama bikere topluca aliyorsun bezden cikana kadar kullanıyorsun.. ben cok memnunum daha once bilseydim kizima dogdugu gunden itibaren kullanirdim herkeze tavsiye ederim.

Esraa.

New member
evet yurtdışında kolay temin ediliyor amazondan siparis vermistim. turkiyedede var internet uzeri siparis verilebilir satis fiyatlarina baktim cevirince burasi daha uyguna geldiyor ama bikere topluca aliyorsun bezden cikana kadar kullanıyorsun.. ben cok memnunum daha once bilseydim kizima dogdugu gunden itibaren kullanirdim herkeze tavsiye ederim.

Şimdi okudum mesajınızı. Acaba güvenilir hangi sitelerde satılıyor bilgi verebilir misiniz?

Betül

New member

Yıkanabilir bebek bezi ile ilgili konu açıp sizden bu konuda detaylı bilgi almak isterim. Teşekkür ederim paylaşımınız için.

HazalElif

New member

Peki nasil temizliyorsunuz? Bana cok zor olacakmis gibi geliyor. Artik hazir bez saglik acisindan da ekonomik acidan da kullanmak istemiyorum ama hijyen acisindan cok emin olamadigim icin hic almadim. Hangi marka aliyorsunuz? Ve kac tane yeterli oluyor sizin icin?

amine hatunum

New member
Peki nasil temizliyorsunuz? Bana cok zor olacakmis gibi geliyor. Artik hazir bez saglik acisindan da ekonomik acidan da kullanmak istemiyorum ama hijyen acisindan cok emin olamadigim icin hic almadim. Hangi marka aliyorsunuz? Ve kac tane yeterli oluyor sizin icin?

temizligi zamanla kolaylasiyor.. oncelikle herhangi bi internet sayfasina girip bütün seti incelerseniz benim anlattiklarim kolaylasir
kirlenen bezleri koku sizdirmayan cop kutularına yada agzi fermuarli cantalarinda topluyorum.. hepsini camasir makinasinda yikiyorum. kimyasalli deterjan kullanmiyorum.. bebekler icin hassas ilaclardan kullaniyorum.. buyuk abdestinide pamuk liner deniyorun kisaca ince mendil gibi düşünün onun ustune yapiyor ve siz bunu alip tuvalete atabiliyorsunuz. anne sutu emen bebeklerin dışkısı sulu oldugu icin suyla temizlenebilir makinaya atmadan ama ben hep o liner(mendillerden) kullandim.. kuruturkende en sagliklisi güneşte kurutmak .. benin evimde rutubet oldugu icin ben asamiyirum yurtdisinda bazi ev sahipleri izin vermiyor malesef. kurutma makinasinda kurutuyorum..
ben amazondan aldim lilbit markasi bir cok marka ve sistemler var bu biraz arastirilmasi gerek tek beden yani uzerinde çıtçıtlari olan icinde emici petleri koymak icin ayri bi bolumu olan bezi kullaniyorum. su gecirmez dış bezden suanda 6 tane var bunlar kirlenmedigi surece cok kez kullaniyorsunuz.. bunun icine trukiyede agiz bezi yada muslin deniyor bu bezleri katlayip koyuyorum arasina emici ped koyuyorum bu sekilde kullanıyorum.. muslin bezlerinden 30 adet var bi sitede bana birisi hediye etmisti, emici pedlerde setin icinden cikti 6 adet gece icin kullaniyirum bunlari. ayriyetten ikeadan kucuk el havlularindan aldim tavsiye uzerine.. evde kullanmadigim hijyenik kavlu ve emici kumaslardan kendim ped diktim .. hic pisman degilim kizimin cildi hassas oldugu icin pişik oluyordu hatta en iyi markanin bezleri bile cok kalitesiz bana gore. buyuk abdestiyle birlikte poposuna yapışıyordu, hiçte bekletmem hemen temizlerdim. ve koklayan oldumu hazir bezleri cok agir bi kokusu var -.-
ben boyle kullaniyorum youtubede bissuru video var izleyin derim..

HazalElif

New member
temizligi zamanla kolaylasiyor.. oncelikle herhangi bi internet sayfasina girip bütün seti incelerseniz benim anlattiklarim kolaylasir
kirlenen bezleri koku sizdirmayan cop kutularına yada agzi fermuarli cantalarinda topluyorum.. hepsini camasir makinasinda yikiyorum. kimyasalli deterjan kullanmiyorum.. bebekler icin hassas ilaclardan kullaniyorum.. buyuk abdestinide pamuk liner deniyorun kisaca ince mendil gibi düşünün onun ustune yapiyor ve siz bunu alip tuvalete atabiliyorsunuz. anne sutu emen bebeklerin dışkısı sulu oldugu icin suyla temizlenebilir makinaya atmadan ama ben hep o liner(mendillerden) kullandim.. kuruturkende en sagliklisi güneşte kurutmak .. benin evimde rutubet oldugu icin ben asamiyirum yurtdisinda bazi ev sahipleri izin vermiyor malesef. kurutma makinasinda kurutuyorum..
ben amazondan aldim lilbit markasi bir cok marka ve sistemler var bu biraz arastirilmasi gerek tek beden yani uzerinde çıtçıtlari olan icinde emici petleri koymak icin ayri bi bolumu olan bezi kullaniyorum. su gecirmez dış bezden suanda 6 tane var bunlar kirlenmedigi surece cok kez kullaniyorsunuz.. bunun icine trukiyede agiz bezi yada muslin deniyor bu bezleri katlayip koyuyorum arasina emici ped koyuyorum bu sekilde kullanıyorum.. muslin bezlerinden 30 adet var bi sitede bana birisi hediye etmisti, emici pedlerde setin icinden cikti 6 adet gece icin kullaniyirum bunlari. ayriyetten ikeadan kucuk el havlularindan aldim tavsiye uzerine.. evde kullanmadigim hijyenik kavlu ve emici kumaslardan kendim ped diktim .. hic pisman degilim kizimin cildi hassas oldugu icin pişik oluyordu hatta en iyi markanin bezleri bile cok kalitesiz bana gore. buyuk abdestiyle birlikte poposuna yapışıyordu, hiçte bekletmem hemen temizlerdim. ve koklayan oldumu hazir bezleri cok agir bi kokusu var -.-

Cok tesekkur ederim, cok aciklayici oldu. Sizden sonra amazona baktim ve dediginiz gibi set olanlardan buldum. Ama tuvalete atiyorum dediginiz seyi pek anlayamadim. Liner diye arastirirsam bulabilirim heralde. Cok tesekkurler.

baharibeklerken

New member

Merhaba bir süredir netten uzağım yeni gördüm mesajınızı. Sürekli kullanamıyorum hazır bez destekli gidiyorum ama ne kadar az hazır bez o kadar iyidir diyerek gidiyorum. Bu konuda çok detaylı bir yazı dizisi yayınlandı geçen ay. Şu linkte Yavas Yasam | Yaban Elma
Biz sızdırma ve koku sorununu çözememiştik orda yazılanlar faydalı oldu, yapabilirsem hedefim sürekli yıkanabilir bez kullanabilmek.
Aslında edindiğim tecrübe ile kanaatim elde bile dikip kullanılabilir. Ikıncı çocuğum olursa öyle yapsam mı diye düşünüyorum bazan.
Türkiye den kullanan annelerde paylaşımda bulundu yorumlarda bir de facebook hesabı varmış. InsaAllah faydalı olur.

Son düzenleme:

sinemej

New member
temizligi zamanla kolaylasiyor.. oncelikle herhangi bi internet sayfasina girip bütün seti incelerseniz benim anlattiklarim kolaylasir ��
ben amazondan aldim lilbit markasi bir cok marka ve sistemler var bu biraz arastirilmasi gerek �� tek beden yani uzerinde çıtçıtlari olan icinde emici petleri koymak icin ayri bi bolumu olan bezi kullaniyorum. su gecirmez dış bezden suanda 6 tane var bunlar kirlenmedigi surece cok kez kullaniyorsunuz.. bunun icine trukiyede agiz bezi yada muslin deniyor bu bezleri katlayip koyuyorum arasina emici ped koyuyorum bu sekilde kullanıyorum.. muslin bezlerinden 30 adet var bi sitede bana birisi hediye etmisti, emici pedlerde setin icinden cikti 6 adet gece icin kullaniyirum bunlari. ayriyetten ikeadan kucuk el havlularindan aldim tavsiye uzerine.. evde kullanmadigim hijyenik kavlu ve emici kumaslardan kendim ped diktim .. hic pisman degilim kizimin cildi hassas oldugu icin pişik oluyordu hatta en iyi markanin bezleri bile cok kalitesiz bana gore. buyuk abdestiyle birlikte poposuna yapışıyordu, hiçte bekletmem hemen temizlerdim. ve koklayan oldumu hazir bezleri cok agir bi kokusu var -.-

Gayet bilinçli bir yaklaşım sergilemişsiniz bence her anne böyle yapmalı, ayrıca bence temizlemenin en doğal yolu sıcak suyla yıkamak olmalı kimyasal deterjanlar ne kadar yıkansa da kalabiliyor yazdıklarınızı harfiyen uygulamak gerekiyor çok teşekkürler