Benim yalıtımım

S

New member
Kuranı kerimi örnek verirken bunu es tutmanın kimsenin haddi olmadigini soyledim. Sadece biraz daha anlaşılabilir olmasıni düşündüm. Demek istediğim şey şu ; yukarda tepede olması gereken ve mümkün bir yol var. Birde aşağıda bu yolun yolcusu var kah tepeye çıkmaya çalışıyor yanaşıyor kah yere düşüyor yuvarlanıyor. Olanla olması gereken arasında uğraşıp dururken yoruluyor,bazen bırakıyor isyan ediyor bazen ha gayret deyip yeni baştan başlıyor.bu kadar ugrasiyorum bı turlu tepeye cikamiyorum neyi yanlış yapıyorum diyor yolculuğu bu şekilde devam ediyor.
Çocuk yetiştirmekte hayattaki yolculuklarımizdan biri.

Hangi türlü öğretiyi metodu benimserseniz benimseyin asıl İCİNİZE yolculuk yapmadan motomot söylenenleri yapmaya çalışırsanız cuvallarsiniz. Şuan anneliginizin çok şükür rahat gidiyor olması kendi içinize dönüp kendinizi duymaya baslamanizin meyvesi. Ama Anadolu pedagojisi bunun tam.tersini söylemiyor ki hatta asıl bunu söylüyor doğal olun beklenti içinde olmayın diyor.

Hem bu forumu kullanip sorular sorup gelen cevapları da acimasiz,empatisiz ve mukemmelyetci değerlendirirken ben ne yapıyorum diye sormalı değil mi?? Annelik yolculugumda bilgi olarak destek mi ariyorum yoksa anneligimi bu bilgilerle doldurmaya mi çalışıyorum?
Neden bu forumu sucluyoruz neden AP yi sucluyoruz? Üslup bakımından rahatsız edici tek birşey gormedim ben sarı renkli arkadaşlarda. O zaman neden rahatsız oluyoruz? Yapamadığımız için onların dediği gibi bı turlu olmadığı için.
Peki size şunu sorayım siz şuan guzel giden anneliginizde AP ye zıt düşen davranışlarda bulunuyor musunuz? Zannetmiyorum.cunku insan asil fıtratına döner ve hissetmeye ve kaygilarindan arınmaya başlarsa yine tam olarak buraya düşer.

Bu arada ben sizi bı yerlerden hatırlar gibiyim �� .eskiden olan isminiz değişmiş sanırım. Selametle..

Sanirim bana sordunuz ismimin degisip degismedigini ben ilk basta uyeydim sonradan editor oldum sonrada biraktim.sinem benim adim hatrladiysaniz:) birde hani zit dusen bisiler yapiomusunuz diye sormussunuz onada cvb veriyim hayir sadece kendimi kasmiyorum ah bunu yapamadim diye vahlanmiyorum sunuda yapmam.gerekiyo diye kendimi yiyip bitirmiyorum.cocuklarima iyi bi anne olurken esime iyi bir es olma cabasindayim.ha birde kendimide iyi hissetmek adina kendime bosluk buldugum zman ayiran bi anneyim bi yandan ikinci universitemi okuyorum gece onlar uyudugunda saatlerce ders calisiyorim bi yandan annelik yapiorum cocuklarimi bosluk buldugum her an oyun oynuyorum gezdiriyorum bi yandan ev hanimligi yapiyorum biyandanda esime es oluyorum.kendimi herkul gibi hissediyorum.kendimle gurur duyuyorum.bunlari yapacak gucude Namazdan ibadetten aliyorum ettigim dualarla ayaktayim cok sukur.bos buldugum zmanimi tuh sunuda yapmam lazim evladima diye gecirmiyorum kendimi suclamiyorum.Allah butun annelerin kalblerini ferahlatsin insallah.sevgiler.

Hira Yıldız

New member
Sanirim bana sordunuz ismimin degisip degismedigini ben ilk basta uyeydim sonradan editor oldum sonrada biraktim.sinem benim adim hatrladiysaniz:) birde hani zit dusen bisiler yapiomusunuz diye sormussunuz onada cvb veriyim hayir sadece kendimi kasmiyorum ah bunu yapamadim diye vahlanmiyorum sunuda yapmam.gerekiyo diye kendimi yiyip bitirmiyorum.cocuklarima iyi bi anne olurken esime iyi bir es olma cabasindayim.ha birde kendimide iyi hissetmek adina kendime bosluk buldugum zman ayiran bi anneyim bi yandan ikinci universitemi okuyorum gece onlar uyudugunda saatlerce ders calisiyorim bi yandan annelik yapiorum cocuklarimi bosluk buldugum her an oyun oynuyorum gezdiriyorum bi yandan ev hanimligi yapiyorum biyandanda esime es oluyorum.kendimi herkul gibi hissediyorum.kendimle gurur duyuyorum.bunlari yapacak gucude Namazdan ibadetten aliyorum ettigim dualarla ayaktayim cok sukur.bos buldugum zmanimi tuh sunuda yapmam lazim evladima diye gecirmiyorum kendimi suclamiyorum.Allah butun annelerin kalblerini ferahlatsin insallah.sevgiler.

Iste tam.olarak.bu bravo

Nuray19

New member
Benim editorlere bi sozum yok onlar gorevlerini yapiolar.bildiklerini aktariyolar.o konuda ailelerinin icini bilmedigim icin uygulayip uygulamadiklarinida bilemem benide ilgilendirmez sonucta.acimasizca elestirmmiyorum ben kendi yolculugumu anlattim sadece.ama dedigim gibi altini babasi degsitirmesi gerekiyorsa babasida degistirmeli.birazcik elini tasin altina koymali bu gibi keskin seylere karsiyim ben arkadasim yoksa benim fitrat pedagojisine karsi oldugum yok.bizim cocuklugumuz zmanlarindaki anneler babalarin bildiklerinin surekli yanlis vurgusu yapilmasina karsiyim.kucucuk detaylarla annelerin yetersizlik hissi yasamasina karsiyim.elimden gelen budur diyorum ben daha iyisini yapabiliyosam yapiyorum yapamiyosamda kendimi yiyip bitirmiyorum.guzel kardesim benim niyetim burda tartisma cikarmak degil icimden geldi yazdim bidaha yazmayida dusunmuyorum.kirici birsey soylediysem ozurdilerim.Allaha emanetsiniz.sevgiyle kalin:)

Tartismak degil bunun adı paylaşımda bulunmak bana göre. Yanlış anlayıp kırılacak hiç bişey yok sozlerinizde ve bence benim sozlerimde.

Bugün 28 aylık kızınin sürekli oyun isteğinden biraz yorgun düşmüş ilgili bir anneye adem hoca " çocuğa zamana karşı duyarlılığı kazandırın ve su saate kadar dinlenecegim deyin ki sizde yorgun düşmeyin tekrar motive olun diyordu. Annelerin kendine vakit ayirmayacagini kim söyledi

Yine bir kayıtta Anadolu'da sabah erken kalkıp hamur yoguran ekmek yapan kadınları anlattı ve saat 7 gibi güneşle uyanan tek ayağında çorap var tekinde yok gözü capakli çocuğu tasvir etti adem hoca. Ve annesinin "anoo guzuum hele kim uyanmış bakem." Deyip sarilisini ve çocuğun bundan hem ruhsal hem tensel ihtiyacını fazlasıyla karşıladığını anlattı. Eskilerdeki doğallığı ve bunun güzelliğini anlattı. Eskilerin hep yanlış olduğu vurgusunu kim yapti ki.

Eskiden 7-24 tentene cana cana etkinlik etkinliğe değildi anneler iş güç geçim tarla vardı ama çocuklar annesinden aldıkları bir AN la doyardi. Evde iktidar mücadelesine girip kendini kapı dışarı atıp o çok sevdiği ağacın golgesinde iradesini oluşturan ve öfke kontrolü nu sağlayan çocuklar vardi.aman öğününü atlamasin diyen değil ekmeğin arasına şekerli yoğurdu dürüp çocuğun eline tutusturan anneler vardı.ama bilgi eksikliği yada başka sebepler yüzünden korkutulan yada suclanilan cocuklardi onlar aynı zamanda.

Velhasıl herşeyi dört dörtlük yapmak mümkün değil. Bı taraf yıkılır bı taraf yapılır. Biz modern annelerin avantajları ve dezavantajları var. Hiçbir dönemde herşey dört dörtlük olmadı. Olmaya yaklaştı ama olmadı.cunku herşey bizden degili gösterebilmek ve hakiki terbiye edicinin yüce Allah olduğunu göstermek için adeta, herşey dört dörtlük olmadı.
Yapabildiğimiz zaman Rabbim senden yapamadığımız zaman benim nefsimden. Bunu bana kolaylaştır. Diyebilen annelerden ve insanlardan olmak duası dilimizde.

Hakkınızı helal edin. Sizi ozlemistik sinem hanım.

Nuray19

New member
Benim editorlere bi sozum yok onlar gorevlerini yapiolar.bildiklerini aktariyolar.o konuda ailelerinin icini bilmedigim icin uygulayip uygulamadiklarinida bilemem benide ilgilendirmez sonucta.acimasizca elestirmmiyorum ben kendi yolculugumu anlattim sadece.ama dedigim gibi altini babasi degsitirmesi gerekiyorsa babasida degistirmeli.birazcik elini tasin altina koymali bu gibi keskin seylere karsiyim ben arkadasim yoksa benim fitrat pedagojisine karsi oldugum yok.bizim cocuklugumuz zmanlarindaki anneler babalarin bildiklerinin surekli yanlis vurgusu yapilmasina karsiyim.kucucuk detaylarla annelerin yetersizlik hissi yasamasina karsiyim.elimden gelen budur diyorum ben daha iyisini yapabiliyosam yapiyorum yapamiyosamda kendimi yiyip bitirmiyorum.guzel kardesim benim niyetim burda tartisma cikarmak degil icimden geldi yazdim bidaha yazmayida dusunmuyorum.kirici birsey soylediysem ozurdilerim.Allaha emanetsiniz.sevgiyle kalin:)

Tartismak degil bunun adı paylaşımda bulunmak bana göre. Yanlış anlayıp kırılacak hiç bişey yok sozlerinizde ve bence benim sozlerimde.

Bugün 28 aylık kızınin sürekli oyun isteğinden biraz yorgun düşmüş ilgili bir anneye adem hoca " çocuğa zamana karşı duyarlılığı kazandırın ve su saate kadar dinlenecegim deyin ki sizde yorgun düşmeyin tekrar motive olun diyordu. Annelerin kendine vakit ayirmayacagini kim söyledi

Yine bir kayıtta Anadolu'da sabah erken kalkıp hamur yoguran ekmek yapan kadınları anlattı ve saat 7 gibi güneşle uyanan tek ayağında çorap var tekinde yok gözü capakli çocuğu tasvir etti adem hoca. Ve annesinin "anoo guzuum hele kim uyanmış bakem." Deyip sarilisini ve çocuğun bundan hem ruhsal hem tensel ihtiyacını fazlasıyla karşıladığını anlattı. Eskilerdeki doğallığı ve bunun güzelliğini anlattı. Eskilerin hep yanlış olduğu vurgusunu kim yapti ki.

Eskiden 7-24 tentene cana cana etkinlik etkinliğe değildi anneler iş güç geçim tarla vardı ama çocuklar annesinden aldıkları bir AN la doyardi. Evde iktidar mücadelesine girip kendini kapı dışarı atıp o çok sevdiği ağacın golgesinde iradesini oluşturan ve öfke kontrolü nu sağlayan çocuklar vardi.aman öğününü atlamasin diyen değil ekmeğin arasına şekerli yoğurdu dürüp çocuğun eline tutusturan anneler vardı.ama bilgi eksikliği yada başka sebepler yüzünden korkutulan yada suclanilan cocuklardi onlar aynı zamanda.

Velhasıl herşeyi dört dörtlük yapmak mümkün değil. Bı taraf yıkılır bı taraf yapılır. Biz modern annelerin avantajları ve dezavantajları var. Hiçbir dönemde herşey dört dörtlük olmadı. Olmaya yaklaştı ama olmadı.cunku herşey bizden degili gösterebilmek ve hakiki terbiye edicinin yüce Allah olduğunu göstermek için adeta, herşey dört dörtlük olmadı.
Yapabildiğimiz zaman Rabbim senden yapamadığımız zaman benim nefsimden. Bunu bana kolaylaştır. Diyebilen annelerden ve insanlardan olmak duası dilimizde.

Hakkınızı helal edin. Sizi ozlemistik sinem hanım.

Gamzelim

New member
Tsk ederim nurudilara hanim:)

Yazdiklariniz cok guzel seyler her bir satirina katiliyorum baZi noktalar disinda.simdi biz bi anla doyan insanlarsak cocuklarimiza neden her animizi verdigimiz halde mutsuz hircin cocuklar oluyo.adem beyin bu tarz kayitlarini hic dinlemedim.cok kayitta dinlemedim zaten sadece kitablarinin hepsini okudum.ama bakiyorum bakiyorum bi anla mutlu olan cocuklarin yerine hep daha fazlasina goz koyan cocuklar yetistiriyoruz bumu sizce dogru olan.belki acikca anne kendine zman ayrmasin denilmiyo ama baglanma doneminde 15 dakikadan fazla ayri kalinmasin deniliyor.yan yana dib dibe hic ayrilmasin anne bebeginden deniliyor.butun ihtiyaclarini annr gidersin.anneanne babaanne hala dayi teyze her neyse geldiginde sadece sevsin ama hic bisekilde yemek yedirmesin icirmesin butun ihtiyaclarini anne karsilasin deniliyor.babaanneye verip babaannr parka goturdu diye anne evde kaldi diye burda yapmayin diyen insanlar gordum ben.sebeb coklu baglanir cocuk.kafasi karisir.anneyle bagi zarar gorur.diyenler gordum.nie arkadas onunda hakki yokmu gezdirmeye.hatta cocuklarima yetisemedigim icin ikisi ayni anda birseyler istiyolar hangisine ne yapacagimi sasiriyorum geriliyorum dedigimde sn baglanamamissin diye kesin hukum koydular.baglananan anne sinirlenmez ofklenmez dediler.niye bizim duygularimiz yokmu anne aglayamazmi sinirlenemezmi insan degilmi duygulari yokmu? beni burda gomdukleri cooook gunler oldu.

Simdi ccuklarimiza genisleyemedigimizde ccukluk yaralari diyoruz buda demek oluyoki ebeveynlerimiz iyi bir ebeveyn olamamiski bizde simdi cocuklarimizla sorun yasayan insanlar olarak goruluyoruz.bilmiyolardi bilselerdi yapmazdilar diye cogu yerde gordum
Adem beyin yazisini canim yandi diyelim dustum anneannemede giderim annemede babamada.anneme gittim diye yada babama gittim diye kimse bende baglanma sorunu var olarak goremezki.biz bagli degil bagimli cocuk yetistiriyoruz.eskiden ekmegimiz ustune yogurt surup toz seker serpen ve onu afiyetle yiyen bi cocuklugum oldu benim.cok guzel gunlerdi.simdi cocuklarima bakiyorum aksama kadar neler yapsak diye dusunuyolar.bizim zmanimiz yetmezdi oyunlara.cocuklarimizda hakli tabiki.ama ben kac aydir takip etmiyorum.gene soyluyorum acikca keskin bir sekilde yemegini senden baskasi yediremez denilen o keskinliklere karsiyim ben.anne hastalandiginda birakacak kimsenin olmayisina sebeb olduguma karsiyim.cunki onlari bensiz bi an duramicak hale ben getirdim.ve hastayken onlarin yapayalniz kalmasina ben sebeb oldum.bunlara gonlum el vermiyo.cocuk anne yaninda yatmaliymis ama baba ve anne arasinda degil baglanma karmasasi olurmus.ben buna karsiyim anlatabilmmi.ana hatlar belli ilk basta iyi gelen bu a.p bana detaya indikce yetersizlik hissinden baska birsey veremedi.etrafimda.bi cok arkadasimda ayni sekilde hissetti bu duygulari.ve cogu birakti takip etmeyi.isin ozunu anlatmak istedim.burda kendini yiyip bitiren annelere uzuldugum icin.anneligi kendinden gec dercesine bi is olarak gordukleri icin kiziyorum baba hic bisey yapmasin.anne hep butun sorumlulugu alsin yillar sonra baba karisinin karsina gecip bu cocugu sen boyle yaptin desin beni karistirtmadin anneme laf soyledin baktirmadin al iste desin yetistirdigin bu desin.beb vicdanimin almadigi hic bir konuyu hayata gecirmem.cocuklarimin ihtiyaclarini babasi anneannesi yada babaannesi gidermesi gerekiyorsa giderir bunhn icin vahlanmam.seker cikolata yedi tv izledi diyede vahlanmam.bunlar sadece zor olan zateb yuklerimizin agir oldugu hayati dahada agirlastirmaktan baska bi ise yaramaz.burda net birsekilde cocugu emzirirken cocugun baska yone bakarak emmesine bile baglanma.soeumu dendigini biliyrum ben ne aci degilmi? Cocuk bu tavanada bakar annesinede neree bakarsa bakar cok anlam yuklememek gerekir siye duaunuyorum.siz naail degerlndirceksiniz bu durumu paylasimlarinzi bekliyorum insallah:)

Sinem hanımcım merhabalar. Nasılsın hemşehrim. Sizi gördugume sevindim burada yazılarınızı. Açıkçası yokluğunuz belli oldu kendi açımdan... bende uzun zamandır girmiyordum foruma.
Yazdıklarınıza katılıyorum sinem hanım sevgili [MENTION=962]hira[/MENTION]yıldız a da katılıyor bende aynen sizler gibi düşünüyorum...
Bizler sadece anne degıl aynı zamanda bir birey kadınız kendimizi sadece anne olarak düşünürsek o yöne agirlık verirsek dengeler bozulur. Doğru olan herşeyi uygulamaya çalışalım ama elimizden geldiği kadar dengede tutarak herşey dengeli olsun bencede böylece ne biz yıpranalım ne de sevdiklerimiz buyuklerımız ve en önemlisi eşimiz....

Hira Yıldız

New member
@S [MENTION=5127]Aminee[/MENTION] cok.hak veriyirum.ozellikle.bu cocugun kimsede.kalmamasi.durumum kanayan yaramdir.babam.bile hersey tamam.ama.bu cocugu.bagimli yaptin bizde 1 saat kalmasi lazim.senin bir carsiya kendin gidebilmen lazim.diyor.2.5 yildir.esimle bir kahveyi.basbasa icememisim.bu nasil.bir istir? Hala.kuafore gidip.birakin sac kestirmeyi kasimi.aldirmaya oturmak.icin yuz saat. Yalvariyorum cocuga bişey yapmicaklar anneye diye..kucagina kucagi a diyip duruyor.kanal tedavisine goturdu babam sabahin 7 sinde cocuguda alip yatagindan goturuorum.halbuki anneannesi evde ama uyansa ben yokum.ortaligi yakar cocuk..hastanede kapida babamda durmaz..aglar aglar....napayim.tabiki aciyorum telefondan cizgi film..yasli babam.nasil.oyalasin cocugu..bizi.bu hale ne getirdi..ahh ahhh parka gidersin sende kay....evde gayet oyun kurabilen cocuk.illa benle oynayacak 11 saat oy adigim gunleri.bilirim.sirf su cumleden (tum.arsiv.ezberimdedir) siz bulasik yikarken cocuk anne gel oyun dediginde olmaz suan diyorsaniz vay o cocugun haline......bu cmleyi duydum kulaklarimla.bu cumleden yola ciktim..vay benim.halime

S

New member
Sinem hanımcım merhabalar. Nasılsın hemşehrim. Sizi gördugume sevindim burada yazılarınızı. Açıkçası yokluğunuz belli oldu kendi açımdan... bende uzun zamandır girmiyordum foruma.
Yazdıklarınıza katılıyorum sinem hanım sevgili [MENTION=962]hira[/MENTION]yıldız a da katılıyor bende aynen sizler gibi düşünüyorum...
Bizler sadece anne degıl aynı zamanda bir birey kadınız kendimizi sadece anne olarak düşünürsek o yöne agirlık verirsek dengeler bozulur. Doğru olan herşeyi uygulamaya çalışalım ama elimizden geldiği kadar dengede tutarak herşey dengeli olsun bencede böylece ne biz yıpranalım ne de sevdiklerimiz buyuklerımız ve en önemlisi eşimiz....
Merhaba hemshrim benim:) cok tsk ederim guzel kardesim.soylrdiklrinr harfiyen bende katiliyorum.dengede tutalim kendimizi yiyip bitirmeyelim bu kutsal gorevi anneligi kendimize bukadar yukmus gibi gormryelim.cocuklarimizida sevelim ailelerimizide ve dediginiz gibi en onemlisi esimizide.cok gecmis olsun sizede esim gec geldginde bile yokkugunu cok hissediyorim esimin size Allah sabir versin.Allah yarimciniz olsun.dualarimda olacaksin insallah gecer bu gunlerin ve esine kavusursun.

Nuray19

New member
Aklıma ne geldi sinem hanim. yine misalen soyluyorum yanlış anlaşılmasın, hani vardirya şunu su sayı kadar okursan muradın gerçekleşir, ama sayı onemli sakin az ya da çok olmasın tam o sayı olacak gibi.ya da namazda tadili erkana tam uymak lazim yoksa sıhhati bozulur gibi. Ramazanlarda sorulan garip garip sorular vardır " hocam şöyle yaptım bişey olur mu aslında böyle mi yapmalıyım" gibi gibi. Onlari düşününce derim ki evet bunlar mühim yapılması sonuca ve gerçek kulluga daha yaklaştırıyor ama 4444 tane okudum birinde kalpten istemedim onu. Tadili erkana uyarken aklımda komşunun aldigi salon takımı uçuşuyordu.ben bu detaylarla bilgiyle donanip kul olurken aslolan biseyi anlayamadım.kendimi acizligimi herşeyin Onun mülkü olduğunu ve dilerse herşeyi önüme serebileceğini hissede hissede idrak edemedim.

İşin özü baglanmak, dünyaya gelmiş bir sabinin belli bir yaşa kadar güvenle siginabilecegi şefkatli bir liman olmak. Asırlardır devam edegelen sirkulasyonda bize emanet edilen yavrunun fıtratını ve mizacini bozmadan hakkıyla ebeveynlik yapip öte alemde gönül rahatlığıyla Rabbin huzuruna çıkabilmek. İşin özü mükemmel yaradilmis çocuğu bozmamak.

Bu geri kalan şeyler inanın teferruat.15 dk dan fazla ayrı kalmayın 10 dk olursa olur 16 dk olursa olmaz gibi seylere takılmak gülünç. Çocuğun ihtiyacı oldugunda yanında olman lazım bu kadar. Bu da özellikle ilk 2 yaşta onemseniyor çünkü en çok ve sık ihtiyaç duyabileceği zamanlar bu zamanlar.

Ben size kendimden örnek vereyim kızım 1 yaşına girmeden islemedigim bir suçtan dolayı isimden atıldım gazetelerde boy boy ismim geçti işte bunlar diye diye.. polislere emniyetlere mahkemelere çıktım şaşkın bir halde ne olduğunu anlamaya çalışırken.maddi manevi imtihandan geçtik.o dönemde yavrum bağlanma donemindeydi ve mahkemede adım okunup cagirilirken anlatsam da kar etmedi annemin kucağında agladi durdu.ne yapacaktım 16. Dakika benim çıkmam lazım diyemezdim ya... Belli donem basima bişey gelirse kızımı kime emanet ederim en iyi kim bakar diye kaygılar içinde boğulurken ona yinede sarıldım.sigindim. kendi benligimde zaten varolan kaygilarima birde dıştan gelen kaygılar eklendi ve bu halle hem.yeni bir hayata ev hanimligina, hem anneliğe, hem kadinliga alışmaya çalıştım. Herşeyi dört dörtlük yapamadim uğraştım ama çok uğraştım bildiğim kadarini hayatıma gecirmeye çalıştım. Gerisini Allah'a bıraktım benim kizim Onun kulu.

Doyumsuzluk noktasinda haklısınız zaman biz anneleri çocukları ve tüm insanları oraya getirdi. Yine dedigim gibi işin özünü bi kenara koyup dur cocugumla 30 dk kaliteli vakit gecireyim deyince cocuk doymuyor.hep daha fazla istiyor. Yemeğini yedi uyudu oynadık ya daha ne istiyor bu yahu diyoruz da ya bu çocuk ana kucağı istiyor gel yavrum bağrıma basayim seni demiyoruz.ama çocuğa doyumsuz diyoruz. Kendimiz üretmekten çok tüketmeye odaklı yaşarken üretken olsun elimdekiyle yetinsin diyoruz.evet çocuklar doyumsuz oluyor. Bunun bir sürü sebebi var. yeterince uzun oldu yazı zaten

Yunus Emre muridligi öğrenirken tesbih çekermiş sayıyla. Husu içinde.. kutlu kapıyı çalma mertebesine yükselince tesbihi kırmış atmış.
Velhasıl diyecegim o ki anne çocuk bağlanmasını kolaylaştıran püf noktalarını sunuyor AP bize birlikte uyuyun göz ten ses teması saglayin, emzirin, ihtiyaçlarını tek siz giderin ki bu iş kolaylassin. Ama isim özü bizim kalbimizde saklı.bunu bize kimse ogretemez

Nuray19

New member
Bizler anne olunca hiç bilmediğimiz eğer bozulmamissa varolan icgudulerimizle devam ettirecegimiz bir yola girdik. Ama o da ne benim icguduler annelik sefkati kendini kaygisizca bırakma halim yok. Eee ne yapacağım en iyisi öğreneyim.kitaplar okuyayım uzmanların tavsiyelerini uygulayayim. Ama olmuyor yapıyorum yapıyorum olmuyor beceremiyor muyum zaten hiç biseyi beceremedim.cocuk benim yüzümden bu hale geldi.tirnak yiyor vuruyor ağlıyor. Dur bakayim forumda bı sorayım.benim çocuk sürekli oyun istiyor yoruldum.ne yapmalıyım. Çocuğa kendini bırak duygusal doyumsama olsun.eee bırakıyorum yaa oynuyorum hemde saatlerce sofra kalkmadı daha masadan akşam oldu.hala oyun istiyor. Yok yaa yapamiycam ben bu işi bu iş bana göre degil anneye çok yükleniyor artık midem bulaniyor hasta oldum galiba.en iyisi kendi haline büyüsün diğer çocuklar nasıl büyüyorsa öyle. Foruma da girmiycem olumsuz his alıyorum.

O da ne cocuk düzeldi. Allah Allah.ya da benmi duzeldim acaba?

Kendimi kaygisizca bırakıp olduğu kadar deyince yapamadıklarımdan çok yapabildiklerimi baz aldıkça baskalariyla kendimi kıyas etmeyip anneligimin bana ozel biricik olduğunu farkedince duzeldi sanki. Daha iyiyim. Kitap mitap okumuycam bildigimi yapicam.

İşte AP bunu anlatmaya çalışıyor.bilgi eksiğini güvenilir kaynaklardan gider gerisini kendi annelik sanatına bırak.

( Kendi iç calkantilarim zaman zaman boyle oluyor paylaşmak istedim)

Hira Yıldız

New member
Bizler anne olunca hiç bilmediğimiz eğer bozulmamissa varolan icgudulerimizle devam ettirecegimiz bir yola girdik. Ama o da ne benim icguduler annelik sefkati kendini kaygisizca bırakma halim yok. Eee ne yapacağım en iyisi öğreneyim.kitaplar okuyayım uzmanların tavsiyelerini uygulayayim. Ama olmuyor yapıyorum yapıyorum olmuyor beceremiyor muyum zaten hiç biseyi beceremedim.cocuk benim yüzümden bu hale geldi.tirnak yiyor vuruyor ağlıyor. Dur bakayim forumda bı sorayım.benim çocuk sürekli oyun istiyor yoruldum.ne yapmalıyım. Çocuğa kendini bırak duygusal doyumsama olsun.eee bırakıyorum yaa oynuyorum hemde saatlerce sofra kalkmadı daha masadan akşam oldu.hala oyun istiyor. Yok yaa yapamiycam ben bu işi bu iş bana göre degil anneye çok yükleniyor artık midem bulaniyor hasta oldum galiba.en iyisi kendi haline büyüsün diğer çocuklar nasıl büyüyorsa öyle. Foruma da girmiycem olumsuz his alıyorum.

Kendimi kaygisizca bırakıp olduğu kadar deyince yapamadıklarımdan çok yapabildiklerimi baz aldıkça baskalariyla kendimi kıyas etmeyip anneligimin bana ozel biricik olduğunu farkedince duzeldi sanki. Daha iyiyim. Kitap mitap okumuycam bildigimi yapicam.

İşte AP bunu anlatmaya çalışıyor.bilgi eksiğini güvenilir kaynaklardan gider gerisini kendi annelik sanatına bırak.

Nurdilara hanim farkindamisiniz acaba sizde bizim.dediklerimizi diyorsunuz bende.konuyu acarken bunu demek istedim.farkindaysani burada yazan bazi kisilere hitaben dedim.sizin gibi yazmiyor herkes..ben mukemmeli.oynayanlara istinaden.baslattim.zaten....bakin siz yaptiklarima.baktim.diyorsunuz.benim derdim.ap.ile deil.forumdakilerle..adem.beye sorsan bunlar kadar elestirmez

Nuray19

New member
Nurdilara hanim farkindamisiniz acaba sizde bizim.dediklerimizi diyorsunuz bende.konuyu acarken bunu demek istedim.farkindaysani burada yazan bazi kisilere hitaben dedim.sizin gibi yazmiyor herkes..ben mukemmeli.oynayanlara istinaden.baslattim.zaten....bakin siz yaptiklarima.baktim.diyorsunuz.benim derdim.ap.ile deil.forumdakilerle..adem.beye sorsan bunlar kadar elestirmez

Evet sizin dediklerinizi diyorum ve sizde benim dediklerimi. Çünkü siz o kaygılı mukemmel süper anne olma hallerini farkedip İCİNİZE dönmeye başladınız ve kendinizi iyi hissediyorsunuz.
Ama farklı şekilde soyluyoruz. Siz buradaki bazi editörleri suçluyorsunuz eleştirel konuşuyor mukemmeli oynuyor diye. Ama ben içimizde ki kaygılı sağa sola yalpalayan annelik yapmak için bulduğu en ufak bilgi kirintisina tutunan anneliği beceremeyen eşlik rolünü unutan tabiri caizse herkese mum tutturan kendimi sucluyorum.
Buradaki editörler doğru olanı talep edene ulastirmakla mesul. Belki kendi çalkantılı zamanlarını özel sayarak, ya da eksik yanının gorulme rahatsızlığını hissetmemek için ya da belki de kendilerini onarıp yaşamdan zevk alarak annelik yaptıkları için bilemiyorum aldıklarını aktarıyorlar tecrübeleriyle harmanlayarak.
Suçlayıcı konuşmak.cozum oluşturmaz aksine savunma gerektirir. Üslup farklılıkları olabilir, mizaç farklılıkları olabilir. Belki yazi.dilinde biz anlamak istediğimiz gibi anlıyor olabiliriz.olabilir de olabilir...
Asil ve asıl önce kendimizden başlamalı.zaten siz yorucu anneliginizi farketmissiniz ve dogal olma yoluna girmissiniz.neden önceden boyleydim sorusuna cevabıniz forumdaki mükemmeliyetci yorumlar aklimi başımdan aldı onlara uydum olmasın. Ben anneligimi daha yeni hissediyorum eskiden en ufak şeyi uygulamaya calisip içten içten sonuç beklerdim ve yapanlari mükemmeliyetçi gorurdum.halbuki şimdi anneligimi hissediyorum.

İnşallah anlatabilmisimdir. Sizi ve güzel niyetinizi anliyorum.sizin hissettiklerinizi başka anneler hissetmesin diyorsunuz. Ama buradaki insanlari suçlayarak o annelerde sadece doğru yaa aynen bende böyle hissediyorum hissi uyanır ancak. Nitekim de öyle oluyor.onun yerine kendi annelik yolculugunuzu farkedip duzelttiklerinizi surda yanlış yapmisim keske o zaman da böyle dusunebilseydim hislerinizi ara ara yeri geldikçe bizimle ve burda çare arayan annelerle paylassaniz. çünkü biliyorum ki bilgi olarak donanımlı ve acsiniz. Zihin olarak parlak ve karakter olarak etkileyici ve farklısıniz.bu özelliklerinizi hayra kullansaniz bizim içinde hayırlı olur. Selametle...

Hira Yıldız

New member
Evet sizin dediklerinizi diyorum ve sizde benim dediklerimi. Çünkü siz o kaygılı mukemmel süper anne olma hallerini farkedip İCİNİZE dönmeye başladınız ve kendinizi iyi hissediyorsunuz.
Ama farklı şekilde soyluyoruz. Siz buradaki bazi editörleri suçluyorsunuz eleştirel konuşuyor mukemmeli oynuyor diye. Ama ben içimizde ki kaygılı sağa sola yalpalayan annelik yapmak için bulduğu en ufak bilgi kirintisina tutunan anneliği beceremeyen eşlik rolünü unutan tabiri caizse herkese mum tutturan kendimi sucluyorum.
Buradaki editörler doğru olanı talep edene ulastirmakla mesul. Belki kendi çalkantılı zamanlarını özel sayarak, ya da eksik yanının gorulme rahatsızlığını hissetmemek için ya da belki de kendilerini onarıp yaşamdan zevk alarak annelik yaptıkları için bilemiyorum aldıklarını aktarıyorlar tecrübeleriyle harmanlayarak.
Suçlayıcı konuşmak.cozum oluşturmaz aksine savunma gerektirir. Üslup farklılıkları olabilir, mizaç farklılıkları olabilir. Belki yazi.dilinde biz anlamak istediğimiz gibi anlıyor olabiliriz.olabilir de olabilir...
Asil ve asıl önce kendimizden başlamalı.zaten siz yorucu anneliginizi farketmissiniz ve dogal olma yoluna girmissiniz.neden önceden boyleydim sorusuna cevabıniz forumdaki mükemmeliyetci yorumlar aklimi başımdan aldı onlara uydum olmasın. Ben anneligimi daha yeni hissediyorum eskiden en ufak şeyi uygulamaya calisip içten içten sonuç beklerdim ve yapanlari mükemmeliyetçi gorurdum.halbuki şimdi anneligimi hissediyorum.

İnşallah anlatabilmisimdir. Sizi ve güzel niyetinizi anliyorum.sizin hissettiklerinizi başka anneler hissetmesin diyorsunuz. Ama buradaki insanlari suçlayarak o annelerde sadece doğru yaa aynen bende böyle hissediyorum hissi uyanır ancak. Nitekim de öyle oluyor.onun yerine kendi annelik yolculugunuzu farkedip duzelttiklerinizi surda yanlış yapmisim keske o zaman da böyle dusunebilseydim hislerinizi ara ara yeri geldikçe bizimle ve burda çare arayan annelerle paylassaniz. çünkü biliyorum ki bilgi olarak donanımlı ve acsiniz. Zihin olarak parlak ve karakter olarak etkileyici ve farklısıniz.bu özelliklerinizi hayra kullansaniz bizim içinde hayırlı olur. Selametle...

Ozur dileyerek editorleri kasdettigimi nereden cikardiniz nurudilara hanimcim..editorleri kasdetmedim...oyle bir soylemim.olmadi..faydali olabilecegim konularda olmaya çalışırdım insallah..birakmis degiliz.hicbirseyi..allahin izni ile..tesekkurler guzel yorumlariniz icin.sagolun

Merve1987

New member
Ozur dileyerek editorleri kasdettigimi nereden cikardiniz nurudilara hanimcim..editorleri kasdetmedim...oyle bir soylemim.olmadi..faydali olabilecegim konularda olmaya çalışırdım insallah..birakmis degiliz.hicbirseyi..allahin izni ile..tesekkurler guzel yorumlariniz icin.sagolun
........................

Son düzenleme:

Nuray19

New member

Konunun geçmişinde suçlayıcı ifadeler var ve editör arkadaslarin bahsi de geçti.genelde sorulara yönlendirme onlar tarafından yapılıyor ve verilen örnekler bana şöyle dendi böyle dendi gibi o cevapları da yine editor arkadaşlardan duyduğumuz için oyle bir çıkarım yapmışım demekki.siz de beni duzeltmediniz.
Yanlış anladıysam kusura bakmayın.burdan duzelteyim. Kim olursa olsun suçlayıcı konusmak cozum getirmez. Ve en baştan yazdıklarımı kim kim icin kötü his barindiriyorsa onlar için söylüyorum. 😀

S

New member

Agziniza saglik nede guzel yazmissiniz gercekten anlatmak istedigim seyler bunlar.konunun ozu bu.kaygilardan arindim.burdaki diger anneler yetersiz kaygili anne gibi kendini hissettiginde daha kotu sonuclar dogurabilir nurudilara hanimcim.hani cocuga siddet gibi.takdir edersinizki herkezin yasam kosullari bir degil.herkezin psikolojiside mukemmel degil herkezin sorunlari var kiminin kayinvalide kiminin esi kiminin komsusu kiminin anasi babasi kiminin hastaligi derken yasami zorken dahada zorlastirmak insani yapmayacagi seylere surukleyebilir.ben burda hissettiklerimi aciklamak istedim cogu insanin soyleyemedigi iste evet bu diyebilcegi aslinda cokta kaptirmamak gerektiginive hira arkadasimizin guzel bir konu acmasiyla dile getirmek istedim.

Dun aksam namaz kilicaktim esime dedim ben odaya geciyorim cocuklarla ilgilenebilirmisin tabiki dedi.neyse ben gittim namazimi kildim esim yanlarinda diye gonlumde cok rahat tabiki:) namaz bittiginde esim geldi ya bu cocuklara bakmakta ne var kafam isle mesgul olmasa ben bakarim dedi;) neyse hihi oyle hayatim haklisin dedim sonra mutfaga gectim anaaam ne goreyim butun cekmeceler yerlerde herseyi asagi indirmisler.beni bir gulme.tuttu ama.nasil guluyorum.esimin yanina gittim dedim boyle cocuk bakmakta ne varki aksama kadar ayaklarimi uzatayim onlarda heryeri kirip doksun dagitsin sonra onlari toplamakla gecsin omrum;) arkasinda o dagilan seyleri ben toplicam benim arkamdada evimi toparlayan biri olsa valla bende cok vakit kalir.esim gibi kaygisiz olurdum ozman.yani bunlar tatli guzel seyler.onenl olan es destegi bi tlfonla cocuklarimiza bakabilcek yakinlarimizi cagirabilcek durumda olabilmek.cocuklarimizi emanet edebilcegimiz insanlari evin disinda birakmamak.

Burda en cok topa tutulan bi anne olarak aslinda benim sitemim.hira hanimda ayni dertten muzdarip.teferruatlarla hayatlarimizi cekilmez hale getirisimiz ve bunlari yasayan bi insan olarak annelere cok detaylara takilmamalari gerektigini anlatmak aslinda.4 yasindan sonra cocuk annesinim yataginda yatmak istese hayir cocugun yataginda yatmak gerekir kendi yatagimizda degil nedenn ben annemin yatagini daha cok severdim babam ise gidince onun yatagana atlar orda uyurdum;) bunun bi zararinida gormedim.dogal olalim cocuklarimizin hissettiklerine onem verelim gerisi gelecektir guzel kardesim ayni seyleri soyluyoruz cok guzel paylasimlarda bulundun tsk ederim kendi adima.

Selametle

Hira Yıldız

New member
Konunun geçmişinde suçlayıcı ifadeler var ve editör arkadaslarin bahsi de geçti.genelde sorulara yönlendirme onlar tarafından yapılıyor ve verilen örnekler bana şöyle dendi böyle dendi gibi o cevapları da yine editor arkadaşlardan duyduğumuz için oyle bir çıkarım yapmışım demekki.siz de beni duzeltmediniz.
Yanlış anladıysam kusura bakmayın.burdan duzelteyim. Kim olursa olsun suçlayıcı konusmak cozum getirmez. Ve en baştan yazdıklarımı kim kim icin kötü his barindiriyorsa onlar için söylüyorum. ��

Nurdilara hanim.siz gercekten beni hic anlayamamissiniz..ya da suclayici dil.olmasin diye soyle.diyik.ben size kendimi.hic anlatamamisim.sizin soyledikleriniz cok guzel..fakat biraz yoruldum..sizler gibi uUn uzun sabirla guzelce kafami toplayarak anlatamiyorum.bu benim.eksigim

Foruma Birkaç aydır üye olan biri olarak konu gerçekten dikkat çekici ve önemli. Fakat yazılan ve yapılan yorumlara editörlerin de katkı sağlamasını beklerdim.