Blw ek gıdaya geçiş nasıl olmalı ? blw yöntemi nedir ?

68741603_igtd

New member
Pekmez için sorduğum iki doktor çocuğa sadece ekstra enerji yani kalori verdiğini yüksek vitamin ve demir kaynağı olmadığını söylemişti o yüzden hiç vermedim, tabi bazen aile büyükleri denettirdi öylelikle tadını biliyor. Yada ara öğünlerde tahinle karıştırıp ekmeğine sürdüğüm oldu ama bayılmamıştı. Aynen süt vermedim 1 yaşını doldurana kadar ben de, şimdi de sevmiyor maalesef veremiyorum. İnşallah ilerde. Demir içeren şeylerle örneğin kırmızı et vs gibi portakal, mandalina yada limon suyunu azıcık sulandırıp biraz da tat olsun diye bal koyup verirseniz demir bağlayıcılığı çok kuvvetleniyor Cvitaminiyle. Aile hekimleri 5. Aydan itibaren demir damlası veriyor lakin ben düzenli vermedim onu sevmemişti kızım ama çocuk doktorunda demirine baktirdiğimizda gayet yeterliydi çok şükür, ekstra yüklemeye gerek yokmuş demek ki, ama muhakkak kontrol ettirin derim eğer ki dülaaşükse damlalar işe yarıyor kendimde vardı benim bir tek demir şurubuyla çözebilmiştim.
Yazışmaları tekrar okudum,epey yazismisiz evet . Ise baslayacagim bir dönemde ki 6 ayi yeni dolmuştu ek gidalara yeni başlamıştık ve biberon da kullanmadığı icin bebeğim 4 saat ne yapacak diye düşündüğüm icin kaygilaniyordum

68741603_igtd

New member
Nacizane fikrim tüm bunların kaynağı sadece kayginiz olabilirmi? Gevşemeye çalışın. Bu kadar var içinde hiçbir çocuk açlıktan hasta olmaz. Merak etmeyin. Bence ona fırsat verin. Fırsat verirseniz kendi kendini doyurabilir buna inanin. Etraf kirlenir diye düşünmeyin. En fazla şurda bir sene daha kirlenir ama sonrası yemeği hissederek severek yiyen acikdigini doydugunu bilen bi çocuğunuz olur inş. Bunlara değmez mi hiç.

Değmez mi değer elbette . İnşallah hem genisleyip,hemde,emzirmeyi azaltıp sorunu çözerim