Bosanmak mi bosanmamak mi

29 yasindayim 8.5 yillik evliyim 2.5 ve 6 yasinda 2 kizim var esimle severek evlendik yada oyle sandik bilmiyorum..bu 8.5 yilda defalarca aldatildim sayisini unuttum bile bundan kaynakli surekli yalanlar soyledi her defasinda tartisma kusme vaatler sözler sonucu boşanmadan devam etmeye calistim. tabi her defasinda tekrarlayan hayal kirikliklilari cocuklarin gelecek endisesi.. bi bosanma kararindan sonra esim yine istemeyince gecen sene aile Terapisine gitme sartiyla kabul ettim 5 seans kadr gittik birseyler degisti gibiydi bi süre iyiydik derken 6 7 ay kadar once yine birseyler ters gitmeye basladi yalanlar alkol almalar bazi madde kullanmalr eve gec saatlerde gelmeler tartisma sonrasi 2 3 gun gelmemeler drrken inkar etti ama yakaladim bi kacdefa da birakmayack bu evlilik boyle devam edeckse yine ayrilmayi teklif ettim tamam dedi birakacam ama hic birsey degismedi 15 20 gun hic karismadim sessizce bekledim iatediginde gitti ostediginde geldi sormadim bile 2 ev arkadasi gibi yasadik gecen gun basit bi olaydan tartıştık doluyfum zaten eşim yine deli gibi sinirlendi yine oldururm tehditleriyle Cocuklarin gözü inunde siddet uyguladi cocuklar perisan oldu cok korktular agladilar adam kendini kaybetti cocuk filan gormedi gözü ac dava istemiyorum artik seni dedim o da ben cok istiyorim sanki dedi sen terk et ben terkediyim kavgasiyla esim bi valiz toplayip gitti. 6 yasindaki kizim cok uzgun ve endiseli cevap vermekte zorlanıyorum rahatlatmakta zorlaniyorum..devam etsem evliligime agzimi acmamam lazim yoksa daha da kotu seyler olabilir...OZETLE BOYLE SORUM SU KI bosanma konusunu dinleyince daha da korkularim artti cocuklarim icin gekecekleri icin ne yapmaliyim BOŞANMAK MI DAHA II BOSANMAMAK MI yardim edin

Merve1987

New member
29 yasindayim 8.5 yillik evliyim 2.5 ve 6 yasinda 2 kizim var esimle severek evlendik yada oyle sandik bilmiyorum..bu 8.5 yilda defalarca aldatildim sayisini unuttum bile bundan kaynakli surekli yalanlar soyledi her defasinda tartisma kusme vaatler sözler sonucu boşanmadan devam etmeye calistim. tabi her defasinda tekrarlayan hayal kirikliklilari cocuklarin gelecek endisesi.. bi bosanma kararindan sonra esim yine istemeyince gecen sene aile Terapisine gitme sartiyla kabul ettim 5 seans kadr gittik birseyler degisti gibiydi bi süre iyiydik derken 6 7 ay kadar once yine birseyler ters gitmeye basladi yalanlar alkol almalar bazi madde kullanmalr eve gec saatlerde gelmeler tartisma sonrasi 2 3 gun gelmemeler drrken inkar etti ama yakaladim bi kacdefa da birakmayack bu evlilik boyle devam edeckse yine ayrilmayi teklif ettim tamam dedi birakacam ama hic birsey degismedi 15 20 gun hic karismadim sessizce bekledim iatediginde gitti ostediginde geldi sormadim bile 2 ev arkadasi gibi yasadik gecen gun basit bi olaydan tartıştık doluyfum zaten eşim yine deli gibi sinirlendi yine oldururm tehditleriyle Cocuklarin gözü inunde siddet uyguladi cocuklar perisan oldu cok korktular agladilar adam kendini kaybetti cocuk filan gormedi gözü ac dava istemiyorum artik seni dedim o da ben cok istiyorim sanki dedi sen terk et ben terkediyim kavgasiyla esim bi valiz toplayip gitti. 6 yasindaki kizim cok uzgun ve endiseli cevap vermekte zorlanıyorum rahatlatmakta zorlaniyorum..devam etsem evliligime agzimi acmamam lazim yoksa daha da kotu seyler olabilir...OZETLE BOYLE SORUM SU KI bosanma konusunu dinleyince daha da korkularim artti cocuklarim icin gekecekleri icin ne yapmaliyim BOŞANMAK MI DAHA II BOSANMAMAK MI yardim edin

NE yazmam gerektigini bilemedim sadece çok uzuldugum için dua etmek geldi icimden Allah yardimciniz olsun. Allah yavrularinizi bagislasin Insallah hersey yoluna girer.su ramazan hurmetine Rabbim hicbir yuvaya huzursuzluk koymasin.

Üsküdar

New member
Aile terapisi iyi geldi demişsiniz.Eger tekrar terapiyi deneyebiliriz düşünceniz varsa bu alternatifi düşünebilirsiniz.Eşiniz bu konuda yapıcı davranmazsa istemeyerek de olsa fikrim boşanın demekten yana.Yavrularınız böyle bir ortamda çok yıpranırlar,kaygı yaşarlar depresif olurlar ve uzun vadede en çok çocuklar zarar görür.

birbebek

New member
Allah yardımcın olsun gerçekten iyi sabretmişsin ve defalarca sans vermişsin. Yani eğer bir gün boşandığında keşke bir şans daha verseydim demiyecek noktadaysan eğer tüm umutlar tükendiyse hayatını boşa tüketme derim ben. Evet aytılık kolay bir karar değil ve sende zaten bu kararı vermek için uzunca bir süre beklemişsin anladığım kadarıyla. Eğer imkanın varsa çoculların daha huzurlu bir ortamda büyüyebilirler. Tabi bu bir uzman görüşü değil. İnşallah senin hakkında ne hayırlıysa o kararı verirsin.

Merhaba, oncelikle geçmiş olsun demek istiyorum. Yaşadıklarıniz sizi tanimamama ragmen beni cok uzdu, hicbir kadin, hicbir anne boyle bir muameleyi haketmiyor, hele masum çocuklar da şahit oluyorsa.. Oncelikle uzman degilim. Kendini onarmaya, yavrusuna iyi olmaya çalışan bir anneyim. Lutfen sözlerimi uzman görüşü gibi algılamayın.
Boşanmak Allah' in en sevmediği helal evet, ama helal, haram değil. Adem hocanin boşanma ile ilgili kayitlarini telegramdan dinlemissiniz belliki, evet bosanma ve sonrasi cocuklar icin zor ancak, orada bir iffetsizlik, surekli bir şiddet yoksa diye vurguladığı bir ses kaydi da var. Cocuklar açısından dusunmek yerine once kendiniz icin durumu degerlendirmeniz cok daha saglikli olur gibi geldi bana. Siz bu durumu tasiyip degistirmek icin mücadele edebilecek gucte hissediyormusunuz? Yoksa tukenme noktasında misiniz? Psikolojik olarak kendinizi bitmis hissesiyorsaniz boyle bir durumda iken hayatinizi etkileyecek ciddi kararlar almayi tavsiye etmiyor uzmanlar. Ben ne yapardım diye düşündüm sevgili [MENTION=8892]cocuklarimicin[/MENTION] , uzun bir süre ayri kalmayi, evimi az esyaylada olsa cocuklarla birlikte baska bir yere taşımayı, ayriligi iki tarafada yasatarak deneyimlemeyi, bu süreçte once iki tarafinda yatismayı beklemesini, sonra eger esimden devamlilik icin bir adim gorursem farkli ve daha etkili bir uzmandan destek almayi dusunurdum. Kendi fikrim bu. hayirli kararlar almaniz icin Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:

havuçtatlısı

New member
iyi gunler kardesim, bu anlattiklariniz v yasadiklariniz insanlik disi seyler. Allah bir an once size guc versin ve kurtarsin diyirum zamaninda benzer seyler yasamis biri olarak hemen birakin yeni bir hayat kurun. nasihat degil amacim. tecrubelerimle sabittir. asagida paylastigim yaziyi sizden az once okudum. paylasayim...

Her affedişimiz sırtımızdaki yükleri azaltırken ,kalbimizdeki duyguları da azaltır.
Sürekli kırılmak,
üzülmek,
haksızlığa uğramak, değersizleştirilmek,
sürekli affetmekle iyileşir mi?

Kaybetmemek için ,
inandığımız için,
verilen sözlere kandığımız için,
her defasında yeni bir sayfa açarken, o sayfalar ömürden giden zamanları temsil etmiyor mu ?
Acı,üzüntü,anlamsızlık ve tatsız geçen günler boşa geçen günler değil mi?

Yeni sayfa açalım derken, defterin sayfaları azalmıyor mu?
Çöp kovası dolmuyor mu?
Geriye dönüp baktığımızda geçmişin koca bir çöp kovası gibi buruşturulmuş kağıtlardan dolduğunu görmüyor muyuz?

Sürekli şans vermenin, sürekli barışmanın, sürekli affetmenin bir karşılığı var mı?

Defter aynı olduktan sonra, yeni sayfa açmanın kime ne faydası olabilir ki ?

Karakter ve bakış açısı aynı olduktan sonra, sürekli denemenin bir faydası var mı?
Farkındalık olmadan,yüzleşme yapılmadan, kendini tanımadan yaşanılan her şey tekrardan ibaret değil midir?

Işte böyledir ilişkiler. Eğer çözmeden yürürsen, hayatı değil, geri dönüşüm kutusunu doldurursun.
Barışmayı anlaşmak, çözümü ise dokunmaktan ibaret sanırsın.

Oysa değişen tek şey, bir sayfa daha gitmiştir yaşamımızdan……

sahsim adına tukendim tabi mucadele edebilirmiyim sanmiyorum ne o istegi ne de gucu kendimde suan bulamiyorum.fiziki siddet ilk defa gerceklesti ama tabi psikolojik siddet hep var yani ben görmez duymaz karismaz modumu enerjimi dusurmezsem hersey mukemmel gorunuyor ne karisir ne kizar ne de cani skilir ama ben de ne zman dayanamaz sinirlenir surat asarsam filan yavas yavas gerginlik tırmanır di en sonda biyle birsey yasandi.Benden ona es olurmu olmaz ama cocuklara baba olurmu onu bilmiyorum cocuklar seviyo babalarini kizsalarda buyuk kizim ayri kalmamizi istemiyo beni perisan eden o aden hocanın kayitlari dinleyince suphe de kaldim cocuklarim icin kendim isin yoksa coktan gectim.ben ondn

Hepinize cok tesekkur ederim cocuklara hissettirmemeye calisarak ite kakalaya bunca yili gecirdim kendisi de ayri bi anne babanin cocugu 6 yasindayken babasiz kalmis buna ragmen böyle seyler yasandi malesef benim derdim cocuklarimin psikolojisi zaten hep onlar icin katlandim kayinvalidem de dava acmami biraz ayri kalip beklememi soyledi kendisi tabi yasamis ayri 2 cocuk buyutmus biri olarak zamana birakmami soyledi simdilik ben dava acmiyorum onun acip acmayacagini ne yasayacagimizi bekliyorum.Su an icin tasinma gibi maddi manevi gucum yok ayrilik sonrasi dusuncem benimde baska bir sehre yerlesmek rabbim cocuklarim ve benim icin en hayirlisini versin

Ailenizin destegi nasil size?? Bahsettiginiz evlilik aile olmadan cok uzak duruyo, iki tarafinda yakını olmayan akil birinden destek alsaniz? Maddi manevi gucum yok diyorsunuz ama bosaninca maddi manevi yukunuz cok articak? Kendinize. B plani olusturmali, sakin kafayla düşünmelisiniz ama esinizin degismeye niyeti yoksa, ben bu sartlarda evli kalmazdim kendi adima, ama is başa gelince baska olur tabi.

Hepinize cok tesekkur ederim cocuklara hissettirmemeye calisarak ite kakalaya bunca yili gecirdim kendisi de ayri bi anne babanin cocugu 6 yasindayken babasiz kalmis buna ragmen böyle seyler yasandi malesef benim derdim cocuklarimin psikolojisi zaten hep onlar icin katlandim kayinvalidem de dava acmami biraz ayri kalip beklememi soyledi kendisi tabi yasamis ayri 2 cocuk buyutmus biri olarak zamana birakmami soyledi simdilik ben dava acmiyorum onun acip acmayacagini ne yasayacagimizi bekliyorum.Su an icin tasinma gibi maddi manevi gucum yok ayrilik sonrasi dusuncem benimde baska bir sehre yerlesmek rabbim cocuklarim ve benim icin en hayirlisini versin

ailem cok Üzgün ve benim gibi cocuklarin nasil olacagini düşünüyor..bosanma isi gerceklesirse maddi imkanim iyi kötü olacak memur oldugu icin belli bi nafakam olacak universte mezunuyum artik bi is filan bulup calisacam mecbur

ailem cok Üzgün ve benim gibi cocuklarin nasil olacagini düşünüyor..bosanma isi gerceklesirse maddi imkanim iyi kötü olacak memur oldugu icin belli bi nafakam olacak universte mezunuyum artik bi is filan bulup calisacam mecbur

boşanmadan önce yapılabilecek herşey yapıldı, her yol denendi, artık hiç umut yok noktasında mısınız peki?

sekerparem

New member
bazen bitti dediğiniz anda başlıyor herşey..
bu yollardan çok fazla geldik geçtik.her yaşanılan olay tecrübe olmuş oldu.Çok canım yandı.çok pes ettim dediğim anlar oldu.
oniki yıla neler sığdırdık.öyle ki son olayda bitti bittim dediğim andı.ne olduğunu hala ben bile çözemiyorum.o kadar kararlıydım ki eşimden ayrılmaya.tam eşimle konuşacağım bitecek dediğim anda değişim başladı.sanki o eski adam gitti bambaşka biri geldi.hala gücüm var diyorsanız pes etmeyin.
evlatlarınız tek başınıza elbette bakarsınız ancak siz bir annesiniz baba olamazsınız.
eşinizde bir baba anne asla olamaz.o boşluğu dolduramaz.hele ki evlatlarınız biraz daha büyüsün.gerçekleri doğru yanlışı ayırt etmeye başlasın ozaman daha farklı oluyor.
eşinize önce tedavi önerin.alkolü bırakması için yardımcı olun.bırakmak isteyecektir elbet.
imkanınız varsa bulunduğunuz ortamı değiştirin.yok ise arkadaş çevresini değiştirmesini sağlayın.
vicdanına dokunun biraz.umarım herşey gönülünüzce olur.
Rabbim yar ve yardımcınız olsun...

Özge özdemir

New member
Yaşadığın daha doğrusu yaşadığınız anlar çok acımasızca eş olarak ve baba olarak yaptıkları ayrı ayrı ben oğlum 9 aylıkken ayrıldım babasından 4yaşında oğlum o zamandan sonra hiç görmedi onu kendi tercihi gerçi sizin yaşadıklarınızın benzerini eksiğini belki fazlasını bende yaşadım siz uzun süre hem kendiniz hem çocuklarınız için katlanmışsızın ama bence bundan sonra hem kendiniz hemde çocuklarınız için ayrılmalısınız.. Evet belki eşiniz düzelebilir tamamen temizlenebilir kötü alışkanlıklarından ama değişmeyebilirde şimdi düşünün isterim hergün kavgaların olduğu evde kötü örnek olan bir babayla ve aynı zamanda size sevgisinden çok saygısı ve sadakati olmayan bir eşle hayatı sürdürmekmi yoksa yalnız ama kararlı dik durup savaşabilen bir örnek anne ve bir kadın olarakmı devam etmek tercih elbetteki sizin duygu yoğunluğuyla söylemek isterimki her iki durumda size zorluklarla gelecek siz hangi yükü omuzlarınıza almak istiyorsanız kısa bişey daha söylemek istiyorum ayrılsanızda devamda etseniz çocuklarınızdan herzaman siz sorumlu olacaksınız ve onların kayıplarıda kazanımlarda sizin etkinizde olacak Allah yardımcınız olsun. Sevgiyle kalın

Emek

New member
Merhabalar sevgili anne.Adem gunesin Cocuk egitiminde 100 temel kural adli kitabinda soyle bi not var sizin icin yazmak istedim."Cocugun duygilaro erken yasta anneyle ozdeslesmistir.Anne hangi duyguyu hissederse cocuk o duygunun devamini yasar.Eger anne baba tarafindan zarara ugratiliyorsa zarara ugramanin bir benzeri de anne ile duygudas olan cocukta gerceklesir.Anneye zarar verem baba cocugunu sevse de cocuk babasiyla guvenli bir iliskiye giremez.Boylesi cocuklar korktuklari babbalarina karsi bir sevecenlik tasisalarda bu sevgi icsel pozitif bir sevgi degil genellikle korkuyla karisik bir sevgidir.Cocugun ebeveynini gercekten sevmesi o ebeveynlerin birbirini sevmesine baglidir..."

Proteus

New member
Merhabalar sevgili anne.Adem gunesin Cocuk egitiminde 100 temel kural adli kitabinda soyle bi not var sizin icin yazmak istedim."Cocugun duygilaro erken yasta anneyle ozdeslesmistir.Anne hangi duyguyu hissederse cocuk o duygunun devamini yasar.Eger anne baba tarafindan zarara ugratiliyorsa zarara ugramanin bir benzeri de anne ile duygudas olan cocukta gerceklesir.Anneye zarar verem baba cocugunu sevse de cocuk babasiyla guvenli bir iliskiye giremez.Boylesi cocuklar korktuklari babbalarina karsi bir sevecenlik tasisalarda bu sevgi icsel pozitif bir sevgi degil genellikle korkuyla karisik bir sevgidir.Cocugun ebeveynini gercekten sevmesi o ebeveynlerin birbirini sevmesine baglidir..."

Merhabalar, çok güzel bir tespit. Teşekkürler. O zaman sağlıksız mutsuz bir evliliktense, çocuğun babasından nefret etmeden büyüme ihtinalinin olduğu boşanma daha mantıklı gibi?

Karanfil

New member
[MENTION=8892]cocuklarimicin[/MENTION] Allah yardimciniz olsu.insallah hakkinizda en hayirli olan olsun....yorumlarin tumunu okuyamadim ama adam oldurmekle tehtid ediyor.bu konuda birsey yazan oldumu.annesini oldurmekle tehtid eden bir babadan hayir gelirmi?.hergun korkuyla yasamakmi daha iyi yoksa babasiz yasamakmi?..siddet uyqulayan bir baba.tehdit eden..aldatip aldatip esinin yanina gelen...oldururum tehtidini ciddiye alip ona gore davranmanizi tavsiye ederim.eger esinizden biraz uzaklasip sakin kafa ile dusunmek isterseniz gittiginiz yeri esiniz bilmesin.esiniz size bagimli gibime geldi.ne sizden vazgecebiliyor nede disaridakinden....Rabbim sizi ve yavrularinizi korusun.en hayirli olani nasip etsin insallah...