Bu simariklik.degil de ne

Mahirhira

New member
Arkadaslar kizima bir kere anne sana kiziyormu dedim hic kizmio opuo dedi 22 aylik..bundan s0nra bunu kullandi akla bakin ya..bana en ufak biseyde aglamaya basladi ve anne bana kizdi diyerkk inanamiyorum buna..dun abartti anne bana vurdu dedi...agzim acik beni kullaniyor bence..sizce

Ecem

New member
Kiziniz yalan soylemek icin daha kucuk ayrimini yapamaz.vurmanin kizmanin ne oldugunu belkide bilmiyordur daha anlamlandiramiyor da olabilir.oyun olarak kullaniyor olabilir vurdu demeyi.sakin olun daha kullanmak nedir bilmiyor evlatlarimiz.benim oglumlada dedesi eglenir bazen annen boyle vurdumu sana der bir kac kez oda onu taklit edip ah dedi tak dedi anne der anlatir onlara.oyun boyutundalar daha cunku onlar masumlar.

Nuray19

New member
Arkadaslar kizima bir kere anne sana kiziyormu dedim hic kizmio opuo dedi 22 aylik..bundan s0nra bunu kullandi akla bakin ya..bana en ufak biseyde aglamaya basladi ve anne bana kizdi diyerkk inanamiyorum buna..dun abartti anne bana vurdu dedi...agzim acik beni kullaniyor bence..sizce

Valla benim kızım da 20 aylık oldu bazen dediğiniz gibi beni kullanıyor hiç aglatmiyorum kıyamıyorum az bı canı sıkılsa boş kalsa anneee diye başlıyor ağlamış gibi yapıyor ama ne ağlaması hadi oyun oynayalım deyince zıplamaya başlıyor uhu uhuuu uhuuu diye yapıyor ağlıyor gibi gulesim geliyor, beni kullanıyor bence isteklerini öyle yaptırıyor bende makul isteklerini hiç geri çevirmiyorum dediği oluyor yani... Ama şuan daha çok küçük ve evin içinde napsin çocuk o benimle uğraşıyor ben onunla bu simariyor dur dediğini yapmayim ağlasın dursun diyemem bu bir süreç ve geçecek böyle düşünüyorum

baharibeklerken

New member
Kullanma degilde bir cesit dil ogrenme diyelim . O yontemin ise yaradigini gorunce istedigimiyapmasi boyle yapinca oluyor demekki diyorkardir. Yani susadiginda su deyince nasil veriyorsak onlarda bunu ogrendi artik su diyorlarsa, bu da onun gibi bizim tepkilerimizden cikardiklari anlami yansitiyorlar

Pınar Güzel

New member
Benim kızımda bazen bana sen bana kızdın mı der hiç kızmadığım halde annecim kızmadım niye kızayımki derim, sonra hayır işte kızdın kızdın diye inatlaşır o zaman sinirlenirim işte :) ne tuhaf bu çocuklar :)

Mahirhira

New member
Benim kızımda bazen bana sen bana kızdın mı der hiç kızmadığım halde annecim kızmadım niye kızayımki derim, sonra hayır işte kızdın kızdın diye inatlaşır o zaman sinirlenirim işte :) ne tuhaf bu çocuklar :)

Ay vallahi cok alemler yaaa...sinirlendim.bir an..anne bana vurdu diye oyle bir agladi ki inanirsiniz gorseniz..kizim.olurmu diorum oyle sey..vallahi hemen adem beyi dinliyorum suan sakinlesiyorum ya resmen..ben eger acaba ipin ucu kaciyormu sevgiyi abartinca anneye bagimli olur diyor ya bi an telasa kapiliyorum..orayi.bi cozsem olacak ..mesela.bugun sey dedi annesi.kizgin olan cocuklar anneye bagimli olurdu dedi..ayda bir kaciyor bendende onuda yapmamam lazim

Pınar Güzel

New member
Ay vallahi cok alemler yaaa...sinirlendim.bir an..anne bana vurdu diye oyle bir agladi ki inanirsiniz gorseniz..kizim.olurmu diorum oyle sey..vallahi hemen adem beyi dinliyorum suan sakinlesiyorum ya resmen..ben eger acaba ipin ucu kaciyormu sevgiyi abartinca anneye bagimli olur diyor ya bi an telasa kapiliyorum..orayi.bi cozsem olacak ..mesela.bugun sey dedi annesi.kizgin olan cocuklar anneye bagimli olurdu dedi..ayda bir kaciyor bendende onuda yapmamam lazim

Adem hocayı dinlemek inanın banada çok iyi geliyor özellikle canım sıkkın olduğu zamanlar terapi gibi oluyor. Sevginin ayarını bilemiyorum bir türlü. Bugün bende dinlediğimde ihtiyacı olduğu zaman sınırsız verin sevginizi ama ihtiyacı yoksa abartmayın demişti. Yani ihtiyaçla orantılı davranmak gerekiyor ama ben bazen dayanamıyorum sanırım hırpalaya hırpalaya öpüyorum kokluyorum. Bugün Adem hocanın canlı yayını var soruları cevaplayacak bunu sormak istiyorum. Arada kızmalar bendede oluyor ne yazıkki

Mahirhira

New member
Adem hocayı dinlemek inanın banada çok iyi geliyor özellikle canım sıkkın olduğu zamanlar terapi gibi oluyor. Sevginin ayarını bilemiyorum bir türlü. Bugün bende dinlediğimde ihtiyacı olduğu zaman sınırsız verin sevginizi ama ihtiyacı yoksa abartmayın demişti. Yani ihtiyaçla orantılı davranmak gerekiyor ama ben bazen dayanamıyorum sanırım hırpalaya hırpalaya öpüyorum kokluyorum. Bugün Adem hocanın canlı yayını var soruları cevaplayacak bunu sormak istiyorum. Arada kızmalar bendede oluyor ne yazıkki
Bugun karar aldim 4 yasina dek bariz iktidar mucadeleleri haric aglatmicam..kizmicam..benim kizma seklim de kizdim bak seklinde bu yani..bagirmiyorum ama anlio yani..ben o yayinlari dinleyemiorum kizim uyanik o saatte..arkadan dinlicem telegram bitsin..soruya cevap verirse yazin olurmu

Pınar Güzel

New member
Bugun karar aldim 4 yasina dek bariz iktidar mucadeleleri haric aglatmicam..kizmicam..benim kizma seklim de kizdim bak seklinde bu yani..bagirmiyorum ama anlio yani..ben o yayinlari dinleyemiorum kizim uyanik o saatte..arkadan dinlicem telegram bitsin..soruya cevap verirse yazin olurmu

Bende bazen saatinde dinleyemiyorum ama pazar sabahları erkenden kalkıp herkes uyurken dinlemeye çalışıyorum. Genelde twitter dan yazdıklarımızı okuyor Adem hoca özellikle sizin içinde soracağım bugün mutlaka buraya yazarım cevabı. Sevgiyle kalın :)

Mahirhira

New member
Bende bazen saatinde dinleyemiyorum ama pazar sabahları erkenden kalkıp herkes uyurken dinlemeye çalışıyorum. Genelde twitter dan yazdıklarımızı okuyor Adem hoca özellikle sizin içinde soracağım bugün mutlaka buraya yazarım cevabı. Sevgiyle kalın :)

Ay heyecanlandim...birde sey sorarmisiniz soyunma cirilciplak evde napmaliyiz 2 yas icin..ben izin veriyorim biraz inceliyor genital bolgeyi...sorarsaniz bi tweet ile belki soyler...bekliyorum heyecanla

Pınar Güzel

New member
Ay heyecanlandim...birde sey sorarmisiniz soyunma cirilciplak evde napmaliyiz 2 yas icin..ben izin veriyorim biraz inceliyor genital bolgeyi...sorarsaniz bi tweet ile belki soyler...bekliyorum heyecanla

Sorayım Mahirhira hanım umarım cevaplar :) Bende twitimi okuduğu zaman heyecanlanıyorum eşimi çağırıp defalarca dinletiyorum :)

Üsküdar

New member
Yegenim geldi aklima,simdi kocaman bir delikanli oldu.Cok küçüktü sohbet edip konuşturmaya çalışıyordum.Konu babasına yani benim kardeşime gelmişti.Dediki ,hala babam bana vuruyor bende yaaa dedim,ben böyle tepki verince hemde odunla vuruyor demişti. O zaman etkilenip hemen kardeşime kızmıştım ne diyor bu çocuk,ne yapıyorsun sen diye...Kardesimdr ne vurması Abla ben öyle şey yaparmiyim demişti.Sonra anladikki ilgi çeken tüm cümleleri söylüyor çocuklar bu ne yalan ne de kullanmak.Sadece gelişim süreçlerinin bir parçası.Bu durumlarda nasıl davranılmalı onu bilmek lazım.

Mahirhira

New member
Yegenim geldi aklima,simdi kocaman bir delikanli oldu.Cok küçüktü sohbet edip konuşturmaya çalışıyordum.Konu babasına yani benim kardeşime gelmişti.Dediki ,hala babam bana vuruyor bende yaaa dedim,ben böyle tepki verince hemde odunla vuruyor demişti. O zaman etkilenip hemen kardeşime kızmıştım ne diyor bu çocuk,ne yapıyorsun sen diye...Kardesimdr ne vurması Abla ben öyle şey yaparmiyim demişti.Sonra anladikki ilgi çeken tüm cümleleri söylüyor çocuklar bu ne yalan ne de kullanmak.Sadece gelişim süreçlerinin bir parçası.Bu durumlarda nasıl davranılmalı onu bilmek lazım.

Ben yalan olarak asla algilamiyorum zaten de hani acaba kullaniyormu die dusundum

Sümeyyeee

New member
Biz önceden adem hocayı tanımadan once bazen ağlama numarası yapıp oğlumun tepkisini ölçerdik şimdi ise canı sıkılınca o bize ağlama numarası yapıyor üühüü üühüü diyor bende hadi ordan numaracı seni deyip gülüyorum sonra oğlumda gülüyor :) :)

yani bu kötü bi durum değildir demi numaracı demem?

Sevgili polyanna, numaraci demek kotu bi durummu bilemiyorum ama sizin agliyor numarasi yapmaniz cocugu gereksiz kaygıladirma sebebi onu biliyorum. Si kucukken yapıyormuşsunuz, artik yapmasanizda o coktan kopyalamis bu davranışı ama baska yapan anneler babalar varsa diye yaamak istedim. Sevgiyle kalin..

Sümeyyeee

New member
Evet [MENTION=6969]Nalan[/MENTION]Erdoğmuş hanım biliyorum adem hocayı tanıdıktan sonra öğrendim ve adem hocayı tanidim taniyali yapmiyoruz sahiden iş işten geçti artık kopyaladı bi davranışımızı ama sanki bana oyun yapıyor gibi geldi çünkü ne zaman öyle yapsa ardına gülüyor

Sümeyyeee

New member
Ve ben sahiden ağlamış olsam beni ciddiye almayacağını düşündügumden bide bu davranıştan vazgeçtik sizce buda olabilirmi

Simarikliktan,kullanmadan ziyade aslinda iktidar mucadelesi ile duygusal yoksunluk anlarini cok iyi ayirt etmek, bunu anlayabilmek icin adem hocanin bu konuyu uzun uzun anlattigi programlari dinlemek, okumak, cocugu iyi gozlemlemek cok onemli bence. Iktidar mucadelesi, sirf dedigim olsun diye aglama anlarindaki sinirlenmeden sakince tepkisizlik cocugun bu yontemi kullanmasini ortadan kaldiriyor. Bizim tepkilerimiz cocugun davranislarina cok ama cok etki ediyor biz farkına varmasakta.
Mesela bi ornek durum yasadigimiz; gecen eve geldik kizimla. Arabada arkadasinin verdiği resimli bir kagidi vardi unutmus. Farkedince aglamaya basladi. Gidip alabiliriz ama oncesinde sunu halletmem gerekiyor beklemelisin dedim. Kizim uzun uzun agladi simdii simdii diye.Ama ben yaninda olmadigim o anlarda sesinin dozajindan bile anlasiliyordu iktidar mucadelesi icinde oldugu. Beni duyunca ses tonunu arttiriyor, ben diger odada sessizken azaltiyordu sıpacığım :) Annecim aglasanda sonuc degismeyecek, once bunu yapmam gerekiyor, sonrasinda musait olucam. Hemen gidip aliriz bitince dedim ve bidaha hic ustelemedim aciklama yapmadim, yapmam gereken sey bitince yanina gittim, simdi alabiliriz dedim. Indik ve aldik kagidini. Alir almaz hicbirsey olmamış gibi sustu ve mutlu mesut devam etti. Bu tarz durumlarda altta sebep var mi hep onu check ediyorum ben. Sakin kalirsam bir arti durum olarak atlatiyoruz ve kizim iktidar micadelesinin işe yaramadigi bir ornek daha yasayip ogrenmis oluyor. Bende duygularimi kontrol ettigim bi ani daha yasamis olabilmenin artisini koyuyorum kendi puan haneme :) tabi kontrolu birakmadiysam:)

Sümeyyeee

New member
Verdiğiniz örnek için çok teşekkür ederim ben bazen bunu ayırt edemeyen annelerdenim zaman zaman zorlandığım oluyor