Simarikliktan,kullanmadan ziyade aslinda iktidar mucadelesi ile duygusal yoksunluk anlarini cok iyi ayirt etmek, bunu anlayabilmek icin adem hocanin bu konuyu uzun uzun anlattigi programlari dinlemek, okumak, cocugu iyi gozlemlemek cok onemli bence. Iktidar mucadelesi, sirf dedigim olsun diye aglama anlarindaki sinirlenmeden sakince tepkisizlik cocugun bu yontemi kullanmasini ortadan kaldiriyor. Bizim tepkilerimiz cocugun davranislarina cok ama cok etki ediyor biz farkına varmasakta.
Mesela bi ornek durum yasadigimiz; gecen eve geldik kizimla. Arabada arkadasinin verdiği resimli bir kagidi vardi unutmus. Farkedince aglamaya basladi. Gidip alabiliriz ama oncesinde sunu halletmem gerekiyor beklemelisin dedim. Kizim uzun uzun agladi simdii simdii diye.Ama ben yaninda olmadigim o anlarda sesinin dozajindan bile anlasiliyordu iktidar mucadelesi icinde oldugu. Beni duyunca ses tonunu arttiriyor, ben diger odada sessizken azaltiyordu sıpacığım
Annecim aglasanda sonuc degismeyecek, once bunu yapmam gerekiyor, sonrasinda musait olucam. Hemen gidip aliriz bitince dedim ve bidaha hic ustelemedim aciklama yapmadim, yapmam gereken sey bitince yanina gittim, simdi alabiliriz dedim. Indik ve aldik kagidini. Alir almaz hicbirsey olmamış gibi sustu ve mutlu mesut devam etti. Bu tarz durumlarda altta sebep var mi hep onu check ediyorum ben. Sakin kalirsam bir arti durum olarak atlatiyoruz ve kizim iktidar micadelesinin işe yaramadigi bir ornek daha yasayip ogrenmis oluyor. Bende duygularimi kontrol ettigim bi ani daha yasamis olabilmenin artisini koyuyorum kendi puan haneme
tabi kontrolu birakmadiysam