Bunları Biliyor musunuz? - Kollektif

Ayşe Gençer

New member
IMG_8684[1].jpg

Çocuğunuzla hoş bir sohbet için, bildiklerinizi hatırlamak bilmediklerinizi çocuğunuzla öğrenmek için bir vesile bu kitap.
Uzun yolda da vakit geçirmek için iyi bir alternatif diye düşünüyorum.

Basit çizimli, kolay okunur bir kitap. İçindeki bilgilerden bazıları şöyle:
- Bir yaşındaki köpek fiziksel olarak 15 yaşındaki bir insan ile aynı olgunluktadır.

- Bir ayının 42 dişi vardır

- Su, sindirme sürecine yardımcı olur ve kabızlığı önler

- Bir köpek bir insanın duyabileceği en alçak sesten 100 kat daha alçak sesleri duyabilir.

- Ay, her yıl dünyadan 3 cm uzaklaşmaktadır

- Bir diş sarımsakta, penisilinin içerdiği antibiyotik oranından binlerce kar fazlası vardır

- Einstein çocukken konuşma güçlüğü yaşıyordu. Nadiren ve çok yavaş konuşabiliyordu

- Çiğ brokoli tam yağlı süt kadar kalsiyum içermektedir ve bu özellik kanser riskini azalttığı ile ilişkilendirilir

Nasıl, sizin bile ilginizi çekmiştir sanırım öyle değil mi?

Bu şekilde birçok bilim dalına dair kısa kısa bu şekilde bilgiler içeriyor kitap.

Ben marketten almıştım, fiyatı da çok uygundu. Bu yazıdan önce şöyle bir baktım, internet üzerinden de erişilebiliyor.

IMG_8685.jpg IMG_8686.jpg

Son düzenleme:

Pınar Güzel

New member

Çocuğunuzla hoş bir sohbet için, bildiklerinizi hatırlamak bilmediklerinizi çocuğunuzla öğrenmek için bir vesile bu kitap.
Uzun yolda da vakit geçirmek için iyi bir alternatif diye düşünüyorum.

Basit çizimli, kolay okunur bir kitap. İçindeki bilgilerden bazıları şöyle:
- Bir yaşındaki köpek fiziksel olarak 15 yaşındaki bir insan ile aynı olgunluktadır.

- Bir ayının 42 dişi vardır

- Su, sindirme sürecine yardımcı olur ve kabızlığı önler

- Bir köpek bir insanın duyabileceği en alçak sesten 100 kat daha alçak sesleri duyabilir.

- Ay, her yıl dünyadan 3 cm uzaklaşmaktadır

- Bir diş sarımsakta, penisilinin içerdiği antibiyotik oranından binlerce kar fazlası vardır

- Einstein çocukken konuşma güçlüğü yaşıyordu. Nadiren ve çok yavaş konuşabiliyordu

- Çiğ brokoli tam yağlı süt kadar kalsiyum içermektedir ve bu özellik kanser riskini azalttığı ile ilişkilendirilir

Nasıl, sizin bile ilginizi çekmiştir sanırım öyle değil mi?

Bu şekilde birçok bilim dalına dair kısa kısa bu şekilde bilgiler içeriyor kitap.

Ben marketten almıştım, fiyatı da çok uygundu. Bu yazıdan önce şöyle bir baktım, internet üzerinden de erişilebiliyor.

Ekli dosyayı görüntüle 683 Ekli dosyayı görüntüle 684

Kaç yaşa uygundur acaba?

Ayşe Gençer

New member
Kaç yaşa uygundur acaba?

Merhaba Sevgili Duru'm,

Aslında yukarıda birkaç örneğini verdiğim kitapta yazan bilgiler size yol gösterebilir. Çocuğunuz o sorularla ilgilenir mi örneğin?
Çünkü aşağı yukarı o seviyelerde verilen bilgiler. Biraz da üste çıktığı da oluyor "En yaşlı yıldızın yaşı" gibi. Çocuğumun ilgisini çekmeyecek ya da seviye olarak çok yukarıda kalacak olanlar varsa atlıyorum o durumlarda ben. Kitabın burada paylaştığım örnek iki sayfası gibi kitabın geneli, ince bir kitap zaten.

Ama kabaca söylersek +4 diyebiliriz belki... Dediğim gibi daha altı ya da üstü de olabilir, bu çocuktan çocuğa değişir :)

İlginize teşekkürler

Sevgiler :)