Canan Karatay Mısır Şurubu Zararları

Sevgi Alem

New member
Facebook sayfalarında bazı gruplar vardır bilgilendirme grupları paylaşım onlardan takip ettiğim paylaşımda Canan Karatay'ın mısır şurubu zararları ile ilgili paylaşımı okudum ve sizlerle paylaşamak istedim ne düşünüyorsunuz?

👩🏻*⚕️Prof. Dr. Karatay,

51 yıllık hekimim. Zamanında bira göbeği, alkol göbeği denirdi. Hakikaten birayı çok içenler, alkolü çok kullananların karaciğeri yağlanırdı.

👫Fakat şimdi artık 10 yaşındaki çocukların karaciğerinde yağlanma var❗

👫10 yaşındaki çocuklar alkol almıyorlar. Şekerli, gazlı içecekler alıyorlar❗

1-2 yaşından itibaren doğum günü partilerinde bunlara arz ediliyor, bunlar da bunun bağımlılığına başlıyorlar.

Dolayısıyla hem çocuklarımızın hem halkımızın alkolüdür.

❗️Mısır Şurubu, toz şekerden
daha fazla toksiktir

❗️7 kat fazla karaciğeri yağlandırıyor
 

Hira Yıldız

New member
Sevgili [MENTION=5]Sevgi Alem[/MENTION]

Misir surubu dediginiz sey; misir nisastasinin parcalanmasi ile.elde.edilen bir urundur..nisasta.parcalanip glikoz ve fruktoz.elde edilir.bu islemde elde edilen fruktoz.miktari glikoz.miktarinin 2 katindan fazladir.simdi bu nedemek? Fruktoz.glikozdan cok.daha tatlidir.yani az miktarda kullanmaniz bile tatlandirmaya yetecektir.yani ayni islemi.glikoz.kullanarak.yaparsaniz daha cok.kullanmaniz gerekir.bu baglamda.misir.surubu ureticiye avantaj saglar fiyat olarak..
Amaaaa
Amasi var tabiki..fruktoz.ayni.zamanda.meyve sekeridir..meyvede bulunan sekerdir..bu fruktoz vucuttaki metabolik.olaylarin pek.azinda gorev alir.bir fotosentez solunum.olayini.bile.hatirlayin ..o.dongude.bile.hep.glikoz vardir.iste vucut bu fruktozu kullanmadigindan napacak? Onlari tirigliseride dondurecek..yani yaglara...sonra hastaliklar felecek..kanser kalp.hastaligi.karaciger yaglanmasi gibi...o sebeple fazla tatli.yemiyoruz disardan..

Olayi canan hocaya evirirsek bazen agir sacmaliyor.bal yemeyin demek.gibi..gercek baldan bahsediyorum.tabi ...sahte ya da yapay baldan deil..sahte bal arinin yapmadigi baldir.labratuvarda yapilir..yapay bal ise arinin onune seker konarak yaptirilir ariya..bunlar haric.dogal balim.insana.sifa olarak.verildigini kurandan.gozumle.okudum.deil.canan hoca yuz.doktor yeme.dese.umrumda.olmaz
 
Son düzenleme:

Hacerrr

New member
Canan Hanımı seviyorum galiba bal konusunda günümüzde orjinal bal bulmak sıkıntılı o yuzden mi dediki? Halbuki suan bir cok ari ciceklerden aldığını bal yapıyor
 

Hira Yıldız

New member
Canan Hanımı seviyorum galiba bal konusunda günümüzde orjinal bal bulmak sıkıntılı o yuzden mi dediki? Halbuki suan bir cok ari ciceklerden aldığını bal yapıyor

Canan hocami.bende.seviyorum.ama bazen gercekten abartiyor..bal.konusunda dogal.bal ya da yapay bal.diye ayirim.yapmadigi icin ben boyle algiladim...ve kolsestrol.haplari konusunda.soyledikleri.tum doktorlarin. Zitti..bir kac onun ogrencisi olan doktor haric..onlar ve canan hocakolestrolun artmasinin kalp hastaliginda karsi bir savunma bir koruyucu oldugu u soyluyor.erkekler kolestrolunu yuksek.tutsun diyor..diger doktorlar da habire kolestrolu dusurmeye calisiyor kolestrol.dusman diyor..degisik.hangisine inanilcak belli degil
 

baharibeklerken

New member
Facebook sayfalarında bazı gruplar vardır bilgilendirme grupları paylaşım onlardan takip ettiğim paylaşımda Canan Karatay'ın mısır şurubu zararları ile ilgili paylaşımı okudum ve sizlerle paylaşamak istedim ne düşünüyorsunuz?

����*⚕️Prof. Dr. Karatay,

51 yıllık hekimim. Zamanında bira göbeği, alkol göbeği denirdi. Hakikaten birayı çok içenler, alkolü çok kullananların karaciğeri yağlanırdı.

��Fakat şimdi artık 10 yaşındaki çocukların karaciğerinde yağlanma var❗️

��10 yaşındaki çocuklar alkol almıyorlar. Şekerli, gazlı içecekler alıyorlar❗️

1-2 yaşından itibaren doğum günü partilerinde bunlara arz ediliyor, bunlar da bunun bağımlılığına başlıyorlar.

Dolayısıyla hem çocuklarımızın hem halkımızın alkolüdür.

❗️Mısır Şurubu, toz şekerden
daha fazla toksiktir

❗️7 kat fazla karaciğeri yağlandırıyor

Eşime de dr. Bu karaciğerindeki yağ alkoliklerde olur demişti, epey şaşırmıştık. Sonradan anladım sebebi hazır tatlılarla yediği mısır şurubuymuş.
 
Üst