sevgili [MENTION=3548]Sima[/MENTION] çok hassas ve anne babayı telaşa sürükleyen bir konu..ve çok iyi anliyorum bu konuda tedirgin olan aileleri.zira bizler ayipla,günahla büyütülen nesiller oldugumuz icin çocuklarımıza bu acidan yaklasimamasi gerektiğini biliyor ama hangi donem hangi konuda nasil cumlelerle ifadeler gerekiyor bilmiyoruz.hele ki cinselligin konusulmasinin imkansiz oldugu bir ülkede..ama bunun yaninda da basit bir cikolata yada icecek reklamının bile her karesinin cinsellik icerdigini (dizilerden hic bahsetmiyorum bile) düşünürsek cocuklarimiz kendi ellerimizle zarara ugruyor,uğratılıyor..hicbir mekanizma yok ki ekranda yayınlanan herşeyi yayin saatine göre ve pedagojik olup olmadigini kontrol etsin..hal böyle olunca yavrularimzi vaktinden önce ogrenmemesi gereken,gormemesi gereken,bilmemesi gereken şeylere şahitlik ediyor.belki cogu duyguları vaktinden önce uyaniyor
sorun.bu peki ne yapmalıyıza gelirsek bence ilk şart tvsiz bir ev ve interneti sinirli kullanim olan bir ev...pekçok şeyin kök problemini çözüyor diye düşünüyorum..bunların yani sira adem hocamızın Mahremiyet egitimi ve Cİnsellikte Adım adim isimli kitaplarini mutlaka okumak..bikac sefer belki..
öncelikle annenin babanın bir plani olmalı bu meselelerde..hangi durumda ne.soylenecegi konusunda önbilgi olmadan spontan duruma göre verilen cevaplar işleri daha da çıkmaza sokabiliyor
allah yardimciniz olsun..