Cinsel bilgi eğitimini kim vermeli ? Ne zaman Nasıl verilmeli ?

şima

New member
Sevgili forum arkadaşlarım öyle bir zamanda yaziyoruzki anlatamam çocuklar okulda arkadaşından tuhaf tuhaf kelimeler öğreniyor örnek vermek gerekirse 6. Sınıf giden bir öğrenci yemekte iken cenabe. .. ne demiş aile şaşırmış ve farklı farklı durumlar. Şimdi böyle bir durumda cinsel eğilim zamanı çocuklara kız çocuğuna kim.vermeli ne zaman nasıl olmalı Erkek cocuguna kim vermeli

şima

New member
Kız çocuğuna anne erkek cocuguna abı yoksa amca dayı yoksa aıleye yakın abı sayılacak bır erkek dıye bılıyorum. Erkek cocugun bu konuları babayla konusması baba otorıtesını sarsabılırmıs dıye bılıyorum. Cok zor bır surec. Bız gözümüzden sakınıyoruz ama dışarıda acımasız bır hayat beklıyor onları

dışarıda okulda yaşıtları bilgi veriyor ve onlara ilgi duyuyor bunu nasıl yenebiliriz veya etki edebiliriz

sevgili [MENTION=3548]Sima[/MENTION] çok hassas ve anne babayı telaşa sürükleyen bir konu..ve çok iyi anliyorum bu konuda tedirgin olan aileleri.zira bizler ayipla,günahla büyütülen nesiller oldugumuz icin çocuklarımıza bu acidan yaklasimamasi gerektiğini biliyor ama hangi donem hangi konuda nasil cumlelerle ifadeler gerekiyor bilmiyoruz.hele ki cinselligin konusulmasinin imkansiz oldugu bir ülkede..ama bunun yaninda da basit bir cikolata yada icecek reklamının bile her karesinin cinsellik icerdigini (dizilerden hic bahsetmiyorum bile) düşünürsek cocuklarimiz kendi ellerimizle zarara ugruyor,uğratılıyor..hicbir mekanizma yok ki ekranda yayınlanan herşeyi yayin saatine göre ve pedagojik olup olmadigini kontrol etsin..hal böyle olunca yavrularimzi vaktinden önce ogrenmemesi gereken,gormemesi gereken,bilmemesi gereken şeylere şahitlik ediyor.belki cogu duyguları vaktinden önce uyaniyor:(
sorun.bu peki ne yapmalıyıza gelirsek bence ilk şart tvsiz bir ev ve interneti sinirli kullanim olan bir ev...pekçok şeyin kök problemini çözüyor diye düşünüyorum..bunların yani sira adem hocamızın Mahremiyet egitimi ve Cİnsellikte Adım adim isimli kitaplarini mutlaka okumak..bikac sefer belki..
öncelikle annenin babanın bir plani olmalı bu meselelerde..hangi durumda ne.soylenecegi konusunda önbilgi olmadan spontan duruma göre verilen cevaplar işleri daha da çıkmaza sokabiliyor:(
allah yardimciniz olsun..

Son düzenleme: