çocuğum çok utangaç ne yapmalıyım

Merhaba 5yaşındaki kızım normal çocuklara göre daha utangaç çocuğum çok utangaç ne yapmalıyım.çok basit birşeyden bile utanıyor.mağazada panço deniyordu ilk kez öyle bir şey denedi kimse onu görmesin istedi.veya bere,şapka gibi aksesuar takmaktan utanıyor.bana diyorki anne sen hamilesin dşarda seni öyle görmelerinden utanmıyormusun.babannesine gidiyoruz eğer orda misafir varsa o odaya girmek istemiyor neden diyorum utanıyorum anne diyor.bunun gibi birçok şey..ne yapabiliriz?sevgiler.

Sabah

New member
Merhaba 5yaşındaki kızım normal çocuklara göre daha utangaç çocuğum çok utangaç ne yapmalıyım.çok basit birşeyden bile utanıyor.mağazada panço deniyordu ilk kez öyle bir şey denedi kimse onu görmesin istedi.veya bere,şapka gibi aksesuar takmaktan utanıyor.bana diyorki anne sen hamilesin dşarda seni öyle görmelerinden utanmıyormusun.babannesine gidiyoruz eğer orda misafir varsa o odaya girmek istemiyor neden diyorum utanıyorum anne diyor.bunun gibi birçok şey..ne yapabiliriz?sevgiler.

Merhabalar
Bazi cocuklarin mizaci boyle oluyor. Fakat sizin cocugunuzda benim dikkatimi ceken sey su ki bu genel bir utangac yapidan ziyade dis gorunusu asiri onemseme hali var sanirim. Cocugunuzun yaninda dis gounus ile ilgili surekli elestiride bulunan biri olabilir mi? Illa cocugun kendisinin elestirilmesi sart degil ornegin sik sik gorustugu biri baskalari hakkida surekli dis gorunus uzerinden yorumlar yapiyorsa, suna akin ne bicim giyinmis, falanin kizinin burnu ne komik vs vs gibi, bundan etkilenmis olabilir. Cocugun etkilendigi noktayi bulup onun uzerinden bu algiyi duzeltmek ve belki de bir sure o kisiden uzak tutmak gerekir.

Evet mizaç olarak dingin ,güvenli hissettiği yerde kendini bırakan emin olmadığı yerde kendini çok bırakmak istemeyen bir çocuk.dediğinize dikkat edeceğim bir şüphem var etki altında kalabileceği kişi ile ilgili.çok teşekkür ederim.Allah(CC) sizi ve sevdiklerinizi korusun.