Çocuğun kesintiye uğramış merakını Nasıl eski haline getirebiliriz

Sibelmustafa

New member
10 yaşında bir oğlum var eskiden icatlar yapardı meraklı bir çocuktu ama şimdi eser kalmadı Nasıl davranmalıyım neler yapmalıyım bilmiyorum 🙁

Merhaba,

Çok hassas ve güzel bir soru sormuşsunuz.
Öncelikle bu merakına engel başka bir ihtiyaç alanı mı doğdu acaba? Ben çoğunlukla bilgisayar oyunları, televizyon yada tabletten kaynaklı yönelişlerin, çeşitli şeylere ait merakı azaltığına şahit oluyorum. Böyle bir durum yaşıyor musunuz? Eğer öyleyse önce bu engel alanı kaldırmak gerekir. Sonrasında çocukla, iletişim alanınız, yaklaşımlarınızla ilgili hiç olmadığından daha canlı bir ortam sunmalısınız. Teknolojik aletler çok yoğun haz alanları sunar çocuklara. O yüzden bu çok kuvvetli bir ihtiyaç halini alır. Bu ihtiyacı unutturmak için sunacağınız ilişkiye ait haz alanları bir o kadar kuvvetli olmalı. Belli bir dinginlik sağlandığında, Çocuğunuzun mutlaka ilgisi olduğu konular, şeyler vardır. Önce ilgisi olduğu şeyleri ayrıntılandırarak yeni merak alanları oluşturma adına birçok şey denemeli. Somut eşyalar, gezilerek görülen yerler, konularla ilgili mataryeller.. ilgisi olduğu yeri yakalayın, ve hiç yapmadığınız cazip şekillere sokabilirsiniz.
Belki bununla ilgili, merakı olan şeyleri paylaşırsanız, yönlendirme adına fikir verecek birçok anneden yardım alabiliriz...

Kolaylıklar diliyorum...