Çocuklarda Doktor Korkusu Nasıl Yenilir ?

nagihanaltas

New member
Merhabalar
Kızım 7 yaşında ve doktor korkusunu bir turlu asamiyoruz. Doktora giriyoruz ancak müdahale ettirmek ve kan aldirmak mümkün olmuyor. Ne yapacagimi bilmiyorum. Acil çözüme ihtiyacım var. çocuklarda doktor korkusu nasıl yenilir

sekerparem

New member
Etkilendigi bir sey olmus olabilir.oglum dedesini hastanede serum hava hortumuyla gordugunden ilk donemler biraz ateslenmisti hem agliyor hem bagiriyordu.anne sen benim hasta olmamimi istiyorsun dedem gibimi olayim igne yapsinlar serum taksinlar demisti.herkesin hastaliginin farkli oldugunu kimi insanlar az kimi insanlar cok hasta olurlar gibi her hastalik doneminde konusmalar yaptik.sagolsun doktoru da bu konuda bize yardimci oldu.muayeneyi birebir oglumla konusarak yapiyordu.biz hic konusmadan.bogazina bakalim mi.abla boyunu olcsunmu.en cok agri burda mi.az mi agriyor cok mu gibi birbirleriyle konusarak hastane ve doktor korkusunu yendik.ancak igne soz konusu olunca ayni sukunet soz konusu degil.Çocuklarda Doktor Korkusu Nasıl Yenilir ?

Oncelikle cocugunuzu etkileyen olayi bulmalisiniz ve aklindaki sorulara cozum bulmalisiniz.o zaman korkusuda gececektir.

nagihanaltas

New member
doktor korkusu 2 yaşındayken hastalik gecmeyince doktor iğne vermisti. onu vurdururken çok zorlamislardi. şimdi 7 yaşında artık pedagog desteği almayı dusunuyorum.