Çocuklarda Otizm Belirtileri Nasıl Anlaşılır ?

mervisko

New member
Çocuklarda Otizm Belirtileri Nasıl Anlaşılır ?
Merhaba benim 22 aylik bir oglum var cok huysuz surekli ağlar hareketli falan.9.5 aylikti ilk goz dalmasiyla ve ismine bakmamasindan dolayı psikoloğa goturdum.uyaran eksikligi gibi duruyor dedi.cunku neredeyse 1 yasina kadar surekli cizgifilm izleci.dogudaydik gorev icabi ve batiya gelincede oglum alistigi icin mecbur kaldim.ah aptal kafam suan ki aklim olsa hiz izletmezdim.neyse15 aylik oldugunda prof bir nörolga goturdum.ismine bakmama ve nesne bagimliligi yuzunden gozlemlenmesi gereken bir cocuk dedi.surekli elinde birseyler tasiyor kahit olur para olur kapak vb seyler.mesela araba tekeri cevirir falan.oyuncaklari yan yana diziyor.bunu yapmiyordu hic ama kardesim bir kere boyalari ust uste ve yan yana dizmis 2 aydir devam ediyor oglum.ismine bazen bakiyor.bi ara duzelmisti her seslendigimde bakiyordu ama simdi gene eskisi kafar seslenmiyor.ama assa da oldu mu seslendigim de ariyor beni.cok hareketli.ağlama öfke nöbetleri cok oluyor.o da sıkılıyor evde butun gun benle acaba bundan mi bilemedim.gcen gun psikoloğa gittim hiperaktivite vw dikkat eksikligi dedi.otizmle alakasi yok.goz temaso var benimle iletisime geçmeye calisiyor falan dedi.ama benim gene de icim rahat degil.1 saate yakin izledi oğlumu konuştu bizimle doktor bey.ama gene icimi kemiren birsey var.oglum onceden babasina benden daha duskundu.uzulurdum hatta ben beni sevmiyor mu oglum diye ama 2 ay once krese verdim yarim gun.ilk 2 gun sikinti yoktu hatta ben gidiyorum dedigimde orali bile olmuyordu.ama 3.gun yarim saat 45 dakka dakka bagira bagira tepine tepine agliyordu.1 hafta denedim.kapida kaldim disarda dayanamayıp eve getirdim her seferinde.ve bu kresten sonra cok baglandi bana.bwnsiz bir yere gitmiyor.ama ona dokunmama pek musade etmiyor.elini tutsam hemen cekiyor.kendi isterse tutuyor.mesela uyuturken sarilayim elini tutayyim istiyorum iktiriyo.baskasi elini tutmak dokunmak istese geri çekiliyor.merhaba yap oglum diyorum yapıyor hemen cekiyor elini.mesela baska cocuklara sebeklik yapıp guldurmeye calisiyorum guluyorlar.ama benim oglum baskasina o sekilde gulmez.nadir yapar.cok uzuluyorum ben😥😥😥

cml

New member
[MENTION=822]mervisko[/MENTION] Rabbim yardımcınız olsun otiizm konusunu görünce facebook grubların aşıların zararları ile ilgili otizm etkisi çokmuş diye okumuştum

mervisko

New member
Amin tesekkur ederim bende her yerde herseyi cok okudum.kimisi etkisi var diyo kimisi yok.bilemoyorum.tek bildigim gerçekten cok uzgun oldugum.dedigim gibi Piskolog yok dedi ama ben ikna olamiyorum.icimde bir suphe halen var.o psikolojiyi atamiyorum üstündem

mervisko

New member
[MENTION=1143]Psk. Serpil Yeşilkurt[/MENTION] lütfen görüşünüzü yazar misiniz hocam��

Merhaba Merve hanım,

Çok önemli ve kritik bir dönemdesiniz. Çok erken yaşta televizyona maruz kalmış ve yeterince uyaran almamış çocuklarda kendi içine dönme durumu yaşanabiliyor. Ve hatta bu dönüş, bir eşya üzerinde takılma, ve uzun süreli onun üzerinde dalma durumu şeklinde de olabiliyor. Bu tam bir otizim olmayabilir, benim görüştüğüm çocuklarda çokça rastladığım "Tepkisel bağlanma bozukluğu" ihtimalini uyandırdı bende. Bu konu geçmişten beri bir çok uzmanın otizim göstergeleri sunduğu için, otizimle karıştırdıkları bir tanı. Yine bunun uzmanın görüp anlaması gerekir.
Çocuğa çok fazla yoğunlaşmak, devamlı yoğun uyaranlar vermek gerekir. Çok yoğun temas oyunları gerekir. Normal bir çocukla olan iletişim ve yaklaşımın çok daha üstünde bir çaba harcanması gerekir. Dönem kritik dedim çünkü çocuk üç yaş olmadan ciddi uygulamalar yapmak lazım. O zaman çok hızlı ilerleme oluyor. Ve "ayını" yakalamaya başlıyor.
Ana okulu çok yanlış olmuş. Bu çocuğun sosyallikle uyaran almaya ihtiyacı yok. Aksine tek kişi tarafından bağlanma oluşturulacak kişiyle, yani "Anneyle" ciddi bir birliktelik sağlama ihtiyacı var. Bunu tek başınıza nasıl yapacağınız konusu sizi zorlar. Mutlaka bir uzmanla bu yolu alın.
Ve kan değerlerindeki ağır metallerine baktırmanızı tavsiye ederim. Kanındaki civa, kurşun fazlalığı, yada azlığıda dengesini değiştirebiliyor. Bunun için çocuk metebolizma hastalıkları için bir uzmandan yardım alabilirsiniz.
Eğer kendi yaşının takibi konusunda içinizde şüphe varsa, bu doğrudur. Tekrar başka bir uzmanla görüşmeniz gerekir.
Allah yardımcınız olsun, Selamlar...

mervisko

New member
Merhaba Merve hanım,

Çok önemli ve kritik bir dönemdesiniz. Çok erken yaşta televizyona maruz kalmış ve yeterince uyaran almamış çocuklarda kendi içine dönme durumu yaşanabiliyor. Ve hatta bu dönüş, bir eşya üzerinde takılma, ve uzun süreli onun üzerinde dalma durumu şeklinde de olabiliyor. Bu tam bir otizim olmayabilir, benim görüştüğüm çocuklarda çokça rastladığım "Tepkisel bağlanma bozukluğu" ihtimalini uyandırdı bende. Bu konu geçmişten beri bir çok uzmanın otizim göstergeleri sunduğu için, otizimle karıştırdıkları bir tanı. Yine bunun uzmanın görüp anlaması gerekir.
Çocuğa çok fazla yoğunlaşmak, devamlı yoğun uyaranlar vermek gerekir. Çok yoğun temas oyunları gerekir. Normal bir çocukla olan iletişim ve yaklaşımın çok daha üstünde bir çaba harcanması gerekir. Dönem kritik dedim çünkü çocuk üç yaş olmadan ciddi uygulamalar yapmak lazım. O zaman çok hızlı ilerleme oluyor. Ve "ayını" yakalamaya başlıyor.
Ana okulu çok yanlış olmuş. Bu çocuğun sosyallikle uyaran almaya ihtiyacı yok. Aksine tek kişi tarafından bağlanma oluşturulacak kişiyle, yani "Anneyle" ciddi bir birliktelik sağlama ihtiyacı var. Bunu tek başınıza nasıl yapacağınız konusu sizi zorlar. Mutlaka bir uzmanla bu yolu alın.
Ve kan değerlerindeki ağır metallerine baktırmanızı tavsiye ederim. Kanındaki civa, kurşun fazlalığı, yada azlığıda dengesini değiştirebiliyor. Bunun için çocuk metebolizma hastalıkları için bir uzmandan yardım alabilirsiniz.
Eğer kendi yaşının takibi konusunda içinizde şüphe varsa, bu doğrudur. Tekrar başka bir uzmanla görüşmeniz gerekir.
Allah yardımcınız olsun, Selamlar...

Cok guzel anlatmissiniz doktor hanim.teşekkür ederim.ama simdi eşim birsey olmadığını duydugu icin hayatta tekrardan doktora goturmez bunun için.ailem de ayni düşünür.daha gecen gun soyledim babama kizdi.cocukta birsey yok zorla mi olsun istiyosun falan.ama inanin su 1 senedir yasayan ölü gibiyim.bu yolda yanlizim.tek basima nasil basa cikicam.gerçekten bunalimdayim

:( Bize yaş olarak 4-5 civarında gelenler oluyor, yaşıtlarını takip edemedikleri için. Ve o kişilerde zamanında uzmana gitmiş oluyorlar. Her uzmanın çalışma şekli, ve uzmanlık alanı değişebilir. Yani yeterince farkedilememiş olabilir. O yüzden bununla ilgili eşinizi ikna etmeye çalışsanız, bu paylaşımlarınızıda belirterek, yada okutarak.
Siz bir taraftan çocuğunuzla, "yeniden bağlanma" yapıyor gibi ona yoğunlaşın. Bol bol dürtü verin, hatta bir iki hafta kadar, işlerinizi bir kenara bırakın. Ve çocuğunuzda nasıl bir dönüşüm var gözlemleyin. Bu süreçte çok şefkatli, ve sesinizi yükseltmemeniz, müsade edici olmanız çok önemli. İki hafta çok fazla yoğunlaşmaya çalışın mutlaka! İnanın çok hızlı değişim oluyor. Ve bizlerle de paylaşırsanız seviniriz. Birlikte gözlemleyelim...

mervisko

New member
Allah razi olsun serpil hanim cok teşekkür ederim.inşallah olumli degisim yasariz.bilgilendiricem.tekrardan allah razi olsun sizden

ftarık

New member
Selamun aleykum.Böyle bir durumu bizde yaşadık.Elhamdullilah geçti.Malesef ev işi yapılan diye cocuk bütün gün tv nin başındaydı.Ancak bir süre sonra farkettim.hemen Dr gittik.Aynı süreç tv 4 ay hiç açmadık.sürekli dışarı çıkarıyorum.market alışveriş merkezleri ve en önemlisi kreş acilen kreşe vermek gerekir.6 ay sonrasında tekrar test yaptığımızda yaşıtlarına uygun olduğunu söylediler. Tv aşı ve ilgisizlik sebep olduğunu gördüm.hiç bir anını boş bırakmadım.Allahta dilerse tabi düzeliyor.En önemlisi gece namazına kalktım.çaba harcadım ve Allah bıraktım.Şimdi çok şükür geçti gitti.Bşraz yorulacaksınız Ama inşallah geçecek.tv tablet telefon uzak durun.Alah yardımcınız olsun.