çocuklarınızın şaşırtan sevimli anları :)

sevgi

New member
Merhaba;
Hep sorunlardan,umutsuz anlardan bahsediyor yada sorunlara cevap bulmaya calisiyoruz. İstedim ki mutluluklarımızı paylaşıp içimizi ısıtan kısacık anlar paylasalim.
Oğlum 30 aylık birlikte uzandik halının üzerine resim yapıyoruz.
-Annem istersen şarkı söyleyebiliriz.
- Tamam
Başladık ali babanın çiftliğini söylemeye
Ege berk sustu. Ben söylemeye devam ediyorum.
Birden;
- Anne sus... Diye ciddi bir ses tonu
- Kardeş uyuyor
- Hangi kardeş bebeğim
- Nade ( bade )
- Ama bade en alt katta bitanem sesimiz ona gitmez ki
- Hıımm tamam ai babaa diye şarkıya devam :)

Çitlenbik

New member
-Anne hadi oynayalım.
-Şu an hiç halim yok. Birazdan oynayalım ne dersin?
-Tamam. Sana biraz halim veriyorum. Oynayalım.
- :)

Çitlenbik

New member
Önden birşeyler oldu bizimkinin morali bozuldu biraz. Ben de teselli edercesine,
- Amaaa asma suratını öylee
Biraz düşünür.
- Tamam suratımı askıdan indiriyorum.
:) :)

Elif Sude Eser

New member
Sınıfta halkada çocuklarla "fasulye büyüdü " şarkisini söylüyoruz.Çocuk sayisi cok ve şarkida gecen "fasulye büyüdü,bulutlara kadar,Ayşe tırmandi cikti tepeye kadar " kisminda her cocugun ismini tek tek söylüyoruz.O yüzden de sarki cocuk sayisinca tekrarlaniyor.Şarkiya yeniden başlicam bi tanesi tuttu kolumdan "ögretmenim yeter nolursun" ::))))

Ecem

New member
Komsumuzun oglu cok fazla hircin oldugu icin bazi degerli oyuncaklarimizi dolabimiza kaldiriyoruz birgun yine gelecek diye kaldirdiklarimiz oldu 20 aylik olan oglumada dedimki oglum abin bu oyuncakkarini sorarsa yerini soyleme gorurse kirar oynayamayiz dedim ama anladiginida dusunmedim acikcasi.ve misafirler geldi kapiyi oglumla actik oglum direk onlara abi abi yok yok henn bebek yokkk dedi :) ne diyecegimi sasirmistim :D

Pınar Güzel

New member
Dünde benim kızım anne neden bayrak asmış herkes diye sordu, annecim bayram hemde çocuk bayramı dedim, durup düşündü, kızgın bir şekilde çocuk bayramı değil abla bayramı dedi :) kendini çocuk değilde abla kabul ediyor da :)

Merve1987

New member
Oglum buyumeye çok merakli bir gun ona dedim ki
-oğlum sen de buyuyeceksin baban gibi kocaman olacaksin
-Anne Ben büyüyünce O da küçük mü olacak?

Mahirhira

New member
Oyun hamuru ile.oynarken oyincak bebegine bakarak dedi ki 22 aylik kizim...uzulme.bebi imdi sen yapmasınn..büyücennnnn büyücen sende yapasınnnn mamam mi(tamam mi)?....

Merve1987

New member
Oğlumla uykudan once yarım saate yakın sakin oyunlar oynadiktan sonra hadi oğlum çok uykumuz geldi uyuyalım dedim. Anne hadi biraz da arabalarla oynayalim Ben uyumak istemiyorum diyor ama gozu kapanacak... Üzgünüm oğlum yarın oynarız artık deyince aglayarak (uykulu bir ağlama) Anne Saka yapma sen pis misin lutfen oynayalim sen pis degilsin sen temizsin ;)

AyBil

New member
Bugün 3.5 yaşındaki kızımla pencereden bakarken yaptığımız sohbet : :)

- Anne, insanlar neden gökyüzüne kadar büyümüyor?
- O kadar büyüsek hiç bir yere sığamazdık kızım.
- Büyüyelim anne gökyüzüne kadar.
- Neden o kadar büyümek istiyorsun?
- Gökyüzüne çıkmak, dokunmak istiyorum.
- O kadar büyüyemediğimize göre sence gökyüzüne nasıl çıkabiliriz?
- Gökyüzüne kadar çıkan bir ağaca tırmanarak.
- Sence o kadar uzun bir ağaç var mıdır? Sen etrafımızda görebiliyor musun öyle bir ağaç?
- Hayır.
- Peki başka nasıl çıkabiliriz?
- Kocaman bir kuşun üstüne binerek.
- Sence o kadar büyük kuş var mıdır? Mesela şu an gördüğümüz kuşlar (martı, karga, güvercin, serçe) o kadar büyük mü?
- Hayır.
- Düşün bakalım, gökyüzüne nasıl çıkabiliriz?
- Buldum! Uçakla...
- Eveeet. Başka?
- Helikopterle...

- Peki sence kuşlar nasıl uçuyor? Biz neden uçamıyoruz?
- Kuşların kanatlarında küçük delikler var. O delikler hava doluyor, uçuyorlar. Bizim kanatlarımız yok. Kollarımız var.
- Evet bitanem, doğru söylüyorsun. :) :)

nurcan

New member
Bir gun oglumun kresinde ogretmen meyve gunu yapacak, bizede cilek dustu. Aldik 2 kilo cilek gorurduk okula. O gun meyve salatasi yapmislar. Eetesi gun oglumu okuldan aldim, neler yaptiniz bugun diye sohbet ediyoruz, "cilekli pasta yaptik" dedi. (bu arada yemek yapan teyzemizin adi elif teyze) "Aaa ne guzel, yoksa bizim aldigimiz cilekleri pastami yaptiniz" dedim. "Hayir anne onlari elif teyze dogurdu" dedi. �� gulsemmi gulmesemmi diye dusunup , "oglum cilek dogurulmazki" dedim. "Ama anne pasta yapmadan once elif teyze ogretmenimize dediki; hocam cilekleri dogriyim mi? ��

sevgi

New member
Bir akşam yemeği sonrası mutfak çeşmesinin altındaki dolabın içinin ıslak olduğunu farkettim. Eşimle birlikte bakıyoruz.Birden bir ses
- Baba çeşmeyi aç nereden geldiğine bakalım

Kızım 5 yaşında. 29 Ekimde anaokulunda bir şarkı öğretttiler, cumhuriyet hürriyet demek, cumhuriyet özgürce yaşamak.. diye sözleri var, sık sık söylüyorlardı okulda Cumhuriyet bayramına yakın. Aynı günlerde yüz boyası ile yüzlerinin boyandığı bir gün kızım okuldan dönerken;
Anne bugün öğretmenimiz yüz boyası ile yüzümüzü boyarken, " herkes yerine otursun, yerine oturmayanın yüzünü boyamayacağım" diyor, Hani cumhuriyet özgürlük demekti? Öyle çocuklar hep nasıl oturup dursun, gezinmek ister özgürce diye yorum yapmıştı :)