Bilmiyorum doğru ifade edebildimmi başlığı ama 27 aylık bir kızım var elimizden geldiğince anadolu pedagojisine uygun yetiştirmeye çalıştık en çokta mahremiyet eğitimine önem veriyoruz eşimle izinsiz asla öpmeyiz aurasını korumaya çalışırız. Evde gayet net şekişde öpebilir miyim dediğimde hayır anne yada evet öp anne diyen kızım dışarıda herhangi bir yabancı gel dediğinde direk gidiyor ama tedirginde oluyor. Örnek verecek olursam dün bir yüncüye gittim ip almak için görevli bey kızıma gel bi sarılayım dedi ve eline bir ip aldı bak sana vereceğim dedi kızım gitti ama istemeden gidip sonra adama sarılırkende gözleri dolu dolu oldu ama sanki kendisini buna yapmaya mecbur hissediyırmuş gibi. Halbuki biz hiç ama hiç birşeye onu zorlamadık ki bize hiçbir şekilde edilgen değil zaten . Mesela biri dışarda gel öpeyim diyorya gidiyor ama ağlıyorda aynı zamanda öpülünce ama amcası öpmek istese hayır öpme istemiyorum diye itiraz edebiliyor. Acaba güven duyduğu anne babası amcası halası dışında biri olunca kendini mecbur mu hissediyor?
Mahremiyet eğitimi sonucu beklemek için henüz erken mi?
Kızım çok güzel iletişim kuruyor bizimle ona bu tarz şeyler yaşadıktan sonra didaktik olmadan gayet sevecen şekilde annecim senin bedenin istemediğin sürece kimse dokunamaz gitmek istemiyorsan öpülmek istemiyorsan tanımadığın herkese git diyebilirsin diyorum acaba bu onun üzerinde baskı oluşturur mu? İnşallah sorularıma cevap alabilirim [MENTION=3961]Gülbahar Sulu[/MENTION]
Mahremiyet eğitimi sonucu beklemek için henüz erken mi?
Kızım çok güzel iletişim kuruyor bizimle ona bu tarz şeyler yaşadıktan sonra didaktik olmadan gayet sevecen şekilde annecim senin bedenin istemediğin sürece kimse dokunamaz gitmek istemiyorsan öpülmek istemiyorsan tanımadığın herkese git diyebilirsin diyorum acaba bu onun üzerinde baskı oluşturur mu? İnşallah sorularıma cevap alabilirim [MENTION=3961]Gülbahar Sulu[/MENTION]