erkeksi kadın halinden nasıl kurtulunur?

Umutluana

New member
Iyi gunler aklima gelmisken size de yazayim dedim. Ayse Duman'in "Kadinligin kesfi" isimli kitabini okudum yakin gunlerde muhtesem bir kitab. Her bir kadinin okumasi gerekeb bir kitab. Yazari jinekolog ancak kadinlara sadece fiziksel olarak deyil ruhsal olarak da yaklasan biri.

havuçtatlısı

New member
Bazen ben de otururken kamburlastıgımı farkedıyorum Sınem Hanım. Ne yapsak kı? Su Turk fılmlerınde zerafet dersı alan kadınlar gıbı başımıza kıtap koyup mu gezsek? Bır de "ben bır hanımefendıyım" telkınını de ekledık mı oh mıs

duruş bozukluklarının bir çok sebebi vardır, bence ilk olarak doktora başvurmak gerekiyor, skolyoz, boyun fıtığı, bel fıtığı vs, zamanla kamburluk yapıyor. bunun için özel egzersizleri doktorunuz ayarlaması da gerek.
eğer hiç birşeyiniz yoksa plates, zumba vs. çok güzel ve eğlenceli.

vücudumuz tanımak kendimizi tanımak kadar önemli bence :)

havuçtatlısı

New member
selam,

Bugün A101'den kalanşo diye bir çiçek aldım, uzun zaman ev için çiçek bakıyordum almakta tereddüt ettim önce ama içimdeki bir hisle aldım. sonra araştırdım ama ev içinde kış boyunca çiçek açan, ev içinde büyütebileceğim, hem minik hem göze hitap eden hem de bosbol çiçekli bir çiçek ararken bulduğum için çok sevindim. bakımı da çok kolay haftada bir sulamak yeterli imiş.

çiçekle kadınlık hislerinizi uyandırmak istemeye niyetlenirseniz tavsiye ederim :):)

IMG-20170926-WA0001.jpg

umm reyyan

New member
su an dalında kurumakta olan ortancalardan topluyorsunuz.yesıl veya renklı halde de olabılır. ıkı adetı dıplerden poset telı ıle bırbırıne gecırdım kı kuruyunca hacmı kuculdugunden daha ıyı dursun.. yaprakları tamamen koparıp ucları bır cm suya degecek sekılde mumkunse karanlık los ama ısı alacak bır kosede bır hafta kadar beklıyorsunuz kendısı kuruyor. ben ayrıca 8 10 taneyı ıyıce bırlestırıp yuvarlak bır top halınde buket yaptım o sekılde de kurutuyorum.uygun bır vazoda yerını almak uzere beklıyor. saten kurdelelerle gelısıguzel bale patıgı gıbı sapları baglayıp tavan lambasına da astım.. goruntu cok guzel..

havuçtatlısı

New member
su an dalında kurumakta olan ortancalardan topluyorsunuz.yesıl veya renklı halde de olabılır. ıkı adetı dıplerden poset telı ıle bırbırıne gecırdım kı kuruyunca hacmı kuculdugunden daha ıyı dursun.. yaprakları tamamen koparıp ucları bır cm suya degecek sekılde mumkunse karanlık los ama ısı alacak bır kosede bır hafta kadar beklıyorsunuz kendısı kuruyor. ben ayrıca 8 10 taneyı ıyıce bırlestırıp yuvarlak bır top halınde buket yaptım o sekılde de kurutuyorum.uygun bır vazoda yerını almak uzere beklıyor. saten kurdelelerle gelısıguzel bale patıgı gıbı sapları baglayıp tavan lambasına da astım.. goruntu cok guzel..

aa ne güzel bizimle bir fotoğraf paylaşabilir misiniz, ben ilk defa duydum :)
köye gidip hemen komşu teyzelerinin ortancalarına dadanırım gibi geliyor şuan bana :)

Son düzenleme:

havuçtatlısı

New member
Aynısının sarısı vardı bende. Sarı bir saksıya dikmistim. Gerçekten uzun süre çiçek açıyor. Çok güzel. Baktikca ici aciliyor insanin. Hayran hayran büyütün ins :)

inşallah bir de yeniden üretimi de kolaymış yapraklarından birini alıp su da köklendirip dikmek yeterli oluyormuş,
bol bol üretip hediye etmek için de iyi bir fırsat olabilir ne dersiniz :)

Selamlar herkese..
Ne güzel bir konu olmuş arkadaşlar, keyifle okudum hepsini ve kendime notlar aldım.

Bozulan fıtratların bozduğu dünya da onarılacak böyle böyle inşallah, küçük adımlarla, önce kendimizden başlayarak. Doğuştan içimize konan ışığı her gün biraz daha parlatarak..

Sevgiyle..

havuçtatlısı

New member
Selamlar herkese..
Ne güzel bir konu olmuş arkadaşlar, keyifle okudum hepsini ve kendime notlar aldım.

Bozulan fıtratların bozduğu dünya da onarılacak böyle böyle inşallah, küçük adımlarla, önce kendimizden başlayarak. Doğuştan içimize konan ışığı her gün biraz daha parlatarak..

Sevgiyle..

Çok iyi. Bilmiyordum bunu. Ben annemlerin yanına gidip uzun süre kalınca kurumustu. Aslında gerçekten çok zor kuruyor. Dayanıklı. Fakat ben uzun süre kaldım. Meneksede tavsiye ederim. Maşallah 2.5 ay sulanmamis ama geldiğimde yaprakları yemyeşildi. Simdilik ciçeği acmasa da yapraklarının yeşil rengi bile yetiyor

bir kaç şey daha sormak istiyorum bu konuyla ilgili;

- küçük kızlarımız var mesela makyaj malzemelerini kullanıyorlar bazen ya da anne de görüp ben de istiyorum bana da süür diye isteyip duruyorlar. bu konuda sınır nasıl olmalı?
- biz kadın olalım derken süslenelim derken bunun sınırı ne olmalı? mesela şık olmak deyince bazılarının aklına açık saçık giyinme geliyor, bunun sınırı veya oluru nasıl olmalı?
- ev kıyafetlerimizi salaş pijama veya rahatlık olsun diye sallapati giyiyoruz mesela, bunun da bozulmuş kadınsallıkla alakası var mı? kendini seven insan her daim özenli mi giyinir, yani burdan bunu mu anlamalıyız?
- ben adem beyin kitabında şunu okumuştum gece karanlıkta esnerken ağzınızı kapatıyor musunuz diye? üzerine düşündüm, özenli giyinme konusunda da böyle bir yaklaşımla yaklaşabilir miyiz?

cevaplar için şimdiden teşekkürler :)

Son düzenleme:

havuçtatlısı

New member
yeniden merhaba arkadaşlar,

bir yerden görüp ilham alarak hazırladığım bir kelime kavanozum var artık, çok kibar ve ince kelimeleri yazıp yazıp içine atıyorum. hem kelime dağarcığım gelişir umudundayım hem de incelikten nasibimi almak ümidindeyim :) hem bu kelimeleri yazarken eskilere gidiyorum sanki osmanlı döneminde yaşar gibi, ipek ve saten elbiseler içinde tülden eldivenlerim ve çeşit çeşit şemsiyelerim var benim güneşten koruyan. sonra bir şiir aklıma geliveriyor da onu mırıldanıyor gibi hissediyorum kendimi :))

Bir de kızlarıma da konuşurken örnek olurum tam yeni kelimelere merak salmışken onlarda.

IMG-20171020-WA0003.jpg

Son düzenleme:

deva

New member
yeniden merhaba arkadaşlar,

bir yerden görüp ilham alarak hazırladığım bir kelime kavanozum var artık, çok kibar ve ince kelimeleri yazıp yazıp içine atıyorum. hem kelime dağarcığım gelişir umudundayım hem de incelikten nasibimi almak ümidindeyim :) hem bu kelimeleri yazarken eskilere gidiyorum sanki osmanlı döneminde yaşar gibi, ipek ve saten elbiseler içinde tülden eldivenlerim ve çeşit çeşit şemsiyelerim var benim güneşten koruyan. sonra bir şiir aklıma geliveriyor da onu mırıldanıyor gibi hissediyorum kendimi :))

Bir de kızlarıma da konuşurken örnek olurum tam yeni kelimelere merak salmışken onlarda.

Ekli dosyayı görüntüle 748

Merhaba havuçtatlisi
Dediginiz kelimelere ornek verirmisiniz.biraz daha ayrintili ogrenmek isterim.bende kendimce uygulamalar yapıyorum.mesela capraz kol cantasi yada sirt cantasi kullanirdim normal omuz cantasi kullanmaya calisiyorum.daha bi hanımefendi hissi veriyor.kendime telkin vermeyi ihmal etmiyorum ozellikle yürürken ve yavas yavas yurumeye calisiyorum.etek giymeye calisiyorum.arkadaslar sizlerde uygulamalarinizi yaptiklarinizi anlatirmisiniz.belki unuttuklarimiz vardir hatırlatır

havuçtatlısı

New member
omuz askılı çanta fikri güzelmiş :)

mesela kavanozumda yazan bir kaç kelimeyi yazayım,

"müsekkin" kelimesi "yatıştırıcı" anlamında hatta bir örnek yazdım arkasına,
"karların altında son yaşam kırıntılarını da tüketip toprağın müsekkin koynunda yalnızlığımı yaşıyordum."

kafi: yeterli arapça
mistik: gizemsel fransızca
kabil: olanaklı arapça
nev: çeşit cins tür
name: farsça mektup
münhasır: mahsus, sınırlanmış, sınırlı arapça
sükut: susma sessizlik arapça
tevazu: alçak gönüllülük arapça
teessüf: acınma yazıklanma
gaile: sıkıntı dert üzüntü
handan: şen neşeli
haddizatında: aslında
fasıl: bölüm kısım devre
katre: damla

havuçtatlısı

New member

selam [MENTION=9231]haciizade[/MENTION] dediğiniz gibi köyden topladım ortancaları kurutmaya başladım tavsiyeniz üzerine çok güzel olacak gibi duruyor :)

IMG-20171025-WA0002.jpg

havuçtatlısı

New member
Ben tam anlayamadım. Bunu nasıl kullanacağız. Dokulmuyormu. Bizim bahçede de var. Hem dalında böyle kurumuş var hemde henüz kurumamisida var. Kurumuş olanimi koparmak gerek?

ayhumeyra hanım, böyle yeşil olanları dalından biraz uzun olacak şekilde koparıp evde kurutunca yeşilimsi ve pembemsi şekli bozulmuyor canlılığını kaybetmiyor. çok güzel bir vazo çiçeği oluyor.
haciizade arkadaşın anlattığı gibi yapmaya çalışıyorum ben de.

Merhaba Sevgili [MENTION=1520]havuçtatlısı[/MENTION]

Burada madde madde dile getirdiğiniz konuların her biri yeni bir konu olarak açılabilse ne iyi olurdu aslında... O kadar güncel ve derin bir konu ki...

Eğer konular açılırsa, bu maddelerle ilgili paylaşacaklarımı oraya saklayayım 😉

Erkeksi kadın hali ile ilgili de şunu paylaşmadan geçemeyeceğim. Bir kız çocuğu, naif, cilveli, sevecen halini saklayıp, erkeksi bir hale bir hale büründü ise, bunu öylesine yapmadı. Kim bilir kendini neyden korumak istedi... Kim bilir, belki de kız çocuğu olarak kabul görmeyen taraflarını saklayıp, kabul görme çabası içine mi girdi...

Belki ilk önce kendi içimizdeki "kadın" ile barışmak gerekiyor. Erkeksi halleri benimsemeye neden olan hisler, kadın olmak ile ilgili olumsuz hisler çünkü... İçimizden o kıymıkları bulup çıkartmak lazım belki de... Yoksa hep rahatsız edecek zaten. Kadın gibi bir kadın gördüğünde rahatsız olacak, bir kız çocuğunun kız gibi olan halleri ile dalga geçecek, olmadık yakıştırmalar yapacak...

Barışmak lazım... Her halimizi kabullenip, sevip, kendimizle barışmak lazım...

İyi ki bu konuyu açmışsınız 😊

Sevgiler 🙂

deva

New member
ayhumeyra hanım, böyle yeşil olanları dalından biraz uzun olacak şekilde koparıp evde kurutunca yeşilimsi ve pembemsi şekli bozulmuyor canlılığını kaybetmiyor. çok güzel bir vazo çiçeği oluyor.
haciizade arkadaşın anlattığı gibi yapmaya çalışıyorum ben de.

Bende bulabilirsem es dostlardan deneyeceğim

havuçtatlısı

New member
merhaba güzel anneler,

son zamanda elimden düşürmek istemediğim bir kitabı sizinle paylaşmak istiyorum.
Osmanlı kadınını ve aile yapısını anlatan çok güzel ödüllü bir eser.
okudukça ben de osmanlı kadını olmak istiyorum diyorum kendi kendime :)

Osmanlı Kadını Efsane ve Gerçek

tanıtım:

İlk baskısı İngilizce yapılan ve 2008 yılının mayıs ayında Los Angeles'ta düzenlenen Benjamin Franklin Ödüllerinde "yılın en iyi tarih kitabı" ödülünü kazanan, kapak ve tasarım branşında da finalist olan bu görkemli eser, Osmanlı kadını hakkında 19. yüzyıldan itibaren oluşmuş menfi intibaları inceliyor ve değişik vesilelerle Osmanlı coğrafyasında uzun süreler yaşamış olan Lady Montague, Julia Pardoe ve Lucy Garnett gibi Batılıların gözlemlerinden yola çıkarak bu intibalara insaflı bir tarzda cevap veriyor. Önyargılı Oryantalist bakış açısına sahip olanlar kendi fantezilerinin prizmasından baktıkları (ama göremedikleri) Türk kadınını hayal ürünü fantastik harem sahneleri içerisinde, egzotik, miskin ve baştan çıkarıcı gibi yakışıksız ifadelerle tasvir ederken, harem ortamını görme imkânı bulmuş ve kadının toplumdaki konumunu incelemiş olan insaflı Avrupalı gezginler ise asil ve zarif olarak tarif etmişlerdir. 19. yüzyıldan itibaren ortaya çıkan feminist akımlar tam kavrayamadıkları harem hayatını kadını erkeğin kölesi yapan bir müessese olarak görürken, Montague, Garnett gibi gezginler ise Osmanlı kadınını tüm dünya kadınları içerisinde en hür kadın olarak gözlemlediklerini ifade etmişler ve bu iddiaları reddetmişlerdir. Aslı Sancar, bu eserinde Osmanlı döneminin özellikle son dönemlerinin tasvir edildiği yağlı boya resimler, gravürler ve mekan fotoğrafları eşliğinde Osmanlı kadını ve harem hayatını gözler önüne seriyor. Sancar, Osmanlı kadınının toplum ve aile içinde çok itibarlı bir statüye sahip olmasının yanı sıra, zarafet ve estetik yönüyle kendi tabiatına ait değerleri en üst seviyede temsil ettiğinin altını çiziyor. Osmanlı hukukunda kadının geniş haklara sahip olduğunu ve gerektiğinde mahkeme yoluyla hakkını aramasını bilen bir öz güvenle hareket ettiğini vurgularken bu yönleriyle başka toplumlarla mukayese edilemeyecek bir seviyede olduğunu dikkatlere sunuyor. Ottoman Women: Myth and Reality (Osmanlı Kadını: Efsane ve Gerçek) görkemli resimlerle ve Osmanlı sanatından örneklerle bezenmiş cıvıl cıvıl sayfalarıyla tarihe parlak bir projektör tutuyor. Osmanlı kadını özelinde dengeli bir insan ve kul olmaya dair günümüz insanına bir rol model takdim ediyor.

kitaba ait bir kaç fotoğraf da paylaşayım:

kanlica_135499806688.jpg

kanlica_1354998076165.jpg

kanlica_1354997919133.jpg

kanlica_1354998059175.jpg

Zekiye tuğ

New member
selam,

Bugün A101'den kalanşo diye bir çiçek aldım, uzun zaman ev için çiçek bakıyordum almakta tereddüt ettim önce ama içimdeki bir hisle aldım. sonra araştırdım ama ev içinde kış boyunca çiçek açan, ev içinde büyütebileceğim, hem minik hem göze hitap eden hem de bosbol çiçekli bir çiçek ararken bulduğum için çok sevindim. bakımı da çok kolay haftada bir sulamak yeterli imiş.

çiçekle kadınlık hislerinizi uyandırmak istemeye niyetlenirseniz tavsiye ederim :):)

Ekli dosyayı görüntüle 728

Ciceginuz çok hoş ama masanizda bi harika 😊

Duydu

New member
ne guzel birkonu olmus... bende bu konudan muzdaribim. eskidende universitede okurkende oyle sikir sikir biri degildim ama bakimliydim en azindan kendime saygim vardi ama simdi dagilmis durumdayim. dunya tatlisi bir kizim oldu hamileligim cok zor gecti 9ay kustum hastanelerde yattim sonra melegim dogdu ve hic durmadan aglayan ve uyumaya direnen bir bebekti tabi simdi okuyunca biliyorumki hatanin cogu bendeymis neyse iste uykusuzluk stres tek basima kosturmaca .... oyle bir biraktimki kendimi sacimi banyodsn banyoya taradim hatta gittim erkekler gibi kisacik kestirdim .yuzumu yikamak icin lavaboya gidemez oldum ev isleri ve uykuyu hic sevmeyip bana yapisik gezen minnosum sayesinde. ama simdi aynaya bakinca kendimi cok kotu hissediyorum. hep pijamali sac bas daginik uyumsuz renkte kiyafetler vs.bu ara toparlanmaya karar verdim ve bende ise yarayan bazi seyler var belki sizdede ise yarar kizlar ayrica takipteyim tavsiyelere cook ihtiyacim var. mesela beni iyi hissettiren seylerden biri makyaj ama oyle kirmizi ruj fondoten falan bahsetmiyorum mesela fark ettimki benim kocaman goz alti morluklarimi sabah sadece kapaticiyla kapatip dudagimada ten renginde ruj yada nrmlendirici surunce kendimi cok iyi hissediyorum. obur turlu hasta gibiyim solugum yada yakisan icin bir goz kalemi yada hafif allik. inanin bunu yapabildigim gun cok daha enerjik cok daha iyi oldugumu hissediyorum birde parfum ☺ ahh insallah kadin hallerimize geri doneriz .