Esim cok mudahale ettigimi soyluyor..

Naide

New member
Arkadaslar bugun bebegimle beraber evde top atamaca oynuyorduk ancak bebegim topunu sehpanin Altina dusurdu almasini bekledim ugrasti biraz alamadi ben cikarip verdim cunku kendi dilinde almak istiyorum ya ulasamiykrum diye mirildaniyordu.. bu bir iki kez oldu bende cikarip veriyordm.. bana gore dogru olan bu ama esim cok mudahale ediyorsun diyor birak kendi cikarmayi ogrensin diyor.. hatali dusunen benmiyim
Esim mi? Ben bazen ipucuda veriyorum annecim almak istersen kilimi biraz kendine cek o gelir diyorum yda gosteriyorum kilimi cekince geldigini...

Naide

New member
Ya sormayin benim esimde oyle diyor.cok mudeale etttigimi soyluyor.mesela bugun oyun parkindaydik oglum oyun oynarken bi cocugun elinde oyuncak vardi oyuncagini oglumun oynadigi yere dusurdu.oglumda nerden geldigini anlamayip oyuncaga bakmak istedi.o sirada cocuk bi hisimla gelio ogluma 4 5 kere tokat atti.oglum yuzunu kapatti.icim ciz etti.cocuk vururken cocuga seslendim seslenince cocuk durdu.esim mudehale etme bakalim sorunu kendisi halledebiliomu dedi.bende nasil etmeyim cocuk ayak ustu kac kere vurdu ogluma dedim.oglum cocuk vururken yuzunu kapatti.cok uzuldum.acaba karismamalimiydim die dsundum esim oylw diyince.annelik ic gudusu biz bazen yapamaz dusuncesiyle cok mudehale ediyoruz sanirim.ama cocuk yardim isterse yardim etmenin dogeu oldugunu dusunuyorum.istemezse o topu cikarana kadar kenimdi ugrasmali

Hele ki o durumda bende mudahale ederdim kesinlikle yaren hanim sinucta cocugunuz orda siddet goruyor.. mirildanip bana bakiyordu anne topu alamiyirum der gibi.. bende yrdimci oldum bana gore dogru ama bilemedim simdi..

Arkadaslar bugun bebegimle beraber evde top atamaca oynuyorduk ancak bebegim topunu sehpanin Altina dusurdu almasini bekledim ugrasti biraz alamadi ben cikarip verdim cunku kendi dilinde almak istiyorum ya ulasamiykrum diye mirildaniyordu.. bu bir iki kez oldu bende cikarip veriyordm.. bana gore dogru olan bu ama esim cok mudahale ediyorsun diyor birak kendi cikarmayi ogrensin diyor.. hatali dusunen benmiyim
Esim mi? Ben bazen ipucuda veriyorum annecim almak istersen kilimi biraz kendine cek o gelir diyorum yda gosteriyorum kilimi cekince geldigini...

Topu tamamen alıp eline vermek değil de belki şey payı biraz yerinden oynatıp ona boşluk bırakarak kendisinin almasına fırsat sağlayabilir miydiniz acaba?

Naide

New member
Topu tamamen alıp eline vermek değil de belki şey payı biraz yerinden oynatıp ona boşluk bırakarak kendisinin almasına fırsat sağlayabilir miydiniz acaba?

Onu yapiyorum zaten fadime hanim.. bazen ama elinedde verebiliyirum.. genelleme yaprsam ama sizin deginiz gibi yapiyorum cogu kez.. esim buna mudahale ediyorsun diyor.. mesela kilimi cekmesini soyleme kendi kesfetsin diyor..

Üsküdar

New member
Arkadaşlarım bende çocuğuma çok müdahale ederek büyüttüm ve büyüdükçe oğlum adına ne kadar yanlış yaptığını anladım.Eşim de beni sizlerin eşleri gibi uyarirdi ama kim dinler onu.Anneyim ya..Koruyorum ya..Hatta o yorulmasin,paniklemesin,yaptiğina inansin...Annelik çok başka bir şey..Annelik sabırla ve soğukkanlılıkla çocuğunuzu izlemek,belki çok gerekli olursa müdahale etmekmiş.Tecrübe ettiğim için yazmak istedim..

Öncelikle geçmiş olsun, malesef şiddet toplumunda olduğumuz için bu kişilerin yetiştirdiği çocuklarda şiddet ile çözüm arayışına giriyor.Fiziksel müdahale olunca çocuk zarara uğrayabilir o yüzden belki müdahale edilebilir.Duyarlı,saygın yetişen çocuklar genelde bir kavga anında sessiz kalırlar. Ne olduğunu anlamaya çalışırlar. Çünkü aklıyla değil duygularıyla hareket ederler.Kavga,hırçınlık kendisine yabancı davranışlardır. Böyle durumlarda duyarlı bir çocuk duraksama yaşar. Duraksamasının sebebi; şu anda ne olduğunu,karşısındaki kişinin ne yaptığını,kendisinin ne yapması gerektiğini öğrenmeye çalıştığı içindir.Bu durumda çok koruyucu davranırsanız bunu anlamasına engel olursunuz.Çok zarara uğramadığı sürece müdahale edilmemelidir.Olay geçtikten sonra,böyle bir durumda bir daha karşılaşırsa nasıl davranması gerektiği öğretilip problem çözme yeteneği geliştirilebilir.Mesela;senin korkmana gerek yok o öyle öğrenmiştir bu doğru bir davranış değil ben seni görüyordum endişe etmene gerek yok,arkadaşına topa baktığını söylemen yeterli diye sonrasında anlatılabilir.Çocuklara mutlak surette doğru davranış söylenmelidir.Amcası, halası çocuğa karşı yanlış bir davranışta bulunsa,sonrasında yapılan yanlış çocuğa söylenmelidir.Çünkü anne baba çocuğun rehberidir. Hangi davranış doğru ise anne baba onun yanında yer almalıdır.

baharibeklerken

New member
Onu yapiyorum zaten fadime hanim.. bazen ama elinedde verebiliyirum.. genelleme yaprsam ama sizin deginiz gibi yapiyorum cogu kez.. esim buna mudahale ediyorsun diyor.. mesela kilimi cekmesini soyleme kendi kesfetsin diyor..
Siz yokken gozlemleme firsati oldu mu , sizi gormediginde kendisi alabiliyor mu. Birde bunu deneseniz. Belki nasil olsa vereceginizi bildigi icin ugrasmak istemiyordur. Fakat tamamen o ogrensin demek bana da dogru gelmiyor. Cunku bazan kesfedemeyip vazgecebiliyorlar.
Ufaktan ipuclari vermek veya nasil aldiginizi gosterip tekrar almasi icin birakmak.
5,5 aylik oglum eliyle tutmayi yeni ogrendi, bu surecte bakiyorum bazan uzaktan beni gormedigi zaman daha cok cabaliyor, sasiriyorum ugrasilarina. Ben yanindayken yapmadigi seyleri yapabiliyor. Galiba bize guveniyorlar ya da o anki ilgileri baska yerde oluyor. Sizin bebeginizde sizinle oynamanin keyfini bozmamak icin hemen top alinsin devam edelim diye de yapiyor olabilir.

Naide

New member
Siz yokken gozlemleme firsati oldu mu , sizi gormediginde kendisi alabiliyor mu. Birde bunu deneseniz. Belki nasil olsa vereceginizi bildigi icin ugrasmak istemiyordur. Fakat tamamen o ogrensin demek bana da dogru gelmiyor. Cunku bazan kesfedemeyip vazgecebiliyorlar.
Ufaktan ipuclari vermek veya nasil aldiginizi gosterip tekrar almasi icin birakmak.
5,5 aylik oglum eliyle tutmayi yeni ogrendi, bu surecte bakiyorum bazan uzaktan beni gormedigi zaman daha cok cabaliyor, sasiriyorum ugrasilarina. Ben yanindayken yapmadigi seyleri yapabiliyor. Galiba bize guveniyorlar ya da o anki ilgileri baska yerde oluyor. Sizin bebeginizde sizinle oynamanin keyfini bozmamak icin hemen top alinsin devam edelim diye de yapiyor olabilir.

Bazen ugrasip alabiliyor ama ugrastigi halde alamiyirsa ben veriyorrum yada ipucu veriyor veta biraz one aliyorum topu ki ulasabilsin.. ama bir iki defa. Basak biseyle ugrasiyordu alamayinca vazgecti.. bilemedim ki kfam karisti dogrusu... bi yandan annecim ben yaninadayim ihtiyacin olunca her daim diye yqrdimci olmak istiyorum bi yandan da acaba gercekten cok mu mudahale ediyorum diye dusunmuyir degilim.. ama ulasabilecegi bi esyaysa kalkip ben vermiyorum tabi ki kendi alabiiyor...