Eşim tepkisel, hiçbişey okumuyor, dinlemiyor, diyorsanız..

merhaba,
bir yavru dünyaya sadece anneye ait olarak gelmiyor, ilk birkaç yıl yükün büyük kısmı annenin omuzlarında gibi görünsede o anneye bu gücü enerjiyi dinginliği verebilecek en önemli yer eş, yavrunun babası.
peki biz böyle forumda araştırıp birşeyler öğrenmeye çalışırken, tavsiye edilen kitapları alıp birkaç günde soluk almadan bitirirken, radyo arşivlerini araştırıp dinleyip kendimizi iyi etmeye çalışıp çocuğumuzu zarara uğratmamak için didinirken, eşimiz dünyadan habersiz, işe gidip geliyor,tv karşısında saatlerce oturuyor, tek satır okumuyor, radyo arşivini dinlemeyi her türlü yönteme rağmen ( örneğin, Adem hocam şöyle söylemişti bi programında, eşinizi karşınıza alın, senden hiçbirşey istemiyorum eğer tek birşey isteme hakkım varsa sende, sadece şu programı beraber dinleyelim bu çocuklar için bizim için.. demişti) reddediyorsa, babalığı başkasından mı öğrenicem diyip kulak tıkıyorsa, napıcaz?? çocuklara tek başımıza tesir etmek mümkün mü? baba evde bi köşede sadece bitki gibi varlığı olsun yetiyor mu?? hayır. e Adam hiçbir gelişime öğrenmeye açık değil, okumuyor, dinlemiyor, siz dinleyince,okuyunca bile yeter artık, 10 çocuğun mu var, alt tarafı 1 çocuk yetiştirecen, öğrenceğini öğrendin diyorsa.. Bizim babamızda böyle napalım, kabullenelim mi diyeceğiz??
hayır, mutlaka bir yolu vardır ulaşabilmenin. hadi birbirimizle taktiklerimizi paylaşalım, çaresiz kalmayalım, üretelim, eşlerimize de öğretelim bildiklerimizi irite etmeden.

ben Adem Hocamı kızım doğmadan tanıdım. hamilelik boyunca okuduğum kitaplar arasında Adem Hocam ve AP benzeri yaklaşımı benimsemiş uzmanlar yazarlar, bebek bakımı kitapları vardı. annelik hiç bilmediğim bir konuydu. bildiğim birçok şeyin yanlış olduğunu gördükçe bildiklerimi sil baştan yapmaya çalıştım. radyo arşivini dinledim, dinledikçe öğrendim. öğrendikçe eşimde öğrensin istedim. hadi gel otur dinleyelim beraber diyince biraz tepkisi oldu. yok sen dinle dedi bana. istemedi. sonra ben dinlerken (doğal seyrinde) sorulan sorulara adem hocamın cevaplarını merak ettiğinden kulak kabarttığını farkettim. çünkü o da benim gibi bilmiyodu soruyu duyunca cevabını merak ediyordu. eşim kitaplarını okumadı Adem Hocamın, arşivi benim kadar ısrarla hatta bazı yayınları defalarca dinlemedi. ama çok içselleştirdi babalığı. Erkekler bizim gibi değil, biraz düz mantık ya, birkaç püf noktayı duyunca kafasında birşeyler şekillenmeye başladı. kitapları okumadı ama ben önemli gördüğüm altını çizdiğim yerleri hep onunla konuştum. bazen yemekte sohbet konumuz radyoyu arayıp adem hocama soru soran birinin sorusu ve cevabı olurdu.ama bizzat dinleyerek değil, benim dinleyip kafamda kalanları ona aktarmamla, üzerine yorum yapardık, bir sohbet ortamı şeklinde. hem dinlemiyordu hemde ben dinlerken yeter artık demeye başlamıştı. evde sürekli adem hocanın sesi vardı :) gözünde değeri kaybolmasın diye eşimin yanında dinlemeyi bir süre sonra kestim. kendim kulaklıkla dinleyip okuduklarımı dinlediklerimi sürekli onunla paylaştım. biz kadın milleti konuşmayı çok severiz ya zaten, tam da konuşmak için koca bir okyanus gbiydi konu :) kız çocuğu yetiştirmekle alakalı bir kitabı üzerine notlar alarak okudum ve ortalıkta bıraktım. bi gece farkettimki eşim eline alıp okuyor :) şimdi eşim birçok konuda bilgi sahibi, kızımıza yaklaşımı öyle güzel ki, öğrendiklerinden daha da öte içseleştirip uyguluyor. 4 yıldır kızımıza 1 kez bile kızdığını hatırlamıyorum. babalar hiç kızmaz, anneler ara sıra kızar diyordu kızım bunu anlatmak için. babalar çok oynar diyor birde :) bana tepki gösterirken şimdi kendisi acaba şu mevzuda nasıl yapsak, bu uygun olur mu?? gibi fikir alışverişinde bulunuyor. birbirimizle ileitşimimiz Ap yi öğrendikçe uyguladıkça çok ama çok değişti. Ebeveyn olmak bir bütün, sadece "anne" "baba" olamıyorsunuz aynı evin içinde. tesir için aile olabilmek çok önemli. Bizde bu değişime vesile olan başta Adem Hocam olmak üzere herkese duacıyım. hiç okumasa, dinlemese de, ulaşılınabilir bir kişiye, hele bu kişi eşiniz, yavrunuzun biricik babası ise..

Kız çocuğu yetistirmekle alakali hangi kitabi var hocamızın nalan hanimcim?
Masallah bu arada çok güzel. Allah herkese ilgili baba nasip etsin.

savaşçı

New member
Ne kadar önemli bir konu açmışsınız sağolun.
Ben ilk adımın evdeki televizyonu kapatmak olduğunu düşünüyorum.
Gerçekten televizyon bir bağımlılık, o bir kenarda dururken gördüm ki insanlar nasıl bir fırsat geçirsem de elime açsam diye düşünüp duruyor.
Bir çok erkek için hayat gündüz İş-akşam televizyon kısır döngüsüne girmiş. Önce bundan kurtarmak lazım.
Yakın zamanda ailemin yanındaydım bir süre, oğlumu televizyondan kurtarmak için resmen savaş verdim.
Zararsız bir şey olsa müdahale etmeyeceğim ama;
"Haber açacağım yaa başka bişey değil"...kabus gibi haberler var...
"aa kızım Diriliş var, izleyelim ne güzel işte at biniyorlar"... Kafamı hangi duvara vurayım acaba...

Erkekler resmen can çekiştiler, bi akşam çocuk "dede televizyonu açma, yoksa biz salona gideriz, ama ben burda oynamak istiyorum" dedi ve galip geldi. Bende Adem hocam ın canlı yayını vardı, sesini açtım ama Allah muhafaza önemli bişey öğrenirim heralde diye uyuyakaldı...
Neticede sadece maç ve kış olimpiyatları uygundu çocuk için, günlerce onları izledik, hafizanallah televizyon kapalı olursa çarpılır marpılırdık...
Akşam yemeğini yedikten sonra eline çayını alıp kitabını başına oturan babalar ütopik bir hayal olmamalı.

Son düzenleme:
Açık konuşacağım, çocuğuna bakmayan baba, cahiliye dönemini yaşıyordur O KADAR! Bakın Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in bazı Hadis-i Şerifleri;

"İyilik etmeleri için çocuklarınıza yardımcı olun. Her anne ve baba çocuklarının itaatsizliğine engel olabilir." Mecma'uz-Zevâid, c.8, s.146
"Çocuklarınızı iyi eğitin ki yüce Allah sizleri affetsin." Mekarim-ul Ahlak, s.255

"Yazıklar olsun ahır zaman babalarına!"
Bunun üzerine ashap sordu: "Yoksa müşrik mi olacaklar?"
Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurdu:
"Hayır, Müslüman kalacaklar; ama çocuklarına dini öğretmeyecek ve hatta çocukları dini öğrenmek istediklerinde onlara engel olacak ve onları dünya malı kazanmaya sevk edeceklerdir. İşte ben böyle babalardan uzağım; onlar da benden uzaktırlar."Müstedrek'ül-Vesâil, c.2, s.625

"Allah'ın rahmeti, çocuklarının iyi işler yapmasına yardımcı olan anne ve babanın üzerine olsun!"
"Bu nasıl gerçekleşebilir?" diye sorulduğunda Allah Resulü (s.a.a) buyurdu:
"Çocuklarınızdan, yapabilecekleri bir işi bekleyin; güç yetiremeyecekleri şeyi onlardan istemeyin; onları günah işlemeye mecbur etmeyin; çocuğunuza yalan söylemeyin ve abes şeyler yapmayın."el-Kâfi, c.6, s.50

savaşçı

New member
Mina hanım bızım evde de tv yok. Ama ben gıttıgımız yerde kapattıramıyorum tv yı malesef.
Evde tv olmadıgından bazı temel seylerı benden ogrenmesı gerekıyor oglumun. Sayıları hayvanları meyve ısımlerını bu tarz yaşına gore ogrenmesı gereken seylerı hangı yolla ogretebılırım acaba ogluma.

Günlük hayat içerisinde bunları öğrenecek zaten, ancak dilerseniz bebek kitapları alabilirsiniz, çocuğun kitapla erkenden tanışması sevmesi çok heyecan verici oluyor ;)

Figen84

New member
Maşallah size nalan hanım.darısı bizim basimiza.eşimin bu konudaki duyarsizligi cogu kez űmidimi kiriyor,ne yapacagimi bilmiyorum.ben de bu sene arsivleri dinlemeye basladim.yaklasik 2.5 senedir de radyo programlarini dinlemeye calisiyorum.eşim ise hiç dinlemek istemiyor.bunlar fantezi.gerçek değil diyor.sen dinlemek istersen dinle diyor. kitaplarını da okumama birşey demiyor.fakat hep bir yerlerde eksiklik var.eşim duyarsız malesef.aksam eve geldiginde eline alir telefonu internette tweettirda ya da arabalara bakarak zamanını geçiriyor maalesef.2kiz çocuğumuz var biri 6.5 biri de 1 yasinda.çocuklarına tamamen ilgisiz değil ama.eğitici de değil malesef arada bir bűyűgűne bağırıyor kűcűgűne karistiginda.eşim çok tahamműlsűz maalesef.ben de radyo programlarını dinlemeden evvel tahamműlsűzlűgűm vardı.o zamanlar çalışıyordum.çalışmanın verdiği yorgunlukla çocuğa hiç tahamműl edemiyordum maalesef.şimdi yaklaşık 3 senedir evdeyim ve çocuklarım bűyűmeden de çalışmayı dűsűnműyorum.çok yanlislarim olmuş maalesef o yanlislarimi dűzeltmeye kendimi onarmaya calisiyorum simdi ama esim bőyle olunca űmidim kırılıyor ve ne yapacağımı bilmiyorum.adem hoca benzer soru soranlara eşinize çocuk gibi davranın diyor.ara ara ben de őyle yapmaya çalışıyorum ama ondan geri dőnűsűm alamayinca bende de birşey kalmıyor ve onunla konuşmak bile istemiyorum.bőyle de olmuyor.ne yapacağımı bilmiyorum.benimle benzer durumları yasa yilda eşini dőndűren var midir acaba.ne yapabilirim bu konuda bana yardımcı olabilecek kimse var mi?

Ruken

New member
arkadaşlar ben de 2 yıldır adem hocayı takip ediyorum.33 aylık bir oğlum var. eşime de sık sık anlatıyorum ama eşim beni çok ciddiye almıyor çok abartığımı düşünüyor. bundan dolayı sıkıntı yaşıyoruz... ben televizyon ve telefona karşıyım. eşim de başı ne zaman sıkışsa hemen telefonu açıyor. aslın da çok uzun süreli açmıyor toplam 1-2 saati geçmiyor. ama ben yinede istemiyorum çünkü alışkanlık haline dönüşür ileride daha fazla izlemek ister önüne geçemem. şimdi bile istediğini yaptırtıyor bize... bide internet olduğu için farklı videolara girebiliyor... bu konu da ne yapcam bilmiyorum...

eşim aslında ilgili bir baba, ama oğlum bazen yaramazlığı abartıyor. kendine zarar verecek işler yapıyor. eşim önce tatlı dille anlatıyor ama oğlum anlamıyor devam ediyor, eşimde dayanamıyor sonun da bağırıyor ve odasına gitmesini söylüyor. ama oğlum hala devam ediyor aynı hareketlere üstelik gülüyor... ne yapacağımı hiç bilmiyorum, ne yapsam fayda vermiyor...

ne oğluma nede eşime bir faydam yok sanki. o kadar okuyorum, dinliyorum sanki hepsi boşunu gidiyor... arkadaşlar lütfen yol gösterin...

savaşçı

New member
arkadaşlar ben de 2 yıldır adem hocayı takip ediyorum.33 aylık bir oğlum var. eşime de sık sık anlatıyorum ama eşim beni çok ciddiye almıyor çok abartığımı düşünüyor. bundan dolayı sıkıntı yaşıyoruz... ben televizyon ve telefona karşıyım. eşim de başı ne zaman sıkışsa hemen telefonu açıyor. aslın da çok uzun süreli açmıyor toplam 1-2 saati geçmiyor. ama ben yinede istemiyorum çünkü alışkanlık haline dönüşür ileride daha fazla izlemek ister önüne geçemem. şimdi bile istediğini yaptırtıyor bize... bide internet olduğu için farklı videolara girebiliyor... bu konu da ne yapcam bilmiyorum...

eşim aslında ilgili bir baba, ama oğlum bazen yaramazlığı abartıyor. kendine zarar verecek işler yapıyor. eşim önce tatlı dille anlatıyor ama oğlum anlamıyor devam ediyor, eşimde dayanamıyor sonun da bağırıyor ve odasına gitmesini söylüyor. ama oğlum hala devam ediyor aynı hareketlere üstelik gülüyor... ne yapacağımı hiç bilmiyorum, ne yapsam fayda vermiyor...

ne oğluma nede eşime bir faydam yok sanki. o kadar okuyorum, dinliyorum sanki hepsi boşunu gidiyor... arkadaşlar lütfen yol gösterin...

Çocuğa bağıran kişi ona tesir edemez ki, yapmayacağı varsa bile kendine zarar verecek şeyler yapabilir tepki olarak.
Anlatın anlamaz ki zararın, acımanın ne olduğunu, ancak mesela eli çaydanlığa değer de o sıcaklığı hissederse bir daha değdirmemeye çalışır.
Bırakın bağırmak, konuşurken ki ses tonu bile çok önemli, her şeyden önce babanın bağırma işine son vermesi lazım...
Burada sizin çocuğunuz ile olan bağınız çok önemli, üzüntü duyduğu an sizden teselli bulabilmeli...

Ruken

New member
aslında bağırma konusun da bende size katılıyorum. ama elimden bişey gelmiyor. oğlum da bazen canı yandığı halde devam ediyor... hep arada kalıyorum...

Maşallah size nalan hanım.darısı bizim basimiza.eşimin bu konudaki duyarsizligi cogu kez űmidimi kiriyor,ne yapacagimi bilmiyorum.ben de bu sene arsivleri dinlemeye basladim.yaklasik 2.5 senedir de radyo programlarini dinlemeye calisiyorum.eşim ise hiç dinlemek istemiyor.bunlar fantezi.gerçek değil diyor.sen dinlemek istersen dinle diyor. kitaplarını da okumama birşey demiyor.fakat hep bir yerlerde eksiklik var.eşim duyarsız malesef.aksam eve geldiginde eline alir telefonu internette tweettirda ya da arabalara bakarak zamanını geçiriyor maalesef.2kiz çocuğumuz var biri 6.5 biri de 1 yasinda.çocuklarına tamamen ilgisiz değil ama.eğitici de değil malesef arada bir bűyűgűne bağırıyor kűcűgűne karistiginda.eşim çok tahamműlsűz maalesef.ben de radyo programlarını dinlemeden evvel tahamműlsűzlűgűm vardı.o zamanlar çalışıyordum.çalışmanın verdiği yorgunlukla çocuğa hiç tahamműl edemiyordum maalesef.şimdi yaklaşık 3 senedir evdeyim ve çocuklarım bűyűmeden de çalışmayı dűsűnműyorum.çok yanlislarim olmuş maalesef o yanlislarimi dűzeltmeye kendimi onarmaya calisiyorum simdi ama esim bőyle olunca űmidim kırılıyor ve ne yapacağımı bilmiyorum.adem hoca benzer soru soranlara eşinize çocuk gibi davranın diyor.ara ara ben de őyle yapmaya çalışıyorum ama ondan geri dőnűsűm alamayinca bende de birşey kalmıyor ve onunla konuşmak bile istemiyorum.bőyle de olmuyor.ne yapacağımı bilmiyorum.benimle benzer durumları yasa yilda eşini dőndűren var midir acaba.ne yapabilirim bu konuda bana yardımcı olabilecek kimse var mi?

Değerli [MENTION=1967]Figen84[/MENTION] :)

Bir programda Adem Hoca'ya telefonda soru soran bir bayan eşinin duyarsızlığından dolayı serzenişte bulunmuş ve "Onu değiştiremiyorum" demişti. Adem Hoca da "Eşinizi değiştirmeye çalışmayın. Hiç kimse birinin onu değiştirmesini istemez ki..." demişti. Bu bana öyle ders oldu ki o gün... Birini değiştirmek istediğimizde zaten direkt o kişinin tepkiselliği ile karşılaşıyoruz aslında. Hiç bir şey tesir etmiyor sonra...

Anladığım kadarıyla değiştirme çabası değil de, tesir etme çabası içinde olmak lazımmış. Sanırım Nalan Hanım bunu yapmış :)

Hiç umudunuzu yitirmeye gerek yok bence. Nereden, ne kadar tesir edebilirim diye bakmak lazım belki... Eşinizin birden bire duyarlı bir insana dönüşmesini beklenemez. Acaba nereden, hangi küçük adım ile başlamalı, buna bakmak lazım belki de. Ne dersiniz :)

Figen84

New member
Cevabınız için çok teşekkür ederim rümeysa hanım.ara ara ümitsizliğe düştüğüm oluyor.bu sabah da öyleyim.hem telegramdan bugünkü gelen ses dosyaları hem sizin mesajınız beni kendime gelmeme yardımcı oldu.Allah razı olsun sizlerden.bu telegramda pedagoji okulu için emek verenlerden de Allah razı olsun.pes etmemem gerekiyor.ınş.sizin de dediğiniz gibi küçük adımlarla birseyler yapmaya calisicam ins.faydasi olur.Rabbim tesirini verdirsin.cok dua etmem gerekiyor galiba..

Makifin annesi

New member
Merhabalar bende aynı durumdayım eşim çok ii biri fakat iyi ve kötü değil bağ kurabilecek potansiyel var mı yok mu bu önemli .. bende oğlum yeni doğdugunda keşfettim adem hocayı programları dinliyorum kitaplarını soluksuz okuyorum fakat denildiği gibi tek taraflı olmuyo benim yonlendirmelerim bazen eşim tarafından yanlış algilanabiliyo .. oğlumuza ya öyle davranma bak böyle olursa çocuk şöyle anlar gibi yaklaşmak hem onu çocuğun yanında rencide ettigimi hemde bu hata yapıldıktan sonra uyarmanin anlamsız olduğunu farkettim diyebilirim bı defasında eşim aynı gün içinde beni çocuğumuzla ilgili birkaç konuda uyardı hepsinde de haklıydı bunu bildiğim halde o kadar gerildim o kadar sinir oldumki direk tepki veresim geldi tamm anladım diyip konuyu kapattım ve o an anladım ki kimse akıl almaktan hoşlanmaz ve tamamen hitabimi değiştirdim örneğin bulaşık makinasına bıçakları arkaya koy çocuk yetişmesin demek yerine sende dikkat ediyosundur muhakkak ama çocuk almasın diye ben bıçakları arka taraflara koyuyorum haberin olsun demeyi tercih ettim ve bu yöntem daha çok işe yaradı farkında değildim uyardığını için sağol canım dedi .. eşim kitap okumayı sevmiyo burdaki arkadaşların dediği yöntemi bende denedim şurayı okur musun geçen konuştuğumuz konunun çözümu yaziyo gibi fakat hemen anladı sen beni yavaş yavaş alıştırmaya çalışıyorsun dimi dedi güldü okudu duyarsız değil ama geçmişten gelen bı usengeclik var eşimde fakat çocuk ihmale gelmeyecek kadar hızlı büyüyo Allah hepimizin yardımcısı olsun .. aynı dogruda ilerleyip cocugumuzla bağ kuran anne babalar olabilelim inş

Ruken

New member
Merhabalar bende aynı durumdayım eşim çok ii biri fakat iyi ve kötü değil bağ kurabilecek potansiyel var mı yok mu bu önemli .. bende oğlum yeni doğdugunda keşfettim adem hocayı programları dinliyorum kitaplarını soluksuz okuyorum fakat denildiği gibi tek taraflı olmuyo benim yonlendirmelerim bazen eşim tarafından yanlış algilanabiliyo .. oğlumuza ya öyle davranma bak böyle olursa çocuk şöyle anlar gibi yaklaşmak hem onu çocuğun yanında rencide ettigimi hemde bu hata yapıldıktan sonra uyarmanin anlamsız olduğunu farkettim diyebilirim bı defasında eşim aynı gün içinde beni çocuğumuzla ilgili birkaç konuda uyardı hepsinde de haklıydı bunu bildiğim halde o kadar gerildim o kadar sinir oldumki direk tepki veresim geldi tamm anladım diyip konuyu kapattım ve o an anladım ki kimse akıl almaktan hoşlanmaz ve tamamen hitabimi değiştirdim örneğin bulaşık makinasına bıçakları arkaya koy çocuk yetişmesin demek yerine sende dikkat ediyosundur muhakkak ama çocuk almasın diye ben bıçakları arka taraflara koyuyorum haberin olsun demeyi tercih ettim ve bu yöntem daha çok işe yaradı farkında değildim uyardığını için sağol canım dedi .. eşim kitap okumayı sevmiyo burdaki arkadaşların dediği yöntemi bende denedim şurayı okur musun geçen konuştuğumuz konunun çözümu yaziyo gibi fakat hemen anladı sen beni yavaş yavaş alıştırmaya çalışıyorsun dimi dedi güldü okudu duyarsız değil ama geçmişten gelen bı usengeclik var eşimde fakat çocuk ihmale gelmeyecek kadar hızlı büyüyo Allah hepimizin yardımcısı olsun .. aynı dogruda ilerleyip cocugumuzla bağ kuran anne babalar olabilelim inş

evet haklısınız. galiba bende de suç var. hitap şeklimi değiştirmem lazım. daha alttan alıp yumuşak konuşmam gerekiyor... ama konu çocuk oldu mu kendimi tutumıyorum...

Figen84

New member
Degerli M.akifin annesi sizin de dediğiniz gibi hitabimizi değiştirmek gerekiyor galiba.mesela ben de babası şöyle yapma ya da babası böyle diye diye adamı bazen çok bunaltabiliyorum zaten bundan çok rahatsız olduğunu babası diye hitap etmemi söylemişti birara.o da istemiyor yani .ınş.hitap edis şekli mi değiştirir damarına basmam. Bakalım işimiz zor.Allah yardımcımız olsun ınş.iyi ki de böyle bir ışte kurulmuş.kendimi biraz da rahatlamış gibi hissettim.hep içimde bazı şeyleri yaşıyor kimseye anlatamıyorum.eşime zaten anlatmam bir fayda vermiyordu.burda biraz rahatladım.insanın başkaları tarafından anlaşılması aynı hislerin paylaşılması güzel birseymiş.siteyi kuranlara da teşekkürler.

Cevabınız için çok teşekkür ederim rümeysa hanım.ara ara ümitsizliğe düştüğüm oluyor.bu sabah da öyleyim.hem telegramdan bugünkü gelen ses dosyaları hem sizin mesajınız beni kendime gelmeme yardımcı oldu.Allah razı olsun sizlerden.bu telegramda pedagoji okulu için emek verenlerden de Allah razı olsun.pes etmemem gerekiyor.ınş.sizin de dediğiniz gibi küçük adımlarla birseyler yapmaya calisicam ins.faydasi olur.Rabbim tesirini verdirsin.cok dua etmem gerekiyor galiba..

Evet evet... Telegram gönderileri bana da günlük vitamin gibi geliyor :)

Ne kadar güzel bir deneyim paylaşmışsınız... Hem içinizde duyduklarınız, hem de bulduğunuz çözüm yolu harika :)

Makifin annesi

New member
Degerli M.akifin annesi sizin de dediğiniz gibi hitabimizi değiştirmek gerekiyor galiba.mesela ben de babası şöyle yapma ya da babası böyle diye diye adamı bazen çok bunaltabiliyorum zaten bundan çok rahatsız olduğunu babası diye hitap etmemi söylemişti birara.o da istemiyor yani .ınş.hitap edis şekli mi değiştirir damarına basmam. Bakalım işimiz zor.Allah yardımcımız olsun ınş.iyi ki de böyle bir ışte kurulmuş.kendimi biraz da rahatlamış gibi hissettim.hep içimde bazı şeyleri yaşıyor kimseye anlatamıyorum.eşime zaten anlatmam bir fayda vermiyordu.burda biraz rahatladım.insanın başkaları tarafından anlaşılması aynı hislerin paylaşılması güzel birseymiş.siteyi kuranlara da teşekkürler.

Hepimiz aynı şeyleri farklı zamanlarda farklı kişilerle yaşıyoruz aslında .. önemli olan sorun gibi gözükse soruna ne açıdan nasıl yaklaştığımızda bizim yapımızı tahammulumuzu gösteriyor .. evet burası yani bu site çok çok güzel Allah kuranlardan yönetenlerden vakit ayırıp bizi doğruya sevkedenlerden razı olsun ..

Makifin annesi

New member
evet haklısınız. galiba bende de suç var. hitap şeklimi değiştirmem lazım. daha alttan alıp yumuşak konuşmam gerekiyor... ama konu çocuk oldu mu kendimi tutumıyorum...
Çok haklisiniz konu çocuk olduğu zaman farklı oluyoruz fakat asıl en değer verdiğimiz çocuklarımız için ve hayat arkadaşlarımızi değersiz hissettirmemek için çabamız olmalı .. kendimizi bu zamanlarda tutmalıyız daha doğrusu adem hocanın dediği gibi geniş olmalıyız .. belki bisiler yapması konusunda yaptığı davranışları eleştirmek yerine cesaretlendirmek ikinize bakınca nasıl mutlu oluyorum baba kız veya baba oğul nasılda huzurlu görünüyorsunuz gibi birbirine daha da yakinlastiracak şekilde konuşmalar eminim karşı tarafın aradaki setleri yikmasina güzel bir vesile olur .. bunlar benim nacizane fikrim .. umarım faydası dokunur size ve okuyanlara ..