Esimle aramizdaki problem

Seva

New member
Esimle severek evlendik,4 aylik kizim var, esim denizde calisiyo 15 gun evde 15 gun denizde,aramizda o kadar mesafeler varki sanki artik yaslanmisiz kenara cekilip duruyoruz,ben 26 esim 27 yasinda,evde olunca telefon, televizyon, arkadaslariyla ilgileniyo, ne istersem aliyo, bi restorana gidersek sadece etrafa bakariz bir birimizle sohbet etmeriz, arabada eve gelirsek ayni yani esimle kahkahalar atacak bir sohbetimiz olmadi,surekli sessizlik buda beni uzuyo

sekerparem

New member
Hayata problem olarak bakarsak içinden çıkamayız ki.bazen polyannacilik oynamaliyiz.ve en önemlisi herseye sevgiyle bakmaliyiz.karşımızdaki kim olursa olsun sevgimiz karşılıksız olmalı.bir beklenti içine girdikmi çıkılmaz hale geliyor.sorun yaşamayan insanlar yok.çoğu zaman kişi kendinin doktoru olmalı ve kendini onarmali ayakta kalabilmek için.çok şükür ki nurtanesi evladiniz var herseyden önce.herkese sevgiyle yaklaşın.dozunu ayarlamazsaniz ozaman daha kötü olur.size minik bir önerim.not tutun.yavrunuz küçükken ona dair hatıralar yazın.bugün bu şirinliği yaptı bugün bu oyunları oynadık gibi.eşiniz geldiğinde ondan sohbet beklemeden siz konu açın.onun dikkatini çekecek konular.spordan anlamadığım halde futbolcu isimlerini öğrenmiştim.karşı taraf gol atınca sevinçten bağırınca yüzüme baktı ve sen futbol seyretme nolur dedi :)seyrettirme ozaman dedim.şimdi böyle sacmaliklarimiz yok daha iyileri var.oğlumla hücum yapıyoruz.bazen bilgisayara ya da telefona kapılır.hucuuuuuum diye saldırıya geçeriz.ozaman oynar bizimle.çoğu kez kovulsakta basardigimiz da olmuştur hani.uzun lafın kısası hayat kısa.mutsuz olmanın değil mutlu olmanın yanlarını arayın.bugün yeter artık diyip saatlerce ağlamış biri olarak bütün kalbimle bunu söylüyorum.siz bir annesiniz.değerlisiniz.sizinde anneniz var.mutluluk en çok size yakışır.gulumseyin :)

Seva

New member
Zaten kizimla cok guzel vakit geciriyorum butun gun onunla oynuyorum onun gulusu beni cok mutlu ediyo,ben bi kere 2 kere ustune hucum yaparim)) kovulursam ya baska tepki alirsam bi daha gitmem, ve hatta onu git onemli isinle mesgul ol derim, kizim tek oynamaya devam ederim hic bi zaman esimden destek almadigim icin kizima karsi tepki vermedim beni en cok o mutlu ediyo, kocama sirtimi biraz ovsarmisin dediyimde bir elinde telfon bir eliyle ovsar durdugunda yoruldugunu dusunuyorum bakiyorum telfonda biseyler seyr ediyo, sinirlenib yanindan kalkiyorum bu durum gibi seyler cok buda beni soutuyo,

Seva

New member
Tm cok tsk ederim, ben azeriyim, azerbaycanda da Adem gunes gibi hocalar lazim.bence bir insan muslumansa ve peygamberimizin hayatini biliyosa Allahin buyurdugu gibi insan olarak yetismeli yetisdirilmeliki sonra hocalarda kalmayalim. Insallah kizimi guzel yetisdiririm

J

New member
Ne zaman beklentılerımız arttı azla yetınemez olduk dıye dusundum de aklıma sosyal hesaplar geldı. Insanlar ulu orta mutluluk pozlarını paylastıkca mutsuzlugumuz daha da gozumuze battı. Sankı o ınsanlar hep o karedekı mutlu halleriyle devam ettı de hayatlarına bır bız mutsuzduk. Yanlıs anlamayın özeleştiri yapıyorum. Ben de esımın sessızlıgınden suskunlugundam sıkayetcıyım de bunun ıcın söylüyorum bunları. Ama aslında mutlu olmam ıcın oyle cok sebebım var kı. Sız de yazmıssınız ne guzel demek kı eşiniz le restorana gıdebılıyorsunuz. Mesela bu cok guzel. Her ıstedıgınızı alıyormus bu da cok guzel. Inanın yasadıklarınız cok kısının yasadıgıyla aynı. Sadece bakıs acıları farklı. Şükrederek bır seylerımız muhakkak vardır. Insaallah da hep olur. Onlara odaklanalım ınsaallah...

Whynot

New member
Benim biraz daha farklı düşüncem bu konuda.
Eşinden yana beklentiye girmemek bence doğru değil.
Beklentin olacak ( tabi makul ölçüde ) ve esine bunu fark ettireceksin.
Karsindakini bunaltmadan tabiki.
Ailesi ile ilgilenmek onun en ciddi mesuliyeti ki
Bu mesuliyeti askıya almaması ve önemsiz görmemesi konusunda yardıma ve desteğe ihtiyacı olabilir.
Ama biz kadınlar söyle düşünüyoruz " kendi kendiliğinden yapmiyorsa benim dememle yapacaksa hiç yapmasın daha iyi"
liseli aşıklar gibi geleceği farklı yol alabilecek bi ilişki ise buna evet derim ama söz konusu sadece ben değilim ki colugum çocuğum ve huzurlu olmasını istediğim ailem
O yüzden bi insan esinden beklenti içinde olmali. Tabi üslup önemli gerçekleri gözardı etmemek önemli.

Seva

New member
Whynot bende ayni fikirdeyim. Esim zor ve tehlikeli ortamda calisiyo dusunsenize 2 hafta ben tek basina kizimla herseyini ingileniyorum her sey tek bana kaliyo ustelik onuda dusunuyorum her gece Allahim onu koru diye korku icinde gunlerim geciyo eve gelince bir iki gun dinlenmesini istiyorum eeee sonra goruyorumki ben kizimla urasiyorum o yemeyini bitirmis hadi kizi ver bana git sende biseyler ye demesini bekliyorum olmayinca bebeyi tutarmisin demek zorunda kaliyorum yani 2 hafta ben essiz,ilgisiz,sevgisiz butun herseye katlaniyorum erkek icin belki onemli olmaya bilir ama kadin sicak sefkat yatakda evde hersey bekler, bunlar bende birikiyo, ben nefret ediyorum es evde karisi cocugu dururken telefonla internetde oyalanmasini,televizyon seyr etmesi tamam birlikde baka biliriz ama ben yatim gece sabaha kadar seyr etmesi sabahda gec uyanmasi 2 hafta evde zamani boyle harcanirmi bugun kizimiz 4 aylik o gelince 4 bucuk olucak zaman ilerliyo bunun tadini birlikde cikarmak istiyorum, internetde sacma sapan videolara bakip gulunce diyorumki bizimle eylenmek hosuna gitmiyomu onundeki kizin gulunce bu bakdigin videolar kadar seni guldurmuyomu herseyi soylemekde kendimde siyuyorum bunlari ben soyleyimce yapiyorsa artik ben geri cekiliyorum boylece zaman bitiyo, restorana gidince inan beni mutlu etmiyo diyer masalardaki insanlarin kahkasini seyr edince kendi mutsuzluguma uzuluyorum,aile dostlariyla restorana gitdiyimizde esim hic susmuyo bu durumda beni uzuyo benimle niye oyle diyilsin herkesde problemler oluyo dogru kimde maddi kimde manevi demekki maddi durum cokta mutlu etmiyo

nisymaz

New member
Canım Allah sabır versin kafan oldukça meşgul ve Üzgünsün belliki. ..inşallah en kısa zamanda mutluluğun gözlerinden okunur.
Benim bir fikrim var, bebeğim henüz idare edilmesi kolay bir dönemde . Kendine bir hobi edinmeni ve sosyalleşmeni öneririm . Tabi ki eşinle aranızda sorun olmasın ama senin onun olmadığın zamanlarda da bir sosyal ortamın olduğunu görürse sana soracağı sorular olacaktır diye düşünüyorum. Bu işlerine eşin geldikten sonra da devam edersen ki o zamanını interaktif ortamda geçirdiği için söylüyorum yalnızlığın ne demek olduğunu anlar belki... hanımlar ya da hocam benim yöntemime de yorumunuzu beklerim tabi. . Biraz intikam tarzında ama yeni anne olmuş bir kadın sossyalliğe ihtiyaç duyuyor, ben de el işine başladım çocuğumdan sonra. Bu bile benim kendime özgüvenimin artmasını sağladı . Bir anda sorumluluk artıyor. Genç gelinden Anne ye terfi edince herşey kısıtlanıyo. Ama sen aktif olursan bebeğin de sana ayak uyduracaktır. Adem Bey derse ki bu etki yanlış tepki doğurur ona birşey diyemem ama dikkat çekmek bazen iyi olur diye düşünüyorum.

Karanfil

New member
Esimle severek evlendik,4 aylik kizim var, esim denizde calisiyo 15 gun evde 15 gun denizde,aramizda o kadar mesafeler varki sanki artik yaslanmisiz kenara cekilip duruyoruz,ben 26 esim 27 yasinda,evde olunca telefon, televizyon, arkadaslariyla ilgileniyo, ne istersem aliyo, bi restorana gidersek sadece etrafa bakariz bir birimizle sohbet etmeriz, arabada eve gelirsek ayni yani esimle kahkahalar atacak bir sohbetimiz olmadi,surekli sessizlik buda beni uzuyo

Beklentisiz olmak bir sure sonra tamamen iletiskm.kopukluguna neden olur.ote yandan bir adama telefonla daha fazla vakit geciriyorsun demek adami iyice tepkisellestirir..siz hic kirilmadan iletisim yollarini denemeniz lazim.esiniz vidyo izleyip guluyorsa sizde onunla birlikte izleyin.bende bakabilirmiyim diyerek.bi kac gun vidyo icin iletisime gecseniz de bi sure sonra gunluk yasaminizdan konusmaya baslarsnz.bir de kiziniz buyuyunce sevimliligi ile babasini ceker kendi sevimli dunyasina.yurumeye baslayip ata demeye baslayinca....

J

New member
Canım Allah sabır versin kafan oldukça meşgul ve Üzgünsün belliki. ..inşallah en kısa zamanda mutluluğun gözlerinden okunur.
Benim bir fikrim var, bebeğim henüz idare edilmesi kolay bir dönemde . Kendine bir hobi edinmeni ve sosyalleşmeni öneririm . Tabi ki eşinle aranızda sorun olmasın ama senin onun olmadığın zamanlarda da bir sosyal ortamın olduğunu görürse sana soracağı sorular olacaktır diye düşünüyorum. Bu işlerine eşin geldikten sonra da devam edersen ki o zamanını interaktif ortamda geçirdiği için söylüyorum yalnızlığın ne demek olduğunu anlar belki... hanımlar ya da hocam benim yöntemime de yorumunuzu beklerim tabi. . Biraz intikam tarzında ama yeni anne olmuş bir kadın sossyalliğe ihtiyaç duyuyor, ben de el işine başladım çocuğumdan sonra. Bu bile benim kendime özgüvenimin artmasını sağladı . Bir anda sorumluluk artıyor. Genç gelinden Anne ye terfi edince herşey kısıtlanıyo. Ama sen aktif olursan bebeğin de sana ayak uyduracaktır. Adem Bey derse ki bu etki yanlış tepki doğurur ona birşey diyemem ama dikkat çekmek bazen iyi olur diye düşünüyorum.

Hobı fıkrı gayet ıyı ama bebegı ıhmale sebep olmamalı. Bır de esın yanında devam ederse birbirlerine karşı daha duyarsız hale gelebılırler dıye dusunuyorum.

nisymaz

New member
Ben de çocuğumu kimseye bırakmıyorum anlıyorum ama onunla beraber yapabileceğin basit birşeyler bulacaksındır.kendi zevklerini bi düşün kendi yapabileceklerini. Zorlama bir uğraş deil seni mutlu edecek heyecanlandıracak birşey. Ben üretmeyi çok seviyorum mesela. Örgü olur şekillendirme olur bilemem belki dikiş ...bilmiyorum! Ama ana fikir senin mutlu olman

Seva

New member
Yaziyorum bir iki gun duzeliyo yine donusuyo, Adem hocanin bir konusmasin dinlemistim eslerden biri fazla duyarli olmasi esin ise duyarsiz olmasi cok problem yaratir diye bizimki galiba ayni durum

Seva

New member
Bide kusunce sana ne alim demesi varya her zaman beni sinir yapiyo kalbimi parayla malla almasi,evet ne istersem alir kendine pahali birsey kiymiyosa ben istersem hemen alir bana hic bizaman engel koymadi istediyim biseyin fiyati ve ya evde var ikincini ne yapican boyle seyler olmadi kendine almayinca niye almiyosun pahali soyluyo bana niye aliyosun didiyimde sen ayri ben ayri soyluyo

Seva

New member
Evet dert edilecek seyler olmaya bilir ama zaman gidiyo bi bakmisiz yaslanmisiz yasamadiklarimizin pismanligi olucak bunlari zamaninda farkina varsak daha iyi olur bence zaten 2 hafta yanimizda oluyosun, Allah gecinden versin dusunsenize 30,40 yillik evllliyimiz olsa onun yarisini bir yerde gecirmis oluyoruz, belkide yanimda olamadigi gunlerde beklediklerimi 2 haftaya kosdurarak sigdirmak istemem nebilim kizim buyuduyunde daha da zor olucak qaliba

sadocan

New member
Umutsuzluga kapilmadan, eslerimizin de belkide aidiyet & baglanma sureclerini cok saglikli gecirmedigini bilerek hareket etmek ,insani boyutta bulusabilmek icin caba sarfetmek lazim sanirim. Iyi taraflarini goz ardi etmemek belki hatirlamak icin tek tek yazmak ise yarayabilir. Hatta bunu esimize de soylemek mukemmel olur.
Cok zaman karsimizdakini degistirmekten daha kolaydir kendimizi degistirmek. Kendimizden baslayip bir hanimefendi oldugumuzu sık sık hatirlayarak gulumseyerek rengarenk takilar takarak bence bir cok seyi degistirebiliriz.
En onemlisi bu surecte kaygilarimizi biraz daha azaltmak ruhen dinginleşmek. Bunun icin mesela lavanta yagindan faydalanabilirsiniz. Oda da kullanabilmeniz icin kucuk basit aparatlar var lavanta yagini damlatiyorsunuz odaya mis gibi rahatlatan bir koku yayiliyor.

Tavsiyeleriniz çok güzel teşekkür ederim fakat eşime karşı okadar öfkeliyim ki eve gelir gelmez tek kelime etmeden telefona sarılması bana kendimi okdar değersiz hissettiriyor ki anlatamam, hadi kendimi geçtim kızım ona bakarken onunla ilgilenmemesi ve telefona bakması beni çileden çıkarıyor, kızıma değersizlik hissi kazandırmasından korkuyorum :( aynı şekilde ben de olduğu gibi, konuşmak istemiyorum artık onunla çünkü beni duymuyor, ona göre bi problem yok çünkü, o iş yerinde kendi çevresiyle dışarı çıkıyo gülüp eğleniyo eve geldiğinde 2 kelime etmiyo, nasıl davranmalıyım bilmiyorum ama öfkemden görmek dahi istemiyorum :(

Seva

New member
Tavsiyeleriniz çok güzel teşekkür ederim fakat eşime karşı okadar öfkeliyim ki eve gelir gelmez tek kelime etmeden telefona sarılması bana kendimi okdar değersiz hissettiriyor ki anlatamam, hadi kendimi geçtim kızım ona bakarken onunla ilgilenmemesi ve telefona bakması beni çileden çıkarıyor, kızıma değersizlik hissi kazandırmasından korkuyorum :( aynı şekilde ben de olduğu gibi, konuşmak istemiyorum artık onunla çünkü beni duymuyor, ona göre bi problem yok çünkü, o iş yerinde kendi çevresiyle dışarı çıkıyo gülüp eğleniyo eve geldiğinde 2 kelime etmiyo, nasıl davranmalıyım bilmiyorum ama öfkemden görmek dahi istemiyorum :(
Artik ben al kizi ben bi cay iceyim, tuvalete gideyim,odayi toparlayim onu yapayim bunu yapayim deyerek kizini fark etdiriyorum, fatma hanim ben herzaman guzel kokan ve ozellikle evdeki temizliye kokuya dikkat eden biriyimdir, esim daginik birisi nerdeyse cildiriyorum bazende icimde sakin ol bu seni kizima hazirliyo, kizim yuruyunce her yeri dagitacak buna hazirlan soyleniyorum icimde

Sabah

New member
[MENTION=1421]Seva[/MENTION]
Youtube da Adem Hoca'nin son canli yayini 11 nolu videoyu acin, hafif ses verin, Aile ile Baglanma Aidiyet konusu cok guzel anlatiyor orada. Izle dinle hicbirsey demeyin sadece izleyin. O da pasif dinlesin. Ben muhakkak etkilenecegini dusunuyorum.