Esin cocuksu yani

Sefiyye

New member
Esin cocuksu yanina nasil dokunulur? Lutfen bilgi verirmisiniz? [MENTION=1099]serpil[/MENTION]yesilkurt

Son düzenleme:

kaygısız

New member
Merhaba sevgili anne;
Çocuksu yana dokunmak aslında tüm gün yaptığımız şey; evladlarımızla bağ kurmaya çalışırken sürekli onların çocuksu yanlarına dokunuyoruz. Dokunamadığımız anda zaten küçük beyler/hanımlar hemen sinyal veriyorlar ve ortalık karışıyor bize çeki düzen veriyorlar "çocuğum diye saygı da görmeyecek değilim ya, ben bir bireyim" nidalarını davranışlarından netçe sezebiliriz.

Eşlerimizle de öyle işte sevgili anne. Mesela nasıl.. Öncelikle beklenti konusunu biraz ertelemeye çalışalım kafamızda ve ruhumuzda. Nasıl ki çocuğumuza bakım verip ruhunu koruyup geliştirirken tamamen beklentisiz ve tamamen içgüdüsel isek eşimize de öyle. İleriye dair "karşılık" gibi değil de bana güzel ruhi dönüşleri olacak, bana kadınlığımı hissettirecek tohumlar ekiyorum diye düşünebilirsiniz.

Sonrasında mesela; eve geldi eşiniz, yorgun; sofrayı kurdunuz yedi ve üzerine bir ağırlık çöktü. İçten içe bazen ne kadar sinir bozucu geliyor değil mi? Evde tüm gün onu beklediniz, belki bir iki kelam, belki şu mutfağı toplarken yavrunuzu tutmasını oynamalarını bekliyorsunuz ama o koltuğa kıvrıldı uyuyor. Burada işte kadın gibi değil bi an anne gibi düşünün o kıvrılan oğlunuz olsa ne düşünürsünüz "Yavruuum tüm gün yoruldu oh karnını da doyurdu birazcık da dinlensin ben de çayını koyayaım o arada" der mutfağa koşarsınız değil mi Kadın olarak bakınca işler değişiyor işte Şimdi siz eşinize böyle bakıp üstüne bir de minik bir battaniye atıp dinlen azıcık hayatım ben de çayı koyuyorum deyip içeri geçseniz o kısacık 15dklık kestirme eşinizin çocuksu yanına dokunup o erkeklerin çok hoşuna giden ruhi havayı verecektir ve muhakkak size geri dönüşleri olacaktır diye düşünüyorum. Bu örneği bakış açısını irdelemek adına verd,m ama çoğaltılabilir ve her eş için ayrı ayrıdır tabi. Kahvaltıyı çok önemseyen bir eşiniz varsa ama çocukla yorulduğunuzdan bundan fergat etmişseniz basit kahvaltılara geri dönerek bu etki sağlanabilir. Sevgi dili hizmet olan bir beye mesela yorgun görünce gel azıcık omuzlarını ovayım; sevgi dili dokunsal olan bir beye sıcak hareketler, sevgi dili sözel olan bir beye küçük notlarla dokunmak... Aslında en önemlşsi eşinizi şöyle bir gözlemlemek, siz en güzel cevabı bulursunuz inşallah..

sevgilerimle.

not: ben de "Sevgi Dili" kitabını öneririm. Editörden alıntıdır.....

F.meral

New member
Kaygısız bey merhaba kahvaltı kısmına kadar çok beğendim yazdıklarınızı elinize gönlünüze sağlık ama sevgi dili kitabını okumuştum ben onarımdan önce bana anlamlı gelmişti hizmet dili vs ama şu an pek gelmiyor işin açığı çünkü gece bebekle yorulmuş eşinizi basit bir kahvaltı için uyandırmak bana zulüm gibi geliyor basit kahvaltıyı 5 dk erken kalkıp kendiniz hazırlayabilirsiniz eşinize de yatakta güzel bir öpücükle veda edebilirsiniz hoşgörü gerek düşünün ki yatakta yatan gece sabaha kadar ders çalışmış kızınız sabah size kahvaltı hazırlamasını bekler miydiniz bence hoşgörü gerek bu kahvaltı meselesi sinir bozucu ya 9 aylık hamile halimle eşime sahur hazırladığım günler geldi şimdi aklıma offf gerçekten berbattı

Kayaccata

Active member

Kayaccata

Active member