Etraftakilerden ne kadar etkilenir?

Naide

New member
Arkadaslar son iki gundur yasadigim bir kac sey icin sormak istiyordum.. kayinvalidem ve kayinpederim bebegime edilgenlestirici tarzda konusuyoar merdivenleri dikkatli in diyolar mesela sonrasinda daa aferin sana nasil da dinliyor diyolar bakkonda kahve iciyoduk bu sabah kayinvalidem elleme tamam mi kahve o dedi uzerinede ekledi o artik buyudu ellemiyor tarzinda.. biz esimle bu durumdan rahtsiziz ama orda sadece birbirimize bakmakla yetindik, (bebgim gelip benim ve esimin kahvesine dokunsu socak oldugunu gorunce birakti zaten) cunku o kadar uyardik ki artik ozellikle benim onlara adem beyin dediklerini degil normal muhabbet edesim bile gelmiyor.. bebegim bu olaylardan nasil etkilenir..
dun mesela sinekligi elliyordu oglum kayinvalidem onu elleme dedi ogluma oglum bana bakti bende annecim istersen yukari ciktigimizda yukardakini elleyebilirsin bitanem bunu ellemesen dedim ama dinlemedi dinler mi tabi ben bile ne kdar gereksiz dedim icimden uyari icin sinekligi kaldirsa ne olur kaldirmasa ne olur sonra beraber kaldirdik sinekligi indirdik sonrada birakti zaten.. yani demem o ki bende onay bekliyor bende genelde onaylamaya calisiyorum isteklerini ama acaba kayinvalidemlere karsi edilgenlesir mi diye dusunuyorum...
Hani yavru tay anac ata bakrak kisnemeyi ogrenir der ya Adem hoca yani burda cok da kafaya takmayalim mi acaba?

Sümeyyeee

New member
Belki konuyla alakasiz ama size birsey sormak istiyorum atika hanim
Gecenlerde benim oglumda kayinvalidemlerde sinekligi eline aldi bende olmaz o pis ver o sinekligi bana dedim aldim kendini yerlere atti agladi elinden aldim diye. Kaynanamda ver onu cocuga dedi hayir veremem pis o dedim sende verme sakin aglayarak size her istedigini yapmayi ogrenmesin dedim tabi kayinvalidem beni dinlemedi yikadi sinekligi verdi simdi burda nasil davranmak dogru olurdu.

Sümeyyeee

New member
Belki konuyla alakasiz ama size birsey sormak istiyorum [MENTION=245]Atika[/MENTION] hanim
Gecenlerde benim oglumda kayinvalidemlerde sinekligi eline aldi bende olmaz o pis ver o sinekligi bana dedim aldim kendini yerlere atti agladi elinden aldim diye. Kaynanamda ver onu cocuga dedi hayir veremem pis o dedim sende verme sakin aglayarak size her istedigini yapmayi ogrenmesin dedim tabi kayinvalidem beni dinlemedi yikadi sinekligi verdi simdi burda nasil davranmak dogru olurdu.

Sümeyyeee

New member
Aslinda. Bende ogluma karsi fazlasiyla genisim ama o gun o sineklikle o kadar cok sinek oldurduki kayinvalidem. Icime sinmedi. Bu olayin haricinde oglum babaannesinin hoslanmadigi bi sey yaptiginda kayinvalidem tepkisi sert olabiliyor oglumda o zaman hic dinlemeyip devam ediyor yaptigi seye. Bende ogluma yapmamasi gerektigini soyluyorum beni dinlemezse sorun yapmayip koseye cekiliyorum valideye o sekilde davranmasaydin taha onu birakirdi diyorum her defasinda boyle oluyor benim esnada ne yapmam dogru olur sizce.

Özge Badın

New member
Eşinizde sizin gibi düşündüğü için ne mutlu size. Abartma ya ne bu kadar diyen bir eşte olabilirdi. Siz anne baba olarak çok sağlamsınız bence. Dışarıdan ne gelirse gelsin çocuğunuzun eğitimini etkilemeyecektir. Siz sağlamsınız çünkü tebrik ederim.

gülçinn

New member
Arkadaslar son iki gundur yasadigim bir kac sey icin sormak istiyordum.. kayinvalidem ve kayinpederim bebegime edilgenlestirici tarzda konusuyoar merdivenleri dikkatli in diyolar mesela sonrasinda daa aferin sana nasil da dinliyor diyolar bakkonda kahve iciyoduk bu sabah kayinvalidem elleme tamam mi kahve o dedi uzerinede ekledi o artik buyudu ellemiyor tarzinda.. biz esimle bu durumdan rahtsiziz ama orda sadece birbirimize bakmakla yetindik, (bebgim gelip benim ve esimin kahvesine dokunsu socak oldugunu gorunce birakti zaten) cunku o kadar uyardik ki artik ozellikle benim onlara adem beyin dediklerini degil normal muhabbet edesim bile gelmiyor.. bebegim bu olaylardan nasil etkilenir..
dun mesela sinekligi elliyordu oglum kayinvalidem onu elleme dedi ogluma oglum bana bakti bende annecim istersen yukari ciktigimizda yukardakini elleyebilirsin bitanem bunu ellemesen dedim ama dinlemedi dinler mi tabi ben bile ne kdar gereksiz dedim icimden uyari icin sinekligi kaldirsa ne olur kaldirmasa ne olur sonra beraber kaldirdik sinekligi indirdik sonrada birakti zaten.. yani demem o ki bende onay bekliyor bende genelde onaylamaya calisiyorum isteklerini ama acaba kayinvalidemlere karsi edilgenlesir mi diye dusunuyorum...
Hani yavru tay anac ata bakrak kisnemeyi ogrenir der ya Adem hoca yani burda cok da kafaya takmayalim mi acaba?

bence çok takmayın. onay için size yöneldiğini yazmışsınız olay bitmiş bence ne mutlu size :) hatta annesinin herzaman kendisinin yanında olduğunu anlıyor ve diğer insanlar gibi annesi tarafından kısıtlanmadığının da farkındadır emin olun. aynı durumları hepimiz yaşıyoruz sadece biz bukadar hassas davranırken diğer insanlardan da biraz özen bekliyoruz ama maalesef pek mümkün olmuyor. önceden çok takıyordum artık tadını çıkartıyorum. iyi polis-kötü polis mantığı :) uyarılardan sıkıldığı zamanlarda evimize geldiğimizde 2kat enerji ile heryeri kurcalıyor ve herseferinde benden onay bekliyor. alabilirsin annecim, yapabilirsin annecim gibi sözlerle karşılasınca da gerçekten farkı anlıyor ve huzur buluyor çocuk ben bunu çok net gözlemliyorum.
yalnız aklıma birşey takıldı. merdivenden inerken dikkatli ol diye uyarıyorlar yazmışsınız. bende yapıyorum bunu. sadece 1kez ve net bir cümle ile. dikkatli ol oğlum, sıcak olabilir dikkat et oğlum, kayabilirsin dikkat et oğlum gibi cümleler kuruyorum bu yanlış mı acaba? kaçırdığım bir nokta olabilir mi bu konuda? siz ne dersiniz [MENTION=245]Atika[/MENTION] hanım?

gülçinn

New member
bu tarz ıkazları kaygısız bır sekılde duygu katmamaya calısarak ben de yapıyorum. onune koydugum yemek sıcaksa belırtıyorum. merdıvenlerden ınerken bır kereye mahsus dıkkatlı ol oglum dıyorum. ınsaallah bunlar zararlı değildir. ay aman aman dur dusersın elleme sakın sıcak gıbı kaygılı telaslı ses tonuyla olmazsa ve sık sık tekrarlamıyorsak bunu bu ıkazlarımız sorun olmaz dıye dusundum hep.

kesinlikle bende öyle düşünüyorum. zaten -me -ma lı cümle hiç kurmuyorum yapma etme elleme gibi. onun yerine istersen şöyle yapalım, bak bide böyle dene istersen gibi alternatif cümleler kullanıyorum

Naide

New member
Eger sızı anlamıyorlarsa anlattıkca tepkısellesıyorlarsa bu aranızdaki muhabbetı etkılıyorsa kafanıza takmayın derım. cunku babanneyle catısan bır anne baba profılı de cocugunuz ıcın zedeleyıcı olur. sız durumu ıdare etmeye calısın. olay anında ıkaz niteliğinde degıl de normal bır zamanda sohbet havasında a bak anne cocuga böyle yapmak şöyle demek dogru değilmiş gıbı konuşun. yıne faydası olmuyorsa önemli olan kendı evımım kalıtesı deyıp rahat olun. ınsaallah etkılenmezler. benım de en cok korktugum sey ınanın.bızım babannemız oglumun elıne vuracak kadar ıler gıttı. cok kotu oldum nasıl sakın olacagım dıye bocaladım. ama sakince anlattım ona. Anladıgını sanmıyorum ama ınsaallah saygı gosterıp bır daha bunu tekrarlamaz.

Cevapiniz icin tesekkurler kusura bakmayin ancak yazabiliyorum.. Hatirliyorum o olayi Atika hanim insallah tekrarlamazlar...
Aynen deiginiz gibi anlattikca tepkisellesiyolar onlar tepkisellestiktce bende sanirim surekli onlara karsi bi savunma icerisine giriyorum ve ikaz ederken sert ikaz edebiliyorum (sert ikaz etmemin nedeni aslinda dedigim gibi savunma mekanizmasi) benim kayinvalidem cok akilli kadin saygi duyuyorum diyor ama elestirmeden edemiyor buda bende tepkiye neden oluyor hele ki gecen gun iki defa beni esime naide niye oyle yapiyor diye dert yanmis size gorede hersey yalnis demis yani aslinda onlarla muhabbet icin keyfimin kalmama nedeni bu yani benim evimin icine girip huzurumu kacirmak da ne demek ustelik bunu ben evde yokken yapiyorsun ki burda da icimden herkes haddini bilecek evimde huzur varken sen gelip o huzuru bozamasssin demek geliyor bu kendi annem icin bile gecerli... Neyse ki esim uzatmiyor da huzurumuz kacmiyor..

Naide

New member
Belki konuyla alakasiz ama size birsey sormak istiyorum atika hanim

Bende kayinvalideniz gibi yapardim.. hatta ben baya genisim o konuda ama kayinvalidem hayatta vermezdi eskiden simdi bakti ki ben veriyorum onu kaale almiyorum bisey demiyor benim oglumda bi ara sinek sopalarini pek bi kovalardi ona sinek sopasi aldim sonra kim kimindi kristirdik tamam evet pis olabilir ama sinek sopasi pis diye hastalanmaz ki ellesin canim ne olucak diyorum ben.. evet sinek sopasi pis hatta cok pis ama soyle dusunun yolda yuruken dustu ve o yoldan kac kisi pis ayakkabiyla gecti yad kac kopek cisini yapti belkide eve gidip cocugu komple yikayip desenfekte etmiyorsunuz yani biraz rahatlayin o konuda hem bebeginiz rahatlar hem siz.. bizim bahcedeki cimene bebegim yalin ayak basiyor pek cok kez kedi kakasi bulmuslugum var mesela o zaman dikkat ediyorum aman basmasin diye( tabiki toplayip yikiyorum orasini) bir iki gun sonrasinda yine yalin ayak gezmesine izin veriyorum yani cok pis diye vermediginiz sinek sopasi aslinda bakinca belki de cok pis degildir..

Sümeyyeee

New member
Naide hanim bende kendimi geren bi anne degilim zaten. Fazlasiyla sakinim genisim ogluma karsi ozellikle
oglum cimenlerde yuvarlanmayi sever mesela asla engellemem hatta bende eslik ederim sadece o gun cok sinek oldurdu kayinvalidem tiksindim oglumda sinekligi eline alinca bi refleskle elindenn aldim kayinvalidemde yikayip verince muallakta kaldim. Ne yapsaydim acaba o anda diye bi dusundum size danistim.

Naide

New member
Naide hanim bende kendimi geren bi anne degilim zaten. Fazlasiyla sakinim genisim ogluma karsi ozellikle
oglum cimenlerde yuvarlanmayi sever mesela asla engellemem hatta bende eslik ederim sadece o gun cok sinek oldurdu kayinvalidem tiksindim oglumda sinekligi eline alinca bi refleskle elindenn aldim kayinvalidemde yikayip verince muallakta kaldim. Ne yapsaydim acaba o anda diye bi dusundum size danistim.

Zatem bu forumda bulunan annlerin cogu genis benim ona suphem yok... bi sonraki sefere yikayip veririsiniz sinek sopasini.. kendinizi kotu hissetmeyin ama yaaa keske dusunebilip verseydim yikayip diye.. hepimiz dogrulariyla yalnislariyla guzel bi sekilde buyutmeye calisiyoruz yavrularimizi bende cogu kez yaaa yalnis yaptim orda diyebiliyorum aama bi sonraki sefere duzeltiyorum tutumumu...