Hatalarin telafisi yeniden baglanma süreci

şifa

New member
Merhaba duyarlı anneler 6. 4 ve 2 yaşını doldurmuş çocuklarım var ve yeniden bağlanma sürecine girmek istiyorum. güvenli bağlanma kitabını okudum ama bu bağlanma sürecini yonetememekten korkuyorum cocuklarima biraz daha sakin davranmaya çalışıyorum ama yinede tamamen hiç kizmadan ve tamamen normal karşılayamıyorum yaptıklarını. Tahammülsüzlüklerim oluyor hala. Bu yeniden bağlanma ile ilgili kafana takılan şeyler var onlari sormak istiyorum ona gore basliycam 6 haftalık surece. Ben bu süreçte yapmam gerekenleri anladığım kadarıyla yaziyim siz yanlış yada hatalı olan yerleri duzeltirmisiniz?

1- 6 haftalık surede çocugumla beraber yatmalıyım
2- kendimi ona birakmaya çalışmalıyım
3- bu dönemde kesinlikle kizmamaliyim elestirmemeliyim
4- ses tonuma dikkat etmeliyim
5- ben asla kural koymamaliyim kuralları baba koymali

Bunların dışında nelere dikkat etmeliyim? Birde mesela baba kural koydu ama babamız sabah gidiyor akşam çocuklarla yarım saat vakit geçiriyor bazen onlar uyuduktan sonra geliyor gün içerisinde ben kuralları hatirlatmamali mıyım? Nasıl yapmam gerekiyor? Birde ben 6 yaşındaki kizimla bağlanma sürecine girsem babada diğer çocukla bağlanma sürecine girebilir deniliyor diyelim öyle yaptık baba hem kural koyup hem diğer çocukla bağlanma sürecine girecek ve aynı zamanda evde olmayacak bu şekilde süreç ilerlermi? Be tek başıma bu süreci yonetebilirmiyim ne dersiniz? Cevaplarınizi bekliyorum

Aşkın Koçer

New member
Merhaba Şifa hanım,
Yeniden bağlanma süreci öyle bir süreç ki "yeniden"diye yola çıkış sürecidir. Yeniden onarım, iyi oluş, iyi ediş telafi sürecidir. Sizi çok iyi anlıyorum bende iki çocuğumla "yeniden"dedim yola çıktım. Orada ki saydığınız maddeler annenin kendine yıllar önce bırakamadığı çocuğuna yeniden bırakma sürecidir. Hani hep der ya anne "sarılmak istiyorum tam sokuluyorum yanına, mıknatısın ters kutubu gibi itesim geliyor evladımı "diye. ..Bu süreçte annenin teorik olarak Adem Güneş 'in söylediği maddeleri fiiliyata geçirmesinin en kolay yolu önce kendinin ruhsal iyiliği ,hazır oluştuğu bulmasıdır. Yani tamamen kendini evladına bırakabilecek kıvama gelmesidir. Gerek arşivlerden, gerek kitaplardan gerekse danışan desteğiyle en kısa sürede hazır kıvama geldikten sonra başlanmalıdır. ...
Yoksa gelgitlerler yaşanabiliyor. İstemdışı( bilgiyi ruha işleyememektan) yanlış davranılabiliyor. Bu durum annede de çocukta da üzgünlük verebiliyor. İnşallah en kısa sürede yeniden bağlanmanız dileğiyle. ..
Sevgiler

şifa

New member
Oncelikle Cevabınız için ve vakit ayirdiginiz icin çokk teşekkür ederim Aşkın Koçer. Çok mutlu oldum yazınızı okuyunca. Ben farkındayım aslında bazı şeyleri kendi başıma duzeltemeyecegimin. Yani biuzman desteği almam gerektiğinin farkındayım. Ama Adem hocaya mail attım ancak sanırım çok yoğun geri dönüş olmadı. Bir psikoloğa gittim kaygilarimdan, tahammulsuzluklerimden, çocuklarımı incittigimden bahsettim ancak psikolog benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapacağını söyledi hatta 3 tane ve yaslari cok yakin olan çocuklarıma fiziksel şiddet uygulamıyor olmamı takdir etti. Ve durumu çok iyi idare ettiğimi söyledi bunlar hayatın gerçekleri ve bu normal bi surecmis bir kaç seneye kadar düzelir dedi. Tedavi edilmesi gereken bidurum yokmus oyle soyledi. Bi sonuç alamadim. Yani önce kendimi onarmaliyim degilmi ben zaten kendimi düzeltmeden bu sürece girmek istemiyordum demekki doğru yoldayım. Ama kendi kendimi onarabilmek çok zor insaallah başarılı olurum tekrar teşekkür ederim

Son düzenleme:

şifa

New member
Bir de siz bu yeniden bağlanma sürecinde neler yaptınız yada nelerle karşılaştıniz ? Bize de biraz bahsedermisiniz yol göstermesi açısından. Tabi sizin için bi mahzuru yoksa

Aslihan

New member
Oncelikle Cevabınız için ve vakit ayirdiginiz icin çokk teşekkür ederim Aşkın Koçer. Çok mutlu oldum yazınızı okuyunca. Ben farkındayım aslında bazı şeyleri kendi başıma duzeltemeyecegimin. Yani biuzman desteği almam gerektiğinin farkındayım. Ama Adem hocaya mail attım ancak sanırım çok yoğun geri dönüş olmadı. Bir psikoloğa gittim kaygilarimdan, tahammulsuzluklerimden, çocuklarımı incittigimden bahsettim ancak psikolog benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapacağını söyledi hatta 3 tane ve yaslari cok yakin olan çocuklarıma fiziksel şiddet uygulamıyor olmamı takdir etti. Ve durumu çok iyi idare ettiğimi söyledi bunlar hayatın gerçekleri ve bu normal bi surecmis bir kaç seneye kadar düzelir dedi. Tedavi edilmesi gereken bidurum yokmus oyle soyledi. Bi sonuç alamadim. Yani önce kendimi onarmaliyim degilmi ben zaten kendimi düzeltmeden bu sürece girmek istemiyordum demekki doğru yoldayım. Ama kendi kendimi onarabilmek çok zor insaallah başarılı olurum tekrar teşekkür ederim

Kendi kendinizi onarimini nasıl gidiyor neler yapiyorsunuz

şifa

New member
Teşekkür ederim sorduğunuz için ama Onarım süreci iyi gitmiyor sanırım çünkü bende hiç bir şey yapamıyorum kendim için onaramıyorum kendimi. Kendimi onaramadığım için de yeniden bağlanma sürecine de başlayamıyorum tahammülsüzlüklerim had safhada. Çok üzülüyorum ama elimde değil şaşırdım kaldım...