Merhaba duyarlı anneler 6. 4 ve 2 yaşını doldurmuş çocuklarım var ve yeniden bağlanma sürecine girmek istiyorum. güvenli bağlanma kitabını okudum ama bu bağlanma sürecini yonetememekten korkuyorum cocuklarima biraz daha sakin davranmaya çalışıyorum ama yinede tamamen hiç kizmadan ve tamamen normal karşılayamıyorum yaptıklarını. Tahammülsüzlüklerim oluyor hala. Bu yeniden bağlanma ile ilgili kafana takılan şeyler var onlari sormak istiyorum ona gore basliycam 6 haftalık surece. Ben bu süreçte yapmam gerekenleri anladığım kadarıyla yaziyim siz yanlış yada hatalı olan yerleri duzeltirmisiniz?
1- 6 haftalık surede çocugumla beraber yatmalıyım
2- kendimi ona birakmaya çalışmalıyım
3- bu dönemde kesinlikle kizmamaliyim elestirmemeliyim
4- ses tonuma dikkat etmeliyim
5- ben asla kural koymamaliyim kuralları baba koymali
Bunların dışında nelere dikkat etmeliyim? Birde mesela baba kural koydu ama babamız sabah gidiyor akşam çocuklarla yarım saat vakit geçiriyor bazen onlar uyuduktan sonra geliyor gün içerisinde ben kuralları hatirlatmamali mıyım? Nasıl yapmam gerekiyor? Birde ben 6 yaşındaki kizimla bağlanma sürecine girsem babada diğer çocukla bağlanma sürecine girebilir deniliyor diyelim öyle yaptık baba hem kural koyup hem diğer çocukla bağlanma sürecine girecek ve aynı zamanda evde olmayacak bu şekilde süreç ilerlermi? Be tek başıma bu süreci yonetebilirmiyim ne dersiniz? Cevaplarınizi bekliyorum
1- 6 haftalık surede çocugumla beraber yatmalıyım
2- kendimi ona birakmaya çalışmalıyım
3- bu dönemde kesinlikle kizmamaliyim elestirmemeliyim
4- ses tonuma dikkat etmeliyim
5- ben asla kural koymamaliyim kuralları baba koymali
Bunların dışında nelere dikkat etmeliyim? Birde mesela baba kural koydu ama babamız sabah gidiyor akşam çocuklarla yarım saat vakit geçiriyor bazen onlar uyuduktan sonra geliyor gün içerisinde ben kuralları hatirlatmamali mıyım? Nasıl yapmam gerekiyor? Birde ben 6 yaşındaki kizimla bağlanma sürecine girsem babada diğer çocukla bağlanma sürecine girebilir deniliyor diyelim öyle yaptık baba hem kural koyup hem diğer çocukla bağlanma sürecine girecek ve aynı zamanda evde olmayacak bu şekilde süreç ilerlermi? Be tek başıma bu süreci yonetebilirmiyim ne dersiniz? Cevaplarınizi bekliyorum