Hem anne hem baba nasıl olunur?

Zdk

New member
selamlar
10 yaşında 4.sınıfa giden bir oğlum var. 6 aylıkken eşimden ayrıldım. Babası ile farklı şehirlerdeyiz. zaman buldukça gelip oğlunu görüyor .fakat hem anne hem babalık yapmak zorunda kalıyorum bunu nasıl becerebilirim. Konu ile ilgili tavsiyede bulunmanızı rica ediyorum.
 

Zdk

New member
Merhaba. Öncelikle foruma hoşgeldiniz.
Allah yardimciniz olsun ins.
Esasinda bu sorunuzun ne yazikki bir yanıtı yok.. Çünki ne bir baba aynı zamanda anne olabilir, ne de bir anne aynı zamanda babalık rolünü ustlenebilir. Çünki annenin ve babanın bambaşka fitratlari ve rolleri var. Evde anne şefkat temsilcisi ise baba otoritedir. Bu yuzden iki görevi üstlenmeye çalışmak sizide çok yorar, oğlunuz da da tesiri çok olmayabilir.
Babası ile görüşüyor mu bilmiyorum ama şöyle yapmanız doğru olur sanırım. Ozellikle erkek cocuklari icin baba rol model oluyor. Sizin bunu saglamaniz mumkun olmaz. Eger ki Ailenizde dedesi, amcası veyahut dayısı gibi birisi olsa, oğlunuzunda sevip saydığı birisi, bu kişi baba rolünü kısmen ustlenebilir. Hem sizin için hem oğlunuz için çok güzel olur.
Ergenlik çağına da yaklaştığı için böyle birine aidiyetlik hissi ile baglanmasi bu boslugu kapatabilir. Bu durumda siz oğlunuza koşulsuz sevgi ile yaklaşırken, babalık rolünü üstlenen yakininizda kural koyucu ve uygulayıci konumunda olur. Otorite sağlar. Fakat bu otorite kızmak bağırıp çağırmak şeklinde değil sakın ve kararlı ve sevecenlikle olursa ins faydalı olur. Yanlışım varsa düzeltilir umarım. Çünki adem hocadan dinlediğim kadarıyla hiç bir anne yokki babalik rolünude ustlenip başarılı olabilsin

Merhabalar

Öncelikle Teşekkürler fikirleriniz için haklısınız anne ne baba olabilir nede baba anne . Babasıyla telefonla hemen hemen her gün görüşüyorlar .Şehir dışında olduğu çok sık gelemiyor . Dedemiz var fakat o daha çok bir çocuğun bağırıp çağırarak terbiye edileceğini düşünenlerden ne yazık ki :( onun dışında amcası ve eniştesi var onlarda şehir dışında anlayacağınız işim epey zor . Babasına Adem Hocamızı takip etmesini önerdim sosyal medyadan takip ediyor. İnşallah doğru bir yol bulup uygulayabiliriz . İlginiz için tekrar teşekkürler
 
Üst