İkizlerle aynı yatakta yatma!

Şuan 8 aylık 31 hafta prematüre doğmuş ikizlerim var.(prematüre olmalarını belirtme sebebim fiziksel gelişimlerinin iki ay geriden gelmesi) birbirlerinin seslerinden kıpırtılarından etkılendıklerı için ve tek başıma baktığım için aynı yatağa alamıyorum çünkü beslenmeleri ağlamaları aynı ana denk gelir ve biri daha çok agladıgından diğerini uyandırmadan beslemek mümkün olamayacaktır. Aynı odada kendi besıklerınde uyuyorlar. Nasıl bir güvenli bağlanma yöntemi izlemeliyim bir türlü bulamadım:( Biri benimle biri babayla mı uyumalı ama bu aynı odada mümkün değil ve bakımları açısından da baba yetersiz kalabilir çünkü uykusu çok ağır duymama ihtimali yüksek. Hadi ikisini de yanıma alayım iki büklüm ortalarında yatayım kenarda kalan düşer mi korkusu,uyurken zarar verir miyim korkusu kafamda binlerce soru ama çıkış bulamıyorum. Benimle aynı durumda olup çözüm bulan kimse veya bir uzmandan yardım istiyorum. Teşekkür ederim

Merhaba sevgili baldanadamların annesi , aramıza hosgeldiniiiz.Rabbim yavrularınızi size bagıslasn.Bu kadar kücüklerken annelerinin Adem hocayla tanışmış olmaları onlar icin büyük bir sanş.
Sevgili sinem hanımcıgm harika bir ses kaydı atmıs ben de size faydalı olacak bir baska ses kaydıyla sizi basbasa bırakıyorum.

Bu surecte her turlu sorunuzu paylasabilirsiniz biz size destek icin burada olacagiz insaAllah :)

Sevgiler

Adem Güneş - Dinle ikiz nun Mutluluğun Resmi)

Cevapladıgınız için teşekkür ederim öncelikle gerçekten beni çok duygulandıran bir ses kaydıydı... Evet saydığım karmasalar okyanusta bir kum tanesiymıs gerçekten.
Zira dün gece öyle bir olay yaşadım ki sabah tahlil edip ağlamaya başladım hala da gözlerim doluyor...
Denemek için bırtanesını yanıma aldım dün gece hani o huzursuz olanı çok ağlayanı ve bütün gece çok huzurlu uyudu uyandı bana sarıldı ve tekrar uyudu yüzümü sevdi,kardeşini doyururken uyandı baktı izledi sırasını bekledi sanki sonra onu da doyurdum bana sarılıp gözümün içine baka baka uyudu emzik bile almadı ;( bende boyuna değil de enine yatakta yatmaya karar verdim bu gece öyle deneyeceğim ikisini de yanıma alacağım bakalım ne olacak...Görüşmek üzere...

Cevapladıgınız için teşekkür ederim öncelikle gerçekten beni çok duygulandıran bir ses kaydıydı... Evet saydığım karmasalar okyanusta bir kum tanesiymıs gerçekten.
Zira dün gece öyle bir olay yaşadım ki sabah tahlil edip ağlamaya başladım hala da gözlerim doluyor...
Denemek için bırtanesını yanıma aldım dün gece hani o huzursuz olanı çok ağlayanı ve bütün gece çok huzurlu uyudu uyandı bana sarıldı ve tekrar uyudu yüzümü sevdi,kardeşini doyururken uyandı baktı izledi sırasını bekledi sanki sonra onu da doyurdum bana sarılıp gözümün içine baka baka uyudu emzik bile almadı ;( bende boyuna değil de enine yatakta yatmaya karar verdim bu gece öyle deneyeceğim ikisini de yanıma alacağım bakalım ne olacak...Görüşmek üzere...

Merhaba sevgili baldanadamların annesi ne guzel anlatmışssınız öyle duygulandımki 3 yasındaki oglumla ozamanlarım geldi aklıma koynumda huzurla uyuyusu sıcaklıgı kokusu simdi gectik biz ozamanlarımamam hala burnumun diregi sızlar o tat bir ömür hatırımda kalır inşallah .. sizin de yavrularınızla cok guzel zamanlar yasıyacagınıza eminim ben buyuk oglum 21 aylıktı kucugu dogdugunda ben de sizin gibi enine yatmıstım ikisiyle aynı anda uyumak icin hatırıma getirdiniz o gunleri Allah razı olsun

Allah Adem hocamızdan onu destekleyenlerden ilk cıktıgı gunden bu yana onun sesini bizleri duyuranlardan ebeden razı olsun kimbilir belkide simdi cocugundan uzaklaşmıs anne babalar olacaktık.. ben hala mucadele ediyorum cevremle belki bu forum olmasa bu kadar da direnemezdim 15 aylık kızımı yatagımda yatırdıgım icin 36 aylık odamla aynı odada yattıgım icin işitmediğim kalmadı en son görümcem sizin aile mahremiyetiniz var bu cocuk herseyin farkına varıra getirdi ne diyelim cok hassas seyler anlatsak da bazen bazı vicdanlar anlayamıyor

Rica ederimm.Bu ne kadar hoş bir geri dönüş degil mi? Evlatlarınızı doya doya duyaduya yasadkca bu duygularınız kat kat artacak inşaAllah.Adınıza cok sevindim.Ilerleyen zamanlarda durumunuzdan haberdar ederseniz cok sevinirz.
Karsılasacagınız her icinden cıkılmaz durumda bizler yardım icin burada olacagız insaAllah..

Sevgiyle kalın :)

Oncelıkle ilginizden dolayı ben teşekkür ederim. Evet dün gece enine yattık kötü geçti diyemem ama besleme karışıklığı yaşadım biraz uyku sersemi oluyor insan nede olsa...bir de bırtanesı emeklemeye başladı bu haftalarda ve beni görmüş olmanın verdiği güvenle ağlamadan uyanmış yatağın kenarına doğru gidiyordu yakaladım :eek: açıkçası biraz korktum duymasaydım düşecekti diye:( acaba sırayla mı yatsam ama bu seferde ertesi gece diğeri yoksunluk hissedecek diye korkuyorum... Ya da bir başka fikrim biraz daha büyümelerinı beklemek 1 yaş A kadar gibi hem o zaman gece beslenmeleri de azalacak sürekli bir uyanma eğiliminde olmayacaklar gibi düşünüyorum.Sızce daha başka ne yapabilirim çünkü şuan guvenlıklerını tehlikeye atmak istemiyorum... Sevgiler....

merhaba guzel anne

yer yatagi yapma sansiniz varmi? buyudukce cocuklar dahada hareketleniyolar.bir gun biriyle bir gun digeriyle olmaz.ama yer yatagi yapma sansiniz varsa cok iyi olur.tedirgin yatmams olursunuz. varmi boyle bi imkan ?

Maalesef evim zaten küçük fazladan odam olsa hemen yapardım hatta yatağımı bozup yere koymayı düşündüm ama bazası başlığı nereye koyacağım :( büyünce daha ele kola gelirler diye düşünmüştüm en azından düşeceğini bilir sanki...

malesef buyudukce dahada gozu kara oluyolar.benimde 16 aylik kizim var birlikte yatiyoruz yaninda olmadigim zaman yani ben yatana kadar yanina yastiklarla desekliyorum.ihh dese yaninda bitiveriyorum.suan uyku halinde bile bi kac tur doner ve ben hemen gitmesem yanina duser bi kac kere basima geldi cunki.yatagi duvara dayama sansiniz varsa duvara dayayin acik kalan kisminada yere yastiklar koyun duserse bile yumusak yere duser cani acimaz.yer yatagi sansiniz yoksa bu sekilde denemenizi oneririm.biliyorum cok zor bide soyle bi fikir geldi aklima hani oturma odalarimizda genelde iki kanepe olurya kanepenin ikisinide acsaniz tabi varsa birlestirip o sekilde yatsaniz olurmu?

Kanepe meselesi eşimin de aklına geldi ama tek ortak odamız orası ve kendimize ayırdığımız vakit kalmayacak çünkü çocuklar 8 de yatıyor ve eşimın de çalışma köşesi oturma odasında. Ayrıca cekyatta yatmaları vücut gelişimleri açısından da sakıncalı olabilir nede olsa rahatsız ve oval bir yapısı var. Kafam karışık ama yeni çözümler düşüneceğim. Gercektwn teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.