IQ Testi 129 9 Yaşında Ne Yapmalıyım ?

Firari

New member
IQ Testi 129 9 Yaşında Ne Yapmalıyım ?
Merhaba benim 9 yaşında bir oğlum var tek cocuk 4.sınıf öğrencisi dersleri başarılı anlatılan konuyu hemen kavriyo ve sınıfta tekrarına müsade etmiyor sürekli ders esnasında ilgisiz alakasız konuları sesli bir şekilde düşünüyor hayal dünyası çok geniş sürekli bişeyler düşünüyor çocuk psikolojisi doktoruna götürdüm geçen sene lq testi yapıldı 129 çıktı sonuç şimdi ne yapicagimi bilmiyorum yardım ederseniz çok sevinirim

Firari

New member
Onun içinde çeşitli testlere tabii tutuyorlar ve kesinlikle hakkı olan çocukları almıyorlar .
Okulda ders esnasında kendi kendine düşündüklerini yüksek sesle canlandırma konuşma sanki karşısında birileri var onlarla konuşuyor

Onun içinde çeşitli testlere tabii tutuyorlar ve kesinlikle hakkı olan çocukları almıyorlar .
Okulda ders esnasında kendi kendine düşündüklerini yüksek sesle canlandırma konuşma sanki karşısında birileri var onlarla konuşuyor

bence denemeden pes etmeyin, belkide sizin yavrunuzun nasibidr, kapıyı çalmadan açılmadı diyemeyiz ki

Üsküdar

New member
Sinif öğretmeniyle konuşup rama yonlendirilseniz iyi olur.Elinizde resmi bir belgeniz olur ve okulda bu tür öğrenciler için açılan destek sinifinindan faydalanabilir çocuğunuz.

Firari

New member
Yaptık bilsem ve enderun sınavlarına girdi tek sonuç kazanamadi. Yanlışı ne hatası ne neyi doğru yaptı diye sorduğumda aldığım cevap bilgi veremiyoruz

Firari

New member
Gittik ram a lQ ya değilde dikkat eksikliğine bakıyorlar hepsi ayrı kafadan olan bize oluyo lq yüksek onunla ilgili bişi yapmak yok .yok neymiş efendim dikkat dağınıklığı var .benide oturt 2 saat bende kiprasirim yerimde duramam

Üsküdar

New member
Yaptık bilsem ve enderun sınavlarına girdi tek sonuç kazanamadi. Yanlışı ne hatası ne neyi doğru yaptı diye sorduğumda aldığım cevap bilgi veremiyoruz

Bilsem değil benim söylediğim.Siz testi özelde yaptirdiysaniz bunun geçerliliği yok maalesef.Ramda yapılmalı ki geçerliliği olsun.Bu şekilde okullarda ki destek sınıfından yararlanabilirsiniz.Aslina bakarsanız bu konuda ülkemiz de yapılacak şeyler cok sinirli.

Üsküdar

New member
Arkadaşım bizim ülkemizde bu tür çocuklar icin yapılabilecek pek bir şey yok Okullarda destek sınıfları açılıyor benim bildiğim.Birde.eger durumunuz iyiyse özel okulların üstün zekalılar için açtıkları siniflar var oralara yollamak gibi bir alternatif var bunu biliyorsunuzdur zaten..Insallah herşey gönlünüzce olur.Insallah çocuğunuz hakettiği yerde olur ve harcanmaz..

bbabagil

New member
Okulda destek odası açılması için RAM da yapılan testte 130 u geçmesi gerekir. Bilsem ise artık 140 ın altındakileri almıyor. Elinizdeki sonuçla bazı çocuk üniversitelerinden ücret karşılığı faydalanabilirsiniz. Okuldaki probleminiz için sınıf öğretmeniyle işbirliği yapın ve rehberlik biriminden yardım isteyin. Başka bir problemi yoksa büyük ihtimal okumayı seven bir çocuktur. Yanına ilgi alanı olan kitaplar koyup, öğretmeni ders tekrarı yaptığında okuması için izin isteyebilirsiniz. Ya da matematiğe ilgisi varsa öğretmeni çocuğunuza zorlayıcı sorular hazırlayıp derste verebilir. Böylece hem sıkılmamış olur, hem de arkadaşlarını rahatsız etmemiş olur.

Merhaba [MENTION=4962]Firari[/MENTION], yavrunuz suan ne durumda? Herhangi bir yere başvurabildiniz mi? Benzer cevaplara ihtiyacı olanlar açısından suanki durumunuzu, neler yaptığınızı paylaşmak ister misiniz?