Kafasikarisikbaba
New member
Çocuklara sorduğumda çok ilginç cevaplar aldım. Biz yetişkinlere göre iyi baba nasıl olmalı
Çocuklara sorduğumda çok ilginç cevaplar aldım. Biz yetişkinlere göre iyi baba nasıl olmalı
Benim hayallerimdeki baba profili sürekli değişkenlik gösteriyor. Bir günü bir gününü tutmuyor babalık hislerinin. Kimi gün kızım için eşek olasım geliyor, kimi gün ona mesafe koyasım geliyor. O kadar üzülüyorum ki hislerimi yönetememekten ve onlarla kendimi bulamamaktan. Baba olsam diye hayal kuruyorum onun oyuncağı olsam diyorum beni karşılıksız sevse oyuncağı ona tepki vermese de ona sarıldığı gibi bana sarılsa hiç sebep yokken onunla konuştuğu gibi benimle de konuşsa. Beni babası olduğum için değil, kendi sevmek istediği için sevse. Onun hayallerin de ki erkek ben olsam BU ADAM BENİM BABAM diye gururla söylese. Oyun,park, kitap okumak,gezmek kesinlikle ihtiyacı olan şeyler ama bu yeterlimi BABA olmak için. Her geçen gün korkuyorum söylediklerim,anlattıklarım ve yaptıklarım arasındaki tutarsızlığı ya fark ederse ya bunu çok yapıyorsam ve bir gün çıkıp benim babama söylediğim şeyi bana söylerse BENİ BÖYLE YAPAN SENSİN BABA şimdi beni eleştirme bana kırılma derse ne yapacağım.
Bu tür muhasebe leri biz anneler sıklıkla yapıyor ve dillendiriyoruz da ilk kez bir babadan duymak çok güzel doğrusu.
Sizi tebrik ve teşekkür ediyorum, babaların da çocuk yetiştirme konusunda konuştuğu ve duygularını dile getirdiği bir ortam çok umut verici. Duyguyu paylaşmak bayanlar için çok zor değil, fakat bir erkek için zor olmalı, ayrıca tebrik ederim bunun için.
Merhaba kıymetli baba;
Sorunuzu bir anne olarak değil de bir babanın kız evladı olan yanımla yazmak istedim,
Ben babamın her gün bana sadece bana ayırdığı bir miktar vakti olsun isterdim. Bu vakitte bana içten bir "nasılsın kızım günün nasıldı?" Demesini ve onun baba kalbine sığınarak günümü temize çekmeyi; sevinçlerimi paylaşmayı hüzünlerime onun sözleriyle yara bandı bulmayı ve her günü onunla böylece tertemiz hislerle kapatmayı isterdim.
Babamın koruyuculuğunu hissetmek isterdim. Annemin yorgun günlerinde onun düşük enerjisinden korusun, başaramadığım birşey olsa onun altında ezilmekten korusun ve hayatta ne olursa olsun yanımda olup beni pohpohlayarak da değil hakkaniyetle beni korumasını isterdim. Yeri gelip kendi yanlış bakış açımdan bile beni korusun, bunu tatlı sert bir şefkatle yapsın isterdim.
Arada bir bana sürprizler yapıp o günü baba kız günü ilan edip başbaşa vakit geçirmek isterdim.
Anneme hiç bağırmadan, aşağılamadan bana iyi bir eş örneği olmasını isterdim.
Aramızda bize özel bir dil, bir işaret olsun isterdim. Sadece bizim anladığımız espiriler, bana ötneğin her doğum günümde hiç atlamadan hep aynısından aldığı bir çiçek gibi seneler geçse de bizim rutinimiz ve aramızda bizim bildiğimiz bir özel bölge olmasını isterdim.
Çocuksu heyecanlarıma aynı çocuksulukla benim seviyemde coşmasını beklerdim.
Özel anlarımı; okul müsameresi, karne günü vs önemsediğini görmek isterdim.
Aile toplantılarımızda, tüm aileyi gözlemlemiş ve hepimizin ihtiyacına göre güzel sohbetler etmesini; her toplantıda ondan bir hadis bir ayet duymayı, kaosları tatlı dille ama kesin kurallarla yönetmesini isterdim.
Beni güzel, akıllı, becerikli gördüğünü dile getirmesini bazen de sadece hayran hayran bir bakışla bunu hissetmeyi isterdim.
O koskocaman kahramanım babamın, sadece Yaratanın huzurunda diz çöktüğünü, bakış açısının "nasip" "hayırlısı" "Allahın hikmeti" perspektifinden sadece Allaha teslim olduğunu ve bununla huzur bulduğunu doyasıya yaşamak isterdim.
Saygılar..
Merhaba,
Babalığı başkalarından öğrenecek değilim düşüncesinde olmamanız o kadar güzel ki.Yavrunuz çok şanslı.
Hele ki kız çocukları için baba bambaşka...Bence size en güzel cevabı verecek olan eşiniz.
Eşinize iyi baba nasıl olur diye sormalısınız.Çünkü kızınızın annesi ve en yakın cevabı verecek olan o.
birde siz kendinize sorun.Benim babam böyle olsaydı dediğiniz neler vardı.Ben oğluma hep yaşamadığım anneliği yaşatma arzusuyla yola çıktım.
Şimdiye kadar pişman olmadım.Bu hisler beni doğru kararlar almaya yöneltti.
Şuan bunları düşünmek bile büyük bir adım.Sizi gönülden tebrik ediyorum.
Bu yolda Rabbim yardımcınız olsun.
Merhaba kıymetli baba;
Sorunuzu bir anne olarak değil de bir babanın kız evladı olan yanımla yazmak istedim,
Ben babamın her gün bana sadece bana ayırdığı bir miktar vakti olsun isterdim. Bu vakitte bana içten bir "nasılsın kızım günün nasıldı?" Demesini ve onun baba kalbine sığınarak günümü temize çekmeyi; sevinçlerimi paylaşmayı hüzünlerime onun sözleriyle yara bandı bulmayı ve her günü onunla böylece tertemiz hislerle kapatmayı isterdim.
Babamın koruyuculuğunu hissetmek isterdim. Annemin yorgun günlerinde onun düşük enerjisinden korusun, başaramadığım birşey olsa onun altında ezilmekten korusun ve hayatta ne olursa olsun yanımda olup beni pohpohlayarak da değil hakkaniyetle beni korumasını isterdim. Yeri gelip kendi yanlış bakış açımdan bile beni korusun, bunu tatlı sert bir şefkatle yapsın isterdim.
Arada bir bana sürprizler yapıp o günü baba kız günü ilan edip başbaşa vakit geçirmek isterdim.
Anneme hiç bağırmadan, aşağılamadan bana iyi bir eş örneği olmasını isterdim.
Aramızda bize özel bir dil, bir işaret olsun isterdim. Sadece bizim anladığımız espiriler, bana ötneğin her doğum günümde hiç atlamadan hep aynısından aldığı bir çiçek gibi seneler geçse de bizim rutinimiz ve aramızda bizim bildiğimiz bir özel bölge olmasını isterdim.
Çocuksu heyecanlarıma aynı çocuksulukla benim seviyemde coşmasını beklerdim.
Özel anlarımı; okul müsameresi, karne günü vs önemsediğini görmek isterdim.
Aile toplantılarımızda, tüm aileyi gözlemlemiş ve hepimizin ihtiyacına göre güzel sohbetler etmesini; her toplantıda ondan bir hadis bir ayet duymayı, kaosları tatlı dille ama kesin kurallarla yönetmesini isterdim.
Beni güzel, akıllı, becerikli gördüğünü dile getirmesini bazen de sadece hayran hayran bir bakışla bunu hissetmeyi isterdim.
O koskocaman kahramanım babamın, sadece Yaratanın huzurunda diz çöktüğünü, bakış açısının "nasip" "hayırlısı" "Allahın hikmeti" perspektifinden sadece Allaha teslim olduğunu ve bununla huzur bulduğunu doyasıya yaşamak isterdim.
Saygılar..