Kendi istedigini soyletene kadar agliyor.

Naide

New member
Arkadaslar iyi aksamlar.. Ablam icin bir soru sormak istiyordum kendisinin 2 kiz cocugu var malesef A.P uygun yetistirmedi ama olabildigince dikkat etmeye calisiyor.. Buyuk kizi 4 yasinda ve soyle bir durum yasiyolar. Ayakkabisini giyiyor anne boyle duz degil mi diyor ablamda duz olmadiklarinda(yani ters giydiginde) hayir bitanem onlar duz degil ters diyor bizim kucuk basliyor hayir bunlar duz demeye ablam annecim ters diyor hayir duz diyor ablamda en sonunda annecim onlar ters duz degil sen bana soruyorsan ben sana doguruyu soylemek zorundayim onlar ters sen duz demek istiyorsan duz de ama tersler ve ablam evet duz diyene kadar basliyor aglamaya..

Yada bugun yasanan bir olay gece bi puzzle yapmislar ablamda uyudugunda gece ustune basarlar dagilir diye kaldirmis sabah uyandiginda puzzleni sormus ablamda gece ustune basarsak karanlikta dagilmasin diye kaldirdim demis oda H.E (ooglum olur) gece gelip ustune basmasin diye kaldirdin degil mi demis ablamda hayir bitanem H.E gece bize gelmez biz basmayalim diye kaldirdik deyince hyir H.E dun geldi ustune basti gece ondan dagildi degil mi demis ablam hayir deyince yine baslamis aglamaya ablam taki evet H.E geldi gece o dagitti diyene kadar..

Ablam nasil davranacagini bilmiyor benden yardim istedi ama bende nasil davranmaliyiz tam kestiremiyorum.. Yardimci olursaniz sevinirim..

Naide

New member
Merhaba sevgili Naide hanim.Yegeninizi surekli bir inatlasma hali var annesiyle anladigim kadariyla.Siz bilincli bir annesiniz.Ablaninzda bilinclenmeye hevesli biri ve sizin sozunuz de onun nezdinde kayda degerse yeniden baglanmayi denemesini rica etseniz?Bi de ablaniza soyleyin kendiside bu kadar inatlasmasin kiziyla.Ayakkabilar tersse o duz diyorsa birakin onun istedigi gibi olsun.Hep oyle devam edicek degil nasil olsa degil mi sevgili Naide Hanim:)

Sevgili Nurdan hanim.. Aslinda ablamla cokca konustuk bu konuyu yeniden baglanma. ablamin kucuk kizi 25 aylik daha buyugude 4 hatta tam olarak 43 aylik 4 kapatmasina var bir kac ayi. Nasil yapcagini bilmiyor daha birinden kopmadan digeri nasil olucak bide ablam calisiyor yani durum biraz karisik.. Aslinda kucuk olan micazi geregi daha sert buyuk olansa cok kirilgan alingan duygusal yani bana kalsa buyukten baslanmali ama esin destegi onemli hele ki yeniden baglanmaysa malesef ablamin esinden hele hele A.P gore cocuk yetistirmek ise mesele asla destek olmaz cunku benide yadirgadigi olmustur..
Ablam calisirken annem bakiyor cocuklarina ki annem nasil tahammulsuzdur cocuklarina icim acir bazen. su icerken bile ustune dokme islandin mi diye bikkinmislik sorulari. Cimdiklemeler azarlamalar yani nasil olucak bilmiyorum..

Naide

New member
Anladim sevgili naide hanim.Ama en azindan cocuk ruhuna uygun bir sekilde davranmasi gerekir diye dusunuyorum.Esiyle ictenlikle konussa cok iyi olur.Kitaplarindan notlari bi konusma sirasinda "aaa bak canim bu nokta tam kizimiza uyuyor " diyip onu bazi konularda bilinclendirebilir diye dusunuyorum.evet her sey hemen olmaz ama bi muddet sonra etki de eder.Annnizden ziyade babanin degismesi daha onemli.Keske size sadece anne iyi davransin babba onemli degil diyebilseydim:(Ama maalesef Adem hoca bile radyo programlarinda babbanin da bu konuda degismesini soyluyor.InsaAllah enistenizde bu konularda bilinclenir de ablanizin isi daha da kolaylasir...

Insallah Nurdan hanim..

Merhaba sevgili Naide, ablanıza ve yavrularına bir uzman değil dışardan bir göz olarak bakıyorum, büyük kızında anneye duygusal olarak açlık olabilir mi? daha 43 aylık imiş, hala zamanı var, kırılgan olduğunu söylemişsiniz, duygusal olarak ihtiyacını tam karşılayamamış olabilir mi? çünkü anne yerine geçen anane de malesef tahammülsüz imiş. Ablanızın büyük kızı sesini annesine duyurmaya çalışıyor gibi geldi bana :( ben olsam ne yapardım diye düşünüyorum, en az 6 hafta yanında uyurdum, hiç değilse odasından, yanından o uyumadan çıkmazdım. uyku fiziksel olduğu kadar duygusal ihtiyaçmış çünkü. gün içinde maksimum müsamaha, minimum müdahale ile, sakince kucaklayıcı bir ses ile yavruma onunla birlikte olduğumu ve her koşulda onu sevdiğimi hissettirirdim. böyle tutturma anlarında anne sakince kuzusuna bakıp, yavrum gel istersen bi sarılalım derse, çocuk anne sinesinde sükuneti yakalayabiliyor. Benim kızım agorafobi yaşayıp evden çıkamaz olduğunda, huyu da çok değişmişti. 6 hafta boyunca çok sakin ve müsamahalı yaklaştık, agorfobiden sıyrıldı. Böyle bir ruhsal kasılmadan bile kurtulabiliyor çocuklar sükunetli bir yaklaşımla. o süreç bana da çok şey öğretti inanın. Ablanıza sevgiler, o da yapabilir emin olun.

Zeliss

New member
Merhaba sevgili Naide, ablanıza ve yavrularına bir uzman değil dışardan bir göz olarak bakıyorum, büyük kızında anneye duygusal olarak açlık olabilir mi? daha 43 aylık imiş, hala zamanı var, kırılgan olduğunu söylemişsiniz, duygusal olarak ihtiyacını tam karşılayamamış olabilir mi? çünkü anne yerine geçen anane de malesef tahammülsüz imiş. Ablanızın büyük kızı sesini annesine duyurmaya çalışıyor gibi geldi bana :( ben olsam ne yapardım diye düşünüyorum, en az 6 hafta yanında uyurdum, hiç değilse odasından, yanından o uyumadan çıkmazdım. uyku fiziksel olduğu kadar duygusal ihtiyaçmış çünkü. gün içinde maksimum müsamaha, minimum müdahale ile, sakince kucaklayıcı bir ses ile yavruma onunla birlikte olduğumu ve her koşulda onu sevdiğimi hissettirirdim. böyle tutturma anlarında anne sakince kuzusuna bakıp, yavrum gel istersen bi sarılalım derse, çocuk anne sinesinde sükuneti yakalayabiliyor. Benim kızım agorafobi yaşayıp evden çıkamaz olduğunda, huyu da çok değişmişti. 6 hafta boyunca çok sakin ve müsamahalı yaklaştık, agorfobiden sıyrıldı. Böyle bir ruhsal kasılmadan bile kurtulabiliyor çocuklar sükunetli bir yaklaşımla. o süreç bana da çok şey öğretti inanın. Ablanıza sevgiler, o da yapabilir emin olun.

selamlar...
alıntı yaparak cevaplıyorum ama bende aynen nalan hanımın dedigi gibi yapardım. ve yazınızı ilk okudugumda duygusal olarak bir sıkıntı galiba diye dusundum.annesine kendini gostermeye calısan bir yavru portesi geldi gozumun onune...arkadasların yazdıkları tavsiyeleri bir deneseniz..

Naide

New member
Arkadaslar en son yazilanlari gormemisim kusuruma bakmayin, son zamanlarda telefona olabildigince cok ihtiyac durumunda bakiyorum.. Hepinize tek tek tesekkur ederim cevaplariniz icin..
Hepiniz cok haklisiniz.. Daha dun aksam hungur hungur agladim yegenim icin.. Dun ablami yemegine pat diye kasik firtlatmis yemesin diye ablamda bunu yapinca odasina kitlemis kuzuyu nasil aglamis nasil aglamis anne odamda canavar var ac kapiyi diye... Nasil yapar aklim almiyor o daha kucucuk.. Sonra ablamda pisman olmus ama ne fayda cokta ustune gitmiyorum ablamin oda uzulmustu yaptigina cok ama ne zaman bu kadar tahammulsuzlesti bilemiyorum benden yardim istiyor ama nerden tutacagimi inanin bilmiyorum.. En son yigenimi hafta sonu bize alayim diye dusunuyordum bir nebze olsun ona siginma olayim diyordum..

Naide

New member
naide hanimcim merhaba

ben burda pekde dikkat ettigini goremiyorum ablanizin.cocukla inatlsmak yerine evet annecim bana gore ters ama sana gore o ayakkabila duz olabilir.sen nasil istersen oyle olsun demeli.cocukla dogruyu soyleyecem diyr.inatlasmak onu sadece sinirledirir.daha henuz kurallari dogruyu yanlisi ayirt edecek yasta degiller.benim oglum bana sorar anne ayakkabim tersmi diye bende ebet annecim derim ozman boylemi olmali der evet derim ve inanin cogu kez ters giyip cikmisligi vardir disari;) hc onemli degil zaten rahatsiz olup kendi diyor sanirim tera giymissim anne degistrwyim diyo ve duz giyiyor ayakkabiyi.inatlasarak dahada hircin bi cocuk meydana gelebilir.oglum bana anne gunes sarimi olur dedi evet dedim sence sari guzelmi dedim bence turuncu olmali dedi ozman turuncu olsun dedim gunesi turuncuya boyadi.birsey kaybetmedim hayir sari olmali desem hayal dunyasini daralticam ne gerek var zaten zmani geldiginde bunlari ogreniyolar.

Sinem hanim aslinda cok guzel bir ornek vermissiniz ters giydiginde rahatsiz oluyor ve aa ters giymisim diyormus ya oglunuz tebessum ettim birakmak lazim deneme yanilmalarla kendileri tecrube etmeli ki oyle de olmus orneginizde..
Ablam inatlasmak adina yapmiyir zaten dogruyu soylemek adina yapiyor hatta bazen onlar duz ama sen ters demek istiyorsan ters diyebilirsin diyor..

Naide

New member

Nalan hanim, duygusal olarak aclik olduguna eminim diyebilirim.. Ablam calisiyor ev isi yemekti iki cocuktu ee bide is ekle ince insan yetisemiyor haliyle.. Buyuk olan bu sene krese basladi zaten saat 10-14 arasi ee ablamda ise saat 15 te cikiyor 20 de geliyor yemek yiyelim derken zaten gun bitiyor o yavrucak da annesini gormus oluyir gun icinde ama ulasamamis oluyor..

anne 15 te işe gidiyorsa, 15e kadar yavrusuyla ilgilenecek zamanı oldukça fazia aslında, keşke kreşi seneye ertelese, bu sene büyük kızı ile daha fazla vakit geçirip bağlanmak için çaba gösterse? anneyle bağ kuramadan, anneyi göremeden büyüyor olması büyüdüğünde daha büyük sorunlara kapı aralayabilir malesef :( feryadının anne beni gör, beni duy, sana ihtiyacım var anlamında olduğu öyle belliki..