Kitap önerisi

Aysevenese

New member
Sevgili Anne
İlk olarak güvenli bağlanma, çocukluk sırrı ve Annelik Sanatı kitaplarıyla başlamanızı öneririm. Sonrasında mahremiyet eğitimi ,cezasız eğitim , adım adım cinsel eğitim, edinerek öğrenme ve aidiyet ve tutunma çabası kitaplarını okuyabilirsiniz. Kitapların dili oldukça şade ve akıcı .
Keyifli okumalar

Annelik sanatı ve mahremiyet eğitimini okumuştum bende dilini begeniyorum teşekkür ederim.

Sevcanacar

New member
Merhabalar benim kizim 3 aylik zor bir bebeklik geciriyor ona ve kendime yardimci olabilmek icin hangi kitaptan baslamaliyim

Merhaba [MENTION=11733]Sevcanacar[/MENTION] taze anne :) size bunu yazınca ( taze anne) burnumun direği sızladı, gözlerim dolu dolu oldu biliyormusunuz? mis kokulu bi yavru yanınızda şimdi.. ne kadar güzel bir nimetle başbaşasınız.
Yavrunuzun rahatlaması için yapabileceğiniz en güzel şey, kendinizi ona bırakmanıza engel olan herşeyi ekarte etmek. Ruhen ve tüm hislerinizle ona kendinizi bırakabildiğinizde, sizde duyacağı sukunet ile sakinceleşebilir annesi, şuan 3 aylık bir bebeğim olsa, sadece ona kendimi bırakabilmenin, onunla bütünleşebilmenin yollarını arardım, ne kadar emdiğini, ne kadar uyuduğunu, gazını, tuzunu bi kenara bırakır, kendimi öyylece ona bırakabiliyormuyum, onun gözlerine bakınca onun derinliğini hissedebiliyormuyum, ağladığında kaygılanmadan kucağıma alabiliyormuyum diye hislerime odaklanırdım..

[MENTION=11682]Aysevenese[/MENTION] güvenli bağlanma ile başlamanızı tavsiye ederim. Sonrasında Annelik sanatı diyecektim ama zaten okumuşsunuz. Yavrunuzun benliğiyle ilgili ayrıntıları, etkenlik- duyarlılık ilişkisinin anlatıldığı kısımları öğrenmeniz içinde Cezasız Eğitim ile devam etmenizi tavsiye ederim. ( benim Adem Hocanın en beğendiğim kitabı Cezasız Eğitim oldu, bir çocuğu anlamak adına da, kendimi anlamak adına da)

Sevcanacar

New member
Malesef o duygusal detaya geçemiyorum ağlamadığında herşey çok iyi çok güzel ama ağladığında dayanamıyorum susmuyor susturamıyorum sinirim bozuluyor nr gece uykumuz var ne de gündüz uykumuz

Malesef o duygusal detaya geçemiyorum ağlamadığında herşey çok iyi çok güzel ama ağladığında dayanamıyorum susmuyor susturamıyorum sinirim bozuluyor nr gece uykumuz var ne de gündüz uykumuz

işte tam da bu nokta belki sizi çıkmaza sokan nedenlerin üzerinde düşünmek, hislerinizin derinliklerinde size sekine dolu bi anne olmaya engel olan neler var onları bulmak en çok ihtiyacınız olan şey inanın. Annelik kitaplarla değil hislerle gerçekleşiyor. Bu forumda onarımla ilgili paylaşımlar yapılmıştı uzun uzun, o kısımları henüz yolun başında iken bi okusanız keşke? ben kendi onarımım olmadan anneliğimin tam olamayacağını kızım 4 yaşında iken yaşadığı bir travma sonrası öğrendim ve kızım 4 buçuk yaşına geldiğinde onu bırakıp kendime yöneldim, şuan 5 yaşında, ama 5 aylıkken bunları yapmış olmayı çok isterdim, siz daha en baştasınız, dayanamıyorum dediğiniz kısmı şimdi halletmeniz yavrunuz büyüdükçe öyle çok meseleyi halledecek ki..

bahsettiğim onarım deneyimlerine şuradan Adem Güneş İle Pedagoji Okulu ulaşabilirsiniz

Son düzenleme: