Lohusalık ta geçmeyen depresyon

Mehlikanaz

New member
Merhaba . Ben lohusalık donemındekı depresyonu atlatamadım. Gıttıgım psıkolog parspartum sendromu dedı. Ilaç kullanmadan çevre destegı ıle Zaman'la geçer dedı . Tam olarak yaşadığım şey ıse bebegı kabullenememektı.dogurdugum için pişmanlık ve böyle düşündüğüm ıcınde kendımı suçlayıp durdum. Tabıkı ben çocuğu istemesemde çocuğun bana ıhtıyacı olduğunu cok ıyı bılıyordum ıstemeden de olsa hep öptüm kokladım sarıldım . Ben onu hıssetmıyorum ama o benı hissetsin dıe elımden gelenı yaptım ıhtıyaclarını tam karşılamaya çalıştım . Helekı emzırmek benım için cok zordu ama onun ıcın emzırdım hala emzırıyorum 1 yasınd oğlum hep bırlıkte yatıyoruz yanı güvenli bağlanma için gereklı olan seylerı hep yapmaya çalışıyorum . Çocuğum bana bağlımı Bılmem ama ben ona duygusal olarak bağlı olmadığımı düşünüyorum . Ona karşı hislerım cok zayıf . Bır yıl öncesıne göre daha ıyım belkı ama hala hıssedemıyorum onu . Ne yapacagım Nasıl bıtecek bu ezıyet .

Sabah

New member
Merhaba
Once sunu soyleyeyimki bir annenin bu duruma gelmesinin muhakkak sebepleri vardir. Kendinizi suclayip durmayin. Istememenizin sebebini bulalim once. Sebepleri toplayinca cozumu bularak kendinizi bebeginize birakmanizi saglayabiliriz belki. Istemeden mi gebe kaldiniz? Baska cocugunuz var mi? Esinizle araniz nasil? Dertlesme gibi dusunun anlatin dertleselim olur mu?

Mehlikanaz

New member
Isteyerk hamıle kaldım . Hamılelıgım cok zor gectı fakat her anını cok sevdım . Hamıle olmaktan hep mutluydum. 32 yasında hamıle kaldım . Esımle hamılelık donemı sıkıntılar gecırdım işsiz kalmıştı onun verdıgı bunalım ıcındeydı esım ona destek olmaya çalıştım ama hep benı suçladı işsizliği konusunu. Fazla sabırlıydım . Dogum yaptıgım hafta ıs buldu ve ızın alamadı doğumda yanımdaydı sonrasında yalnız kaldım . Doğumdan çıktığımda cok ıyıydım mutluydum bır kaç gün sonra kardesım amalıyat oldu annem onun yanına gıttı ben yalnız kaldım çocukla sezeryandım ve tanımadığım bır kadın geldı parayla tuttuk bana bakması için .esım ıse başladı geç gelıyordu geldıgınde bana hep yardımcı oldu destek oldu ama tam bu bır kaç gün ıcerısınde bende ağlamalar pişmanlık çocuktan uzaklaşma başlamıştı . Görünürde annemlerın yanımda olmaması tetıkledı dıe düşünüyorum sonrasında bır kaç hafta sonra annem geldı ama ben toparlanamadım. Eşim ılk günden berı çocuğu hep cok sevdı bakımı konusunda hep yardımcı oldu destek oldu o destek olmasa su an cok daha kötü olabılırdım dıe düşünüyorum . Bıraz da çocuk benden alamadığı sefkatı sıcaklığı babası dan alıyor dıe ıcım rahatladı

Sabah

New member
Isteyerk hamıle kaldım . Hamılelıgım cok zor gectı fakat her anını cok sevdım . Hamıle olmaktan hep mutluydum. 32 yasında hamıle kaldım . Esımle hamılelık donemı sıkıntılar gecırdım işsiz kalmıştı onun verdıgı bunalım ıcındeydı esım ona destek olmaya çalıştım ama hep benı suçladı işsizliği konusunu. Fazla sabırlıydım . Dogum yaptıgım hafta ıs buldu ve ızın alamadı doğumda yanımdaydı sonrasında yalnız kaldım . Doğumdan çıktığımda cok ıyıydım mutluydum bır kaç gün sonra kardesım amalıyat oldu annem onun yanına gıttı ben yalnız kaldım çocukla sezeryandım ve tanımadığım bır kadın geldı parayla tuttuk bana bakması için .esım ıse başladı geç gelıyordu geldıgınde bana hep yardımcı oldu destek oldu ama tam bu bır kaç gün ıcerısınde bende ağlamalar pişmanlık çocuktan uzaklaşma başlamıştı . Görünürde annemlerın yanımda olmaması tetıkledı dıe düşünüyorum sonrasında bır kaç hafta sonra annem geldı ama ben toparlanamadım. Eşim ılk günden berı çocuğu hep cok sevdı bakımı konusunda hep yardımcı oldu destek oldu o destek olmasa su an cok daha kötü olabılırdım dıe düşünüyorum . Bıraz da çocuk benden alamadığı sefkatı sıcaklığı babası dan alıyor dıe ıcım rahatladı

Tekrar merhaba cevabinizi gozden kacirmisim bunun icin ozur dileyeyim once.

Bu anlattiklarinizla bu sonucu almak bu kadar uzun sureli postpartum sendromu bana pek mantikli gelmedi. Bunlar gorunen sebepler. Bence gorunmeyen baska birseyler var. Annenizle kuramadiginiz guvenli bag, kendini birakmayi bilmemeniz, bag kurmayi bilmemeniz olabilir sebep. Biliyor musunuz cocuklugu kotu gecen bir kadin icin kendini cocuga birakmak cok zordur. Cunku cocuk kosulsuz sevgi bekleyen bir varlik. Ve bir defa o bagi kurmaya baslayinca bundan kacis yok bebek insani miknatis gibi cekiyor kendisine. Belki de annenizle kuramadiginiz guvenli bag ve ailenizden alamadiginiz aidiyet hissi sizi bag kurmaktan alikoyuyordur. Esinizle araniz nasil? Kendi icinizde onu terketme istegi duyar misiniz hic? Esinizden iyi bahsetmissiniz peki baginiz nasil? Esinizle bagli olsaniz bana cocugunuzla baglanmanizda problem olmaz gibi geliyor.

Travmatik bir gecmisiniz var ise muhakkak yardim alin. Yok ise ve sizi bag kurmaktan alikoyan seyin farkinda iseniz onu kendi kendinize de bir kenara birakabilirsiniz demektir.

Benim acemi bakisimla soyleyebileceklerim bunlar, [MENTION=1143]Psk. Serpil Yeşilkurt[/MENTION] Hocam sizivdaha dogru yonlendirir.

Mehlikanaz

New member
Esımden ıyı bahsettım evet . Çocuk noktasında hep yardımcıdır . Ama onunla bağım yok denecek kadar zayıf . Geçmişimde bıldıgım kadarıyla travmatik bı durum yasamadım . Ben 6 kardesım annem hep şefkatli ve merhametli yaklaştı bızlere ama o dönemın şartlarında bahsettıgımız bag ı kurduğunu sanmıyorum zıra buyuklerın yanında bıze sarılıp öpemezdi. Gerçekten karışık bı durum. Eşimle bağım yok annemle bağım yok çocuğumla bağım yok. Acaba kendımle nasılı. M ne yapcam ben

Sabah

New member
Esımden ıyı bahsettım evet . Çocuk noktasında hep yardımcıdır . Ama onunla bağım yok denecek kadar zayıf . Geçmişimde bıldıgım kadarıyla travmatik bı durum yasamadım . Ben 6 kardesım annem hep şefkatli ve merhametli yaklaştı bızlere ama o dönemın şartlarında bahsettıgımız bag ı kurduğunu sanmıyorum zıra buyuklerın yanında bıze sarılıp öpemezdi. Gerçekten karışık bı durum. Eşimle bağım yok annemle bağım yok çocuğumla bağım yok. Acaba kendımle nasılı. M ne yapcam ben ��

Guvenli Baglanma kitabini okumus muydunuz? Okuyabilirseniz cok faydasi olur eminim. Bu bagi nasil kurabileceginiz orada cok guzel anlatiliyor. Bir de ademgunes. Com sitesinde radyo arsivinde arama cubugu var oraya guvenli baglanma yazip cikan tum kayitlari dinleyin derim. Adem Hoca o kadar guzel anlatiyorki ben ne yazsam eksik kalir zaten.