Bunu daha önce dinlemiştim şimdide iki kez dinledim. Ama burada sosyal ihtiyaçtan bahsediyor. Hepimizin insani ihtiyaçları var ve zamanla bu durum benide bunaltıyor. Dört duvar arasında olmaktan,ev_park arası mekik döşemekten, konuşacak insan aramaktan. 8yıldır çalışıyordum, son 1buçuk yıldır evdeyim belkide bu yüzden evde oturmak beni bunaltıyor ama benim daha önce belirtmek istediğim şu (kimse üzerine alınmasın) bağlanma sonucu çocuk birşey istediğinde, yaptığında bunun anneye yorucu gelmemesi. Örneğin çocuk anneyi ya da babayı oyuna çağırdığında onun ruhuna indiği için annneyi ya da babayı yormayıp zevk alması. Bu sadece bir örnekti,bunun gibi.
Bakın az önce yaşadığım birşeyi sizinle paylaşacağım. Kızımı parka götürdüm orada bir arkadaş edindi. Arkadaşı onlara gitmemiz için ısrar etti. Babanesi, dedesi ve kardeşiyle gelmişti kız. Bu arada kız 5yaşında kardeşi 2yaşında. Babaneside ısrar edince bir kahve içmeye gittik. Ortalama 1saat oturduk ama inanın bana babane ve dede 5dk oturmadı, ne olur oturu n artık dedim benim kızımda dahil üçüne hizmet ediyorlardı. Rahatsız oldum, yaşları epey vardı. Sordum 80yaşındalarmış,ev dağınık kusura bakma dedi. Ama iki çocuk evde nasıl özgür oynuyorlardı anlatamam. Yaşlı dede bir an kayboldu sessizce, markete gidip birşeyler almış mutlu olsunlar diyor.Muhabbet ettik. 4çocuğu varmış, avukat, öğretmen çocukları. Teyzecim sen hiç yorulmuyormusun dedim, yoo onlar mutlu olsunlar ben topallaya topallaya yürürüm dedi.Biran kendimi, annemi düşündüm. Ben böyle hiç görmedim, annem evi temiz olsun diye sürekli temizlik yapar bizi kısıtlardı. Ben bu kadar şey istediği zaman kızım yeter artık yoruldum diyebilirdim evde, kendimden utandım. Karşımda 80yaşında bir kadın. Teyze Allah bana senin gibi anne olmayı nasip etsin dedim. Bak kızım dedi ben dört çoçuğumuda asla dövmedim dedi. Sadece bir kere bir tanesine çok kızmıştım o da herkesin yanında normal davranıp tekken diye anlattı.Sonra devam etti. Sakın çocuğuna bağırma, istemediğin birşeyi açıkla büyük bir insan gibi eninde sonunda anlar dedi. Birgün torunum çok yaramazlık yaptı seni dövcem dedimde bana dediki senmi babane, annem döver sen dövmezsin diye anlattı. Şimdi hepsinin karşılığını aldığını, çocuklarının sürekli etrafında olduğundan bahsetti. Çok imrendim gerçekten. Ve sık sık ziyaretine gideceğim bu yaşlı insanların