Lutfen dinleyin

Pınar Güzel

New member
Telegram: Contact [MENTION=726]Pedagoji[/MENTION]okulu [MENTION=1895]Yaren[/MENTION]'IM [MENTION=1236]Esma[/MENTION] Isık [MENTION=7773]Merve1987[/MENTION] [MENTION=6706]Duru'm[/MENTION] demekki baglanan annede bunaliyormus yoruluyormus telegram concact yazisina tiklayin yonlendiriyor

Bunu daha önce dinlemiştim şimdide iki kez dinledim. Ama burada sosyal ihtiyaçtan bahsediyor. Hepimizin insani ihtiyaçları var ve zamanla bu durum benide bunaltıyor. Dört duvar arasında olmaktan,ev_park arası mekik döşemekten, konuşacak insan aramaktan. 8yıldır çalışıyordum, son 1buçuk yıldır evdeyim belkide bu yüzden evde oturmak beni bunaltıyor ama benim daha önce belirtmek istediğim şu (kimse üzerine alınmasın) bağlanma sonucu çocuk birşey istediğinde, yaptığında bunun anneye yorucu gelmemesi. Örneğin çocuk anneyi ya da babayı oyuna çağırdığında onun ruhuna indiği için annneyi ya da babayı yormayıp zevk alması. Bu sadece bir örnekti,bunun gibi.
Bakın az önce yaşadığım birşeyi sizinle paylaşacağım. Kızımı parka götürdüm orada bir arkadaş edindi. Arkadaşı onlara gitmemiz için ısrar etti. Babanesi, dedesi ve kardeşiyle gelmişti kız. Bu arada kız 5yaşında kardeşi 2yaşında. Babaneside ısrar edince bir kahve içmeye gittik. Ortalama 1saat oturduk ama inanın bana babane ve dede 5dk oturmadı, ne olur oturu n artık dedim benim kızımda dahil üçüne hizmet ediyorlardı. Rahatsız oldum, yaşları epey vardı. Sordum 80yaşındalarmış,ev dağınık kusura bakma dedi. Ama iki çocuk evde nasıl özgür oynuyorlardı anlatamam. Yaşlı dede bir an kayboldu sessizce, markete gidip birşeyler almış mutlu olsunlar diyor.Muhabbet ettik. 4çocuğu varmış, avukat, öğretmen çocukları. Teyzecim sen hiç yorulmuyormusun dedim, yoo onlar mutlu olsunlar ben topallaya topallaya yürürüm dedi.Biran kendimi, annemi düşündüm. Ben böyle hiç görmedim, annem evi temiz olsun diye sürekli temizlik yapar bizi kısıtlardı. Ben bu kadar şey istediği zaman kızım yeter artık yoruldum diyebilirdim evde, kendimden utandım. Karşımda 80yaşında bir kadın. Teyze Allah bana senin gibi anne olmayı nasip etsin dedim. Bak kızım dedi ben dört çoçuğumuda asla dövmedim dedi. Sadece bir kere bir tanesine çok kızmıştım o da herkesin yanında normal davranıp tekken diye anlattı.Sonra devam etti. Sakın çocuğuna bağırma, istemediğin birşeyi açıkla büyük bir insan gibi eninde sonunda anlar dedi. Birgün torunum çok yaramazlık yaptı seni dövcem dedimde bana dediki senmi babane, annem döver sen dövmezsin diye anlattı. Şimdi hepsinin karşılığını aldığını, çocuklarının sürekli etrafında olduğundan bahsetti. Çok imrendim gerçekten. Ve sık sık ziyaretine gideceğim bu yaşlı insanların

şifa

New member
Bende merak ettim dediğiniz kaydı. telegram programını yüklemedim dinlemeyi isterdim gerçekten

Mahirhira

New member
Bunu daha önce dinlemiştim şimdide iki kez dinledim. Ama burada sosyal ihtiyaçtan bahsediyor. Hepimizin insani ihtiyaçları var ve zamanla bu durum benide bunaltıyor. Dört duvar arasında olmaktan,ev_park arası mekik döşemekten, konuşacak insan aramaktan. 8yıldır çalışıyordum, son 1buçuk yıldır evdeyim belkide bu yüzden evde oturmak beni bunaltıyor ama benim daha önce belirtmek istediğim şu (kimse üzerine alınmasın) bağlanma sonucu çocuk birşey istediğinde, yaptığında bunun anneye yorucu gelmemesi. Örneğin çocuk anneyi ya da babayı oyuna çağırdığında onun ruhuna indiği için annneyi ya da babayı yormayıp zevk alması. Bu sadece bir örnekti,bunun gibi.
Bakın az önce yaşadığım birşeyi sizinle paylaşacağım. Kızımı parka götürdüm orada bir arkadaş edindi. Arkadaşı onlara gitmemiz için ısrar etti. Babanesi, dedesi ve kardeşiyle gelmişti kız. Bu arada kız 5yaşında kardeşi 2yaşında. Babaneside ısrar edince bir kahve içmeye gittik. Ortalama 1saat oturduk ama inanın bana babane ve dede 5dk oturmadı, ne olur oturu n artık dedim benim kızımda dahil üçüne hizmet ediyorlardı. Rahatsız oldum, yaşları epey vardı. Sordum 80yaşındalarmış,ev dağınık kusura bakma dedi. Ama iki çocuk evde nasıl özgür oynuyorlardı anlatamam. Yaşlı dede bir an kayboldu sessizce, markete gidip birşeyler almış mutlu olsunlar diyor.Muhabbet ettik. 4çocuğu varmış, avukat, öğretmen çocukları. Teyzecim sen hiç yorulmuyormusun dedim, yoo onlar mutlu olsunlar ben topallaya topallaya yürürüm dedi.Biran kendimi, annemi düşündüm. Ben böyle hiç görmedim, annem evi temiz olsun diye sürekli temizlik yapar bizi kısıtlardı. Ben bu kadar şey istediği zaman kızım yeter artık yoruldum diyebilirdim evde, kendimden utandım. Karşımda 80yaşında bir kadın. Teyze Allah bana senin gibi anne olmayı nasip etsin dedim. Bak kızım dedi ben dört çoçuğumuda asla dövmedim dedi. Sadece bir kere bir tanesine çok kızmıştım o da herkesin yanında normal davranıp tekken diye anlattı.Sonra devam etti. Sakın çocuğuna bağırma, istemediğin birşeyi açıkla büyük bir insan gibi eninde sonunda anlar dedi. Birgün torunum çok yaramazlık yaptı seni dövcem dedimde bana dediki senmi babane, annem döver sen dövmezsin diye anlattı. Şimdi hepsinin karşılığını aldığını, çocuklarının sürekli etrafında olduğundan bahsetti. Çok imrendim gerçekten. Ve sık sık ziyaretine gideceğim bu yaşlı insanların

Iste o ihtiyaci giderememek bizi geriyor baglanmis olsakta benim.dedigimde bu bunu burda annenin hic daralmaya hakki yok gibi algi olusturuldugu icin paylastim..psikolojisi normal.olmaz annenin diyor otesi yok.demekki kendimiz adinada birseyler yapmaliyiz ki coculga psikolojimiz olsun. Dimi ama.burda sanki anne kendini parcalasin gibi algi var.ben bunu gostermeye calistim..ben kendi adima zaten cogu zaman bu teyze kadar genisim

Ecem

New member

Duygulanmadim desem yalan olur.5 kardesiz ve annemi tek hatirladigim yer mutfakti.hep orda olurdu.5 cocuk yarisi ilceye,yarisi koydeki okula gidip geliyorduk biri gider biri gelir evde her daim bir sofra kurulur bir sofra kalkardi.o sofrayi yemeksiz bilmem,pis,daginikta bilmem.hicbir cocukta nasil biseyse cok yardim etmezdik annemize.ama.bir gun bize bagirdigini dovdugunu of dedigini bilmem.babamda inadina sert anlayissiz bir insandi.annemi erken kaybettim ama hala bunlar hafizamda.cok yil gecti aradan bu yil anne olunca teyzem bana cocuguna kiziyormusun dedi.hayir dedim.kizamiyorum teyze.dediki kizmada zaten annen yani ablam 5 cocukla tarla bahce ev hayvan isi calisti durdu.sen kucuktun tarlada surekli agladin annene is yaptirmadin bi kerede sana of kizim demedi.sana degil hicbirinize demedi.birgunde daraldim bunaldim yeter demedi dedi.okadar agrima gittiki anlatamam.simdi bazen zorlaniyorum oglummm desem annem aklima geliyor ona ihanet ediyorum gibi geliyor.bir yandan da yasadiklarimin kalintilariyla savasip duruyorum.zormus annelik hemde cok zor.adem guneste diyor cok zooorrr coookk diye.kolay degil,kolayda olmayacak.herseyi dogru yapacagiz ama karsimizdakinin kendine has bir. Fitrati karakteri var kaderi var.herseyden once insan evlatlarimiz.kurmali,pilli oyuncak degiller ki her komutumuza karsilik alalim.

Iste o ihtiyaci giderememek bizi geriyor baglanmis olsakta benim.dedigimde bu bunu burda annenin hic daralmaya hakki yok gibi algi olusturuldugu icin paylastim..psikolojisi normal.olmaz annenin diyor otesi yok.demekki kendimiz adinada birseyler yapmaliyiz ki coculga psikolojimiz olsun. Dimi ama.burda sanki anne kendini parcalasin gibi algi var.ben bunu gostermeye calistim..ben kendi adima zaten cogu zaman bu teyze kadar genisim

İşte bu Sevgili Duru'm. Tam da anlatmaya çalıştığım şey bu. Biriyle bağ kurmuşsanız o kişinin hiçbir hareketi sizi bunaltmaz, size batmaz, sizi germez. Tabiri caizse iki eli kanda olsa yine bağlandığı kişiye sevgiyle bakar.

Mahirhira Hanım yine farklı yerden bakıyorsunuz. Bağlanan anne kendini parçalamaya çalışmaz çünkü doğal enerjisiyle zaten yapmak istediklerine yetişir. Bu ne gibi biliyor musunuz 50 yıllık evli insanlar görürsünüz. Koskoca 50 yılı beraber geçirmişler. Birbirlerinin nerede ne diyeceğini bile bilir bu karı koca. Ama gel gör ki o bağ, o ruh teması, o aidiyet hissi olmadığı için ikisi de iç dünyasında yapayalnız ve eksiktir. Gözlerinde o ışık yoktur. O bağ kurulmazsa aradan yıllar geçse de eksiklik hissi hiç dinmez.

Bağ varsa anne keyif alır. Çocuğuna hürmet etmekten onunla vakit geçirmekten keyif alır. Bağ yoksa, peki benim hayatım ne olacak hiç nefes almayacak mıyım yani, diye sorar durur. Oysa ruhen çocuğuyla kaynaşmış annenin her nefesi zaten doyumsanmış ve yaşama sevinci dolduracak niteliktedir. Anne bir şeyin eksikliğini hissetmez. Kendi yapısına göre sosyal hayatı olur yahut olmaz bu annenin mizacına bagli. Zaten mesele de bu değil.

Mahirhira

New member
İşte bu Sevgili Duru'm. Tam da anlatmaya çalıştığım şey bu. Biriyle bağ kurmuşsanız o kişinin hiçbir hareketi sizi bunaltmaz, size batmaz, sizi germez. Tabiri caizse iki eli kanda olsa yine bağlandığı kişiye sevgiyle bakar.

Mahirhira Hanım yine farklı yerden bakıyorsunuz. Bağlanan anne kendini parçalamaya çalışmaz çünkü doğal enerjisiyle zaten yapmak istediklerine yetişir. Bu ne gibi biliyor musunuz 50 yıllık evli insanlar görürsünüz. Koskoca 50 yılı beraber geçirmişler. Birbirlerinin nerede ne diyeceğini bile bilir bu karı koca. Ama gel gör ki o bağ, o ruh teması, o aidiyet hissi olmadığı için ikisi de iç dünyasında yapayalnız ve eksiktir. Gözlerinde o ışık yoktur. O bağ kurulmazsa aradan yıllar geçse de eksiklik hissi hiç dinmez.

Bağ varsa anne keyif alır. Çocuğuna hürmet etmekten onunla vakit geçirmekten keyif alır. Bağ yoksa, peki benim hayatım ne olacak hiç nefes almayacak mıyım yani, diye sorar durur. Oysa ruhen çocuğuyla kaynaşmış annenin her nefesi zaten doyumsanmış ve yaşama sevinci dolduracak niteliktedir. Anne bir şeyin eksikliğini hissetmez. Kendi yapısına göre sosyal hayatı olur yahut olmaz bu annenin mizacına bagli. Zaten mesele de bu değil.

Esma.hanim.siz.anlamakmi istemiyorsunuz benmi amlatamiyorum acaba size..adem.beyindinledim ve dinledigim seyi anlayacak kapasitem.var .ne adem bey ne de ben surekli bir bikkinlik yilginlik halinden bahsetmiyorz ki. Siz surekli bag kuran yilmaz eziyet cekmez diyorsunuz..duyanda sanki biz hergun yiliyoruz gibi algilayacak.nedir yani bu .asil.adem bey tamda bizim.dedigimizi aciklamis siz ziddini soyliyimde nasil soylersem soyliyim kismindasiniz sanirim. Burda sosyallesmeyen cocuk odakli yasayan bir kadinin anlik gelenler gelmesinden bahsediyoruz adembeyde bunu soylemis ve hatta sonunda bag zarar gorecekse...diye eklemis dikkat edin bag kurulmaz dememis...neyse siz bunada uzun yzun aciklamalar yazarsiniz sevgiyle

Sümeyyeee

New member
Benimde 2. Dinleyişim Mahirhira hanım size çok imreniyorum Rabbim gücünüzü tüketmesin...

evin işinden yemeğinden çocuğundan kendimize fırsat ayiramadigimiz için psikolojimiz bozuluyor bende aynı durumdayım yan komşuyla bile ayda bi kere selamlaşırım belki...
ben bundan 6 7 ay önce oğluma kızardım bağırırdim hatta korksun diye eline vururdum çünkü çevremdekiler bana hep öyle derdi ve o zamanlar eşimle dehşet kavgalarımız olurdu şuan Rabbime binlerce şükürler olsun çok iyiyim ve oglumla aramiz cok cok iyi , eşimle de iyiyiz en azından kavga etmiyoruz...
Adem hocamı kesfettigimden beri ilk defa bugün kendimi kaybettim sinir krizi geçirdim eskisi gibi... o kadar bagirmisimki sesim kısık şuan sebebi ise eşimin bana yardım etmemesi gün içinde hep oğlumla ilgileniyorum ve kesinlikle bağırmiyorum

(ama işte geçen sütü dökünce benden kaçma sebebi geçmişte kötü davranmamdandi herhalde )
Bugün kahvaltıdan sonra oğlumu uyuttum evi toparla temizle derken uyandı banyo yaptırıp disari çıktık alışveriş faturalar derken 5 oldu eve geldik alelacele yemek yaptım oğlumda mutfakta bütün çekmeceleri boşaltıp karıştırdı eşim aradı geliyorum yemek hazırmı diye sordu bende hemen gel tahayi al bahçede oynayın 20 dkya hazır olacak dedim eşim geldi hiç tahayi dışarı çıkaramam dedi ben yine bişey demedim baktıki yemek daha hazır değil fazlasıyla söylendi ağır konuştu yine bişey demedim Taha babasını istedi babasıda her zamanki gibi oyunun başında olduğundan Taha gelmesin diye kapıyı kapattı Taha kapıyı açtı baktı babadan umut yok yine gitti buz dolabını açıp sütü aldı yeni yikadigim halinin üstüne döktü ben tabi koştum ama yetişemedim eşimde ordan bana kapıyı kapaaaaaat diye bağırdı işte bende orda devreler koptu basbasbagirdim söylemek istediğim her şeyi söyledim o anda eşimde tahayi alıp odayı kapatıp kitledi Taha etkilenmesin diyemi yoksa ona zarar verecegimdenmi korktu bilmiyorum tabi oğluma bağırmadim şiddet uygulamadım (Allah göstermesin ) eşimin böyle duyarsız bencil olması beni boşanmaya kadar götürecek ben ondan endişe ediyorum

Sümeyyeee

New member
O zaman ben eşime baglanamadim yada o bana baglanamadi..
Ama oğlumda bağlandığımi baglandigimizi hissediyorum oğlum ne yaparsa yapsın sinirlenmiyorum ki sinirlensem bile o an oğlumdan uzak duruyorum anlamasın diye

Sümeyyeee

New member
O an oğlum yanımda değildi sonradan geldi yanıma gözyaşlarımı sildi bende özürdiledim oğlumdan atıka hanım o kadar kötü haldeyim ki şuan sinirden tansiyonum düştü bi insan insan olmanın fıtratıyla üzülür kıyamaz yaaa merhamet gosterir eşiyim ben onun bugün patlamasaydim eğer içimde kalırdı ve sinirimi başkasından çıkarabilirdim bi yandan da iyi oldu aslında abdest de alayım şimdi kendime gelirim inşallah

Emek

New member
O an oğlum yanımda değildi sonradan geldi yanıma gözyaşlarımı sildi bende özürdiledim oğlumdan atıka hanım o kadar kötü haldeyim ki şuan sinirden tansiyonum düştü bi insan insan olmanın fıtratıyla üzülür kıyamaz yaaa merhamet gosterir eşiyim ben onun bugün patlamasaydim eğer içimde kalırdı ve sinirimi başkasından çıkarabilirdim bi yandan da iyi oldu aslında abdest de alayım şimdi kendime gelirim inşallah

Bu esler neden bu kadara acimasiz oluyo bazen anlamiyorum.Anne olmak cok farkli bi sey iste.Babalar bunu asla anmaliyo ve anlamicaklarda.Biz ne fedakarlikar yaparken onlar geliyo sofra kurumunu yardim edecekleri yerde geliyolar bi de ellerinde telefonla oynuylar kucuk cocuk gibi.InsaAllah abdest alin namaz kilin Rabbim ferahlok ve sukunet vrsin insaAllah...

Pınar Güzel

New member
Sık sık gıdın o eve . cocugunız ıcın de cok faydalı olur. Keske benım de oyle gıdıp rahatca cocugumla vakıt geçirebileceğim bır ortam olsa. Hep bır tedırgınlık oluyor yavruma kotu hısler verılecek dıye. Oyle ınsanların yanında cocugınız emın ellerde olur ona da ıyı gelır sıze de ıyı gelır

O kadar etkilendimki Atika hanım eşime de anlattım, eşimle birlikte çağırdı artık bayramlarda ziyaretimize gelirsiniz dedi, gideceğiz inşallah. Bir yandan beni üzen annemle kıyaslamam oldu ve keşkeler...

Pınar Güzel

New member
Keşke ama hiç umudum yok:(
yinede sağolun

Allahtan umut kesilmez. Kulun sıkıştığı yerde yetişir ona. Bende eş konusunda biraz şikayetçiydim ilk kendimi değiştirmeye başladım ona karşı, beklentilerimi azalttım.Şimdi en büyük isteğim eşimin dinine düşkün olması, zaten gerisi gelir

Sümeyyeee

New member
Ahhh durum hanım ahhh bende beklentilerimi çok çok fazla azalttım ondan 7 aydır hiç kavga etmedik çocuğuyla olan muhabbeti ilgisi ve bide dinine düşkün olmasını istiyorum ondan başkada hiç bişey istemiyorum fazlasinda da zaten gözüm yok ama bu istediklerimde yok hep bana diyorlar alttan al cevap verme hoş gör... hoş görmekte artık bi yere kadar

Sümeyyeee

New member
Tek başına olmuyor bunu diğer annelerde bilir ki bide internet düşükünüyse eş dahada beter bana diyorki alkol kumarim yok sen dua et ayy Allahım sabır sabır Yeminederim oğlum olmasaydı bosanirdim bi dahada evlenmezdim

Mahirhira

New member
[MENTION=245]Atika[/MENTION] hanim.sizin ve esma hanimin tespitlerine gore ben kizimla baglanamadim.gitti benim 2 yillik emeklerim.cope.hayal.dunyasindami yasiyorsunuz acaba?ben kizima.kizan.bir anne degilim.siddet uygulamis.bir anne degilim.ancak.bazen ki.iktidar mucadelelerinde sinirleri tavan yapan ancak.kendini tutan orali olmamaya calisan bir anneyim.yani kizim.tuvalete elini sokmak.icin israr ederken gerilebiloyorum.neden acaba cunku benim.kizim.gece 3 te yatip.sabah 7 de kalkiyor.bunla.ilgili.kac kez konu actim.farzi misal.varmidir acaba benim.kadar gece 3 lere dek.etkinlik yapan cani gonulden oynayan bir anne? Bu benim.imtihanim ve ben bu imtihani 2 yildr verilrum.size.konusmak.ne kolay baglansa cocugun istegi cok gelmez demek.siz acaba benim.gibi gece 3 te yatip sabahn de kalksaniz o aradada surekli emzirseniz napardiniz 1 haftansonunda merak.ediyorun.kaldiki ben yinede kizima.yansitmiyorum sinirlendigimde.siz beni kurulu robot mu sandiniz acaba? Birde adem.bey.bile anne uykusunu alamamissa yanda esi.annenin annelik yapma gucunu motivasyonunu veremiyorsa gibi maddeler sayarken sizlerdeki bu kitap satirlarini birebir tasimak.nedir.?bende bazen sinirlenebiliyorum ama.bagimdan eminim.kizimda ayrilma sinyalleri erken basladi hatta sozum.tesir edoyor cogu zaman.ama.size.gore sorun var..hep ayni seyleri tekrar ediyorsunuz agiz birligi etmiscesine...bag kursa.zor gelmez.asil.sizler adem.beyin dediklerini cekiyorsunuz.adem beyi kulaginla dinliyorum.ona bile itiraziniz var.tebrikler bir siz baglanabilmissiniz.

Pınar Güzel

New member
Bence artık daha fazla kalp kırılmasın, son zamanlarda sitedeki gerginlik gerçekten hepimizi rahatsız etmeye başladı. Konu kapansın, hepimiz anneyiz, hepimizin morale ihtiyacı var, azarlanmaya değil. Çok merak edipte tatmin olamadığımız soruları cumartesi günleri Adem hocaya sorabiliriz. Bu siteye üye olunabildiği gibi twitter ada üye olunup sorularımız sorulabilir. Adem hoca sık sık cevaplıyor sorularımızı.Böyle bir fırsatımızda var kaçırmayalım bence ve lütfen artık kalp kırmayalım.